Forums » Droguri & Alcohol & Sex etc...

Masturbarea, păcatul suprem

 • Thu at 8:53 PM
  Cum arata planificarea concediului anul acesta...
 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
  • 10 posts
  July 16, 2013 9:58 PM EEST

  Amalia ciuciu, am mai zis: unele lucruri sunt intime. daca tot vorbim de asta, hai sa intrebam: i-ai vedea pe apostoli tragand un vant si apoi razand de fapta asta? i-ai vedea pe apostoli facand, etc, etc (insert lucruri dezgustatoare pt unii here).

   

  da, m-am documentat bine, iar in ziua in care am realizat ca masturbarea, actul in sine nu e pacat e ziua in care practic am fost dezrobit de pacatul respectiv. in ziua respectiva am reusit sa scap de pornografie, ganduri murdare, etc. nu zic ca nu am mai pacatuit de atunci fiindca as minti, insa ma simt mult mai bine stiind ca nu urmez caile pacatoase. mai simt mult mai bine stiind ca am gasit "antidotul" pentru curvia respectiva.

   

  pur si simplu vroiam sa vad ce parere aveti. nu zic ca detin adevarul absolut, pot si eu gresi in parerile pe care le am, insa curiozitatea m-a impins sa imi creez un cont pe aici. ma gandeam ca o sa mai gasesc chestii interesante pe forum, am gasit cateva si o sa mai activez pe ici pe colo.

  • 20 posts
  July 30, 2013 7:35 PM EEST

  Daca si fetele noastre s-ar imbraca mai putin provocator..(fuste f. mulate ,bluze de asemenea si cu decolteurile  foarte generoase...tocuri de 14...

  • 20 posts
  September 4, 2013 5:14 PM EEST
  EU lidia said:

  Daca si fetele noastre s-ar imbraca mai putin provocator..(fuste f. mulate ,bluze de asemenea si cu decolteurile  foarte generoase...tocuri de 14)...probabil ca baietii ar sta mai linistiti.

  • 54 posts
  June 25, 2014 8:16 PM EEST

  Prea tare ! :)) Restul subiectelor din categoria " Droguri, Alcohol& ..." - undeva la maxim 5000 de vizualizari. Masturbarea - peste 20.000.

  Se pare ca e adevarat ce citisem candva intr-o carte, si anume ca suntem atrasi de lucrurile " interzise" si nu de putine ori acestea se transforma in obsesii. E ca atunci cand mergi cu bicicleta si iti apare un stalp in mijlocul drumului. Ai suficient loc sa-l ocolesti dar mintea incepe sa-ti lucreze : " trebuie sa am grija sa-l ocolesc sper sa nu-mi pierd echilibrul....ah, pe unde s-o iau ? Prin stanga sau prin dreapta ? Vai, e tot mai aproape si inca nu m-am decis !!! "

  :)

  Ce pot spune , e bine ca citim, ca discutam, ca ne documentam si ca ne pazim !

 • August 7, 2014 10:19 PM EEST
  am si eu aceasta problema' practic destul de des chiar si acum i timp ce scriu. E bn' nu e vreau un raspuns sincer aici sau in privat la mesaje
  • 54 posts
  August 8, 2014 11:54 AM EEST

  @" am si eu aceasta problema' practic destul de des chiar si acum i timp ce scriu "

  Felicitari daca ai ajuns la aceasta performanta, practic economisesti timp. De ce sa ai rabdare sa le iei pe rand , cand le poti face pe amandoua deodata ?

  Eu te-as sfatui sa-ti folosesti la maxim abilitatea de-a face cu mainile 2 lucruri diferite. Ai fi un pilot de elicopter excelent sau un bucatar ne-ntrecut.


  This post was edited by Iosif O. at October 13, 2015 7:14 PM EEST
 • September 15, 2014 12:18 PM EEST

  Vad ca subiectul acesta da semne false de epuizare.Contrar unora care spun ca nu se bucura de existenta acestei discutii in randul crestinilor eu va spun ca sunt bucuros de acest lucru si vreau sa explic si de ce. Acest pacat exista in randul crestinilor. Deci datorita faptului ca acest rau exista imi pare o enorma catastrofa sa nu se discute despre el. Am tot citit mai sus aruncatori cu pietre de profesie. Asa suntem noi cateodata, ne credem mai buni de cat altii:

  • Pilda vameşului şi a Fariseului.
  • 9 A mai spus şi pilda aceasta pentru unii care se încredeau în ei înşişi că sunt neprihăniţi şi dispreţuiau pe ceilalţi.
 • September 15, 2014 12:18 PM EEST

   

  • 10 „Doi oameni s-au suit la Templu să se roage; unul era fariseu, şi altul vameş.
  • 11 Fariseul stătea în picioare şi a început să se roage în sine astfel: „Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari sau chiar ca vameşul acesta.
 • September 15, 2014 12:19 PM EEST

   

  • 12 Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.”
  • 13 Vameşul stătea departe şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer; ci se bătea în piept şi zicea: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!”
  • 14 Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi oricine se smereşte va fi înălţat.”

