Forums » Droguri & Alcohol & Sex etc...

Petting-ul = Sex sau… ?

 • Studiile arată că o femeie abea la al 6-lea selfie pare a fi cât...  more
 • Sa mergem pe munte unde Isus a luat trei ucenici,Petru,Iacov si ...  more
 • Într-o zi un băiat văzându-și vecinul că este plin de succes, de...  more
 • Unul din cei mai creativi și îndrăgiți scriitori, Mark Twain, mu...  more
 • ”O fetiţă de 5 anişori şi-a întrebat fratele mai mare: « ce e &q...  more
 • Unul din cel mai iritant fapt este să primești un cadou și să nu...  more
 • CĂȚELUȘI DE VÂNZARE

  Un proprietar de magazin a atârnat într-o z...  more
 • Marea de foc din Australia este de-a dreptul cutremurătoare și n...  more
 • Alexandru Nazarie
  9 minute ·
  Multe mesaje, multe urări, multe g...  more
 • Unii oameni pun la îndoială existența lui Moș Crăciun, alții pun...  more
 • Nu am reușit să cunosc până acum un om care să fie supărat că ve...  more
 • De-a lungul istoriei au avut loc tot felul de întâmplări cu parf...  more
 • „Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • Astăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scum...  more
 • România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un ...  more
 • Te vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine ş...  more
 • Orice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de ...  more
  • 56 posts
  November 12, 2009 4:16 PM EET
  Petting-ul provine din limba engleză – “to pet”. Termenul provine din America anilor ‘50, când adolescenţii nu aveau mijloace contraceptive.  “ Petting-ul ” se referă la atingeri, mângâieri, sărut franţuzesc, sărutarea corpului şi atingerea organelor sexuale ale partenerului, fie pe deasupra hainelor fie pe sub acestea cu scopul obţinerii orgasmului. Cu alte cuvinte pettingul „ este act sexual dar fără penetrare.

  Când vorbim despre sexualitate, vorbim despre o arie largă de exprimare a sexualităţii.
   

  Este necesară o definire măcar sumară  a omului.

  Din perspectivă creştină, noi suntem construiţi din duh, suflet şi trup ( 1 Tesal. 5:23 ). Este important să cunoaştem lucrul acesta tocmai pentru faptul că tot ceea ce experimentăm în interiorul sau exteriorul nostru ne afectează la fiecare nivel.Fiecare dimensiune ( duh, suflet sau trup ) adăposteşte ceva…

  În duhul uman găsim conştiinţa ( Rom. 12 : 2 ), identitatea noastră ( Psalm 139 ), intuiţia ( Colos. 2 : 5 ), instinctul ( Rom. 2 :14 ), închinarea noastră ( aici este «  sfânta sfintelor » ), creativitatea, identitatea sexuală.În suflet găsim raţiunea, emoţiile si voinţa. Iar despre trup, Biblia vorbeşte despre carne, oase, sânge.
   

  Poate vă întrebaţi ce rost au toate acestea?!
   

  Ca să zideşti o casă este nevoie să îi pui o temelie puternică, Exact acest lucru îl facem şi noi ! Să ne cunoaştem, să cunoaştem cine suntem, din ce suntem construiţi…este fundamental pentru o temelie bună în viaţă.

  Astfel că, dacă  înţelegem că o simplă acţiune ne afectează în toate dimensiunile vieţii ( duh, suflet, trup )…poate că vom fi mai precauţi data următoare când am dori să “ cochetăm “ cu păcatul.
   

  Să ne amintim că  Domnul Isus spunea: ” Aţi auzit că s-a spus: «Să  nu comiţi adulter!» Dar Eu vă spun că oricine priveşte o femeie şi o doreşte din punct de vedere sexual, a şi comis adulterul cu ea în sufletul lui. “ – Matei 5:27, 28 Sincer…pentru mine, atenţionarea Domnului Isus înseamnă a mă pune faţă în faţă cu un adevăr care nu menajează….Deci, după definiţia dată de Domnul Isus relaţia sexuală poate fi consumată la nivelul gândului! Adică totul se petrece în duh, suflet, trup.
   

