Forums » Lucruri Interesante

S-a aprins focul trezirii spirituale in Romania

 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
 • Iubirea e ce poti sa dai,
  Ce- astepti in schimb,e lacomie,
  Cand ...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Veghează peste tot ce faci
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2022. ora:...  more
 • Și anul acesta revin cu un alt gând despre sărbătoarea aceasta n...  more
 • https://youtu.be/54ZnzF3AYeA
 • ”Care a fost cea mai frumoasă poveste de iubire a tuturor timpur...  more
 • Despre chemarea în slujire.

  E foarte clar faptul că Dumnezeu nu...  more
 • Nu știu dacă va citi ochi de băiat (sau de fată) dar tot scriu.....  more
  • 658 posts
  December 21, 2010 3:10 PM EET
  sa aprins

  În anul 1974 s-a aprins un foc al trezirii spirituale la Oradea prin Liviu Olah.Am avut privilegiul     și binecuvântarea lui Dumnezeu ca, după plecarea lui Liviu Olah, să intru și eu în acea trezire, ca păstor al Bisericii Baptiste din Oradea. Trezirea aceasta, din păcate, s-a stins cândva în anii dinainte de revoluție. Trezirea de la Oradea, deși nu s-a extins la alte Biserici din țară, a avut        însă un impact benefic pentru mulți credincioși din toate părțile țării.           Când are loc o trezire spirituală, Dumnezeu toarnă belșug de putere peste adunare, oamenii își schimbă viața și Duhul lui Dumnezeu îi umple pe cei treziți cu pasiune pentru rugăciune, pentru răspândirea Evangheliei, pentru o viață sfântă.

            Ca unul care am trăit în inima unei asemenea treziri, am dorit mult în ultimii douăzeci de ani să mai văd că Dumnezeu binecuvintează România cu o nouă trezire și m-am rugat cu o pasiune ca o agonie pentru a mai avea harul să mai predic și să mai dau învățătură într-o asemenea trezire.
            Tot ca unul care am fost parte dintr-o asemena trezire, pot spune că recunosc când apare o trezire spirituală veritabilă. Mi-a tresăltat inima de bucurie când am înțeles că mișcarea ”Străjerii” este o asemenea trezire veritabilă. Ca toate trezirile spirituale, și aceasta este controversată, contestată și blămată. În orice trezire spirituală există și naivități și excese, iar dușmanii trezirii le văd numai pe acestea și le trâmbițează ca să-i convingă pe credincioși că este o mișcare ”primejdioasă”. Cine are însă cât de cât un discernământ spiritual se uită nu la unele aspecte exterioare stângace, ci se uită la esență, la ceea ce constituie miezul sau conținutul unei treziri spirituale și la roade, la viețile schimbate pe care le produce.
            Mișcarea ”Străjerii” are elemente noi, care nu erau prezente în trezirea inițiată de Duhul Sfânt prin Liviu Olah. Acum, darurile Duhului Sfânt sunt toate prezente și se manifestă cu libertate și cu putere. Este clar că Dumnezeu ne învață lucruri pe care noi baptiștii am refuzat să le vedem până acum în Cuvântul Lui și ne duce mai departe decât în trezirea anterioară.
            Vreau să vă spun tuturor că Dumnezeu mi-a vorbit și, urmând călăuzirea Lui, m-am asociat cu mișcarea de trezire spirituală ”Stăjerii”, care a atins deja viețile a cel puțin cincizeci de mii de oameni.
            În zilele următoare, cu ajutorul Duhului Sfânt, vă voi explica elementele esențiale ale acestei treziri și, împreună cu conducătorii acestei mișcări, vom căuta să definim teologia acestei treziri spirituale.
            Între 7-12 decembrie va avea loc la Băile Felix, lângă Oradea, o conferință națională a ”Străjerilor”, la care, cu voia lui Dumnezeu, vom participa și noi. Vă invităm să veniți cu noi!
   
