Forums » Cum si când să îmi aleg partenerul de viață

De ce unii bărbaţi fac uşor declaraţii de dragoste?

 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
 • Poți fugi dar nu te poți ascunde
  autor: Nichifor Nicu
  28/02/2020...  more
 • Studiile arată că o femeie abea la al 6-lea selfie pare a fi cât...  more
 • Sa mergem pe munte unde Isus a luat trei ucenici,Petru,Iacov si ...  more
 • Într-o zi un băiat văzându-și vecinul că este plin de succes, de...  more
 • Unul din cei mai creativi și îndrăgiți scriitori, Mark Twain, mu...  more
  • 11 posts
  December 6, 2009 11:16 PM EET

  Iată unele motive care îi fac pe bărbaţi să facă mai uşor sau mai greu declaraţii de dragoste.

  Pentru că bărbaţilor le revine să facă declaraţia de dragoste

  Aşa a rânduit Dumnezeu, ca bărbatul să fie cel care să ia iniţiativa zidirii unei relaţii ce va duce la căsătorie, declaraţia de dragoste fiind pasul care destăinuieşte această intenţie. După ce Dumnezeu a adus pe prima femeie la primul bărbat şi a fost întemeiată prima familie pe acest pământ, Dumnezeu a spus:
   
        De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. (Genesa 2:24)

  Totuşi, orice femeie trebuie să ştie că atunci când un bărbat este cu adevărat îndrăgostit de o femeie şi are intenţia să se căsătorească cu ea, va face greu, cu frică şi cutremur, acea declaraţie de dragoste, fiindu-i frică să nu primească un răspuns negativ.

  Unii seduc astfel

  Dacă cineva, însă, îţi spune prea repede cuvintele „Te iubesc”, ar trebuie să fii cu precauţie, pentru că s-ar putea să fie un Don Juan care caută să te atragă în relaţii sexuale imorale şi astfel să se folosească de tine ca şi de o haină, iar apoi să te lase rănită şi disperată. Bărbaţii desfrânaţi, care nu văd în femei decât jucării pentru a face sex, sunt iscusiţi în mijloace de amăgire. Ei ştiu că orice femeie vrea să audă că este iubită şi că va dori să se dăruiască bărbatului care o iubeşte cu adevărat. De aceea, ei vor face tot posibilul să te facă să crezi că chiar te iubeşte şi aceasta ca să te poată avea în pat şi doar până atunci.

  Unii confundă dragostea cu obsesia sexuală

  În Biblie este relatat cazul când Amnon, unul din fii lui David, a devenit obsedat sexual de sora lui după tată Tamar. Fiind învăţat rău de un om mişel, el s-a prefăcut că este bolnav ca să o poată atrage pe Tamar în camera lui şi să rămân doar cu ea, astfel întinzându-i curse. Iată cum relatează Biblia acest caz:

  Atunci Amnon a zis Tamarei: „Adu-mi mâncarea în odaie, şi s-o mănânc din mâna ta.” Tamar a luat turtele pe care le făcuse, şi le-a dus fratelui său Amnon, în odaie. Pe când i le dădea ea să le mănânce, el a apucat-o şi i-a zis: „Vino, soro, şi culcă-te cu mine.” Ea i-a răspuns: „Nu, frate, nu mă necinsti, căci nu se face aşa în Israel; nu face mişelia aceasta. Unde mă voi duce eu cu ruşinea mea? Şi tu vei trece drept un mişel în Israel. Acum, vorbeşte, te rog împăratului, şi nu se va împotrivi să fiu a ta.” Dar al n-a vrut s-o asculte; a silit-o, a necinstit-o şi s-a culcat cu ea. Apoi Amnon a urât-o foarte mult, mai mult decât o iubise. Şi i-a zis: „Scoală-te, şi du-te!” Ea i-a răspuns: „Nu mai mări răul pe care l-ai făcut, izgonindu-mă.” El n-a vrut s-o asculte şi, chemând băiatul care-i slujea, a zis: „Izgoneşte de la mine pe femeia aceasta, scoate-o afară, şi încuie uşa după ea!” (2 Samuel 13:10-17)

  Vreau să atrag atenţia cititorilor la faptul cum s-a schimbat atitudinea acestui om obsedat după ce şi-a realizat scopul lui mişelesc. A urât-o pe Tamar mai mult decât o iubea altă dată… Fii atentă să nu cazi pradă cuiva care este obsedat sexual de persoana ta şi spune că te iubeşte ca să te prindă astfel în cursa pe care ţi-o întinde.

