Forums » Sfaturi & Incurajari

Paul Washer - Despre predicatorii celebri.

 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • June 17, 2010 5:45 AM EEST


  Sincer sa fiu, cand m-am uitat la video... n-am auzit ce-am asteptat sa aud. :)
  Am asteptat mai mult sa vorbeasca lucruri in care sa exprime Puterea Lui Dumnezeu.

  Cred ca diavolul ne insala asa de rau prin faptul cand incepem sa admiram, cand incepem sa idolatrizam pe anumiti predicatori... noi din lucrarea Lui Dumnezeu facem o minciuna prin faptul ca scoatem in evidenta pe om si nu pe Domnul Isus, pe Harul Sau. Cred ca e total gresit, in loc ca noi sa avem o relatie personala cu Dumnezeu, incepem sa traim in umbra altora persoane si ne facem iluzii despre oamenii.

  Pavel, care putem sa zicem cu certitudine ca era un om a Lui Dumnezeu si Domnul Isus S-a folosit de Pavel cum nu S-a folosit de nici un alt om... Pavel a S-a lasat folosit de Dumnezeu prin Isus Hristos spre folosul altora cum nimeni altcineva n-a facut. Insa ce a zis? Ii numea pe cei din Corint firesti prin faptul ca era partide, "sunt a lui Apolo, sunt a lui Pavel.." si Pavel ii intreaba... "Pavel a murit pentru voi? Apolo a fost rastignit pentru voi?"... faptul acesta, vedem mai departe... Pavel zice "Apolo uda, Pavel sadeste.. dar cel ce uda si cel ce sadeste sunt nimic ci doar Dumnezeu, El care face sa creasca..."
  Daca Pavel a ajuns sa zica, suntem nimic si pentru cata osteneala a facut si cum a facut.... cred ca ar trebui sa ne cercetam. Pavel zicea.... "am lucrat mai mult decat toti, dar nu "eu", ci Harul Lui Dumnezeu", "numai traiesc "eu" ci Hristos traieste prin mine".... noi confundam multe lucruri, nu realizam ca Dumnezeu lucreaza cand incepi sa recunosti cine esti.
  Vedem ca Pavel se lauda cu un singur lucru si-i placea sa se laude cu slabiciunele lui... asta e placerea lui si asta ce-i placea sa faca. De ce? Secretul e...  Pavel si orice om a Lui Dumnezeu a facut un singur lucru: a privit la Dumnezeu si a vazut cat de Mare e El si cat de mic sunt ei... deci, cand incepi sa vezi cat de mic esti, cate slabiciuni ai... incepi sa vezi unde, cum ai nevoie de la Dumnezeu si ce ai nevoie... Pavel a recunoscut slabiciunele lui dar, in slabiciunele lui s-a bazat pe Puterea Lui Dumnezeu, pe Harul Sau, pe Domnul Isus Hristos. Secretul de a fi cineva este sa-ti vezi greselile, sa le recunosti, sa recunosti cine esti si cine este Dumnezeu. Pavel incepea sa se lauda cu slabiciunele lui... si de ce a facut asta? E simplu... Pavel arata marturisea cum prin slabiciunele lui Taria Lui Dumnezeu L-a ajutat, prin neputintile lui, Domnul Isus Hristos a facut totul posibil... prin greseala lui a aratat Dreptatea Lui Dumnezeu, Dragostea Lui care este in Isus Hristos in care iarta. Si tot asa... cred ca, din momentul ce incepem sa recunoastem fiecare dintre noi slabiciunele noastre si realizam ca n-avem nici o scuza in a fi oameni extraordinari a Lui Dumnezeu fata de El, fiindca zice in Cuvant... Dumnezeu in Domnul Isus Hristos a fost dar da si Amin fata de ce am cerut noi... iar, zice in 1 Ioan... zice acolo... ca ce-am cerut de Tatal in Isus am si primit dar suntem chiar si stapani peste tot ce-am si cerut! Iar in 2 Petru 1... ne arata Petru ca Dumnezeu in Domnul Isus Hristos ne-a dat toate resursile sa facem cum trebuie.... cum cere Cuvantul.

  Domnul sa binecuvanteze pe toti robii Domnului Isus, care slujesc cu adevarat Lui!
  Dar, nu stiu de ce incepem noi sa dam slava lor, de ce vrem sa-i umflam de mandrie... sa-i laudam, sa-i punem capcane a celui rau ca ei sa cada in mandrie si sa nu recunoasca ca e doar Harul Sau, e Tot Meritul a Domnului Isus Hristos. Nu stiu de ce nu intelegem... e bine sa pretuim dar sa ajungem sa ii idolatrizam pentru binele care-l fac? Oare nu e mai bine sa recunoastem si sa zicem ca... ce mare e Dumnezeu ca inca lucreaza prin oameni prin Dragostea Sa Cea Mare si Indurarea Lui Cea Mare in Domnul Isus Hristos? De ce incepem sa zicem ce "beton", ce "tare"... inloc sa recunoastem pe Dumnezeu ca inca mai are bunatatea ca sa se foloseasca de oameni?
  Diferenta intre un om a Lui Dumnezeu si intr-un om este urmatorul lucru... omul Lui Dumnezeu a recunoscut cine este, greselile, defectele lui si a mers la Domnul Isus ca sa gaseasca sprijin si biruinta prin Harul Sau... om normal, nu-si recunoaste slabiciunele, nu cauta sa afle defectul lui ca sa stie ce trebuie reparat... omul Lui Dumnezeu a cautat sa afle unde se afla problema si a mers la Cine a putut sa-o rezolve.

  David zicea... "cerceteaza-ma Doamne, vezi pe ce cale sunt... si du-ma pe Calea vesnicii!", ei... cautam sa fim cercetati de El, sa cautam pe El, sa privim spre EL ca sa vedem ce ne lipseste, ce slabiciuni si defecte avem? Domnul sa ne ajute!
 • June 17, 2010 5:47 AM EEST
  Am scris cam mult... dar sper sa motiveze pe fiecare sa fie ce a randuit Dumnezeu sa fie, sa fie cea mai minunata faptura in Domnul Isus!
  Indrazniti si nu va limitati pe experientele altora, gustati si vedeti ce Bun este Domnul!
  • 0 posts
  June 17, 2010 9:30 PM EEST
  D-l sa ne-ajute! :)
  stii...nu am inteles tot ce-o spus..:D , dar.. "a man is what his wife sees" ce adevarat... :-? :)
 • June 18, 2010 11:22 PM EEST
  mda..destul de interesant!
 • June 18, 2010 11:32 PM EEST
  Paul Washer... spune lucruri frumoase... dar in general este foarte negativist.
 • June 20, 2010 1:58 AM EEST
  :)