Forums » Casatorie

Câţi copii să avem?

 • https://www.youtube.com/watch?v=FrMOW5DQabs&t=132s

  De curân...  more
 • De curând, am primit această „descoperire” și nu doar că mi-a ca...  more
 • Să fim dependenți de har
  autor: Nichifor Nicu
  03/05/2021. ora: 0...  more
 • Purtat de Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  23/04/2021. ora: 16:40
  ...  more
 • Demn de Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  18/03/2021. ora: 23:05
  ...  more
 • Alege să fii cuprins de Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  14/03/2021....  more
 • 
Toți oamenii, absolut toți oamenii au cel puțin un gram micuț d...  more
 • Ticăloșia-i la nivel de artă
  autor: Nichifor Nicu
  08/03/2021. or...  more
 • Zilele acestea pe când așteptam primirea restului de la florar, ...  more
 • Două căi
  autor: Nichifor Nicu
  24/02/2021. ora: 06:20

  P...  more
 • O pildă de luat în seamă ...

  Barca albastră

  ...  more
 • Să-ți zburde inima-n iubirea Lui
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2021...  more
 • Intenție cu miros de moarte
  autor: Nichifor Nicu
  12/02/2021. ora...  more
 • Așa sunt eu
  autor: Nichifor Nicu
  12/02/2021. ora: 07:10

  ...  more
 • Să nu-ți amanetezi iubirea
  autor: Nichifor Nicu
  09/02/2021. ora:...  more
 • În nimeni altul
  autor: Nichifor Nicu
  08/02/2021. ora: 21:10

  ...  more
 • Ascultarea de Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  05/02/2021. ora: 08:5...  more
 • Chemat de Domnul
  autor: Nichifor Nicu
  04/02/2021. ora: 07:20
  ...  more
 • Prinde-L pe Hristos de mână
  autor: Nichifor Nicu
  01/02/2021. ora...  more
 • Mă susții cu mâna Ta
  autor: Nichifor Nicu
  01/02/2021. ora: 10:50...  more
  • 56 posts
  November 23, 2008 4:10 PM EET

  Dialog purtat între doi credincioşi:

   

  - Câţi copii ar trebui să am?

  - Câţi vrea Domnul!

  - Păi, eu nu am nimic de spus aici?

  - Nu! Că El a poruncit să ne înmulţim şi să umplem pământul!

  - Da, dar nu mi-a poruncit numai mie asta!!!!! :)

   

   

  Opreşte Biblia planificarea familială?

   

  Psalmul 127:3-4 “Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic, aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe.

   

  Cum se împacă planificarea copiilor cu faptul că Biblia spune că ai noştri copii sunt un cadou, un dar de la El?

   

  Copiii sunt o binecuvântare dată de Dumnezeu! Înseamnă asta că nu pot să-mi planific câţi copii să am?

   

  Putem spune că şi soţia este un dar de la Dumnezeu ( Prov.18:22 ) , dar asta nu înseamnă că e păcat să rămân necăsătorit ( 1 Corinteni 7:8 ).

   

  Faptul că ceva este un cadou nu înseamnă să nu fiu un bun ispravnic al acelui dar şi să nu înţeleg timpul şi cantitatea în care îl voi obţine. Faptul că ceva este un cadou nu înseamnă că trebuie să mă străduiesc să primesc din el cât mai mult posibil.

   

  Geneza 1:28 spune: “Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: “Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.

   

  Întrebare: Cât pământ să cultiv?

  Răspuns corect: Atâta cât pot să lucrez.

   

  Aş vrea să observăm că porunca şi chemarea principală nu este să ne înmulţim, ci să creştem!!!!

   

  Deci, voi avea atâţia copii cât pot să-i cresc în maniera în care Dumnezeu va fi onorat prin viaţa lor.

   

  O altă întrebare: Nu ar trebui Dumnezeu să decidă mărimea familiei?

   

  Cu alte cuvinte, unii cred că dacă laşi lucrurile să meargă natural, Dumnezeu lucrează mai bine decât atunci când eşti un bun ispravnic şi planifici lucrurile.

  Dumnezeu lucrează la fel. El nu este intimidat de nici un artificiul de-al nostru. Am întâlnit cazuri când oamenii au planificat riguros şi totuşi “s-a întâmplat”! Alteori, nici o planificare şi “nimic”. Un cuplu va avea copii când vrea Dumnezeu. Asta indiferent ce vor face ei. Ipoteza că tot ce este “natural”, “firesc” reflectă tot ce are Dumnezeu mai bun este greşită.