    Pilda de mai sus este pentru campionii aruncatului cu piatra.Mai stiti cand Isus a scapat o ***** de la moartea cu pietre? le-a spus oamenilor ca cel care nu are pacat sa arunce primul...nici unul dintre "pietrari" nu era indreptatit dar Isus era singurul in cauza si nu a facut-o insa i-a spus sa nu mai faca pacatul acela. Deci noi, care consideram pe Isus Hristos modelul suprem de traire curata(si chiar este) bine facem ca vedem paiul din ochiul aproapelui si nu barna din ochiul nostru? judecati voi singuri. Din aceasta cauza se inhiba si dorinta pacatosului de a marturisii pacatele semenilor. Pacatul si marturisirea este o treaba intre mine si trinitatea divina, insa marturisirea catre oamenii ar putea aduce un plus de ajutor de ambele parti. Dar nu oamenii au murit pentru pacatul meu deci nu este un "must". Pavel zice sa facem lucrul acesta insa nu spune nu se poate fara el. De partea cealalalta, lui Dumnezeu nu tebuie sa ii ascundem nimic, desi el cunoaste toata situatia noastra, trebuie sa avem inima curata si sa ii marturisim. Deci marturisirea catre Dumnezeu, cererea iertarii, adica mai pe scurt pocainta este lucru neaparat si de multe ori mentionat in Sfanta Scriptura.

         Am auzit lucrul urmator de ceva vreme si vreau sa il impartasesc cu voi pentru ca din pacate mi s-a parut actual si adevarat. O alta atitudine a crestinului inafara de "pietrar" este de scafandru... da da... scafandru.In bunatatea sa si dragostea sa fata de noi Dumnezeu arunca pacatele in marea uitarii si vrea sa vada in noi un om nou...insa noi ne "scufundam" in marea uitarii si le aducem din nou la suprafata.

  Vreau sa va spun ca orice pacat mic sau mare are ca plata moartea si nu o zic eu ci Biblia (Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.). Scrie in biblie ca plata pacatului este moartea? scrie si nu face exceptii. Ai mintit? Ai fost neascultator fata de parinti? Ai curvit prin gandul tau? Ai omorat pe cineva? meriti moartea!!! toti o meritam! pentru ca orice pacat minuscul sau mare in opinia noastra este egal in fata lui Dumnezeu. pacat-->>moarte!

  Nu suntem noi in masura sa judecam pe unii si pe altii cand noi insine meritam moartea dar am fost salvati.

  aceasta nu este o atitudine de crestin. Noi am fost robi pacatului si credinta adaugata la jertfa Domnului Isus rezulta ca suntem morti fata de pacat. Deci acesta nu mai are stapanire asupra noastra. Sa fi pocait nu inseamna ca toate pacatele care le-ai putea face dispar asa dintrodata "spuff" si s-au dus.Ispita exista! Inseamna ca esti constient ca ai murit impreuna cu Hristos, esti mort fata de pacat deci nu mai ai legatura cu el, nu mai are stapanire fata de tine! Oamenii astia care dau cu pietre isi imagineaza ca a fi pocait inseamna sa fi curat prin propriile fapte. Daca era asa eram morti toti!! Ispita inca exista!!! daca, cazi te ridici cu ajutorul lui Dumnezeu, asta inseamna pocait. 

  Problema amintita si discutata este o unealta a diavolului de amagire a crestinilor din ziua de azi si nu numai. Este un fals si o incercare de replica impotriva inventiei armonioase a lui Dumnezeu. Dumnezeu a inventat omul, si l-a creat barbat si femeie. Tot Dumnezeu a inventat sexul si o bun randuiala a lucrurilor. Satan insa a venit cu replicile lui incercand sa distorsioneze si sa distruga armonia.  Faptele de azi cred ca sunt cu mult mai rele decat au fost in Sodoma si Gomora: homosexuali,violuri, masturbare, crime, etc. toate uraciunile imaginabile si inimaginabile. Problema este ca aceste lucruri apar si in biserici.... si este foarte trist... este si mai trist ca le privim cu ingaduinta. Pacatul nu trebuie privit cu ingaduinta, ci trebuie taiat de la radacina ca sa fim altoiti intr-o faptura noua. Cine "a cazut" si a pacatuit sau inca este sub pacat trebuie indrumat si ajutat cu toata bunavointa nu recalcitrant si cu atitudine superioara.

