Forums » Intrebari si raspunsuri

Pacatuiesc ca port bratari cu versete biblice??

 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
 • July 3, 2010 4:35 AM EEST
        As dori sa stiu parerea voastra in legatura cu purtarea bratarilor cu versete biblice pe ele.. 
  Multi prieteni m-a acuza ca asta e o podoaba si ca e pacat.. Eu nu vad asftel lucrurile, pt ca eu nu vad in astfel de bratari ceva extravagant sau ceva cu care m-as mandri.. 
  Imi place sa port asftel de bratari la facultate, deoarece mi sa parut un simplu mod de la care as putea incepe o discutie despre Dumnezeu sau Biblie cu colegii mei nepocaiti.. Un alt motiv este acela ca cei care sunt pocaiti din jurul meu m-ar recunoaste usor..
        O experienta fiind inceputul facultatii, cand am avut placerea sa cunosc noi persoane pocaite din facultate prin simplu mod ca au vazut la mana mea o bratara cu un verset..
  Majoritatea din cei care nu is pocaiti is ft curiosi si ma intreaba: ce ai la mana..? ce scrie..? dar de unde scrie..? Si asa am inceput multe discutii cu ei despre Biblie despre Domnu sau despre biserica la care merg.
  Oare au dreptate cei ce ma acuza ca pacatuiesc?
   
  Din ce categorie credeti ca fac parte bratarile cu versete biblice?? 
   
  1.
  "Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule din aur sau in imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia neperitoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. Astfel se impodobeau odinioara sfintele femei, care nadajduiau in Dumnezeu, si erau supuse barbatilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam, si-l numea "domnul ei". Fiicele ei v-ati facut voi, daca faceti binele fara sa va temeti de ceva." (1 Petru 3:1-5)

  "Vreau, de asemenea, ca femeile sa se roage imbracate in chip cuviincios, cu rusine si sfiala; nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu margaritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase." (1 Timotei 2:9-10).

  Sau 

  2.
  Deuteronomul 6:6
  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.
  Deuteronomul 6:7
  Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.
  Deuteronomul 6:8
  Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini, şi să-ţi fie ca nişte fruntarii între ochi.
  Deuteronomul 6:9
  Să le scrii pe uşiorii casei tale şi pe porţile tale.

  Proverbele 3:3
  Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia: leagă-ţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale.

  Exodul 13:9
  Să-ţi fie ca un semn pe mână şi ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochii tăi, pentru ca legea Domnului să fie totdeauna în gura ta; căci cu mână puternică te-a scos Domnul din Egipt.
   
   
   

  Definitia PODOABEI:
   
  PODOÁBĂ, podoabe, s.f. 1. (Adesea fig.) Obiect care înfrumusețează pe cineva sau ceva; găteală, ornament; p. ext. lucru de pret, de valoare; odor, bijuterie. ** Fig. Însutire, calitate, atribut. ** Fig. Fală, cinste; strălucire. 
   
   
   

  Astept parerea voastra pro sau contra pe baza Bibliei.
  Va multumesc!

   
 • July 3, 2010 1:22 PM EEST
  Eu cred ca totul porneste de la scopul cu care o porti...Stiu cat e de greu sa incepi sa vorbesti cu colegii despre Isus si daca o bratara cu un astfel de mesaj le'ar trezi interesul..atunci eu sunt de acord cu a doua varianta pe care ai pus'o mai sus.
 • July 3, 2010 4:15 PM EEST
  normal ca e pacat sa porti....daca vrei sa fii cu versete biblice memoreazale si implineste scriptura cu fapta...nu sa te vada altii ca ai versete biblice....
 • July 3, 2010 4:16 PM EEST
  Din Proverbe 3:3, din momentul ce zice tablita inimii tale... e evident ca vorbeste spiritual si neaparat pe trupul nostru, Cuvantul Lui Dumnezeu nu se contrazice... e clar, se refera la modul de trai, la punctul de vedere spiritual, acelea versete nu sustine sa porti podoabe ci zice sa le pui la suflet, sa imprejurul gatului... citeam comentarii si arata cum bunatatea si credinciosia [sau mila] sa fie permanent in viata ta si faptul ca zice inima si gat... zice sa pui pret mai mult decat o bijuterie, e foarte drept ca in Biblie de multe ori ne arata ca lucrurile spirituale pretuiesc mai mult decat toate bogatiile din lumea aceasta.
  Pana la urma, sa le pui la gat este un mod de a le purta permanent in viata ta... dupa aceea la inima arata ca sa pui afectiune, sa pui la inima, la suflet acestea lucruri... adica sa le faci cu Dragoste.

  Acum, din Deuteronom.
  Sa vorbim unpic despre farisei si carturari...
  Matei 23:5 Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacteriile late, îşi fac poalele veşmintelor cu ciucuri lungi;

  Filacteriile erau ceva piele de oaie si era folosita pentru a scrie. Mai mult, acestea filacteriile aveau 4 lucruri.... adica, aveau 4 parti din Lege. Prima parte avea din Exod 13:2, a doua parte e din 13:11, a treia parte e din Deteronom 6:4 si a patra din Deuteronom 11:13. Ei au facut rau ca au pus versetele acestea si acestea lucruri din Lege? Ei si-au facut invataturi, legii si obiceiuri omenesti... rituale reci, care nu erau dupa Cuvant si lipseau Dragostea Lui Dumnezeu, Duhul Lui...
  Domnul Isus Hristos i-a mustrat rau pe farisei si carturari pentru acest lucru ca faceau de fatada lumii, ei aratau pe Dumnezeu prin lucruri de acest gen si nu prin viata lor, mai mult... ei se laudau ca sfinti prin lucruri de acest gen, ei faceau sa fie admirati si laudati ca oameni evlaviosi prin astfel de lucruri. Din tristete asa ajunge si pocainta, crestinismul modern... totul de fata, totul in exterior si in enterior e uraciune, de ce e uraciune? Fiindca se vede prin modul cum traim...
  Scuza ca e foarte greu ca sa-i zici la colegii despre Domnul Isus e una destul de slaba, cu tot respectul, dar... iti spun, ca sa arati pe Domnul Isus... trebuie sa faci prin smerenie, sa fi cuviincios dar mai mult, prin fapte, prin traire si nu prin simple lucruri de gust slab.

