Forums » Intrebari si raspunsuri

De ce nu se intorc oamenii la Domnul?

 • Căci este o profeţie, a cărei vreme este hotărâtă …Dacă zăboveşt...  more
 • Sfântu Petru stătea la poarta raiului și aștepta musafiri, ca de...  more
 • Iacov 5:8

  Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, ...  more
 • „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalm 46:10a)


  B...  more
 • „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalm 46:10a)

  Bi...  more
 • În ziua de astăzi, dragostea este suprautilizată și subevaluată ...  more
 • Esti pregatit pentru mai multa revelatie din vechiul testament c...  more
 • CHIVOTUL SI JERTFA....Cateva exemple din vechiul testament unde ...  more
 • ..RAPIREA -- 1TESALONICENI 4:16 Căci Însuşi Domnul , cu un strig...  more
 • Buna ziua as vrea sa cunosc mai multi Români creștini care locui...  more
 • Cine sunt cei patru calareti din apoc 6?
 • I'm tired of all this iron,
  exhausted of carrying on this road....  more
 • 1. În fața tronului de har,
  Cu-o inimă zdrobită
  O rugă-aduc și a...  more
 • PATRUZECI DE IEŞIRI DE URGENŢĂ CARE ERAU ÎNCHISE ŞI O SCARĂ DE U...  more
 • “ Te-ai descrie drept o persoana indragostita cu totul de Isus C...  more
 • Toti ne dorim binecuvantarea lui Dumnezeu. El vrea sa ne binecuv...  more
 • C.H. Spurgeon – Ce să faci în vreme de criză?

  Staţi pe loc, şi ...  more
 • Prorocul si blacklist-ul!

  Voi ati auzit de frati proroci care a...  more
 • Creatorii de iluzii
  autor: Nichifor Nicu
  29/03/2019. ora: 01:50
  ...  more
 • Ancorat în brațul Tău
  autor: Nichifor Nicu
  28/03/2019. ora: 17:4...  more
  • 658 posts
  October 31, 2010 12:35 AM EEST
  Inainte de a citi acest articol, vreau sa imi cer iertare inca de pe acum daca prin cuvintele acestui articol te vei simti ofensat. Nu urmaresc acest lucru, ci urmaresc doar sa impartasesc un adevar cu voi pe care l-am inteles in urma cu foarte putin timp.

  "Nimic nu va revolutiona mai mult o biserica decat ca fiecare membru sa conduca anual cel putin o persoana la Hristos." Charles Brock

  Oare de ce nu exista aceasta dorinta in vietile membrilor Bisericii Contemporane?
  Unde a disparut aceasta dorinta de a-i aduce pe oameni la Hristos, de a vori cu ei despre planul de mantuire al lui Dumnezeu?

  Foarte multi nu-L impartasesc pe Hristos, fiindca se gandesc ca este necesar sa fii un vorbitor bine instruit sau sa ai un supertalent. Exista crestini timizi care nu se simt calificati pentru a marturisi. Proabil ca problema nu este timiditatea, ci o lipsa de motivatie si dragoste. Motivatia si dragostea sunt calificarile necesare pentru a fi un martor al Evangheliei.

  Putem noi sa indepartam unele scuze si pietre de poticnire?
  Putem sa facem marturisirea sa fie mai usoara?
  Putem sa ne asteptam ca orice credincios sa conduca pe altii la Hristos?

  DA, eu cred ca este posibil!!!

  De ce nu se intorc oamenii la Domnul?


  Raspuns: Pentru ca nu suntem interesati de mantuirea lor...

  Fie ca Domnul sa ne trezeasca si sa puna in noi o dorinta inflacarata sa vestim celorlalti despre EL!!!

  Inca o data imi cer scuze daca am ofensat pe cineva prin acest articol. Nu am cautat acest lucru, ci am cautat sa va prezint unele din framantarile mele spirituale...