  Cei care cred ca rezolva problema cu casatoria....cine va invata sa bagati gunoiul sub pres??

  Celor care se confrunta cu acest pacat le doresc cat mai multa credinta, nadejde si sa se roage neincetat. Din propria experienta va spun, am pacatuit cand nu am vegheat. Citeam din Biblie, gaseam adevarul si ce trebuie sa fac, aveam o perioada infinit mai buna, cand amanam o data cititul in Biblie deja pacatul lua prilejul. Deci va rog din inima sa incercati sa va distantati putin cate putin de pacat si sa va apropiati de Cuvantul lui Dumnezeu. Si eu incerc si reusesc tot mai mult. Voi nu v-aţi împotrivit încă până la sânge, în lupta împotriva păcatului. - Evrei 12:4. Deci sa ne luptam cu pacatul, sa ne impotrivim lui si sa ne apropiem de Hristos, aceasta este solutia!! As vrea sa va spun ca nu sunteti singuri in lupta aceasta. Chemati-l pe Hristos in inimile voastre, luptati impreuna cu el, si biruinta va veni in cele din urma.

  Hristos in voi nadejdea slavei!

  îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele. - Romani 13:14

  Biblia ne da solutia. incercati sa va clarificati problema. Daca vreti sa fiti crestini cu adevarat si sa urmati calea Domnului Isus atunci aveti solutia in Biblie. Cititi , iar cititi si aplicati, ca functioneaza, va zic din experienta. Daca nu vreti sa urmati aceasta cale inseamna ca vreti sa scapati de pacatul acesta din egoism, adica vreti sa scapati de mustrarile de constiinta si sa ramaneti in pacat si imi pare rau pentru voi...Dumnezeu are pregatit un plan mult mai bun de pus in aplicare cu voi. Lasati Duhul Sfant sa lucreze, sa va elibereze...

 • February 23, 2015 3:52 AM EET

  .


  This post was edited by Deleted Member at February 23, 2015 3:54 AM EET
  • 3 posts
  October 13, 2015 5:06 PM EEST
  Sunt casatorita si inca nu ma pot lasa de masturbare. Am nevoie de o sora sa discutam sau daca stiti pe cineva care se ocupa cu consilierea. Multumesc.
  • 27 posts
  January 3, 2016 6:12 PM EET
  Si daca te casatoresti nu scapi, petru ca asta-i firea ta, de aceea zicw biblia nu te injuga la alt jug, jugul il pune sapanul tau si numai el poate sa-til ia, este o robie nu poti scapa de jug numai daca te elibereaza Dumnezeu, jugul poate fi luat numai de el, omul cade din cauza mandriei, crezand ca este o persoana buna: 1 Corinteni 10:12;
  12. Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. In alta parte zice Isus cine esre bun, in alta parte zice sa nu te lauzi tu singur si altul sa te laude, cand un om se vede pacatos atunci este pazit, dar madria te desparte de protectie
 • December 1, 2017 10:36 PM EET

  Daca nu traiesti in "confort", ci in efort fizic(sport) vei scapa de pofte. Trupul nu trebuie sa fie prea odhinit.

  • 11 posts
  May 31, 2020 9:14 PM EEST
  Andreea Eeea said: ''Unele lucruri nu se discută, nu-i aşa?

  Nu şi aici. Abordez acest subiect deschis şi fără perdea.

  Pornografia şi masturbarea merg mână-n mână. Forme de pornografie ajung până şi pe reclamele la alimente sau la produse domestice. Împânzeşte până la refuz societatea noastră. Dar nu ajunge niciodată la refuz, pentru că... niciodată nu-i destul, nu?  Este masturbarea curvie?

  Isus ne spune că simplul gând de a face *** cu cineva e ca şi cum ai face-o. Mâna sus cine nu s-a gândit niciodată că face *** cu cineva! Mai bine… să scrie un comentariu la acest articol şi să afirme negru pe alb, cu toată sinceritatea, că nu s-a gândit niciodată că face *** cu cineva. Eu nu pot să ridic mâna.