  Permiteţi-mi să vă  redau un citat:
   

  “ Un rol important în relaţia sexuală dintre doi parteneri îl au emoţiile şi excitaţiile sexuale. Ele fac parte din comportmentul psihosexual, fiind inseparabile…  ( Enăchescu C. – Tratat de psihosexologie ).
   

  Wooow…aş spune de la prima vedere! Lucrul acesta tocmai certifică ceea ce vorbeam mai devreme: tot ceea ce experimentăm în interiorul sau exteriorul nostru ne afectează la fiecare nivel. Adică emoţiile noastre sunt într-o strânsă legătură cu trupul nostru, respectiv cu duhul nostru ( unde găsim sediul sexualităţii ). IATA că într-o simplă  exprimare sexuală se antrenează întreaga noastră  fiinţă!
   

  Să revenim la petting cîteva clipe…

  După dicţionarul englezesc, “ to pet „ înseamnă a săruta, a se săruta, a îmbrăţişa, a mângâia, a dezmierda, a răsfăţa. Dicţionarul medical defineşte pettinig-ul ca fiind joc sexual ce constă în atingerea, mângâierea partenerului în scopul obţinerii orgasmului. “Pettingul serios” va implica de obicei îndepărtarea hainelor, fiind urmat de atingeri în zona aflată SUB talie.
   

  Este greu de crezut că  se va putea menţine relaţia într-o stare de „ joc ”. Psihologic vorbind, orice stimul are un prag de trecut. Când pragul este depăşit, la următoarea dată când întâlnim acelaşi stimul, nu vom mai răspunde cu acelaşi interes. Dimpotrivă, organismul va dori mai mult. Un stimul care să depăşească vechiul prag. Acest lucru ne poate ajuta să înţelegem de ce suntem ” îndemnaţi ” să mergem tot mai departe în explorarea fizică a partenerului.
   

  Să nu uităm că  pettingul este act sexual… Aşa că în acest punct aş dori să ne uităm la ce înseamnă consecinţele unui act sexual consumat în alt mediu decât într-o relaţie de căsătorie. Consecintele afecteaza la nivel duhovnicesc, sufletesc si trupesc.
  La nivel duhovnicesc înseamnă despărţire de Dumnezeu iar închinarea noastra nu-i mai revine Lui Dumnezeu. Mai exact, acest lucru înseamnă  idolatrie.
   

  La nivel sufletesc consecinţele se pot materializa prin legături sufleteşti nedumnezeieşti, uşi deschise diavolului, prin care el poate pune stăpânire peste domenii din viata noastră : traume emoţionale, nesiguranţă, vinovăţie, condamnare, confuzie, degradare morală, adâncire în diferite practici imorale şi multe altele.
   

  La nivel trupesc: boli cu transmisie sexuală, boli in organism care pot fi generate de duhuri care au avut drept de intrare prin actul sexual ilegal ( cum ar fi epilepsia ), etc.
   

  Poate te întrebi ce are de a face…sexul cu toate dimensiunile vieţii şi cu idolatria ? Duhul uman găzduieşte locul unde ne închinăm Lui Dumnezeu ! Actul sexual ( incluzând şi pettingul aici  este cea mai profundă formă de închinare! Noi suntem creaţi cu scopul de a aduce închinare Lui Dumnezeu iar actul sexual este cel mai intim lucru pe care-l putem aduce Lui Dumnezeu. Când închinarea noastră  nu este adusă Lui Dumnezeu, atunci înseamnă idolatrie.