  Cum zice in 1 Timotei 2:9.... "fapte bune", cum zice in 1 Petru ... "daca faceti binele"... e interesant cum compara Cuvantul Lui Dumnezeu cu o slujire de fata si cu una cu omul din launtru... omul unde Duhul Sfant e in el si se vede prin viata lui. Noi facem scuze cu tot feluri de podoabe sa aratam pe Domnul Isus si cand colo, faptele noastre ne osandesc, imitam lumea si uitam un singur lucru... modul de trai conteaza cel mai mult.

  Ei bine, puteam sa adaug mai multe despre farisei, carturari si saduchei... dar, studiati voi... se pare ca crestinismul modern a ajuns ca fariseii... o uraciune in launtru si o neprihanire de fata in exterior, fara traire, fara Dragoste, fara sfintire si fara Domnul Isus.

  Va las cu acest verset sa va ganditi... pe mine ma pune pe ganduri...
  Luca 16:15 Isus le-a zis: "Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni, este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.
 • July 3, 2010 6:00 PM EEST
  LiviuF wrote...


  Nu cred ca e chiar asa..Tu privesti problema doar dintro singura perspectiva..

 • July 3, 2010 6:01 PM EEST
  Nu stiu de unde a aparut ideea asta ca "nu esti crestin decat prin ceea ce faci, iar daca vrei sa si arati practic pacatuiesti.." - cu prima parte is total deacord dar cu a II-a nu..nu cred ca e pacat sa arati si intrun mod pract ce ai si in inima..
  Este clar, Biblia acuza fatarnicia si nimeni nu a contestat aceasta, dar asta nu va da dreptul sa puneti o eticheta pe toti cei care poarta asa ceva..

  Poate ca acuzatorii traiesc in alta lume decat sunt eu. Lumea in care sunt e foarte rece si foarte respingatoare cand vrei sa deschizi un subiect pe tema pocaintei..si de multe ori is multe dificultati in asta..
  Pana ca sa te cunoasca un om trece ceva timp si prima impresie pe care si-o face este ceea ce vede in exteriorul tau..


  Am sa va dau un simplu exemplu practic practic din viata mea..
  Am fost la o domnisoara doctor, la cabinetul ei de cateva ori.. intro zi cand mi-a vazut bratara la mana mia zis "Esti crestin?" si i-am raspuns ca da..si de aici am pornit o lunga discutie pe tema asta.. si am putut sa ii povestesc ce cred eu, ce principii am ca si crestin, la ce biserica merg si multe altele.. A fost impresionata de ce i-am zis si mai ales ca "merg in fiecare duminica la biserica.." is lucruri marunte pt noi, dar pt ea insemna ceva pt ca nu facea asta decat extrem de rar dupa cum mia zis..iam mai spus cum se cheama biserica, in ce cartier e, cand are slujba..etc
  Dupa toata discutia asta, ea a chemato pe sora ei (care e o persoana ft religioasa in felul ei) si ia zis ca is crestin, la ce bis merg etc... sora ei a raspuns cam sec... "stiam asta".. Atat eu cat si doctorita am ramas :O
  "cum asa??" ..Ea ne-a raspuns ca si-a dat seama din felul cum ma comportam, din gesturi si dupa cum vorbesc..
  Am fost placut surprins ca a vazut asta.. In ziua aia mi-am propus sa le daruiesc niste biblii cu explicatii la cele doua doctorite cand am sa mai trec pe acolo..(sper sa fac rost pana atunci:D ).

  V-am povestit un exemplu practi din viata mea vazut prin 2 moduri diferite..dar care au ATINS acelasi SCOP.

  Inca odata..nu mai puneti etichete pe baza la ce va izbeste ochiul.. mai intai cercetati inima.. ;)
  Priviti dinspre interiorul unei persoane spre exterior..!!
  • 6 posts
  July 3, 2010 7:38 PM EEST
  eu una sunt de acord cu purtarea bratarilor... cu mesaj crestin...:D
 • July 3, 2010 11:43 PM EEST
  Din experienta ta... "ea ne-a raspuns ca si-a dat seama din felul cum ma comportam, din gesturi si dupa cum vorbesc...", hai sa analizam cum era pocainta in romania adevarata, nu cu pocainta asta de fata si fatarnica din zilele de azi. Esti inca tanar, si nu-s nu stiu ce batran, dar am studiat cu cat mai mult pocainta se degradeaza si ajunge ca in america, acum o suta de ani pocainta era ca a noastra, acum 200 era ca a noastra acum 30 de ani... si asa era adevarul, insa dintr-o data vine schimbarea, libertatea aceea care o fac oamenii o haina a rautatii.

