L.T: Salut.
A trecut ceva timp de cand v-ati cam "ascuns". Ce s-au intamplat in tot acest timp? Ce planuri ati dus la implinire si cum s-au desfasurat?
Poca: Orice trupa activa nu poate scoate anual album pt ca: (imi trag aer in piept) dupa lansare urmeaza turneul apoi alte concerte care se lungesc pe perioada a cel putin 6 luni si in restul de 6 luni ramase e imposibil sa produci un album.. Multi cred ca bati din palme si e gata albumul..
mai ales ca noi ne producem singuri si instrumental, insa studiul pt versuri si compunerea lor ne fura cel mai mult din timp. De exemplu la ultimul proiect "Inima de Titan" am avut nevoie de aproape 2 ani si tot ne-ar mai fi trebuit cateva luni dar am facut unele compromisuri pentru al lansa la timp.
L.T: Pentru cei care nu va cunosc, faceti o mica prezentare. ( prezentarea membrilor trupei )
Poca: Pocaitii reprezinta mai mult un concept decat o simpla trupa de Rap in stil clasic care isi pastreaza aceiasi membrii, acelasi stil sau probabil aceiasi fani, bla bla..
Noi facem update-uri, o ardem in stil asa mai nonconformist.
La "noi" s-a schimbat componenta de la un proiect la altul singurul membru stabil fiind fondatorul acestui concept.
In prezent Benyo e pe felioasa,
Dj Linus maestru la platane si
eu Poca, cel pe care il cunoasteti de 6-7 ani ruland in stil Pocaitii.
L.T: Prezentati pe scurt discografia voastra.
Poca : 2003 - Anturajul de starda (Poca & Prorocu);
2005 - Primavara mea (Poca & Benyo);
2007 - .Dezvaluiri (Poca, Dany & DJ Benyo);
2009 - Inima de Titan (Poca, Benyo & DJ Linus)
L.T: Cum a luat fiinta trupa Pocaitii? Numele este foarte sugestiv.
Poca: Inca din vremea pe cand gangsta rap-ul era rege in Romania si eu proaspat nascut din nou si scapat de dependenta de heroina injectabila si de altele.. l-am intalnit pe Prorocu cu care m-am combinat si am pus-o de o trupa.. habar nu aveam noi pe atunci ce planuri marete avea Dumnezeu mai tarziu.. Al 2-lea an deja lansam "Anturajul de Strada".
Cat despre nume am avut timp de gandire cateva zile.. Prorocu a venit cu" Ambasadorii" eu cu "Pocaitii"...aveam eu o problema ca toata lumea crede ca e o rusine sa fi pocait si credeam ca pot sa schimb aceasta mentalitate gresita.. Mai tarziu am vrut sa schimb numele dar Prorocu' m-a oprit.
L.T: Care este mesajul tema al trupei, mesajul pe care voi il promovati? Cine compune versurile?
Poca: In Hip Hop nu exista interpreti deci daca vrei sa canti iti faci versuri. Avem subiecte legate de evanghelizare, societate, falsa religozitate, ipocritii din bisericii, libertate, atei si alte nenorociri.
L.T: Se anunta lansarea unui nou proiect semnat Pocaitii, si odata cu el o posibila "revolutie" a muzicii. Despre ce este vorba mai exact?
Poca: De fapt deja a avut loc detonarea pe 14 martie.. urmat de un cutremur de 7 grade si de incalzirea globala de aceiasi valoare..mda.
Noi nu facem revolutie ,noi operam in stil "secret mission" de asta am atras atentia cu senzationala "bomba fonica" cand de fapt noi am venit exact din partea opusa din care nu se astepta nimeni, ne-am facut treaba subtil in timp ce restul astepta sa faca BUM ! In zilele noastre nu prin revolutiile multimilor se fac schimbarile ci prin oamenii din umbra care lucreaza tacticos.
E un album greu, s-a muncit enorm de mult la versuri, sunt rime cu 2 sau mai multe intelesuri.. suntem constienti ca nu toti le vor percepe corect si ca poate nu se merita efortul masiv depus pt acest proiect pentru ca multi asculta superficial si inteleg gresit.. dar vorba unui pastor.. le dorim dezacord placut, noi ne-am facut treaba, am facut ce am simtit si am dat ce am avut mai bun, asa cum ne-a placut noua, cui "nu-i place" sa-l downloadeze de pe ODC, sustinatorii il comanda de pe www.pocaitii.ro
L.T: De ce " Inima de Titan"? Cine a fost cu ideea?