  Simona Loga - Sursa

 • June 22, 2010 5:14 PM EEST
  Sau pur si simplu mintea limitata incearca sa inteleaga cum vrea pe El Nemarginit, Nepatruns si Atotputernic? :-/

  Prin faptul ca Lui Dumnezeu Ii pasa de orice detaliu de creaturile care Le-a creat dovadeste ca El e un Dumnezeu Atotputernic si Nemarginit, prin faptul ca-I pasa Lui de gandurile, de orice detaliu din noi ca sa fie curat, sfant si desavarsit in Dragoste... cred ca-L face un Dumnezeu Nemarginit si Nepatruns.
 • June 22, 2010 5:26 PM EEST
  Chiar si asa Liviule tot nu se elimina varianta cu egocentrismul. Ba mai mult, e intarita si de una din porunci. Hauzi, da` ia zi tu: care e rolul sexului?
 • June 22, 2010 5:37 PM EEST
  Diavolul insa, de cele mai multe ori, te lasa in pace cand mergi pe o cale gresita. O data inceputa insa lupta pentru despatimire, pentru implinirea poruncilor Evangheliei, oricine v-a simti abitir lucrarea lui. Atunci sa vezi ispite, manie, hule, ganduri rele si alte probleme. Abia atunci cand ne vedem neputinta noastra si cand vom cadea in genunchi si vom varsa lacrimi din inima, abia atunci Domnul va vorbi inimii noastre si ne va ridica, ne va mangaia, ne va lumina. Altfel spus, incercati sa luptati pentru adevarata feciorie si veti vedea ca fecioria pe care ati laudat-o mai inainte era mai mult desfrau.

 • June 22, 2010 5:53 PM EEST
  Cred ca intelegi gresit prin faptul ca Totul este prin El, cu El si de la El.... tu inteleg asta prin egocentric dar asta doar inseamna ca Dumnezeu este tot ce este Bun, Adevarat, El este Singura Cale Adevarata, El este Adevarul si Viata, orice lucru care nu se face prin El este o minciuna, o iluzie, o halucinatie... o fapta care nu exista, nu va exista si niciodata n-a existat.
  E destul de simplu daca vrem sa-L cunoastem asa cum este si nu dupa limitele noastre, de aceea Domnul Isus cere lepedare de sine si a purta crucea.

  Pentru mine sexul este un ritual, poate sa fie un ritual rece si un ritual fierbinte si real cand e facut plinde Dragoste Adevarata. Sexul e in primul rand pentru a produce copii... este simbolul unitatii si rodul acestei unitatii este copii care dovadeste unitatea aceea. Oricum... o imbratisare, un srut si multe altele... sexul nu e totul, pana la urma conteaza cel mai mult Dragostea care face unitatea intre femeie si barbat, fara Dragoste esti ca un mort, ca niste animale fara sens, dobitoace fara minte.
 • June 22, 2010 6:04 PM EEST
  Trec peste El este....bla bla, si te intreb: daca scopul sexului e de face copii, de ce, in comparatie cu animalele, oamenii simt placere? Si de ce ar fi placerea aia un desfrau?
 • June 22, 2010 6:04 PM EEST
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere
 • June 22, 2010 6:17 PM EEST
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)
 • June 22, 2010 6:38 PM EEST
  :)) Cautand sa bagi paie in foc...

  Stii Elements... Isus a murit pe cruce pentru doua lucruri. Unul, pentru ca ne iubeste. Al doilea, pentru ca 'Tatal sa fie proslavit'. Daca nu ar exista primul, tot Dumnezeu ar fi, si tot atat de mult Il iubesc :)
  E Dumnezeu Elements... daca nu intelegi ce inseamna Dumnezeu...
  Sper sa te pocaiesti, dar daca nu, vom vedea ce o sa Ii zici cand o sa stai in fata Lui.
  Te vei inchina, ca si mine, dar eu o voi face cu placere.
 • June 22, 2010 6:40 PM EEST
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)
 • June 22, 2010 6:48 PM EEST
  S0R1 wrote...
  :)) Cautand sa bagi paie in foc...

  Stii Elements... Isus a murit pe cruce pentru doua lucruri. Unul, pentru ca ne iubeste. Al doilea, pentru ca 'Tatal sa fie proslavit'. Daca nu ar exista primul, tot Dumnezeu ar fi, si tot atat de mult Il iubesc :)
  E Dumnezeu Elements... daca nu intelegi ce inseamna Dumnezeu...
  Sper sa te pocaiesti, dar daca nu, vom vedea ce o sa Ii zici cand o sa stai in fata Lui.
  Te vei inchina, ca si mine, dar eu o voi face cu placere.