  Cum să ştii dacă declaraţia de dragoste este sinceră şi curată?

  Bărbatul care te iubeşte cu adevărat, îţi va face această declaraţie cu scopul să te ceară în căsătorie, adică, odată cu declaraţia, va urma şi cererea în căsătorie. De altfel, ce scop ar putea să urmărească o astfel de declaraţie. Orice fată şi femeie, după o astfel de declaraţie aşteaptă să fie cerută în căsătorie. Dacă nu urmează însă o cerere în căsătorie, poate este cazul să-l întrebi pe acel bărbat de ce ţi-a făcut declaraţia de dragoste.


  • 266 posts
  December 6, 2009 11:26 PM EET
  asa e! foarte adevarat!

  thanks for posting it,Nyko! >:D<
  • 11 posts
  December 6, 2009 11:47 PM EET
  Welcome Luiza ! >:D<
  • 4294967294 posts
  December 7, 2009 10:08 AM EET
  DA E FOARTE ADEVARAT..UNEORI LUAM CV ACESTA CA PE O COPILARIE...DAR E MILT PREA FRUMOS SI ADEVARAT..DECAT COPILARIILE NOASTRE..AJUTANE DOAMNE SA INTELEGEM..CEA CE INSEAMNE CU ADEVARAT..
  • 56 posts
  December 7, 2009 12:34 PM EET
  Frumos articol Nyko, felicitari!
 • December 15, 2009 2:20 AM EET
  Frumos..Felicitari..:)
  Foarte adevarat..
 • December 15, 2009 4:06 AM EET
  Cum poti sa declari o dragoste care nu o intelegi?
  Zice sa iubesti nevasta cum Isus Si-a iubit biserica, El Si-a viata pentru noi... a declarat dragoste nedescris de frumos si nemarginit de adanc.
  Nu stiu de ce astepati declarati de dragoste, as vrea sa fac asa ceva dar nu pot... pot sa mor cu un singur seniment... sunt povesti si experiente unde persoanele au refuzat sa-si exprime dragoste si sincer sa fiu... Hristos a avut puerea si dragostea asa de mare... in cat  sa declaratia Lui de dragoste sa fie respinsa de majoritatea si primita de putini... totusi asta nu a oprit pe El, pentru a-si deccara dragostea.
  Despre mine...nu stiu.. poate ma va ajuta Dumnezeu sa am aceea dragoste, in care s-o declar cum voieste El, fie ca o sa fie respinsa... fie ca e pentru o singura persoana... dar pana nu voi creste sa ajung la puterea si la cresterea aceea in dragoste, sa exprim dragostea adevarata cum trebuie, mai bine ma abtin.
  Plus vreau o declaratie de dragoste pentru ce este in mine si din mine, sa declar in mine si dupa aia pentru o singura persoana, insa mi se pare mai usor sa iubesti si sa declari dragoste pentru toti, cu o dragoste mediocre...
  Pfui e tarziu si dragostea intotdeauna e complicata, mai ales la orele astea.
 • December 15, 2009 9:56 AM EET
  frumos postat iaebetel..desi tentata in ultima vreme sa cred ca,casnicia ar trebui sa fie doar un act in mina si un mic sentiment de iubire,realizez acum cum ar vrea Domnul sa fie..cat despre declaratiile baietilor,mereu am fost sceptica in a crede vorbele lor,mai ales la varsta asta...
  multumim nicoletutz pt postare..fii binecuvantata.
  multumim
 • February 11, 2010 10:49 AM EET
  adevarat, dar daca ati sta sa vedeti cum in zilele astea ii mai usor sa crezi minciuna celui rau, asa ca ar fi bine sa fim atenti...
 • February 11, 2010 1:32 PM EET
  ;))
 • February 11, 2010 1:45 PM EET
