Forums » Cum sa fiu mai aproape de El

Ce inseamna sa fii "Masculin".

 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
 • March 9, 2011 11:25 AM EET
  h1 

  Ce înseamnă să fii „masculin”?

  9 martie 2011

  Astăzi se consumă o grămadă de hârtie și de timp pentru a se introduce o confuzie cu privire la ce  înseamnă să fii bărbat sau femeie. Unii au pus, în mod greșit, semnul egal „între egalitatea bărbatului și a femeii” și „semnificația unică a bărbăției și feminității”.
   

  La inima masculinității mature se află un simț al responsabilității benevole de a conduce, a procura pentru și a proteja o femeie în moduri potrivite relațiilor pe care le are acel bărbat.

  1. Expresia „masculinitate matură” subliniază faptul că dacă cineva nu are acest simț al unei responsabilități benevole față de o femeie pentru a conduce, procura și proteja, masculinitatea sa nu este matură chiar dacă se simte puternic, rațional și competent se.xual!

  2. Folosesc cuvântul „simț” pentru că un bărbat nu trebuie doar să fie responsabil ci și să simtă că trebuie să fie așa. Acest sens afectează modul în care vorbești cu o femeie, relația pe care o ai cu pornografia și modul în care privești căsătoriile celor din jurul tău. S-ar putea să nu poți fi în stare să procuri ceea ce trebuie dar totuși să ai o masculinitate matură pentru că ai acest simț.
   

  3. Cuvântul „benevol” presupune că responsabilitatea este focalizată spre binele femeii. Conducerea benevolă înseamnă o conducere fără tendințe excesive de autoritate – înseamnă să conduci o femeie fără să se simtă clientă sau sclavă ci onorată, apreciată și prețuită.
   

  4. „Responsabilitate” arată că masculinitatea constă în datoria pe care Dumnezeu a dat-o bărbatului pentru a purta de grijă tuturor creaturilor Sale nu un drept pentru satisfacție de sine și egocentrism. Cuvântul înseamnă și că omul este chemat la conducere, grijă și protecție în relație cu o femeie.
   

  5. Termenul „a conduce” poate să poarte diferite conotații negative însă el are implicații și conotații diferite în funcție de context și situații. Se poate referi la cineva care conduce o orechestră, a inspira un grup pentru o cauză, a conduce un pluton militar sau a face prima sugestie pentru ce urmează să mâncați, etc.
   

  Următoarele nouă puncte vor fi o clarificare a ceea ce înseamnă masculinitatea matură.
   

  [I] Masculinitatea matură se exprimă pe sine nu în solicitarea la a fi servit, ci prin puterea de a sluji și de a se sacrifica pentru binele femeii (Luca 22:26).
   

  Hristos și-a condus Biserica către cer și sfințenie pe drumul calvarului dar a avut puterea să spună „NU” drumului lumii. Așa este și cu responsabilitatea bărbatului de a conduce.
   

  [II] Masculinitatea matură nu își asumă autoritatea lui Hristos asupra femeii, ci o sprijină (Efeseni 5:23).

  Un bărbat nu are toate drepturile  pe care le are Hristos pentru că, spre exemplu, Hristos nu greșește niciodată față de biserică ca apoi să trebuiască să-și ceară iertare, dar bărbații o fac și trebuie să-și ceară iertare.
   

  Un bărbat nu trebuie să-și pregătească mireasa pentru sine ci pentru Hristos. A fi ca Hristos înseamnă a renunța la dorința de a fi în locul Lui și aceasta înseamnă a conduce femeia să depindă de Hristos nu de el.
   

  [III] Masculinitatea matură nu înseamnă superioritate, ci mobilizează puterea altora.

  Nici un lider nu este infailibil și întotdeauna el ia în considerare ideile celor pe care îi conduce și de multe ori le adoptă fiindcă sunt mai bune decât al lui. Acest lucru este valabil în familie. Scopul conducerii nu este să demonstrezi superioritatea liderului ci să mobilizezi puterea celorlalți pentru a ajunge la scopul propus.
   

