Forums » Droguri & Alcohol & Sex etc...

Petting-ul = Sex sau… ?

 • Cine suntem ? De unde venim ? Incotro mergem ? Intrebarile sunt ...  mai mult
 • La intrebarea "Incotro mergem? " Biblia nu ezita sa ne...  mai mult
 • La intrebarea: "De unde venim?", unii oameni de stiint...  mai mult
 • Când aducem cererile noastre înaintea tronului harului, să nu ui...  mai mult
 • Am decis sa nu mai traiesc in graba,
  Am decis sa.mi asum fiecar...  mai mult
 • "Casa mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi ați facut din ...  mai mult
 • Spre iertare m-ai condus
  autor: Nichifor Nicu
  31/01/2019. ora: 0...  mai mult
 • Ce trăim acum, nu e viaţă. Isus, când l-a înviat pe Lazăr, a zis...  mai mult
 • Sus pe turn ca Habacuc
  autor: Nichifor Nicu
  15/01/2019. ora: 03:...  mai mult
 • 1. Mama m-a invatat sa apreciez o TREABA BINE FACUTA: "Daca...  mai mult
 • E vremea sa-ti pui memoria la contributie (sau cel putin sa-ti d...  mai mult
 • 1. Ramanerea noastra in picioare depinde de starea noastra in ge...  mai mult
 • Copilul Împărat
  autor: Nichifor Nicu
  24/12/2018. ora: 01:20

  Î...  mai mult
 • Contact cu iadul
  autor: Nichifor Nicu
  15/12/2018. ora:05:15
  ...  mai mult
 • CUM POT ȘTERGE ACEST SUBIECT!?
  pe scurt: trebuia sa dau 20 suba...  mai mult
 • Trei verbe care ne propulsează spre nelimitatele resurse divine....  mai mult
 • Vorbește Domnul
  autor: Nichifor Nicu
  03/12/2018. ora: 03:15

  ...  mai mult
 • 1. nu e ciudat cum o bancnotă de 50 lei pare o sumă mare când ...  mai mult
 • 1.Uiti in ce an esti .
  2.Iti faci tema in HTML si ii dai profulu...  mai mult
 • Dacă ți-aș spune că te-aș putea ajuta să găsești persoana potri...  mai mult
  • 56 subiecte
  12 noiembrie 2009, 16:16:05 EET
  Petting-ul provine din limba engleză – “to pet”. Termenul provine din America anilor ‘50, când adolescenţii nu aveau mijloace contraceptive.  “ Petting-ul ” se referă la atingeri, mângâieri, sărut franţuzesc, sărutarea corpului şi atingerea organelor sexuale ale partenerului, fie pe deasupra hainelor fie pe sub acestea cu scopul obţinerii orgasmului. Cu alte cuvinte pettingul „ este act sexual dar fără penetrare.

  Când vorbim despre sexualitate, vorbim despre o arie largă de exprimare a sexualităţii.
   

  Este necesară o definire măcar sumară  a omului.

  Din perspectivă creştină, noi suntem construiţi din duh, suflet şi trup ( 1 Tesal. 5:23 ). Este important să cunoaştem lucrul acesta tocmai pentru faptul că tot ceea ce experimentăm în interiorul sau exteriorul nostru ne afectează la fiecare nivel.Fiecare dimensiune ( duh, suflet sau trup ) adăposteşte ceva…

  În duhul uman găsim conştiinţa ( Rom. 12 : 2 ), identitatea noastră ( Psalm 139 ), intuiţia ( Colos. 2 : 5 ), instinctul ( Rom. 2 :14 ), închinarea noastră ( aici este «  sfânta sfintelor » ), creativitatea, identitatea sexuală.În suflet găsim raţiunea, emoţiile si voinţa. Iar despre trup, Biblia vorbeşte despre carne, oase, sânge.
   

  Poate vă întrebaţi ce rost au toate acestea?!
   

  Ca să zideşti o casă este nevoie să îi pui o temelie puternică, Exact acest lucru îl facem şi noi ! Să ne cunoaştem, să cunoaştem cine suntem, din ce suntem construiţi…este fundamental pentru o temelie bună în viaţă.

  Astfel că, dacă  înţelegem că o simplă acţiune ne afectează în toate dimensiunile vieţii ( duh, suflet, trup )…poate că vom fi mai precauţi data următoare când am dori să “ cochetăm “ cu păcatul.
   