  Bărbatul care te iubeşte cu adevărat, îţi va face această declaraţie cu scopul să te ceară în căsătorie, adică, odată cu declaraţia, va urma şi cererea în căsătorie. De altfel, ce scop ar putea să urmărească o astfel de declaraţie. Orice fată şi femeie, după o astfel de declaraţie aşteaptă să fie cerută în căsătorie. Dacă nu urmează însă o cerere în căsătorie, poate este cazul să-l întrebi pe acel bărbat de ce ţi-a făcut declaraţia de dragoste.>>>>>> poate k o iubeste de aceea o face dar inca nu e pregatit pt o eventuala casatorie fiindca e un pas important pt aman2 si au nevoie de consiliere spirituala daca chiar vor sa fie dupa voia Domnului ....nu trebuie sa pregatesti o declaratie de dragoste doar atunci cand ceri fata in casatorie......iar titlul acestui topic e km impropriu deoarece este dovedit k o femeie rosteste cuvintele ''te iubesc'' de.a lungul unei relatii mai des k barbatul....noi fiind mai retinuti si nu ne prea incanta toate aceste dulcegarii care sincer sunt tipic feminin .......dar pe undeva este si un sambure de adevar anumiti barbati fac aceste declaratii doar sa aduca o fata in patul lor dar asta nu se denota doar dupa aceste declaratii trebuie sa fi atenta la comportamentul lui,,gesturile lui...dar in primul rand nu trebuie sa te implici intr,o relatie decat dak il cunosti cu adevarat...100%....peace
 • February 16, 2010 11:30 AM EET
  in adevar ati grait toti dar mai este o varianta cum DUMNEZEU a zis ca EL isi gaseste placerea in sfintii de pe pamant asa sunt si oameni [fete si baieti] sinceri adevarul e aceste in ziua de astazi e foarte greu sa mai fii sincer cu cineva .Deoarece satan asa de mult amagit inimle multora incat daca o fata a trecut prin incercari de genu folosita si parasita in acel momentcel rau a amagito dar daca vine un baiat la ea chiar sincer ma credeti ca trebuie sa lupte necugetat ca sa o trezeasca ca e sincer asa adanc si baga satan coada vegheati dar pentru fete sunt si baieti seriosi si sinceri si pentru baieti sunt si fete serioase si sincere
 • March 27, 2010 5:28 PM EET
  Ai dreptate nyko, dar, daca un baiat chiar simte asa ceva pentru o fata? Nu trebuie sa zica atunci cea ce simte? Desigur, inainte sa zica sa gandit mult, si numai un gand avea in minte: casatoria!
  Dar, stiind ca la casatorie trebuie sa te gandesti cand ii zici asa ceva la o fata, daca inca nu ai anii care trebuie? O sa ceri in casatorie cand tu nu ai nici 20 de ani?
  Inainte as prefera un ''te iubesc'' si apoi scurte cuvinte ca ''vreau o relatie serioasa'', stiind ca o relatie serioasa inseamna casatoria.
  Poate ocolesti un pic, dar daca amandoi inteleg ce Dumnezeu vrea de la doua persoane care se iubesc, asta ii drumul cel mai bun.
  Asta e opinia mea ¬¬
  • 11 posts
  March 27, 2010 6:06 PM EET
  Eu va inteleg pe toti ... si e normal ca fiecare sa aiba o anumita perspectiva in ce cuprinde acest subiect ... insa eu am vrut sa subliniez faptul ca atentia si cugetarea in astfel de lucuri pentru o fata sunt foarte importante, si sunt multe care se lasa orbite de acest "Te iubesc" ... si trebuie sa recunoastem ca sunt baieti care fac asta cu scopuri pacatoase ... insa sunt si baieti care sunt sinceri desi aceia sunt mai putini ... si eu ma gandesc ca atunci cand un baiat spune unei fete "te iubesc" este pentru ca cu adevarat simte asta in adancul sufletului lui, nu iubeste doar cu ochiul cu mintea cu poftele, si apoi iubirea trebuie sa fie si atunci cand treci prin suferinte si atunci cand treci prin fericiri, nu numai cand totul e Roz si frumos