  Uite cum se pocaiau oamenii pe vremuri... nu prin muzica rap, nu prin compromisuri fata de Cuvantul Sau, ci traiau ca crestini, traiau pocainta.
  Erau zile fff grele... oameni infometati... munceau la ceva boss... si toti furau, numai asa mai supravetuiau pe vremurile acelea... dar, oamenii furau din greu si seful lui stia... toti furau, toti il indemneau pe pocait sa fura.. intr-o zi seful a vrut sa vada cat si cum fura... i-a cautat pe toti si pocaitul n-avea nimic, omul a ramas uimit... si asa se ducea pocainta pe vremurile acelea, prin fapte... prin vorbire... prin orice amanunt.

  Frate, am fost in lume si purtam brata... dar m-am pocait, m-am lasat de podoabe firesti... fiindca, stiu ca Domnul Isus nu Se vede prin astea... ci cum zice in Efeseni 3... "omul din launtru", se pare ca n-ai ascultat ce am zis. Pot sa-ti aduc versete unde sa arat ca astfel de podoabe sunt fara de folos... dar, nu poti sa aduci nici un verset care sa arate ca podoabele sunt un beneficiu crestinesc, ma refer Biblic.

  Oricum, daca citeai ce-am zis la inceput... intelegeai cum Biblia ne arata un opus ce fel de podoaba sa avem... ceea de inlauntru si una care se vede prin viata noastra prin fapte... Duhul Lui Dumnezeu, Slava Lui si ce a pus in noi peste noi se vede prin credinta dar, noi trebuie sa aratam faptele prin credinta.

  Cand ai pus versetele din 1 Timotei 2 si din 1 Petru 3... ai analizat cum compara a arata podoaba Slava Lui Dumnezeu, cum sa arati Duhul Sfant prin fapte, prin viata noastra si cum ne cere sa nu aratam prin lucruri superficiale?

  Ce vrei sa zici... asta e scuza, ca e o lume rea si e greu sa zici despre Dumnezeu? N-am vazut in Biblie sa poarta Apostolii si Domnul Isus bratea sau cercei sau de astea... ca lumea sa intrebe de ce sunteti crestini. Ei au fost recunoscuti prin cum traiau dar mai mult, ei au indraznit fiindca nu le era rusine de Domnul Isus Hristos, a aratat asta prin Cuvantul Lui Dumnezeu si nu prin lucruri superficiale.

  Asta e pocainta de comfort, pocainta de plastic... fiindca ne limitam la bratele si nu lucrurile reale... frate drag, iti spun aici pe fata. Pot sa-ti aduc exemple din viata mea unde n-am avut nevoie de nici o bratea ca sa vorbesc de El si de la El, ci am avut doar de Harul Sau, de Soapta Duhului Sfant.

  Din tristete... nici n-ai pus la inima ce am zis la primul comentariu.
  Ai pus intrebare sa afli adevarul sau cum? Chiar mai vrei alte versete sa intareasca ce-am zis? Sau doar vrei de plictiseala si sa-ti gadil pararea ta, comfortul tau de a purta podoabe si de arata pe Domnul Isus Hristos in lucruri superficiale? :)

  Apropo... cum zici sa privim spre interior in exterior cand tu chiar insuti sustii bratele care te face sa privesti in exterior si superficilitate? Va luati doar dupa moda si mai puneti Numele Domnului Isus in asta. Purta o amica "WWJ" si zicea asa pentru ea "we want jameson", era un fel de alcool scump... si nah, pana la urma... ce vrei sa zic. Fiecare cu a lor, dar m-am pocait in total si dupa Cuvant, poti sa zici si tu la fel, sau ti bratele doar din comfortul tau si faci scuza pentru asta? :)
  • 18 posts
  July 3, 2010 11:55 PM EEST
  "Frate, am fost in lume si purtam brata... dar m-am pocait, m-am lasat de podoabe firesti..."
  ce bratara purtai Liviu cand ai fost in lume...? :) crestina sau lumeasca?
 • July 4, 2010 3:11 AM EEST
  well...
  m'am invatat cu bratari
  si acum nu pot sta fara ele...:-??
  le schimb mereu;))
  cele cu versete ..:X
  like it
  si nu gasesc ca e pacat
 • July 4, 2010 5:22 PM EEST
  Vio, ce este pentru tine o bratara crestina sau haine, sau inele crestine?
  • 18 posts
  July 4, 2010 11:21 PM EEST
  :) cand am pus intrebarea aceea, sincer iti spun ca nu ma asteptam la un raspuns concret, simplu si direct ....si nu ma mir ca mi-ai si dovedit ca aveam dreptate :) ar fii multe de spus, in legatura cu penultima interventie a ta, cu acel lung mesaj...dar la ce rost? amesteci lucrurile, le exagerezi la turatie maxima, in fine.. imi e "greata" sa mai intru in polemici! un lucru tine minte fiule :P daca pt tine pocainta inseamna ceva STAS, FIX, este numai pt tine...nu o face STAS pt toata lumea doar pt ca asa intelegi tu lucrurile. NIMENI nu detine adevarul absolut! ;)

  p.s. inca mai astept o descriere a bratarilor purtate de tine pe cand erai in lume! ;)) accentuez si specific cuvintele scrise de tine "CAND ERAM IN LUME", sper ca si gandesti ceea ce scrii si ce inseamna "a fii din lume".
 • July 4, 2010 11:28 PM EEST
  Eu personal nu consider a fi un pacat purtatul bratarilor cu versete biblice...atata timp cat nu-ti legi inima de un lucru,acel lucru nu te face rob...si nu cred ca o bratara cu versete biblice poate aduce mandrie in sufletul cuiva...daca e de aur sau argint e posibil,dar un snur cu o placuta de metal pe care sa scrie Dumnezeu este dragoste nu cred ca reprezinta "pacatul suprem"..de fapt nu cred ca e un pacat.
 • July 5, 2010 12:49 AM EEST
  Daca pui astfel de intrebari, asa vei fi si tu intrebat Vio.

