Forums » Sanatate

Cafeaua - între risc și beneficiu !

 • <br>There is no privacy in prison.<br>Within minutes...  more
 • <br>Watch **** - best of onlyfans compilation, <a href=...  more
 • When you were younger, you have lengthy, high quality locks whic...  more
 • If you've got acid reflux disease in the past, you're aware of h...  more
 • <br> Share via email<br>Published: november 17, 2022...  more
 • We all know someone that performs baseball, however they might n...  more
 • Este o întreagă toamnă la tine în suflet. Vântul ţi-a spulberat ...  more
 • Do you want to boost your soccer video games? Perhaps you are ju...  more
 • Many individuals perform baseball for your entertaining from it ...  more
 • <br>Moscow amateur stripper wants <a href="https:/...  more
 • Why are saket girls on trend?<br>Well, to put it bluntly, ...  more
 • <br> The main plot line of this series hides such eighteen...  more
 • <br>חבר שלי עורך מסיבת רווקים עם חשפנית. מה באמת נעשה במסי...  more
 • Is acid reflux disorder placing a damper on your own lifestyle? ...  more
 • S-a dus încă un August din acest an spre alte zări. M-am gândit ...  more
 • Should you suffer from acid reflux disorder, you probably know h...  more
 • <br><p> Thanks to the nature of the procedure, <a...  more
 • Nourishment is essential in our everyday day-to-day lives. Whate...  more
 • <br><p> Mumble bumble is a children's animated telev...  more
 • Sometimes you may feel like you would like to start off exercisi...  more
  • 11 posts
  April 5, 2010 2:36 AM EEST

                                           

  Cafeaua - între risc și beneficiu !!!

  De-alungul timpului au fost elaborate nenumărate studii care şi-au propus să evalueze impactul consumului de cafea asupra sănătaţii po****ţiei. În general, specialiştii ne asigură că ritualul cafelei de dimineaţă este un obicei sănătos, beneficiile consumului de cafea fiind recunoscute.
  Care sunt efectele nocive ale cafelei?

  Consumul de cafea nu este evident lipsit de efcte nocive. Excesul, însemnând o cantitate mai mare decât poate tolera organismul unei persoane, poate produce nervozitate, insomnie, ameţeli, cefalee, palpitaţii. Adversarii cafelei pretind că, asemenea alcoolului, cafeaua stimulează numai pentru moment sistemul nervos, ideaţia şi efortul fizic.
  Deşi există studii care au încercat să investigheze o relaţie între consumul de cafea şi nivelul de colesterol, rezultatele sunt contradictorii. Totuşi, unii specialişti consideră că abuzul de cafea poate creşte colesterolul la anumiţi indivizi. Responsabile de acest lucru par a fi uleiurile din cafea. Cafeaua este contraindicată persoanelor care suferă de inimă, celor hipertensivi, bolnavilor neuropaţi, hipocondrici, nevrotici, sau celor care suferă de insomnie. Gravidele sunt sfătuite să evite consumul de cafea,
  la fel şi persoanele cu risc crescut de osteoporoză.
  Pierderile de sarcină, copii care au la naștere, o greutate sub limita normală, infertilitatea, toate acestea sunt asociate cu un consum ridicat de cafea. Totuși există prea puține dovezi certe care să arate că un consum moderat de cafea în timpul sarcinii poate influența negativ fătul sau mama.


  Oamenii de știință au avut mari dificultăți în a face legătura între consumul de cafea și pierderile de sarcină. Există foarte multe confuzii și păreri în acest domeniu. Spre exemplu, s-a descoperit faptul că femeile care nu au grețuri în timpul sarcinii sunt mai predispuse să piardă sarcina sau să sufere un avort spontan.
  Acest lucru este posibil să se
  întâmple deoarece multe dintre femeile însărcinate nu reușesc să "stea departe" de băuturile și alimentele care provoacă greață. Ca atare, cafeaua poate fi pusă la un loc cu celelalte produse care ar trebui evitate în cele 9 luni de sarcină.


  Copiii care se nasc cu o greutate scăzută, sub limita normală, reprezintă un fenomen care nu a putut fi legat stiințific de consumul exagerat de cafea, în cazul femeilor. Un studiu din anul 1993 arată că femeile însărcinate care au consumat peste 800 mg de cafea zilnic nu au fost supuse unui risc mai mare de a naște un copil cu o greutate sub limita normală decât femeile care nu au băut cafea sau care nu au avut un consum de cafea atât de mare.

  Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă cred despre cafea şi cafeină, că sunt mult mai puţin periculoase faţă de băuturile răcoritoare precum cola, mai ales cele fără zahăr. Se pare că zahărul adăugat în cafea este cu mult mai periculos decât cafeaua în sine.

  Un lucru este cert: culturile de cafea sunt printre cele mai contaminate cu pesticide, fertilizatori şi ierbicide. Dacă eşti consumator de cafea ar fi de preferat să bei cafea ecologică. Mare atenţie şi la filtrele folosite! Cele albe, care sunt probabil şi cele mai utilizate, sunt înălbite cu substanţe pe bază de clor, iar o parte dintre acestea ar putea ajunge în cafeaua dumneavostră în timpul filtrării.

  Cafeaua are o tradiţie uriaşă în spate. Este consumată de sute de ani, şi probabil că îşi consolidează istoria cu fiecare cană băută.  Care sunt beneficiile cafelei ?

  Cafeaua reduce riscul de diabet şi boala Parkinson!