  Să ne amintim că  Domnul Isus spunea: ” Aţi auzit că s-a spus: «Să  nu comiţi adulter!» Dar Eu vă spun că oricine priveşte o femeie şi o doreşte din punct de vedere sexual, a şi comis adulterul cu ea în sufletul lui. “ – Matei 5:27, 28 Sincer…pentru mine, atenţionarea Domnului Isus înseamnă a mă pune faţă în faţă cu un adevăr care nu menajează….Deci, după definiţia dată de Domnul Isus relaţia sexuală poate fi consumată la nivelul gândului! Adică totul se petrece în duh, suflet, trup.
   

  Permiteţi-mi să vă  redau un citat:
   

  “ Un rol important în relaţia sexuală dintre doi parteneri îl au emoţiile şi excitaţiile sexuale. Ele fac parte din comportmentul psihosexual, fiind inseparabile…  ( Enăchescu C. – Tratat de psihosexologie ).
   

  Wooow…aş spune de la prima vedere! Lucrul acesta tocmai certifică ceea ce vorbeam mai devreme: tot ceea ce experimentăm în interiorul sau exteriorul nostru ne afectează la fiecare nivel. Adică emoţiile noastre sunt într-o strânsă legătură cu trupul nostru, respectiv cu duhul nostru ( unde găsim sediul sexualităţii ). IATA că într-o simplă  exprimare sexuală se antrenează întreaga noastră  fiinţă!
   

  Să revenim la petting cîteva clipe…

  După dicţionarul englezesc, “ to pet „ înseamnă a săruta, a se săruta, a îmbrăţişa, a mângâia, a dezmierda, a răsfăţa. Dicţionarul medical defineşte pettinig-ul ca fiind joc sexual ce constă în atingerea, mângâierea partenerului în scopul obţinerii orgasmului. “Pettingul serios” va implica de obicei îndepărtarea hainelor, fiind urmat de atingeri în zona aflată SUB talie.
   

  Este greu de crezut că  se va putea menţine relaţia într-o stare de „ joc ”. Psihologic vorbind, orice stimul are un prag de trecut. Când pragul este depăşit, la următoarea dată când întâlnim acelaşi stimul, nu vom mai răspunde cu acelaşi interes. Dimpotrivă, organismul va dori mai mult. Un stimul care să depăşească vechiul prag. Acest lucru ne poate ajuta să înţelegem de ce suntem ” îndemnaţi ” să mergem tot mai departe în explorarea fizică a partenerului.
   

  Să nu uităm că  pettingul este act sexual… Aşa că în acest punct aş dori să ne uităm la ce înseamnă consecinţele unui act sexual consumat în alt mediu decât într-o relaţie de căsătorie. Consecintele afecteaza la nivel duhovnicesc, sufletesc si trupesc.
  La nivel duhovnicesc înseamnă despărţire de Dumnezeu iar închinarea noastra nu-i mai revine Lui Dumnezeu. Mai exact, acest lucru înseamnă  idolatrie.
   

  La nivel sufletesc consecinţele se pot materializa prin legături sufleteşti nedumnezeieşti, uşi deschise diavolului, prin care el poate pune stăpânire peste domenii din viata noastră : traume emoţionale, nesiguranţă, vinovăţie, condamnare, confuzie, degradare morală, adâncire în diferite practici imorale şi multe altele.
   

  La nivel trupesc: boli cu transmisie sexuală, boli in organism care pot fi generate de duhuri care au avut drept de intrare prin actul sexual ilegal ( cum ar fi epilepsia ), etc.
   

  Poate te întrebi ce are de a face…sexul cu toate dimensiunile vieţii şi cu idolatria ? Duhul uman găzduieşte locul unde ne închinăm Lui Dumnezeu ! Actul sexual ( incluzând şi pettingul aici  este cea mai profundă formă de închinare! Noi suntem creaţi cu scopul de a aduce închinare Lui Dumnezeu iar actul sexual este cel mai intim lucru pe care-l putem aduce Lui Dumnezeu. Când închinarea noastră  nu este adusă Lui Dumnezeu, atunci înseamnă idolatrie.