  Fiti binecuvantati! :)

 • October 31, 2010 3:33 AM EET
  Amin frate. Daca se simte cineva ofensat, atunci cititi scripturile! Ce a spus Isus? Ducetia si vestiti evanghelia! Daca cineva se supara pe aceste cuvinte..........sa stii ca Isus lea spus!


  P.S. Imi pare ca ai scapat cuvintul "nu" in al 6-lea rind de la urma.
  • 658 posts
  October 31, 2010 9:19 PM EET
  Multumesc pentru sustinere, confirmare si corectare!

  Fii binecuvantat! ;)
 • October 31, 2010 11:13 PM EET

  Cu aceasta s-a incheiat programul de azi de la biserica. Ne-a provocat ca in aceasta saptamana sa vorbim unei persoane despre Dumnezeu.
   

  Apoi ne-a spus o intamplare: Un batranel obisnuia sa se plimbe pe faleza (in Sidney - Australia) si sa le puna oamenilor o intrebare: "Buna ziua, nu va suparati,vreau sa va pun o intrebare: Daca in noaptea aceasta ve-ti muri, unde va ve-ti petrece vesnicia?" ..si pleca mai departe.
   

  Un pastor, tot auzind de oameni care s-au intors la Domnul fiindca un batranel a pus odata o intrebare, s-a hotarat sa mearga in Australia pentru a-l intalni pe acel batranel. S-a dus pe faleza insa nu era nimeni. A intrat intr-un magazin si a intrebat-o pe vanzatoare: “Nu va suparati, cunoasteti cumva vreun batranel care obisnuieste sa adreseze o intrebare persoanelor de pe faleza? O da, multi de aici il cunoastem.” Si i-a dat adresa lui. Ajungand la el, l-a gasit pe pat bolnav.
  Acesta a spus pastorului: “Am cautat toata viata sa vorbesc oamenilor despre Dumnezeu, sunt pe moarte si nu s-a intors nici unul la El.” 
  - “Eu sunt aici ca sa va spun despre persoanele care s-au intors la Dumnezeu fiindca dumneavoastra a-ti pus odata o intrebare… “

   

  Ca sa vorbesti despre Dumnezeu oamenilor nu trebuie sa ai diplome in teologie. Trebuie sa ai dragoste, si sa-l lasi pe Dumnezeu ca El sa-si faca lucrarea.

  "Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita." (2 Cor 12:9)

   

  Doamne ajuta-ne sa nu stam nepasatori vazand cum cei de langa noi se duc in iad! Ajuta-ne sa spunem lumii despre Tine!

   