   

  Aş putea continua argumentaţia întrebând: de ce nu lăsăm pământul în voia naturii lui? De ce nu lăsăm buruienile de pe câmp să crească în mod natural? Pentru că ştim că nu cade mâncare din cer şi că este esenţială ispravnicia şi înţelepciunea noastră.

  Observaţi că în Geneza 1:28, omul este lăsat să ia decizii. Să supună pământul hotărârilor lui. Acesta este un privilegiu lăsat de Dumnezeu.


  Este asta o lipsă a credinţei?

   

  Unii, atunci când vine vorba despre copii, spun cam aşa: “lasă frate, că Domnul va purta de grijă. Se îngrijeşte Dumnezeu!” Interesant că nu la fel vorbesc şi când e vorba de dărnicia financiară. Nu dăruiesc dublu pentru misiune, că şi-au făcut nişte “calcule” şi mai au şi alte “cheltuieli”. Acolo, nu mai poartă Dumnezeu de grijă?

   

  Iată în ce context apare necredinţa: 1 Timotei 5:8.

   

  “Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă, şi este mai rău decât un necredincios.”

   

  Nu cred că Biblia opreşte planificarea. Dar mai cred, că este o binecuvântare să avem copii. Nu este uşor să-i creşti pentru Domnul într-o atât de păgânizată societate. Dar cred că avem la dispoziţie toate resursele divine să putem duce la bun sfârşit misiunea încredinţată de Domnul. Misiunea noastră: ispravnici credincioşi! Atenţie: copiii nu sunt ai noştri, ci ai Domnului! Noi i-am primit în administrare. Cred că este nevoie de multă disciplină din partea noastră a părinţilor ca să fim buni ispravnici în creşterea şi educarea lor.

   

  Uneori vin acasă şi când văd cum arată biroul şi sufrageria, am impresia foarte fermă că aş avea vreo 12 copii. Dar soţia îmi aminteşte repede că avem doar 2 cu o energie cât pentru 12. Este minunat şi slăvesc pe Domnul! Nu ştiu cum este să ai fete. Dar cred că în economia Domnului, unde observ că o zi în Curţile Domnului face mai mult decât o mie în altă parte, tind să cred că 2 băieţi fac mai mult decât….multe fete… :D

   

  Iată o tolbă plină cu săgeţi! Este familia Green.

   

  Domnul să fie cu ei şi să-i ţină tot aşa de “green” ca în poză

   

   

  Sursa: http://ambasadorul.wordpress.com/2008/02/25/cati-copii-sa-avem/

   

 • November 23, 2008 6:25 PM EET

  Problema e ca nu doar trebuie crescuti pt Domnul...aia e primul lucru, dar pe langa asta sa nu uitam ca acei copii trebuie sa manance. Daca ai destui bani sa intretii o familie numeroasa mi se pare ok sa ai oricati, dar daca nu... nu incepi si cersesti bani din toate bisericile pt ca tu ai facut 15,16 ... etc copii.

 • November 23, 2008 6:36 PM EET
  andi wrote...

  Problema e ca nu doar trebuie crescuti pt Domnul...aia e primul lucru, dar pe langa asta sa nu uitam ca acei copii trebuie sa manance. Daca ai destui bani sa intretii o familie numeroasa mi se pare ok sa ai oricati, dar daca nu... nu incepi si cersesti bani din toate bisericile pt ca tu ai facut 15,16 ... etc copii.

   

  vad ca nu este Edit post ..vreau sa precizez, am spus "oricati" .. gandindu-te si la perechea ta in cazul baietilor la sotie ma refer.. Eu spun ca fiecare are o minte si trebuie sa o foloseasca cu folos.. :D

 • November 24, 2008 11:49 AM EET
  Nu e chiar asa mah andi.......
  tu crezi ca ar trebui sa stranga cateva zeci de mii de € si apoi sa inceapa sa faca copii....=))=))....pe la 35 de ani.....
  daca te increzi in domnul nu trebe sa te ingrijorezi de nimic.......mai ales in ''chesti'' dintr-astea.......
 • November 24, 2008 12:21 PM EET

  am pomenit eu mai sus de o suma?  ma refeream la salariul lunar..unul il are de 10-12 mil fapt ce nu poate ingriji f multe persoane dar unul de 30-35 mil(poate chiar mai bine daca lucreaza amandoi) eu spun ca alcumva stau lucrurile .. nu ma refeream ca tre sa aduni bani inainte sa ai copii ;) ai inteles tu gresit :p