  Oricum... faci ce vrei, nu poti sa aduci nici un verset Biblic sustinind pocainta si crestinitatea in podoabe, in bratari si etc... faptul ca nu recunosti ce este scris in Biblie, e ca de obicei... iei ce-ti place, ce-ti gadila firea, stomachul tau si asa... faci cum iti place.

  Sunt obisnuit cu astfel de pocaiti, care iau Cuvantul dupa limitile lor, uite un raspuns direct din partea mea... am obosit si m-am saturat de fatarnici. ;)
  • 18 posts
  July 5, 2010 2:30 AM EEST
  fiule, in primul rand nu ai nici un drept sa ma cataloghezi ca fiind fatarnic in aceste circumstante (iti aduc aminte ca si eu sunt baiat istet si imi dau seama de aluzii si afirmatii ocolitoare la adresa mea)

  in al 2'lea rand incurci borcanele rau de tot, tu o ti una si buna cu podoabele tale, iar subiectul este despre bratarile crestine din bumbac/plastic/piele...astea is podoabe?

  in al 3'lea rand, se observa de la cer la pamant cat ai incercat sa eviti sa raspunzi la acea intrebare simpla si deloc asa deranjanta incat sa spui ca asa sunt si eu intrebat ..bla bla...pretexte! adevarul este ca nu-ti place si nici convine de loc sa recunosti cand gresesti si nu degeaba am pus acea intrebare, pt ca cel putin eu nu am vazut pe nici un tanar din lume purtand la mana o bratara din snur si metal cu mesaje crestine, etc ...asta ca sa vezi ce gafa (ca sa-i zic asa) mare ai facut, si tocmai de aceea am spus mai sus si pus accentul ca sper ca gandesti ce scrii, deci si ce inseamna "a fii din lume" si cand ai scris "cand eram in lume am purtat si eu bratari" ..poti sa vii acum cu orice fel de scuze si alte explicatii plauzibile ca nu mai au nici un farmec acum, cel putin pt mine.

  tu ai impresia ca detii adevarul absolut si daca nu-i ca tine nu e bine. eu am inteles ca nu detin varianta cea mai buna a explicatiilor biblice si nu numai, asa ca incerc sa nu uit sa specific ca este doar parerea mea.

  cred ca m-am facut destul de inteles, si ceilalti pot sa confirme ca esti pe langa subiect (baiatu care a creat acest thread nu cred ca poarta sau se referea la cercei crestini, bratari din aur/argint crestine, inele la fel...) ...nah pt unii e musai sa le dai mura in gura, sa le desenezi daca se poate ca sa priceapa!
 • July 5, 2010 3:40 AM EEST
  Uite-te la definitia de podoaba in prima pagina si cerceteaza tu.

  Am zis vreodata ca detin Adevarul absolut, asta e doar impresia ta...
  Asta e diferinta... pentru mine nu exista o parere ci doar Cuvantul Sau.
 • July 5, 2010 4:24 AM EEST
  ....vio cam are dreptate
  ..o podoaba ii mai mult decat bratara aia crestina ...nu cred ca daca ai merge undeva in societate ...la ceva eveniment si ar trebui sa te impodobesti ...ai lua cu tine si bratara ...din contra ...o dai jos
  • 18 posts
  July 5, 2010 4:32 AM EEST
  Definitia PODOABEI:

  PODOÁBĂ, podoabe, s.f. 1. (Adesea fig.) Obiect care înfrumusețează pe cineva sau ceva; găteală, ornament; p. ext. lucru de pret, de valoare; odor, bijuterie. ** Fig. Însutire, calitate, atribut. ** Fig. Fală, cinste; strălucire.

  daca port o bratara din piele, nu ma infrumuseteaza deloc...tot asa arat!
  daca port bratara din piele, nu inseamna ca "is gatit" ..gatit inseamna cand esti imbracat la 4 ace sau altfel decat o faci de obieci
  ....ca ornament pot s-o iau, dar in acest caz sa te "aud" predicand ca si daca porti ceas de mana e pacat ..vrei nu vrei este ornament!
  ...lucru de pret, de valoare? nimeni nu da 2 bani pe ele, nu se incumeta nimeni sa mi-o fure :)
  ..adorare? hm..nush cati le adoooora! si asta depinde de la om la om.
  ...bijuterie? cand o invia Cuza :)

  deci?
  plus ca sunt cam trase de par unele exemple de acolo ..."podoaba" se refera mai mult la cele pretioase/valoroase, iar Petru spune si el de alea scumpe...aur, haine scumpe....insa nu zice sa nu porti ca e pacat ci sa nu pui mai mult pret pe cele de afara...cel putin eu asa inteleg de acolo. (oricum e mult mai bine sa nu porti bijuteri, poti sa iei foc in san si sa nu ti se aprinda hainele?)

  asa ca fapt divers, sa cauti in dex ce inseamna "HAR", vei fii surprins:) in cazu de fata din exemplele enumerate pot doar sa zic ca este un ornament! o fii pt tine pacat, fereste'te de el...dar nu face pacat pt toti!

  ar fii fost prea de tot sa si afirmi ca detii adevarul :) e de ajuns ca lasi impresia asta, fie chiar fara sa vrei!

  acum pot sa zic eu eu ca iei numa ce-ti place din spusele mele si doar la ele raspunzi :) erau si altele la care chiar asteptam raspuns..da...in fine!

  ca recunosti ca nu recunosti, ca iti dai seama ca nu-ti dai...tot ce scoti pe buze sunt parerile si credinta ta...adica cum crezi TU ca e bine! eu cred ca e bine "asa", tu crezi ca e bine "asa", altii cred ca e bine "asa"..si uite asa fratioare sunt atatea culte si religii..pt ca fiecare au PAREREA LOR, desi toti au acelasi CUVANT!