  • 658 posts
  November 1, 2010 8:57 AM EET
  Minunata povestire. Imi aduc aminte de ea pentru ca am auzit-o in primele zile cand am ajuns aici la seminar. Eu cred ca aceasta este datoria noastra a crestinilor. Dar nu o datorie care vine din obligatie, ci o datorie care vine din dragoste. Doamne, ajuta! :)
  • 0 posts
  January 7, 2011 4:22 PM EET
  Parerea mea sincera este ca oamenii nu se intorc la Domnul pentru ca noi nu suntem lumina in intuneric si pentru ca noi nu vorbim oamenilor despre Dumnezeu.Felul in acre ne imbracam sau in care ne comportam in societate spune multe despre noi.Din pacate in ultimul timp aud foarte des din partea celor care nu il cunosc pe Dumnezeu expresii gen:Daca asta/asta ii pocaita/a eu sunt popa tu nu vezi cume imbracat/a si ce maichiata e de zici ca e.... sau decat pocait/a ca si asta/asta mai bine dai pace.Acestea sunt unele dintre cele mai mari motive pentru care nu se intoarce lume a la Domnul pentru ca modul in care noi crestinii ne prezentam in societate din pacate lasa mult de dorit si ne limitam la cea mai falsa expresie aca Dumnezeu nu se uita la imbrcaminte sau la altele ci se uita la inima.Din pacate din prisosul inimii ies toate.
  • 0 posts
  January 7, 2011 4:52 PM EET
  Si pentru a imi sustine parerea de mai sus din multe ,,cazuri" in care oamenii nu se intorc la Domnul pentru ca nu vad in noi niste crestinii adevarati am sa vad dau doua exemple reale.O persoana crestina lucreaza in acelas loc timp de 8 ani,aceasta insa se mai machia,mai purta un inelus,iar modul in care vorbea si se comporta nu era al uni crestin.Iar dupa un anumit timp ma intalnesc cu Patronul acestei persoane cu sora lui si cu mama lui intr-u spital si din vorba in vorba ii spun aca o cunosc pe persoana repectiva care a lucrat la el.Prima si singura remarca despre aceasta persoana care mi-o face sora acestuia este:D ao stiu a lucrat la noi,dar ea nu e pocaita numai maicasa si taicaso.
  O alta tanara lucreaza vanzatoare la un magazin tot asa se machiaza,se tunde scurt,iar modul in care vorbeste si se comporta nu este chiar al unui crestin.(colega acesteia nepocaita face anumite remarci si ii spune de ce te tunzi asa scurt caci in Biblie scrie ca parul este podoaba femeii,la care acesta ii raspunde:atunci erau alte vremuri)Doua apersoane intra in magazin la intervale diferite de timp si aceasta le spune ca este crestina cele doua persoane se uita la ea mirati si o intreaba:Tu esti crestina??.
  Si acum va intreb dragi mei si dragi tineri:Chiar nu conteaza modul in care ne prezentam in societate?
  Sa schimbat Dumnezeu sau ne-am schimbat noi?
  • 658 posts
  January 27, 2011 7:19 PM EET
  Noi ne-am schimbat datorita pacatului din vietile noastre... tocmai de aceea avem tot mai mare nevoie de Dumnezeu si de puterea Sa prezenta activ in vietile noastre!;)
 • August 26, 2014 9:28 PM EEST

  NU SE INTORC OAMENII LA DOMNUL DUPA OPINIA MEA,PENTRU CA IN PRIMUL RAND NU I INTERESEAZA SA ISI SCHIMBE VIETILE,SI IN AL DOILEA RAND,CUNOSC BIBLIA DAR O INTERPRETEAZA GRESIT,SI TRAIESC DUPA DATINILE SI CUM LE CONVINE LOR!DOMNUL SA ADUCA OAMENI LA MANTUIRE!!!

  • 12 posts
  April 19, 2018 5:08 PM EEST

  Dragilor, eu am fost pasionata de a explica Evanghelia oamenilor de mai bine de 20 de ani. Am intalnit foarte multi agnostici si atei, in special in randul intelectualilor foarte inteligenti pentru care arde inima mea in mod deosebit, deoarece si eu sunt intre ei, am aceeasi profunzime si ma doare ca biserica nu e un mediu in care ei s-ar putea adapta pentru ca are un nivel de gandire si educatie mult inferior. Ceea ce observ eu, din dialogurile mele cu ei este faptul ca bisericile din Romania, fata de alte tari, nu sunt pregatite aproape deloc pentru timpul in care traim. Mediul evanghelic romanesc este o subcultura, in care oamenii traiesc intr-o lume iluzorie, ce n-are nimic comun cu realitatea, ca intr-un borcan cu capac, astfel incat sa poata ignora toata informatia care vine din exterior. Motivul este autoapararea in fata dilemelor. S-a predicat impotriva culturii si informatiei cateva decenii in Romania, asa ca cei credinciosi nu sunt la curent cu descoperirile stiintifice care ridica intrebari serioase Bibliei, nu citesc nici descoperirile din domeniul psihiatriei, prihologiei, nici din arheologie, nici din fizica, nu citesc nici literatura, citesc doar Biblia, astfel incat devin incapabili sa inteleaga insusi textul biblic, pentru ca nu ii cunosc contextul si miturile care circulau in epoca scrierii lui. Rezultatul este ca nu suntem capabili sa raspundem in mod adecvat la intrebarile existentiale si nu rezolvam adecvat problemele vietii, in cultura in care traim, ceea ce nu apostolii nu au facut. Ei erau oameni ai timpului lor, nu traiau cu 2000 de ani in urma ca mentalitate. Eu am aflat pt. prima oara de mitul potopului prezent la alte popoare de la un ateu. Nici macar atat nu am stiut ca si crestina, ca si alte popoare aveau aceasta poveste, inainte de prezenta ei in textul biblic. Daca va spun ca in Egiptul Antic exista mitul zeului care e nascut din fecioara, are 12 apostoli, moare si invie, cum faceti fata? As vrea sa urmariti un dialog filmat, in care pastorul adventist Edmund Constantinescu vorbeste despre aceasta neconcordanta a bisericii evanghelice cu timpul actual, pentru ca el explica foarte bine lucrurile:  https://www.youtube.com/watchv=zoeyNNlOhXI