  Pai bine ma Sorine, de cand iubirea trebuie sa se concretizeze in suicid? Mai ales cand nu-ti cere nimeni asta. Idem proslavirea! Besides, D-zeu l-a inviat si l-a pus mare sef de-a dreapta lui. Nu vad asa mare sacrificiu. :) Cat despre partea cu inchinatu`, sa speram ca asa o fi cum zici tu, dar am mari dubii.
 • June 22, 2010 6:49 PM EEST
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)
  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)
 • June 22, 2010 7:06 PM EEST
  elements wrote...
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)

  iti raspundem cu aceeas moneda in caz ca nu te-ai prins, dar acuma vad ca nu are nici un rost sa continui discutia care ar dura la nesfarsit si nu ar aduce nimic folositor ptr mine.
  ps: te las cu iluzia satisfactie tale  intelectuale 

 • June 22, 2010 7:15 PM EEST
  elements wrote...
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)

  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)

  iti raspundem cu aceeas moneda in caz ca nu te-ai prins, dar acuma vad ca nu are nici un rost sa continui discutia care ar dura la nesfarsit si nu ar aduce nimic folositor ptr mine.
  ps: te las cu iluzia satisfactie tale  intelectuale 

  adica foloseai umorul negru ca sa auto-ironizezi relatia ta cu sexu`? in cazul asta nu ai dreptate. umorul, in cazul de fata, e sec si nu negru.  in sensul rau, av cors.
 • June 22, 2010 8:15 PM EEST
  elements wrote...
  Trec peste El este....bla bla, si te intreb: daca scopul sexului e de face copii, de ce, in comparatie cu animalele, oamenii simt placere? Si de ce ar fi placerea aia un desfrau?
    Deci, in lumea asta se fac multe prostii fara nici un folos, se fac ca niste dobitoace fara minte, de exemplu unde au ajuns homosexuali si multi alti perversi din lumea asta. De aceea am zis ca "sex-ul" trebuie facut cu Dragoste si Dragostea da sens, scop si fac sa fie cu adevarat o placere.

  Nu te-ai gandit cum in lumea asta sunt atatea "placerii" si pe nedrept sunt numite astfel de lucruri. Am vazut persone care sunt robite de "placeri" si plangeau fiindca nu puteau sa fie eliberate, le distrugea viata si tot ce sunt ei. Sunt persoane care au placeri ca droguri dar placerea aia e o goliciune, o otrava care te mananca si te lasa fara viata, te lasa mai rau decat un mort... in chinul robiei din lumea aceasta. Acum... pentru ei sunt eliberari, placeri in care-si otravesc sufletul... si ajung morti, plin de suferinta sufleteasca. Asta stiu si din experienta, iar din multor persoane care viata lor vorbesc de la sine.

  Acum... de unde sti ca animalele nu simt placerea? Sunt doua feluri de placeri, cele din lume... si cele de la El. ;)
  Sper sa fie clarificat...


 • July 21, 2010 9:49 PM EEST
  un articol foarte bun>:D< Gby
 • July 22, 2010 9:47 AM EEST
  interesant
  • 2 posts
  May 31, 2011 11:57 PM EEST
  Haide-ti sa fim seriosi,care membru care a facut ce scrie pe aici chiar raspunde si recunoaste??parerea mea..cred ca prea multi farisei sau oameni ascunsi buni la teorie dar suntem OAMENI!CINE NU A SARUTAT FRANTUZESTE?SAU ALTECEVA..
 • August 1, 2011 6:08 PM EEST
  NO DACA AȘ AVEA O IUBIȚICA KIIS AR FI DAR PE OBRAZ,AFECȚIUNEA NU E PĂCAT, DAR A PIPĂI,MÂNGÂIA TOT CE DUCE LA EXCITAȚIE E PĂCAT ,..DA DA PETTING-UL E PĂCAT
 • September 5, 2018 8:21 AM EEST
  N-am inteles, vorbiti despre cei casatoriti sau despre cei necasatoriti?
  This post was edited by Deleted Member at September 5, 2018 6:20 PM EEST