  Domnu ne va imparti dupa roade nu dupa cat de bine izbim ochilor celorlalti...tu ca esti prea simplu si ceilalati ca sunt prea impodobiti! si daca baiatul (ca nush cum il cheama) are si se vad fapte vrednice de pocainta lui (si din cate am citit ele exista) toata teoria ta si a mea si a tuturora este egala cu zero. fapte, roade, asta e ce conteaza...nu te mai izbii/lega tu de acea mica bucatica de piele de la mana lui. :P

  noh..am incercat sa fiu bland in afirmatii....cred ca nu prea mi-a reusit :D de genul meu sunt mai ..direct! asta e:P

 • July 5, 2010 5:10 AM EEST
  Te contrazic... am purtat bratara de piele si etc... si era in primul de frumusete.
  Ceasul are un folos, cand bratara are folosul de a fi o podoaba.

  Nici nu ma deranjeaza ceea ce zici, m-am obosit de la argumentele tale, cand e nevoie sa-ti exclami credinta ta si cand avem aceeasi "parere", repede afirmi si recunosti, dar cand e vorba de altceva care iti place tie... te contrazici prin baza ta. Alege, ori pocainta plastica ori pocainta simpla care se vede prin fapte. Repet din nou... arata-mi unde Apostolii au avut podoabe sa-si arata neprihanirea lor, cum deja am aratat, fariseii, carturarii aveau astfel de podoabe si in launtru erau... chiar asta ne vorbeste Petru, Pavel... ne arata in black si negru, opus... sa nu ne limitam la niste podoabe ca sa aratam pe Domnul Isus, ci sa fie in omul din nou... sa se vada prin viata noastra.

  Dar totusi, te contrazici singur... si daca o luam ca sunt doar cele de aur, asta inseamna ca verighetele si cercei? Atunci, zi-mi tu mie ce sunt podoabe pentru tine? De ce a zis "podoaba voastra sa nu fie de afara"? E clar la ce se refera si ce-am zis in primul comentariu am aratat cum si ce, inca as putea sa aduc niste chestii din Ezechiel la care nici nu te gandesti, exemple. ;)


  Stii care-i faza Vio, esti plictisit, iti plac unpic de dezbateri si te deranjeaza ca te cam mai contrazic. Ai incredere... nici nu incerc sa te contrazic, daca as face... de cate ori am renuntat la dezbateri desi aveam destule resurse sa te contrazic, si cand aduceam ceva repede nu, nu... cand era destul de clar. Probabil n-am cea mai cioplita limba, dar... in fine. Am lasat de cateva ori de la mine si cand este un subiect care sa zici ceva... repede contrazici cand e evident la ce se refera.

  Deci... daca se ajunge pana la urma, o sa las din nou de la mine... caci, poate pe tine nu te deranjeaza... dar pe mine ma deranjeaza astfel de dezbateri si astfel de conversatii din Cuvantul Sau. Mai mult... nici nu-s in cea mai buna stare sa rabd de la tine, daca crezi ca o sa rabd ca alteori... e treaba ta, dar, m-am cam saturat si ti le spun pe fata.

  Asa ca, hai sa lasam fatarnicia... acum dex-ul nu-i bun, mai inainte ziceai uite ce inseamna o podoaba... hai sa vad cate mai scuze poti sa le scoti din burta ta, ca ai o burta destul de mare in comfort fata de Cuvant.

  Stau si ma intreb... oamenii chiar citesc Cuvantul, chiar se rog si intreaba pe El... chiar studiaza... sau le place sa vorbeasca numai in gol? :)
 • July 5, 2010 1:45 PM EEST
  eu nu sunt de acord cu purtarea de bratari crestine:D
  • 18 posts
  July 5, 2010 2:22 PM EEST
  stiam si eu versetele din Ezechiel 16, ba chiar si din Geneaza 24 dar nu am vrut sa ma leg de ele (poate si tu la fel) ca sa nu stranesc pe cineva sa poarte bijuterii, Biblia nu condamna bijuteriile ca devenind pacate daca le porti ci ca risti sa pacatuiesti purtandu'le vezi Ezechiel 16....)

  daca te rezumai sa raspunzi la ce te-am intrebat la inceput, nu se mai ajungea la aceste romane de comentarii explicative :) dar te-ai incapatant sa nu recunosti ca ai gresit si nici acum nu recunosti, pt ca ai dat un raspuns in cele din urma prea superficial, deloc concret la ce te-am intrebat :P deci care a cautat dezbateri eu?!! eu nu am avut de gand sa ajung pana aici...ci doar sa vad daca recunosti ca ai dat-o in bara cu acea afirmatie (se vede de la o posta cat ai lungit'o sa nu spui si oricum nu ai rasp pe masura intrebarii) "cand eram in lume am purtat si eu bratari" ...fiind un subiect despre bratari crestine ci nu lumesti, practic este total aiurea acea afirmatie...nu ai cum sa fii purtat bratari cu mesaje crestine cand erai in lume, doar dealea lumesti..clar! :) cine e baiat destept intelege ce vreau eu sa scot in evidenta :P