  [IV] Masculinitatea matură nu trebuie să inițieze fiecare acțiune, ci simte responsabilitatea de a oferi un tipar general de inițiativă.

  În familie soțul nu trebuie să gândeasc și să plănuiască singur fiindcă soția va iniția și plănui multe lucruri în familie și diverse arii ale vieții. Ideea este că soțul trebuie să aibă simțul de responsabilitate în general de a iniția timpul de rugăciune, să strângă familia și să discute principiile morale, să ofere prioritățile financiare, etc.

  [V] Masculinitatea matură acceptă povara cuvântului final în neînțelegerile dintre soț și soție dar nu va face acest lucru în fiecare instanță.

  Într-o căsătorie bună deciziile sunt focalizate asupra bărbatului dar nu este unilateral. El caută să adopte ideile soției. Deseori acesta trebuie să-și supună preferințele pentru cele ale soției mai ales când nu este vorba despre chestiuni morale la mijloc. Totuși, în cazul neînțelegerilor, într-o familie bună trebuie să se ajungă la concluzia că soțul va accepta povara de a face decizia finală.
   

  [VI] Masculinitatea matură își exprimă conducerea în relațiile se.xuale romantice prin comunicarea unei aure de preocupare puternică, delicată, atentă și trandră.

  [VII] Masculinitatea matură se exprimă pe sine în familie prin inițiativa de a disciplina copiii când ambii părinți sunt prezenți și un standard al familiei a fost încălcat.

  [VIII] Masculinitatea matură este sensibilă la expresiile culturale masculine și se adaptează la ele (când nu este un păcat implicat) pentru a comunica femeii că unui bărbat îi place să se relaționeze nu într-un mod agresiv și pervertit, ci cu maturitate și demnitate, ca un bărbat.

  Aceasta înseamnă să nu se îmbrace efeminizat; să învețe manierele și obiceiurile: cine conduce mașina, cine deschide ușa, cine se așează și unde, cine merge înainte, etc… Aceste lucruri se schimbă de la cultură la cultură. Masculinitatea matură nu va cultiva ideea că aceste lucruri nu contează ci va căuta să le folosească pentru a comunica o complementareitate sănătoasă între bărbat și femeie.
   

  [IX] Masculinitatea matură recunoaște că chemarea la conducere este o chemare la pocăință, umilință și asumarea riscurilor.

  Toți suntem păcătoși; masculinitatea și femininitatea au fost distruse de păcat. Istoric, bărbații s-au făcut vinovați de grave abuzuri față de femei. Chemarea nu este către dominare sau a pune o femeie în locul ei ci o chemare la a conduce cu umilință și a lua responsabilitatea de a fi un lider-slujitor. Este o chemare la a-ți asuma riscul de a primi critci, de a ne ruga cum nu ne-am rugat, de a fi disciplinați, atenți și sensibili, etc.
   

  6. A procura” nu se referă la faptul că femeia nu ar putea să muncească ci că atunci când nu este pâine pe masă bărbatul trebuie să se simtă responsabil pentru acest lips și să simtă presiunea pentru a face ceva. Acest lucru este implicat în Geneza 3.
   

  7. „Protecție” se referă la faptul că un bărbat trebuie să se pună pe sine în locul unei femei (pe care o cunoaște sau nu) în cazul în care aceasta este agresată sau atacată. Când bărbatul își trimite nevasta în 50% din cazuri, să vadă de ce se aude zgomot, există ceva pervertit în acea masculinitate.
   

  8. „Femeie”- acest simț al responsabilității este față de femeie în special (nu doar față de soție). Omul nu devine bărbat când se căsătorește. Tipurile de responsabilități ale unui bărbat variază în funcție de tipul de relație pe care o are cu o femeie: de la relația de soț până la relația cu o femeie străină de pe stradă.
   

  John Piper – Reconvering Biblical Manhood an Womanhood, chapter 1

  by Andrei C.

  Va incurajez sa vizitati Trezire Spirituala, unde veti gasi articole similare.