March 6, 2011 11:18 PM EET
Chiar in seara asta, la biserica, doi tineri m-au intrebat "Ce faci, ce mai combini?" La primul i-am raspuns "la ce bun?" Mi-a raspuns ceva de genu "Ca sa ai ce consola." Si a mai murmurat ceva, care nu mai retin, dar suna cu un "asa e normal". La al doilea, i-am raspuns "si tu ma, cu din-astea?", si mi-a raspus cu limba incurata ".. asa te vreau".
Ma doara sufletul cand vad, frati tineri, crestini care... combina.
Daca luam cuvantul in sine "a combina", dexu` ne spune ca inseamna a impreuna lucruri diferite. Ori noi, daca vrem sa "combinam", trebuie sa o facem cu o persoana care sa fie potrivita, sa fie o completare, sa ne asemanam. Nu sa fie diferita de noi. Si tot dexu` zice ca e sinonim cu a amesteca. Noi nu trebuie sa ne amestecam, noi trebuie sa ne imbinam, sa cautam ceea ce ne lipseste.
Ei bine, lumea se refera nu la ce am zis eu, ci la... stiti voi mai bine.
Si tot azi la biserica, dimineata, i-am zis ceva unui baiat de sora lui. La care unu imi zice "wa da e mai inalta ca tine" Altul sare si el "lasa ca se inalta el"
Ce sa mai zic? Pot sa fiu dur si sa le zic 'crestini perversi, corupti'? Ca defapt, cam asa sunt.
Lumea se strica din ce in ce mai mult. Mai mult ca atat, crestinii fac acelasi lucru.
Daca vorbesti cu o fata, despre o fata, daca te vede dupa biserica ca stai cu ea, daca intrebi pe cineva de o fata. Cum reactioneaza ei? Repede incep sa interpreteze. Stiti voi mai bine.
Domnul sa ne ajute sa nu combinam, ci sa alegem. Sa nu amestecam, ci sa completam. Sa nu impreunam doua fiinte diferite, sa ne impreunam cu o persoana asemenea noua. Sa nu interpretam gresit cand vedem doar ca vorbesc doi(cum multi fac).
Si tinerilor!... Nu incercati sa combinati, nici nu incercati sa alegeti voi singuri, nici sa completati singuri. Intrati in odaita, inchideti usa, puneti-va pe ghenunchi, si rugati-va. Si o sa aveti exact ce va trebuie.
Domnul sa ne dea intelepciune!