  lasa tu deoparte inelele, verighetele, cerceii, lantioarele din aur...subiectu de fata exprima altceva ;) stiu ca tu nu esti de acord nici cu verigheta, sau sublinierea unor versete din biblie si nush cate or mai fii care pt tine sunt pacate, daca pt tine sunt, fereste'te tu de ele precum scrie in 1Tes.5:22, nu e musai sa se fereasca toti pt ca tie ti se pare rau sa porti la mana un snur cu "nimic fara Dumnezeu", sau "God is Love" etc. pot spune chiar ca este oarecum ca un semn ca esti diferit, pocait...ca si cu pestisorul lipit la masina (cand vad o masina cu pestele pe spate automat imi dau seama ca sunt pocaiti acei oameni, asa si cu nesemnificativele bratari! (nu aduce nici un dezavantaj in relatia om-Dumnezeu pt cine poarta)

  daca sunt de acord cu tine in unele cazuri asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce spui indiferent de subiect :) unde sunt de acord te aprob sau nu mai intervin , unde vad ca o iei pe ulei,mai intervin uneori... :P

  nu iti aratam eu ce inseama "podoaba" doar am luat acea explicatie din primul mesaj si am pus-o aici ca sa le vezi cum le iau pe fiecare in parte si le explic , unde am si facut asta.

  eu nu port frate, desi mi-am cumparat de atatea ori si dupa cateva purtari m-am plictisit de ele sau ma deranjau la mana in unele circumstante si nu le-am mai purtat...si acum stau undeva puse....dar nu vad pe cineva ca pacatuieste daca are la mana "god is love" :)

  intelege si tu odata pt totdeauna ca daca tu crezi intr-un fel citind din biblie ca este in "asa", asta nu inseamna deloc ca toti ceilalti pacatuiesc daca inteleg putin diferit fata de cum intelegi tu! ti-am zis si in postul anterior, "ca recunosti ca nu recunosti, ca iti dai seama ca nu-ti dai...tot ce scoti pe buze sunt parerile si credinta ta...adica cum crezi TU ca e bine! eu cred ca e bine "asa", tu crezi ca e bine "asa", altii cred ca e bine "asa"..si uite asa fratioare sunt atatea culte si religii..pt ca fiecare au PAREREA LOR, desi toti au acelasi CUVANT!

  Domnu ne va imparti dupa roade nu dupa cat de bine izbim ochilor celorlalti, dupa cat de bine aratam/dam inaintea altora...tu ca esti prea simplu si ceilalati ca sunt prea impodobiti! si daca baiatul (ca nush cum il cheama) are si se vad fapte vrednice de pocainta lui (si din cate am citit ele exista) toata teoria ta si a mea si a tuturora este egala cu zero. fapte, roade, asta e ce conteaza...nu te mai izbii/lega tu de acea mica bucatica de piele de la mana lui ci priveste la inima si trairea vietii lui de zi cu zi (daca poti :p) daca are la mana nush ce mesaj crestin si viata lui nu este dupa Cuvant, atunci mai cred si eu ca este fatarnic!
 • July 5, 2010 4:03 PM EEST
  LiviuF... Eu cred ca ceea ce afirmi tu vine din incredintarea ta personala.. si e ok...te intelegem.. ;))

  Cred ca la concluzia ca acest subiectui subiect putem spune toti ca asta tine de incredintarea fiecaruia..
  -Romani 14:22 "Încredinţarea pe care o ai, păstrează-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu.."-
 • July 5, 2010 4:07 PM EEST
  Ma plictisesc in a citi tot ce scrii tu, de ceva timp ti-am spus ca n-am rabdarea, asa nu prea mai citesc tot ce scrii. ;)
  Faptul e, recunosc cand am gresit, cand gresesc dar cand tu ai impresia... ca am gresit e treaba ta, asta e a doua ora, daca ai ceva personal cu mine despre acest lucru... putem vorbi, insa, se vede ca esti plictisit si cand cineva apasa un buton de al tau... sau cand te contrazice intr-un anumit domeniu... ti asta personal si in fiecare amununt cercetezi si esti gata sa dezbati, sa contrazici.

  Sa incep, daca citeai de la inceput si era de inteles pentru fiecare.
  Nici n-ai raspuns la o singura intrebare... deraiezi... cica sa-ti raspund, din momentul ce am zis ca am fost in lume, inseamna ca am purtat bratara si inca nu mi-ai descris ce inseamna pentru tine bratara crestina, sau daca exista asa ceva... asa ca, pana nu raspunzi... atunci vom mai vorbi.

  Bine, am stiut ca te gandesti acolo si daca am zis ca nu acolo... eram foarte clar, faptul ca nu intelegi esenta in ce zic, e treaba ta. Esenta e foarte simpla... neprihanirea noastra nu se arata prin podoabe firesti, prin podoabe de acest gen ci mai degraba e prin fapte si cum stii foarte bine, un crestin reprezinta ce este simplu, ce este in smerenie si arata Slava Lui Dumnezeu, Duhul Sau prin viata lui si in lucruri simple, asta e un Adevar Biblic, si faptul ca nu recunosti aceasta esenta, e treaba ta. Dar sti foarte bine ca a ne opri si a crede ca asa vrea Dumnezeu e o mare minciuna.

  Repet din nou, unde vezi tu pe Pavel sa aiba o bratara, sau o podoaba ca sa deschida un subiect de a predica? Din cate stiu... Pavel s-a folosit de imprejurari si de indrazneala care ii dadea Duhului Sfant.

  Hai sa-ti arat la ce ma refeream in Ezechiel. [apropo... pentru mine nu exista parere, ci doar ce este Scris, Biblia... nu fortez pe nimeni sa faca ca mine, dar arat ce este mai bine si cand o sa recitesti si prinzi esenta... daca vrei, vei intelege... daca nu, lasa ca intelege Dumnezeu si cine vrea.]  Ezechiel 28:13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu hrisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut.
  Isaia 53:4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.