 • July 17, 2011 2:54 PM EEST
  am vazut conferinta online, si bineinteles .... au fost scantei :D

  altii traiesc din amintiri ...

  mari treziri, gen Wesley sau Spurgeon nu cred ca vor mai fi.
 • July 19, 2011 1:36 AM EEST
  Sa ne rugam mai mult Luci :-)

  Sincer cred ca Evanghelia va cutremura din nou pamantul.
 • July 19, 2011 9:40 AM EEST

  Treziri gen Wesley, Spurgeon, si îl putem aminti şi pe Finney, au avut loc pentru că ei au fost oameni care s-au dedicat în întregime Cuvântului lui Dumnezeu şi rugăciunii. Fără să judec pe nimeni, dar cred că sunt mulţi păstorii, care se scoală dimineaţa devreme la 3-4 pentru a petrece câteva ore de rugăciune, cum făceau cei amintiţi mai sus, poate sunt, dar nu cred că sunt mulţi. Şi dacă ne uităm atent în cronicile istoriei, fiecare trezire sirituală are la bază rugăciunea şi Scriptura. Bine ..nu e numai datoria păstorilor să facă acest lucru, ci a fiecărui credincios în parte:D


  This post was edited by Deleted Member at July 19, 2011 9:41 AM EEST
 • July 19, 2011 10:45 AM EEST
  Ai auzit Luci? Finney!

  Cu tot respectul, si nu spun sa nu il mentionezi pe Finney, dar trebuie sa stii ca Spurgeon, Wesley, Edwards sunt apa iar el ulei.
 • July 19, 2011 11:55 AM EEST

  oh da Sorin, chiar citisem despre intoarcerea lui Finney la Dumnezeu, cate lacrimi si ore de rugaciune erau in contul lui ... Pai suntem in zilele din urma, perioada Bisericii din Laodicea, cand Domnul sta si bate la usa : Ultimul Apel :) Bineinteles ca mi-as dori o noua trezire :)


  This post was edited by Deleted Member at July 19, 2011 11:55 AM EEST
  • 658 posts
  July 19, 2011 12:22 PM EEST
  Cine nu-si doreste de fapt? Stii, atunci cand ne dorim trezire, trebuie sa constientizam ca exista somn... o persoana care doarme trebuie sa se trezeasca... cateodata somnul e bun, dar pe plan spiritual nu e deloc bun...

  E bine sa ne aducem aminte de inaintasi ai credintei noastre, prin care Dumnezeu a adus treziri spirituale, dar sa nu cadem in extrema de a ne hrani cu aceste amintiri... cred ca este necesar sa traim in voia Domnului si sunt sigur ca Dumnezeu va aduce oameni la pocainta si prin noi. Probabil nu la aceeasi intensitate ca trezirile din secolele 17, 18 si chiar al 19-lea... Dar stiu ca Dumnezeu va produce lucruri mari daca ne lasam calauziti si condusi de El. :)
 • July 19, 2011 12:26 PM EEST
  Amin :)

  Sincer mi-as dori o trezire de genul secolelor trecute, cand la inchiderea fabricilor lumea iesea in strada sa-l asculte pe predicator vorbind din Cuvantul Domnului ....

  Sau sa mai vad un Wesley care sta la usa minelor in asteptarea muncitorilor ...

  Acum, ramane totul dupa voia Lui si ascultarea noastra!
 • July 19, 2011 2:14 PM EEST
  Avem motive sa stam pe genunchi zi si noapte, doar pentru placerea de a vedea din nou imaginea aceea.

  Cum zicea Spurgeon: ''Cand Dumnezeu vrea sa faca o trezire isi cheama intai poporul la rugaciune''.
 • July 19, 2011 2:17 PM EEST
  Spurgeon, Finney, Wesley, Ravenhill, Moody, Hudson-Taylor ... giganti ai credintei :)

  sunt multi altii ....

  uite aici un interviu de aur :

  http://www.youtube.com/watch?v=CO60EzGGLgk

  dureaza, dar sunt minute pretioase :)
 • July 19, 2011 7:05 PM EEST
  da sunt mai mulţi promotori ai trezirilor spirituale, şi sper ca vor mai fi, nu chiar în viitorul îndepărtat:D
 • July 19, 2011 11:30 PM EEST