  As dori sa va impartasesc cateva randuri pe care mi le-a scris un ateu si sa incercati sa va transpuneti in pielea lui, ca sa intelegeti mai bine lumea care gandeste cu propriul creier, nu cu creierul unei confesiuni. Apoi ganditi-va daca sunteti pregatiti sa dati raspunsuri rationale si cu adevarat documentate unui astfel de om:

  “Referitor la religie, iti spun cat pot de sincer ca n-am simtit niciodata curiozitate sau afinitate pentru ea.  Nu m-a interesat daca a existat Isus, daca a inviat cu adevarat, cine a fost si ce-a facut.  La fel de multa indiferenta mi-a trezit si istoria.  

  Curiozitatile mele-s legate strict de palpabil, de geografie si biologie, de excursii, animale, oameni, natura, pictura, carti, muzica si stiinta.  Stiu ca fortele ce guverneaza universurile ne depasesc cu mult capacitatea de intelegere si de aceea-mi caut ancorele in cotidian.

  Sunt destui cei ce vad credinta ca pe-o indoctrinare menita a-i face pe oameni docili, dispusi sa accepte asuprirea in asteptarea rasplatei din viata vesnica.  Daca acea viata nu exista si rabdam toate relele in baza acestei iluzii cine castiga?  Magarii care ne fura si mint pe fata, cu sprijinul bisericii...  

  Stiai cum a aparut prima biserica?  Am aflat asta nu citind carti despre religie ci dintr-un documentar despre aparitia primelor orase.  Ei bine, conducatorii de pe-atunci erau ineficienti in strangerea birurilor si s-au gandit sa invoce supranaturalul pentru a-i convinge pe oameni sa-si deschida pungile.  Dupa cum vezi, ideea a prins atat de bine incat e foarte probabil sa ramana cu noi pana la sfarsitul omenirii.

  Ai putea spune ca pierderea tatalui la o varsta frageda m-a indepartat de credinta.  Nimic mai gresit decat asta.  Din primii ani m-am agatat cu indaratnicie de ce puteam simti si intelege, fara a privi dincolo de Pamant.  Intre accesibil si inaccesibil l-am ales intotdeauna pe primul.

  Stiindu-ma agnostic (ca sa nu spun ateu), preotul la care m-am spovedit inainte de cununia religioasa cu fosta sotiei a cautat sa ma convinga ca realitatile inconjuratoare puteau fi create doar de Dumnezeu.  Cum altfel sa fi aparut florile, culorile si toate vietatile de pe pamant?  I-am raspuns imediat: "daca Dumnezeu a creat Pamantul, pe Dumnezeu cine l-a creat?"  Ramas fara replica, bietul preot si-a terminat repede treaba si-a rasuflat usurat la iesirea noastra din biserica. 

  Ma supraestimasem cand am afirmat ca te-as insoti la biserica.  Ma simt ca pestele pe uscat in acel mediu, la fel ca in timpul orelor de istorie sau matematica din scoala.  Pur si simplu nu rezonez, oricat mi-as dori-o.  