  Uite diferenta... analizeaza... uite pe lucifer, despre satana... uite cate podoabe frumoase a avut el... a venit un frate din undeva din oradea parca... si a inceput o data sa predice despre satana, despre serpii si compara cum Adam si Eva era dupa Chipul Lui Dumnezeu, iar cum cel rau era gelos[Isaia 14:14] si vroia sa strice imaginea Lui Dumnezeu si nu putea... iar, a gasit pe oameni care totusi erau asa de minunati, asa de simpli dar erau extraordinar de frumosi... fiindca Slava Lui Dumnezeu erau peste ei, imprejurul lor... cum satana se vedea asa de frumos, cum s-a ingamfat Ezechiel 28:17... pana la urma a stiut cum se strice Chipul Lui Dumnezeu care se arata prin oameni... in gelozia lui, asa a facut.
  Dar uite, ce frumos era impodobit cel rau... dar, uite cum era impodobit Domnul Isus Hristos... El purta ranile noastre, a purtat durerile noastre. Iar intreaba-te, de ce nu zice despre Domnul Isus Hristos cum se imbraca, cum se arata? Era simplu... Domnul Isus Hristos Se imbraca decent, simplu si nu avea lucruri de acel gen sa zica lumea "uite ce podoaba ai", "uite ce bratara ai"... El era vestit fiindca Duhul Lui Dumnezeu era peste EL si in El, oamenii simteau Puterea Lui Dumnezeu si cand vorbeau erau uimiti de atata Putere... nu vedem ca ne zice despre cum Se imbraca fiindca asa de simplu in cat nimeni nu baga in seama... era decent si nu extravagant... El a zis daca ai doua haine si fratele tau n-are, da-o lui... iar despre Apostoli... uite ce zicea Pavel... in 1 Timotei 6:8, daca avem dar cu ce se ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns.... nu aveau ei nevoie de lucruri in exces... doar de imbracat si atat. Iar, uite ce podoabe purta Pavel... Galateni 6:17,purta semnele Domnului Isus Hristos... iarasi din noi 2 Corinteni 4:10... purta omorarea Domnului Isus Hristos, pentru ca si Viata Lui Isus Hristos sa Se arate in trupul lor[sper ca si in a nostru]. Uite alta podoaba in 1 Petru 4:13-4, "Duhul Slavei, Duhul Lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi".... mai sunt alte exemple.

  Fratioare, stii care-i problema... hai ca comparam cu generatia de azi... cu hillsong si cu tinerii care in general port bratare... ei fac asta totul de spectacol, de a arata extravagant... cu bratele care lumineaza prin intuneric [ca la discoteci]... bratele in care arata cat mai frumos... fie de tot feluri, cu tot feluri de exagerari in imbracaminte... iar pentru ei asta e Domnul Isus Hristos, e totul de plastic, superficialitate... in loc sa se duca dupa Domnul Isus Hristos cum este scris, sa se concentreze pe ce este in ei... ei se concentreaza pe lucruri de afara, nu citesc Biblia, nu se rog sa vada exact ce vrea Dumnezeu de la ei... totul de forma, de fatada, spectacol... si asa sunt si tinerii... port bratare nu pentru Domnul Isus Hristos si port in primul rand de show, port in primul rand cum arata, ca e la moda si ca le sta bine... le pune tot feluri de culori, asortate si etc. In primul rand... nu stiu daca tu porti sau nu, si iarasi te bagi in chestii in care n-ai experienta dar am purtat bratele si stiu despre ce este, si oricine care stie despre Dumnezeu si e in lume... iti va spune pe fata ce fel de pocait esti?
  Hai sa facem un experiment... toti tinerii care port bratele sa le arda si vedem cat de usor le ard, sa vad cat de mult le doare si cat de mult plang... ?

  In fine... hai sa-ti dau experienta cum lucra Dumnezeu ... comparatie cum lucreaza bratel acelea. Eram in misiune... si nu zic asta ca o lauda ci sa arat cum lucreaza Dumnezeu prin Duhul Sau, prin Harul Sau si nu prin lucruri superficiale. Era prima zi... de abia am ajuns si a trebuit sa merg in oras cu fratele la care am mers in misiune... nici nu ne-am rugat cand ne-am intalnit si in graba, am realizat ca nu ne-am rugat, ne-am oprit in centru... intr-un colt si ne-am rugat, era minunat! Mai mult... dupa ce ne-am rugat mergeam in graba si treceam peste un cersator... fara casa, parasit... avea ceva fel de rana la mana, era bolnav... era baut... in fine... am trecut langa el si m-a durut inima, mai mult ziceam Doamne Isus iarta-ma ca nu l-am binecuvantat... dar imi vine o soapta, de la Duhul Sfant..." de ce nu-i zici despre Mine?"... nah, ma gandeam ce sa fac, sa-mi fie rusine? Am strans inima, am mers sa cumpar suc rece ca sa fac schimb in loc de berea aceea... si am mers la el, l-am intrebat... "ce ai nevoie?", el a raspuns... "am nevoie de Dumnezeu, nu am nici un Dumnezeu..", i-am raspuns ca El m-a trimis sa-l ajut... in fine, o poveste lunga, era totusi un esec si nu merg in detaliu dar asa e cand Duhul Sfant lucreaza, dar e trist ca majoritatea din tineri se rezuma la lucruri superficiale cand in loc sa aiba o relatie mai profunda cu El, sa auda glasul Lui si sa indrazneasca ascultand de El... se opresc la lucruri superficiale de acest gen.