  Bonnke crede ca ultimul val al trezirii va fi condus de prezenta generatie de tineri lucratori :) Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile :)


  This post was edited by Deleted Member at July 19, 2011 11:30 PM EEST
 • July 20, 2011 10:54 AM EEST
  Să dea Domnul:)
  • 658 posts
  July 21, 2011 9:52 AM EEST
  De multe ori cand ma gandeam la astfel de oameni, in urma citirii biografiilor lor, un gand care imi strabatea mintea este ca tot ce au facut acestia a fost bine... ei bine, pentru mine un astfel de gand nu a fost deloc incurajator. Dar, mai apoi, un alt gand mi-a venit(cred ca din partea Domnului - ca sa ma incurajeze), si anume ca si ei au avut greselile lor, chiar daca in biografii nu sunt scrise... Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu ma bucur de greselile altora. Dar, asa cum ni se spune despre Ilie, ca a fost supus acelorasi slabiciuni ca si noi, este o reala incurajare(cel putin pentru mine) ca atunci cand gresesc, sa nu descurajez, ci sa perseverez in a-I sluji si a-L lauda pe Domnul :)
 • July 21, 2011 10:42 AM EEST
  bineînţeles . Biblia spune că nu există om care să nu greşească, păcătuiască.. însă noi avem la Tatăl un mijlocitor, pe Isus Cristos.
  Cred că aici se luptă satana mult: Biblia vorbeşte despre vulpiile mici care strică via în floare. şi lupta satanei (dacă mă pot exprima aşă) e să facă din acele vulpi mici, nişte vulpoi mari înfocaţi.. "uite ce păcătos eşti, cum poţi face tu lucrarea Domnului...crezi că te mai iartă Dumnezeu?..eşti terminat"....dar când colo ele sunt vulpi mici, care cu o mică atenţie şi cu ajutorul lui Dumnezeu se pot înlătura ...
  • 658 posts
  July 21, 2011 8:37 PM EEST
  Toata biruinta este prin harul Domnului :)
 • July 21, 2011 10:01 PM EEST
  da, asa e....doar a Lui e biruinta!
  • 658 posts
  July 22, 2011 6:14 PM EEST
  N-ar trebui sa uitam asta niciodata :)
 • July 22, 2011 6:14 PM EEST
  :)
  • 658 posts
  July 22, 2011 6:17 PM EEST
  Stii, exista ispita destul de subtila ca dupa mai multe biruinte pe plan spiritual de care Dumnezeu ne face parte, sa ne credem capabili de a reusi singuri sa fim biruitori. Si, involuntar, Il dam la o parte pe Dumnezeu si se intampla ca la prima ispita care ne vine in cale, sa cadem... am experimentat acest lucru in viata mea, si cand l-am realizat si am mai vorbit cu cativa prieteni ai mei, mi-au confirmat acest lucru si din vietile lor...
 • July 22, 2011 6:21 PM EEST
  da, asta cam asa e.. de aceea Biblia, in genere Noul Testament, abunda cu indemnuri de genul " vegheati!"," rugati-va"...
  • 658 posts
  July 22, 2011 6:30 PM EEST
  Am observat un lucru de curand... In Amos i se spune poporului Israel sa se pregateasca sa se intalneasca cu Dumnezeu... pe cand in Noul Testament Domnul Isus spune sa fim gata... procesul pregatirii ar trebui sa fie gata si sa veghem in asteptarea venirii Domnului nostru Isus Hristos :)
 • July 23, 2011 12:56 PM EEST
  da, interesant lucru.. dar intrebarea care se ridica: "este procesul pregatirii gata?"..
 • July 23, 2011 1:32 PM EEST
  Mișcarea ”Străjerii” nu are nimic in comun cu o trezire spirituala, ci doar o noua forma de erezie grosolana si ducere in ratacire a celor dornici.
 • July 23, 2011 2:22 PM EEST
  Domnule BSV Samuel, ce legtura are ceea ce ai scris tu cu ceea ce discutam noi???