  M-a impresionat teribil catedrala Sfantul Petru din Roma, pe care o consider cea mai frumoasa creatie a omului.  In acelasi timp insa, mi-a trezit revolta toata acea opulenta.  Investind resurse infinite in proiecte megalomanice ii sprijina biserica pe nevoiasi?  Mi-e sila de minciunile si ipocrizia pe care s-au cladit fenomenele religios si politic. 

  Sunt convins ca tu crezi tot ce spui despre Dumnezeu, dar ma intreb in ce masura poate creierul sa-ti induca aceste idei si trairi.  Oamenii de stiinta gasesc explicatii rationale pentru toate aparitiile pomenite de tine si multi altii.  Pe cine sa cred daca eu n-am avut niciun semn de la divinitate?

  O parte din perceptii ni-s determinate de mediu si de experientele anterioare.  Tu ai avut o copilarie si-o tinerete pline de suferinta si ti-ai gasit refugiul in credinta.  E real Dumnezeu sau doar plasmuirea imaginatiei noastre?  Are forma umana sau e pur si simplu un camp de forte ce determina sensul evolutiei?  Sincer, cred ca nimeni nu detine raspunsul chiar daca e convins ca Dumnezeu i s-a adresat direct.

  Faptul ca un necunoscut incepe brusc sa vorbeasca o limba necunoscuta lui nu ma convinge.  Putea foarte usor sa invete pe ascuns cateva propoztii, pe care sa le repete apoi la infinit pentru a castiga notorietate.  De si-ar fi petrecut acea persoana fiecare minut al vietii alaturi de mine o credeam.  Altfel, orice relatare de genul asta trece pe langa mine.  Un sceptic ca mine poate fi "luminat" cu mare greutate si numai de propriile trairi.  Asta poate si pentru ca m-am multumit cu implinirile oferite de palpabil.”

   

  “Cel mai la-ndemana si reconfortant raspuns e ca ne-a creat un Dumnezeu cu chip uman. Daca e intr-adevar asa, ce poti spune despre caracterul acestui Dumnezeu? Pentru ce a proiectat o lume profund imperfecta, nedreapta si plina de suferinta? De ce mor copii de cancer? De ce ajunge sa se suprapopuleze Pamantul? De ce ne conduc hotii si incultii? De ce exista atatia preoti pacatosi? De ce a sacrificat o fiinta incantatoare ca tine? Nu te revolta toate aceste realitati dureroase? Nu-ti vine si tie sa strigi “Dumnezeule, esti un maniac incorigibil si mai bine ma rastignesc decat sa mai am de-a face cu tine? “ (Tudor)

  • 8 posts
  June 3, 2019 6:35 AM EEST
  DUMNEZEU este rau?...ateul nu stie ce vorbeste...de exemplu cand ISRAEL se indeparta de DUMNEZEU ei pierdeau orice lupta...acum a cui este vina? Hai sa i-au alt exemplu...daca unu se uita pe pornografie si într-o zi are accident de masina,a cui este vina?ateii traiesc in pacat si mai zic ca DUMNEZEU este rau...si intrebarea ateului cine la creat pe DUMNEZEU..ei bine DUMNEZEU nu a fost creat,omul a fost creat....cuvantul "CREAT"este doar in ce priveste omul....in taramul spiritual nu exista timp,numai in taramul fizic ....să-ți spun un lucru,daca esti fara DUMNEZEU, tu esti pe cont propriu...

  This post was edited by Danut Yonatan at June 3, 2019 6:48 AM EEST
 • June 4, 2019 12:02 AM EEST
  Bună doar am dorit sa-ti dau o trimitere spre seminarele profesorului Kent Hovind, eu personal observ la acest om cunostinte si folosind Cuvântul Domnului in multe din răspunsurile sale , doar o sugestie care cred că te-ar ajuta si lamuri Alexandra .