 • November 24, 2008 3:41 PM EET
  Oricum eu unul cred ca trebe sa faci atatia copii cati iti da d-zeu......chiar daca ai sau nu ai bani......
 • November 24, 2008 7:11 PM EET

  inca esti destul de mic... poate mai tarziu vei gandi altfel :D expresia asta "cati is da Dzeu" daca poti avea 20 ...dupa tine iti faci 20 ? in primul rand iti distrugi nevasta, in al 2lea la 20 de copii casa explodeaza cand is toti acasa :)))

 • November 25, 2008 11:53 AM EET
  Da de unde....=))=))=)).....decat 1-2 mai bine 7-8......
  fiecare face ce vrea......sau o sa faca.....
 • November 25, 2008 12:28 PM EET

  Domnul iti  zice sa faci copii dar iti zice sa faci cu cap si nu fara cap.

  si cum a zis unul dintre voi ca trebuie sa te gandesti si la sotie, da trebuie sa te gandesti pt ca la o femeie dupa ce a nasut trebuie sa se refaca dupa nastere si trebuie sa treaca macar un an de la ultima nastere pe care a avut-o:">

  cum mia zis un frate ca el si sotia sa au facut 6 copii si se opresc aici pt ca se gandeau ca nu o sa aiba cu ce sa ii creasca si sa le dea zestre,iar intr-o zi ia vb Domnul  si a zis :"ca dc se opreste sa mai aiba copi si dece isi face griji in legatura cu ce o sa ii creasca si ce o sa le dea zestre pt ca El ii poarta de grija lui si copiilor lui si eu voi sti cati copi sa ai".:)

 • November 25, 2008 12:59 PM EET
  Frumoasa imtamplare cryss.....
  ..........dumnezeu trebe sa decida nu noi.......
 • November 27, 2008 4:12 PM EET

  apropo de copii multi .............. cand eram insarcinata in 7 luni eram la spital si a venit o sora tanara sa nasca, era la primul copil,  si am intrebat-o daca mai face altu , ea a zis ca face cati vin  , dupa ce a nascut greu greu un baiat , a zis sotul ei catre ea '' sper ca printre urmatorii o sa fie si o fetita '' , la care ea zice '' da sigur , da pe astia o sa ii nasti tu '' :)>-            .........................          dragilor casatoriti-va si mai vb dupa aceea de copii , si mai cereti si parerea sotiei ca si ea conteaza in discutia asta !!   FI-TI BINECUVANTATI

  • 56 posts
  November 28, 2008 7:23 AM EET
  adacrista wrote...

   a zis sotul ei catre ea '' sper ca printre urmatorii o sa fie si o fetita '' , la care ea zice '' da sigur , da pe astia o sa ii nasti tu '' :)>-         

   

   Ala da raspuns =))

   

  Asa e cum zici tu, sotia poarta aici toata suferinta asa ca, sa decida ea :D.

   

  Fiti binecuvantati. :)>-

 • November 28, 2008 10:23 AM EET

  copii sunt cel mai minunat dar din partea Lui D-zeu,sunt o binecuvantare...binenteles orice nastere e mai dificila,dar cred k D-zeu nu ne da mai mult decat putem duce...adesea spunem k nu mai putem,dar D-zeu ne intareste,trebuie doar sa Ii cerem asta...GBY all!:)

 • November 29, 2008 3:35 AM EET

  macar 1 copil

  • 266 posts
  November 30, 2008 5:38 PM EET

  deci eu nu sunt de acord cu persoanele care continua sa faca copii desi sunt bolnave iar medicul le`a spus sa se opresca sa nu mai faca copii,10 copii e de ajuns, pt ca s`ar putea naste copiii urmatori cu handicap si n`are rost sa fie chinuiti toata viata dar ei nu inteleg si continua sa faca copii spunand ca Domnul poarta de grija,asta asa e Domnul poarta de grija da` eu cred ca dupa ce ai facut 5`10 copii si medicul iti spune ca poate fi periculos sa mai faci altii trebuie sa tii cont de ce`ti spune da` unii nu inteleg treaba asta

  • 266 posts
  November 30, 2008 5:43 PM EET

  cat despre mn mi`ar place sa am minim 2 copii maxim 5,acu` nush cum o sa fie dupa ce ma casatoresc Domnul stie :D,mai e pana at :)

  da` in nici intr`un caz n`o sa am 10 copii [-X :))

  • 1 posts
  December 1, 2008 4:13 PM EET

  eu una as vrea sa am doar 1-2 copii ....dar domnul stie cati mi-a pregatit....:D

  • 1 posts
  December 1, 2008 4:13 PM EET

  Domnul*

  • 56 posts
  December 4, 2008 7:11 AM EET

  :) Domnu stie tot ! Noi sa fim cu inima deschisa pt. orice!