  Consumul de cafea reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2, potrivit unor studii recente. După ce au analizat datele a 120.000 de persone într-o perioadă de 18 ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care beau în fiecare zi 1 - 3 ceşti de cafea pe zi prezintă un risc semnificativ mai mic de a face diabet, în comparaţie cu cei care nu sunt consumatori de cafea. Chiar mai surprinzător pare faptul că acelaşi studiu indică o reducere a riscului pentru diabet cu 54% la bărbaţi şi 30% la femei, în condiţiile unui consum de cafea de 6 ceşti sau mai mult, faţă de persoanele care evită această băutură. Desigur că la această cantitate de cafea efectele negative tind să contracareze beneficiul. Cercetările au prezentat rezultate spectaculoase şi în ceea ce priveşte prevenţia bolii Parkinson. S-a dovedit ştiinţific că cei care beau cafea regulat prezintă un risc scăzut cu 80% de a face această boală, însă poate cauza multe alte boli.

  Cafeaua protejează de afecţiuni ale aparatului digestiv!

  Cancerul de colon prezintă o incidenţă mai mică în rândul persoanelor consumatoare de cafea faţă de restul po****ţiei. Statistica indică faptul că două ceşti de cafea pe zi reduc riscul de cancer de colon cu 25%. Cifrele sunt îmbucurătoare şi în ceea ce priveşte ciroza hepatică şi litiaza biliară. În plus, cafeaua creşte secreţia biliară şi stimulează motilitatea intestinală.

  Alături de acestea şi stomatologia are un aliat în cafea, pentru că anumite componente care dau gustul amar al cafelei au şi proprietăţi anti-adezive şi antibacteriene, prevenind astfel apariţia cariilor dentare. Oamenii de ştiinţă atribuie aceste beneficii atât cafeinei cât şi antioxidanţilor conţinuţi în cafea care se pare că se activează în timpul prăjirii boabelor.

  Dacă în prevenţia bolii Parkinson cafeina pare să deţină rolul important, în cazul îmbolnăvirii de diabet responsabili sunt antioxidanţii conţinuţi de cafea: anumite tipuri de kinine, tocoferolul , acidul clorogenic, precum şi substanţele minerale ca magneziul.
  Toate aceste componente îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină şi metabolismul glucidic. Asta înseamnă că şi cei care beau cafea decafeinizată au de beneficiat de pe urma consumului.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  In concluzie, cafeaua este o băutură care are riscurile dar și benefiicile ei. Totul depinde de noi cum  administrăm fiecare lucru pe care îl avem la îndemână, noi suntem cei care decidem dacă cafeaua ne poate fii de folos sau nu.
  Această băutură cafeaua, nu poate fii considerata păcat dar depinde de noi cum folosim această băutură (dacă devine pentru noi o dependență și nu putem trăi fără ea, atunci se poate considera un păcat, pentru că nu poți scăpa de ea, e ca un drog, a pus stăpânire pe tine).
  Deasemenea doresc să amintesc acest verset și cu aceasta închei acest subiect. Sper sa vă fie de folos la toți:

  ~ 1 Corinteni 6:12 ~
  " Toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nu toate sînt de folos; toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpînire pe mine. "

  Domnul să vă Binecuvânteze !


  This post was edited by Nicoleta Coca at January 6, 2012 10:31 PM EET
 • April 5, 2010 2:47 AM EEST
  Trebuie sa ne uitam inainte (sau dupa) si la sondajul 'Este pacat sa bei cafea?'

  De fiecare data cand am baut cafea mi-a facut rau, mult rau...
  • 56 posts
  April 6, 2010 2:14 PM EEST
  Frumos articol Nyko, a fost de folos! God bless you!
 • May 30, 2010 4:14 PM EEST
  ce tare e prima imagine :)))
  ...
  eu nu prea beau cafea.....asa din cand in cand :-j
 • June 3, 2010 1:11 AM EEST
  pai..la ce imagini s-au pus...mai tare mi se face pofta de cafea:D:D
  oricum eu nu beau cafea...doar de foarte putine ori;))
 • June 17, 2010 6:46 PM EEST
  cafea beau rar, f .rar, culmea ca la mine nu prea are efect, asa bine dorm dupa cafea:)).
  in schimb imi place gustul si cand am o zi mai grea si nu prea dorm uneori mai beau o gura de cafea dar parca dupa aceia dorm mai bine:).
  ceaiul verde mi se pare mai eficient in cayul oboselii:D.
 • July 16, 2010 2:38 AM EEST
  ca un drog sau ca alcolu cand simti nevoia ii dai pe gat nu e nici o diferenta intre cafea , bautura si droguri :)
 • September 10, 2010 11:19 AM EEST
  cafeau asta nici nu vreau sa o vad da apoi sa o beau doamne feri:D
 • March 26, 2011 11:01 PM EET
  Mie nu mi-a placut niciodata cafeaua!!!!
  • 8 posts
  July 6, 2011 4:19 PM EEST
  mie una imi place cafeau..nu sunt adicta...dar uneori chiar vine foarte o cafelutza ..sau doua...:P:P:P
 • July 6, 2011 7:52 PM EEST
  exact la fel e si la mine
  Deleted Member said:
  cafea beau rar, f .rar, culmea ca la mine nu prea are efect, asa bine dorm dupa cafea:)).
  in schimb imi place gustul si cand am o zi mai grea si nu prea dorm uneori mai beau o gura de cafea dar parca dupa aceia dorm mai bine:).
  ceaiul verde mi se pare mai eficient in cayul oboselii:D.
 • September 24, 2011 4:40 PM EEST
  yo beau dar facuta de mine cicoare,naut,sfecla,orz,yam yam yamy cu frisca,