  Simona Loga - Sursa

 • 22 iunie 2010, 17:14:29 EEST
  Sau pur si simplu mintea limitata incearca sa inteleaga cum vrea pe El Nemarginit, Nepatruns si Atotputernic? :-/

  Prin faptul ca Lui Dumnezeu Ii pasa de orice detaliu de creaturile care Le-a creat dovadeste ca El e un Dumnezeu Atotputernic si Nemarginit, prin faptul ca-I pasa Lui de gandurile, de orice detaliu din noi ca sa fie curat, sfant si desavarsit in Dragoste... cred ca-L face un Dumnezeu Nemarginit si Nepatruns.
 • 22 iunie 2010, 17:26:20 EEST
  Chiar si asa Liviule tot nu se elimina varianta cu egocentrismul. Ba mai mult, e intarita si de una din porunci. Hauzi, da` ia zi tu: care e rolul sexului?
 • 22 iunie 2010, 17:37:57 EEST
  Diavolul insa, de cele mai multe ori, te lasa in pace cand mergi pe o cale gresita. O data inceputa insa lupta pentru despatimire, pentru implinirea poruncilor Evangheliei, oricine v-a simti abitir lucrarea lui. Atunci sa vezi ispite, manie, hule, ganduri rele si alte probleme. Abia atunci cand ne vedem neputinta noastra si cand vom cadea in genunchi si vom varsa lacrimi din inima, abia atunci Domnul va vorbi inimii noastre si ne va ridica, ne va mangaia, ne va lumina. Altfel spus, incercati sa luptati pentru adevarata feciorie si veti vedea ca fecioria pe care ati laudat-o mai inainte era mai mult desfrau.

 • 22 iunie 2010, 17:53:20 EEST
  Cred ca intelegi gresit prin faptul ca Totul este prin El, cu El si de la El.... tu inteleg asta prin egocentric dar asta doar inseamna ca Dumnezeu este tot ce este Bun, Adevarat, El este Singura Cale Adevarata, El este Adevarul si Viata, orice lucru care nu se face prin El este o minciuna, o iluzie, o halucinatie... o fapta care nu exista, nu va exista si niciodata n-a existat.
  E destul de simplu daca vrem sa-L cunoastem asa cum este si nu dupa limitele noastre, de aceea Domnul Isus cere lepedare de sine si a purta crucea.

  Pentru mine sexul este un ritual, poate sa fie un ritual rece si un ritual fierbinte si real cand e facut plinde Dragoste Adevarata. Sexul e in primul rand pentru a produce copii... este simbolul unitatii si rodul acestei unitatii este copii care dovadeste unitatea aceea. Oricum... o imbratisare, un srut si multe altele... sexul nu e totul, pana la urma conteaza cel mai mult Dragostea care face unitatea intre femeie si barbat, fara Dragoste esti ca un mort, ca niste animale fara sens, dobitoace fara minte.
 • 22 iunie 2010, 18:04:04 EEST
  Trec peste El este....bla bla, si te intreb: daca scopul sexului e de face copii, de ce, in comparatie cu animalele, oamenii simt placere? Si de ce ar fi placerea aia un desfrau?
 • 22 iunie 2010, 18:04:53 EEST
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere
 • 22 iunie 2010, 18:17:31 EEST
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)
 • 22 iunie 2010, 18:38:09 EEST
  :)) Cautand sa bagi paie in foc...

  Stii Elements... Isus a murit pe cruce pentru doua lucruri. Unul, pentru ca ne iubeste. Al doilea, pentru ca 'Tatal sa fie proslavit'. Daca nu ar exista primul, tot Dumnezeu ar fi, si tot atat de mult Il iubesc :)
  E Dumnezeu Elements... daca nu intelegi ce inseamna Dumnezeu...
  Sper sa te pocaiesti, dar daca nu, vom vedea ce o sa Ii zici cand o sa stai in fata Lui.
  Te vei inchina, ca si mine, dar eu o voi face cu placere.
 • 22 iunie 2010, 18:40:37 EEST
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)
 • 22 iunie 2010, 18:48:34 EEST
  S0R1 wrote...
  :)) Cautand sa bagi paie in foc...

  Stii Elements... Isus a murit pe cruce pentru doua lucruri. Unul, pentru ca ne iubeste. Al doilea, pentru ca 'Tatal sa fie proslavit'. Daca nu ar exista primul, tot Dumnezeu ar fi, si tot atat de mult Il iubesc :)
  E Dumnezeu Elements... daca nu intelegi ce inseamna Dumnezeu...
  Sper sa te pocaiesti, dar daca nu, vom vedea ce o sa Ii zici cand o sa stai in fata Lui.
  Te vei inchina, ca si mine, dar eu o voi face cu placere.