  Ideea e că suntem cu toţii curvari, după spusele Lui. Diferenţa dintre cei care-o fac cu gândul şi cei care-o fac pe bune sunt doar consecinţele şi mustrările de conştiinţă (dacă există).

  Răspunsul la întrebarea de mai sus este: da, masturbarea este curvie, pentru că în mintea ta se petrec multe altele.

  Este masturbarea păcat?

  Scripturile nu vorbesc despre masturbare. S-a produs o confuzie generală pornind de la textul din Genesa 38:8-10, care spune asa:


  Atunci Iuda a zis lui Onan: “Du-te la nevasta fratelui tău, ia-o de nevastă, ca cumnat, şi ridică sămânţa fratelui tău.”

  Onan, ştiind că sămânţa aceasta n-are să fie a lui, vărsa sămânţa pe pământ ori de câte ori se culca cu nevasta fratelui său, ca să nu dea sămânţă fratelui său.

  Ce făcea el n-a plăcut Domnului, care l-a omorât şi pe el.

  Ce făcea Onan? Se culca cu nevasta fratelui său – care murise – dar, pentru că nu voia să-i perpetueze sămânţa, nu ejacula în ea. Domnul l-a omorât pentru că era responsabilitatea lui să perpetueze sămânţa fratelui său, aşa cum aflăm mai încolo, din Lege.

  Şi când te gândeşti că masturbarea se mai numeşte “onanie”, termen care vine de la “Onan”! Cineva a interpretat greşit Scripturile, a lansat o afirmaţie cu rang de lege şi toţi îl credem pe cuvânt. Frumos asa…

  Deci, masturbarea este păcat în măsura în care gândul la *** – în timpul actului – este păcat.  This post was edited by Vasile Abacitei at May 31, 2020 9:31 PM EEST
  • 11 posts
  May 31, 2020 9:22 PM EEST
  Vad aici ca foarte multi fac comentarii precum ca onania este masturbare ,GRESIT Cititi atenti versetele cu privire la Onan.Acel om refuza sa aduca pe lume un urmas fratelui sau .El avea o relatie sexuala cu nevasta fratelui decedat.Masturbarea este un subiect greu si el poate fi dezbatut sau inteles doar de practicantii care au scapat sau nu mai scapa de acest obicei.Cert este ca fara Putere si ajutor Divin nu poti scapa de acest viciu .Am crescut intro biserica unde daca mergeai la o scoala teoogica era rau,etc Ceasul,cravata,blugii,geaca de piele sau altele erau necrestine ...Am inteles dupa 30 de ani de crestinism ca cei care sunt satui comenteaza despre foame...
  This post was edited by Vasile Abacitei at May 31, 2020 10:02 PM EEST
  • 2 posts
  July 15, 2020 12:56 PM EEST
  Sa zicem ca in legatura cu masturbarea masculina am inteles: versi samanta, ceea ce e lucru dubios, pentru ca astfel nu contribui la procreere. Dar despre masturbarea feminina unde gasiti voi ceva citate revelatorii?
  • 3 posts
  July 16, 2020 4:55 PM EEST
  Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii; (Rom.1:26)
  tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. (Rom.1:27)
  -aici,Gabriel,primul verset,dupa mine,include masturbarea feminina acest verset,pt ca e o intrebuintare nefireasca dupa cum a oranduit Dumnezeu,ca barbatul sa intrebuinteze,sa iubeasca femeia!
  • 11 posts
  July 18, 2020 3:30 PM EEST
  Andreea chiar crezi ca ''onanismul'' este masturbare?
  • 3 posts
  July 18, 2020 7:22 PM EEST
  mie una de asemenea nu mi se pare ce a facut acest om Onan,ca e vb de masturbare,omul nu a vrut sa ridice urmas fratelui sau...
  • 27 posts
  July 18, 2020 11:18 PM EEST
  Eu de masturbare si de lucruri rele am scapat cand sa rugat cineva cu Duhul Sfant si asa am fost eliberat, au iesit toate duhurile care ma poseda, multi fac asta chiar si femei dar le este rusine sa recunoasca, un nepocait usor recunoaste, dar un crestin nu vrea sa isi pateze onoarea, dar este normal sa nu recunoasca ca cad si alti din cauza netrairi lui cu Isus, el nu are nici o vina ca este cazut, problema este ca nu a fost eliberat
  This post was edited by Ene Ionel at July 18, 2020 11:19 PM EEST
  • 2 posts
  July 29, 2020 11:27 PM EEST
  Întrebați-le pe ipocritele de aici, de pe forum. Dar degeaba, în public tot nu vor recunoaște.