  De cand m-am pocait, m-am lasat de chestii de astea si am prieteni care port.. pe mine nu ma deranjeaza, puteti sa purtati dar va zic cum este mai bine, cum este dupa Cuvant si ce inseamna sa ai podoabe sfinte de la El. E usor sa purtam una alta ca-i la moda, dar alta e sa porti semnele suferintilor care au suferit pentru Hristos, pentru cei din jur. Te las cu Coloseni 1:24.

  Ma opresc aici si sper sa intelegi acum punctul meu de vedere Biblic si de ce cred ca esti mai bine sa ne concentram in launtrul nostru, sa ne concentram sa avem Dragostea Adevarata, Duhul Sfant ca sa fim gata sa slujim pe alti, sa suferim pentru alti, sa purtam poverile lor. Galateni 6:2.
  • 18 posts
  July 5, 2010 5:16 PM EEST
  mi-am dat si eu seama ca nu ai citit tot ce am scris eu :) multi nu citesc... in fine!

  in incheierea interevntiilor mele in legatura cu acest subiect vreau doar sa-ti aduc aminte ca eu m-am legat doar de faptul ca nu pacatuiesti daca porti la mana un snur cu mesaj crestin! tot ce am spus in jurul acestui lucru s-au invartit..si am incercat sa-ti explic.
  poti sa fii la fel de usor cum ai spus mai sus chiar daca AI la mana un snur cu mesaj crestin
  poti sa fii cum ai spus mai sus chiar daca NU ai nimic de genul acela pe tine
  poti sa NU fii cum ai spus mai sus chiar daca porti bratara cu mesaj crestin
  tu le faci prea STAS, pre FIXE pe toate, si daca nu e fix "asa" nu este bine din pct tau de vedere!

  eu cred ca indiferent ca porti sau nu si ai o viata placuta inaintea Lui, din pct meu de vedere toti ajung la El, ca rasplata va fii diferita asta e cu totul altceva, cert este ca poti fii mantuit chiar daca porti sau nu bratara. totul depinde de starea launtrica a celui ce poarta sau desigur ce nu poarta!

  iti pot aduce exemple multe din biblie unde au fost oameni mantuiti fara a se cataloga in tiparul stas conditionat manturii, si eu fost totusi mantuiti!

  uite ca nu pot fii de acord cand afirmi ca daca porti bratara esti extravagant ci nu simplu sau decent.. extravagant inseamna ceva iesit din comun, neobisnuit, iesit din limitele bunului simt care socheaza prin felul sau de a fii...consideri ca cine poarta bratara depaseste limitele bunului simt!?

  versetele din 1Petru 3:1-5 pt mine nu inseamna neaparat interzicerea podoabelor ci sa nu pui mai mult pret pe exterior decat pe interior. bun, acum sa ziceam totusi ca se interezice acolo sa porti podoabe scumpe, sa porti impletiruri de par (la femei)..dar de ce luam numai jumatate din verset? cu hainele scumpe cum ramane? pacatuiesc si daca imi cumpar ceva mai scump dar de calitate!? tu te imbraci numai de la second-hand sa pari mai smerit, mai simplu? sau iti cumperi o pereche de adidasi cu 10 euro si sa te tina 2, 3 luni si apoi altii? ar trebui sa susti si ca daca porti nike, adidas, puma pacatuiesti nu? hai sa luam tot versetul pe intreg nu jumatate.

  daca era pacat atunci de ce rebeca a fost impodobita pt nunta ei cu Isaac? Geneza 24:22, 30, 47
  22. Cand s-au saturat camilele de baut, omul a luat o veriga de aur, de greutatea unei jumatati de siclu, si doua bratari, grele de zece sicli de aur.
  30. Vazuse veriga si bratarile in mainile surorii sale si auzise pe sora sa, Rebeca, spunand: "Asa mi-a vorbit omul acela." A venit, dar, la omul acela, care statea langa camile la izvor,
  47. Eu am intrebat-o si am zis: "A cui fata esti?" Ea a raspuns: "Sunt fata lui Betuel, fiul lui Nahor si al Milcai." I-am pus veriga in nas si bratarile la maini.
  asa erau obiceiul pe atunci...putem zice. da putem zice ca si in ziua de azi asa se obisnuieste printre tinerii crestini, nu?

  referitor la ce ai zis ca multi poarta din nush ce alte motive, sa se dea "mari" sau mai smecheri, sau mai nush eu cum...nu zic ca nu ai avea dreptate, se intampla si asta...dar nu e treaba ta si nu e treaba mea..nu cunosti tu si nu cunosc eu inima tanarului care poarta. are Domnu grija si stie El mai bine ca noi intentiile celui ce poarta , nu? si aici este vorba daca este bine sa porti sau nu...cred ca este diferita situatia! problema devine cu ce scop porti, cu ce intentii..atunci poti sa zici ca devine pacat sau poate sa nu devina..depinde! dar nu sunt asa fixist sa afirm din prima...e pacat daca porti!

 • July 6, 2010 3:01 AM EEST
  ...mult mai scrieti :D ..mi'o luat ceva sa citesc ..nush dc ..dar impresia pe care mi'o lasa liviu ...ii ca el ii capabil sa inteleaga toata scriptura ...si sa invete pe altii

  ..intrebarea era daca este sau nu PACAT sa porti bratari cu mesaje crestine ..dezbaterile pe langa subiect nu duc la ceva bun..cine vb mult nu se poate sa nu greseasca ..Biblia nu interzice in nici un fel acest lucru ..cum nici despre tigari sau droguri nu scrie in Biblie