  Pai bine ma Sorine, de cand iubirea trebuie sa se concretizeze in suicid? Mai ales cand nu-ti cere nimeni asta. Idem proslavirea! Besides, D-zeu l-a inviat si l-a pus mare sef de-a dreapta lui. Nu vad asa mare sacrificiu. :) Cat despre partea cu inchinatu`, sa speram ca asa o fi cum zici tu, dar am mari dubii.
 • 22 iunie 2010, 18:49:52 EEST
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)
  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)
 • 22 iunie 2010, 19:06:50 EEST
  elements wrote...
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)

  iti raspundem cu aceeas moneda in caz ca nu te-ai prins, dar acuma vad ca nu are nici un rost sa continui discutia care ar dura la nesfarsit si nu ar aduce nimic folositor ptr mine.
  ps: te las cu iluzia satisfactie tale  intelectuale 

 • 22 iunie 2010, 19:15:17 EEST
  elements wrote...
  elements wrote...
  un articol cu adevarat bun, l-am citit cu placere

  de care placere?
  ps. a doua poza e ciordita de pe blogu` lu` dobrovolski. :)

  ha ha :))  ironic cu tente de  "umor negru" aproape ti-a iesit
  eram interesat de  prima poza e mai expresiva ;)

  aha, zi toata urmarea, daca tot ai inceput :)

  iti raspundem cu aceeas moneda in caz ca nu te-ai prins, dar acuma vad ca nu are nici un rost sa continui discutia care ar dura la nesfarsit si nu ar aduce nimic folositor ptr mine.
  ps: te las cu iluzia satisfactie tale  intelectuale 

  adica foloseai umorul negru ca sa auto-ironizezi relatia ta cu sexu`? in cazul asta nu ai dreptate. umorul, in cazul de fata, e sec si nu negru.  in sensul rau, av cors.
 • 22 iunie 2010, 20:15:00 EEST
  elements wrote...
  Trec peste El este....bla bla, si te intreb: daca scopul sexului e de face copii, de ce, in comparatie cu animalele, oamenii simt placere? Si de ce ar fi placerea aia un desfrau?
    Deci, in lumea asta se fac multe prostii fara nici un folos, se fac ca niste dobitoace fara minte, de exemplu unde au ajuns homosexuali si multi alti perversi din lumea asta. De aceea am zis ca "sex-ul" trebuie facut cu Dragoste si Dragostea da sens, scop si fac sa fie cu adevarat o placere.

  Nu te-ai gandit cum in lumea asta sunt atatea "placerii" si pe nedrept sunt numite astfel de lucruri. Am vazut persone care sunt robite de "placeri" si plangeau fiindca nu puteau sa fie eliberate, le distrugea viata si tot ce sunt ei. Sunt persoane care au placeri ca droguri dar placerea aia e o goliciune, o otrava care te mananca si te lasa fara viata, te lasa mai rau decat un mort... in chinul robiei din lumea aceasta. Acum... pentru ei sunt eliberari, placeri in care-si otravesc sufletul... si ajung morti, plin de suferinta sufleteasca. Asta stiu si din experienta, iar din multor persoane care viata lor vorbesc de la sine.

  Acum... de unde sti ca animalele nu simt placerea? Sunt doua feluri de placeri, cele din lume... si cele de la El. ;)
  Sper sa fie clarificat...


 • 21 iulie 2010, 21:49:42 EEST
  un articol foarte bun>:D< Gby
 • 22 iulie 2010, 09:47:13 EEST
  interesant
  • 2 subiecte
  31 mai 2011, 23:57:41 EEST
  Haide-ti sa fim seriosi,care membru care a facut ce scrie pe aici chiar raspunde si recunoaste??parerea mea..cred ca prea multi farisei sau oameni ascunsi buni la teorie dar suntem OAMENI!CINE NU A SARUTAT FRANTUZESTE?SAU ALTECEVA..
  • 225 subiecte
  1 august 2011, 18:08:56 EEST
  NO DACA AȘ AVEA O IUBIȚICA KIIS AR FI DAR PE OBRAZ,AFECȚIUNEA NU E PĂCAT, DAR A PIPĂI,MÂNGÂIA TOT CE DUCE LA EXCITAȚIE E PĂCAT ,..DA DA PETTING-UL E PĂCAT
 • 5 septembrie 2018, 08:21:47 EEST
  N-am inteles, vorbiti despre cei casatoriti sau despre cei necasatoriti?
  Acest post a fost editat de Deleted Member la 5 septembrie 2018, 18:20:08 EEST"