 • December 4, 2008 12:31 PM EET

  oricum....sunt foarte multi copii in centre de plasament...asa ca ar fi o binecuvantare si pt ei si pt noi daca am mai lua unul....stiu o familie foarte numeroasa si toti copii i-au adoptat,asa ca poti avea si 10 cu usurinta

 • December 4, 2008 2:08 PM EET

  cati copii sa avem!!! cati vin si cati da Domnul!!! cati vin vin si gata toti sunt o binecuvantare de la Domnul!!! Nu-i asa?

   

  Multe binecuvantari!

 • December 5, 2008 11:36 AM EET

  cati ne da Domnul!!!!:*

 • December 8, 2008 1:49 PM EET

  Da Biblia spune ''creste-ti ,inmultiti-va si  umpleti pamantul'' dar aceasta afirmatie nu este un start la maratonul de a avea copii,si nu se cere numai unei femei sa umple pamantul.Foarte multi ''crestini'' fac copii dar nu stiu ca ii creacsa pentrul Domnul  deoarece sunt prea ocupati sa lucreze pentru ai intretine,astfel copii devin material pentru iad.Va intreb ...Oare asta vrea Domnul sa facem?

   Sotului i se cere sa isi iubeasca sotia...ma intreb cum isi iubesc unii sotia ,care este darul lui Dumnezeu pentru ei ,daca nu fac altceva decat sa le lase insarcinate si nici macar nu sunt alaturi de ele in sala de nasteri.Cati soti isi insotesc sotiile la nastere ,in sala de nastere?Cati tineri se roaga pentru un copil inainte sa il aiba si apoi cat se roaga pentru el pe perioada sarcinii?

  Eu cred ca inainte sa dati raspunsul la  intrebarea: Cati copii sa avem? sa stati langa sotia voastra sa o intelegeti si pe ea ,sa o iubiti asa cum cere biblia si sa ii fiti alaturi....si mai presus de toate rugati-va Domnului pentru intelepciune astfel incat sa va pregateasca pentru a deveni parinti.

      Asta este parerea mea! fiti binecuvantati

 • December 8, 2008 5:57 PM EET

  eu zic minim 3 copii sa avem 

  de ce minim 3 ?

   

  dupa cum a  citat  un verset mai sus cineva, creste-ti, inmultiti-va  si impleti pamantul, acest lucru tine de fiecare dintre noi  

  - dc avem doar un copil nu te poti inmulti,  din contra este pe  minus

  - dc avem 2 copii se mentine acelas ritm constat nici nu creste populatia si nici nu scade

  - dc avem 3 sau mai multi copii atunci deja poti spune ca se inmultestesc, implinesti ce spune biblia

   

  fiecare  alege cati copii vrea sa aiva, dar sa nu uitam ca intr-o zi vom sta in fata Dreptului Judecator unde nu ne putem scuza, vom rasp pt alegerea facuta 

 • February 12, 2009 12:00 PM EET

  [-o<Sa ne rugam Domnului ca el stie la fiecare viata lui si stie cat poate duce omul pe pamant el da si el ia si ce este de la el este o binecuvantare si nu un blestem.Sa nu  ne facem griji de ziua de maine ca ziua de maine e a Domnului,cerul si pamantul sant ale lui si toate lucrarile au fost facute de mana lui de ce judecam noi astfel si ne descurajam de lucrarea Domnului daca el ati da copi nuti da din pricina ca nai ce sa le dai sa mance sau sai imbraci ci este o binecuvantare de la el,cat in privinta femei da este greu intradevar este o durere cand naste dar durerea vine de la eva caci in Geneza 3/16,scrie  ca.Femeii i-a zis:Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta;cu durere vei naste copii,si dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau,iar el va stapani peste tine.Barbati iara au si ei datoria de a ajuta nevasta si de a creste copii de ai invata ce este binele in viata..;))