Si mie mi s-a intamplat sa mi se usuce ochii de la statul prea mult la calculator.
Binevenita aceasta postare, trage niste semnale de alarma necesare. Insa ar fi fost mai interesanta o postare care sa trateze efectele negative mai putin palpabile ale folosirii calculatorului : cele asupra psihicului si comportamentului uman.
Calculatorul in sine nu cred ca poate fi malefic, in cele din urma e doar un instrument. Precum te poti juca pe el Counter Strike pana cand pici de pe scaun fara suflare ( da, au fost cazuri de deces in urma jucatului excesiv pe calculator ), la fel iti poate fi de un real folos in viata de zi cu zi.
Pentru a nu cadea in capcana dependentei de calculator ( cred ca acest fenomen este cat se poate de real ), poate ar fi bine sa ne limitam timpul utilizarii acestuia. De exemplu, cred ca e bine sa nu depasesti o ora de stat la calculator. Dupa alte cateva ore in care faci orice altceva, iti poti relua activitatea la calculator. Si tot asa.
Desigur, nu e nici o tragedie ca intr-o seara ai mai mult timp liber si te uiti la mai multe episoade din serialul preferat. Biblia ne spune insa sa nu fim dependenti de nimic. Fiecare ne putem gasi mijloacele personale prin care putem evita dependenta de calculator.
[blockquote][b]Nico Coca said:[/b]
[/blockquote]