  Iar mai apoi o declaratie de iubire nu trebuie sa o faci asa usor, pana cand nu esti sigur de ceea ce simti si mai ales de ceea ce Dumnezeu te indeamna sa faci ... pentru ca pana la urma cu El se consulta un baiat in astfel de decizii, Isus Christos trebuie sa fie capul barbatului in orice decizie ... si fiind sigur de ceea ce simti, si de raspunsul lui Isus cu privire la persoana pe care ai inceput sa o iubesti, eu cred ca atunci cand ii vei marturisi acest lucru esti si gata sa o ceri in casatorie, pentru ca atunci cand iubesti cu inima cu viata si cu tot ce ai o persoana, e pentru ca vrei sa fie alaturi de tine si tu alaturi de ea intreaga viata ... si la bine si la greu Iubirea adevarata invinge totul, sufera totul ...

  Iar mai apoi ... nu vad rostul ca un baiat sa se implice intr-o relatie fara gand de "relatie serioasa" ... nici nu are rost sa te gandesti la o relatie, daca nu te gandesti cu ganduri serioase in ce priveste relatia ... nu sunt deacord cu relatiile concepute doar "asa" de imagine ... care nu au ca scop casatoria ... pentru ca asmenea relatii nu ajuta la nimic, ba mai mult ajung acolo unde nu trebuie, amandoi se implica prea mult, dupa care totul se rupe, si unul dintre ei sau chiar amandoi raman cu sechele


  Asadar Domnul sa ne ajute pe fiecare sa intelegem ce inseamna sa fi baiat sau fata, si care este adevaratul rol al fiecaruia intr-o relatie ... este doar pentru a spune un simplu "te iubesc" sau e ceva mai mult decat atat ... Fiti binecuvantati
  !

 • March 28, 2010 12:27 AM EET
  Si tu la fel Nykoletutz :)
  E bine ca ai pus lucrul acesta in forum, cred ca ar trebui ca mai multe persoane sa-l vada.
  Mi-ar fi placut sa citesc lucrurile astea de mai de mult :)
 • September 10, 2010 11:11 AM EEST
  foarte adevarat! D-zeu sa ne dea intelepciune tuturor fetelor. >:D<
  • 1 posts
  September 10, 2010 11:46 AM EEST
  e adevarat ce a zis nykoletutz...dar o fata trebuie sa isi dea seama daca baiatul ala e serios sau nu dupa comportamentul lui...nu dupa cum spune "te iubesc" nici o fata nu cunoaste f bine sentimentele si nu stie ce simte un baiat in inima lui pentru ea....deci nu are de unde sa stie daca acel "te iubesc" a fost unul sincer din inima sau a fost spuse ca sa spuna si el ceva.....o fata trebuie sa isi dea seama daca acel te iubesc a fost unul sincer sau nu dupa comportmanetul baiatului...daca e baiat serios si pocait ....sunt sanse mari ca acel "te iubesc" sa fie unul din inima si sincer...simte dragoste pt acea fata...daca daca baiatul nu e serios...atunci acel "te iubesc" sunt doar 2 cuvinte simple care nu urmaresc alceva decat placerea fizica....asa ca inainte ca cineva sa creada in acel "te iubesc" trebuie sa fie atent la comportament...Dumnezeu sa binecuvanteze toate fetele cu intelepciune si ochi buni sa vada bine numai ce trebuie vazut...GBU
  • 5 posts
  October 2, 2010 12:40 AM EEST
  dragostea nu se exprima se demonstreaza (parerea mea).