Poca: Cand toti ipocritii si invidiosii lovesc in tine cu vorbe, cand faci parte dintr-o biserica de sute de FRATI dar nici unul nu te sustine, cand ai un pastor care-ti vorbeste doar prin difuzor, mai vine si cate o ispita ceva si te duci ca bolovanul la vale pt ca nu ai cum sa faci fata de unul singur in astfel de lupte.. atunci deseori se intampla ca inima spirituala sa inceteze sa mai bata.. nu o dam in emo-tisme dar astea chiar sunt realitati care in ultimul timp sunt foarte des intalnite.
De curand oamenii de stiinta au pus la punct o formula a unei inimi artificiale care inlocuieste inima umana bolnava, contine o pompa care oxigeneaza sangele si il pune in miscare in mod continu fara puls. Datorita mecanismului interior actionat prin campuri magnetice, neexistand nici o forta de frecare, practic vorbim despre o inima ce nu are moarte, o inima vesnica, aceasta inima este cunoscuta sub numele de: Inima de Titan.
Noi am deschis, prin piesele noastre, clinici spirituale pentru a face astfel de transplanturi..
L.T: Ce proiecte aveti pregatite pentru anul 2009?
Poca: Ne gandim sa facem o emisiune video saptamanala cu invitati care sa trateze problemele actuale ale "crestinismului" intr-un mod nonconformism, in care sa prezentam si cate o piesa noua in exclusivitate legata de acea tema. Le vom posta saptamanal pe site-ul www.pocaitii.ro dar asta dupa ce vom face uplode la noua varianta de site.
In rest sper sa continue sa se cumpere albumul Inima de Titan, pentru urmatoarea perioada ea va fi singurul venit al trupei.. oricum respect pt baietii care stiu ca fara o astfel de sustinere nu vom mai putea continua.
L.T: Ar putea exista o posibila prezentare a noului album, peste hotare? Unde?
Poca: Ar putea sa existe dar nu suntem foarte interesati.. felioasa noastra e Romania. Sigur, am mai concertat si in alte tari dar in scop de evanghelizare.
L.T: Unde puteti fi contactati sau ascultati ?
Poca: www.pocaitii.ro
L.T: Daca ar trebui sa definiti termenul "muzica".. care ar fi definitia voastra?
Poca: nush.. oricum muzica se armonizeaza cu orice fel de combinatii si influente ale orcarui stil, pe cand, din pacate, noi oamenii nu...muzica este poate cel mai frumos lucru creat de Dumnezeu, un alt dar nemeritat.
L.T: Cum vedeti sau simtiti ca este primita muzica voastra in generatia noastra, cand se accepta totul prea usor dar in acelasi timp, revolutiile ziditoare inca se "ciocnesc" de mentalitatea traditionalista.
Poca: Sunt foarte multi crestini cu gandire limitata, necititi, neumblati.. nici eu nu sunt geniu dar sincer nici nu-mi bat capul cu ei, sigur mi-ar fi placut sa fim intelesi de toti ca nu vrem sa cadem nici in extrema unei mentalitati rebelice. Noi ne vedem de treaba noastra lucrand, ei de treaba lor barfind.. nu ai cum sa-i convingi.. dar trebuie iubiti si ei ca sunt tot de-ai nostrii.
L.T: Acum va adresez o intrebare care o repet aproape in toate interviurile: Ce inseamna pentru voi " a fi diferit"?
Poca: Multi, mai ales adolescentii, cred ca a fi diferit inseamna a fi contra cuiva..
pfuu revolutii, mentalitati luminate, cercuri separate..
cand de fapt a fi diferit inseamna a fi tu insuti,
Dumnezeu ne-a creat diferiti, nu?
L.T: Buna definitie acum un gand de incheiere pentru pocaitii adevarati...
Poca: bah, stiu ca nu existati in realitate doar prin Har
Mergem acasa!
Bless ya!
L.T: multumesc Poca pentru raspunsurile si sinceritatea ta. Multumim Lui pentru ca trupa Pocaitii, este un instrument de valoare in Mana lui Dumnezeu! Sa fiti folositi in continuare, pentru a duce Cuvantul mai departe... inclusiv in acele locuri si anturaje in care altii am ajunge mult mai greu!
Fiti lumini!
[ interviu realizat de Ligia Trinca ]