Forums » Prezentari

Oare mai sunt capabil să iubesc?

 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
 • Iubirea e ce poti sa dai,
  Ce- astepti in schimb,e lacomie,
  Cand ...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Veghează peste tot ce faci
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2022. ora:...  more
 • Și anul acesta revin cu un alt gând despre sărbătoarea aceasta n...  more
 • https://youtu.be/54ZnzF3AYeA
 • ”Care a fost cea mai frumoasă poveste de iubire a tuturor timpur...  more
 • Despre chemarea în slujire.

  E foarte clar faptul că Dumnezeu nu...  more
 • Nu știu dacă va citi ochi de băiat (sau de fată) dar tot scriu.....  more
  • 658 posts
  May 16, 2011 10:35 AM EEST

  Sunt un tânăr ciudat. Chiar foarte ciudat. Indiferent cât de mult te-ai strădui să mă cunoști, nu vei reuși(decât într-o măsură foarte foarte mică). Ce-i drept, nici eu nu mă cunosc. De multe ori mă șochez pe mine însumi prin anumite acțiuni, gesturi, gânduri pe care le am. și, cu toate acestea, acesta-s eu. Unic! Nu o spun cu mândrie, ci plin de smerenie. Adevărul este că fiecare este unic, creat într-un mod aparte de Dumnezeu.

  Înainte de a continua acest articol, trebuie să fac o mărturisire(pentru acei care au urmărit alte articole de mine, o să fie tulburătoare următoarea mărturisire). În urmă cu ceva timp am scris un articol intitulat: „Am iubit cândva o fată”. Nu am dat numele tânărului în cauză, dar nici nu am negat că eu aș fi. Totuși, am încercat într-un mod cât se poate de subtil să dau impresia că tânărul pe care l-am descris acolo ar fi altcineva, și nu eu. Dar realitatea este alta. Despre mine este vorba. Am iubit cândva o fată... aceste cuvinte sună mereu în mintea, în gândurile mele.

  Chiar și acum, după doi ani de la despărțire, încă mă mai gândesc la ea. Adesea mă întreb dacă voi mai fi capabil(dacă voi mai fi în stare) să iubesc o altă fată(așa cum am iubit-o pe ea). Am iubit-o din toată inima. Aș putea spune, într-un mod metaforic, că i-am dat inima mea. I-am dat-o... și nu mi-a mai dat-o înapoi. Poate sună comic, dar acesta este adevărul. Foarte ușor încep să simpatizez o fată. Dar mereu am această reținere: „Oare voi fi capabil să o iubesc?” oare voi fi capabil să îmi iubesc viitoarea soție(dacă Dumnezeu mi-o va da)? știu că sună foarte ciudat, dar acestea sunt gânduri cu care mă confrunt și care adesea nu-mi dau pace. Cred că mi-ar fi mai ușor să cer Domnului darul celibatului, doar pentru a nu o face pe ea să sufere.

  Știu că unii dintre voi veți dori să mă încurajați, alții dintre voi, cu un spirit batjocoritor vor încerca să-și expună părerile prea insensibile... totuși, am încercat să scormonesc în inima mea și să văd exact ceea ce simt. Nu vreau să las aceste gânduri și simțiri fără să le exprim în cuvinte. Poate acesta este felul meu de a mă descărca? Nu știu. Dar știu că-mi face bine.

  Cu riscul de a fi considerat ciudat, paranoic, disperat(și tot tacâmul unor astfel de descrieri), am hotărât să public acest articol pentru a putea fi citit. Probabil există și alți tineri care își trăiesc viețile în anonimat și care se confruntă și ei, de asemenea, cu astfel de lucruri. Deocamdată nu am nici un cuvânt de încurajare PRACTIC pentru ei, dar știu că dacă se simt astfel este și datorită faptului că își doresc să iubească într-un mod sincer. Nu descurajați!

  Așteptarea cu credință, în tăcere, a răspunsului Domnului este cel mai bun lucru pe care îl poți face.

   

  Stoica Timotei, 23.04.2011

  • 5 posts
  May 16, 2011 12:20 PM EEST
  Inteleg ce simti...pentru ca am trecut pe-acolo.... :-( Mi-am pierdut toaaaata increderea in oameni.... Te sfatuiesc ceva dar doar daca vei lua seama cu toata seriozitatea.... Fratele meu vindecarea inimii...a sentimentelor, a duhului si a sufletului, de care simt ca ai mare nevoie ...o vei gasi doar daca te vei retrage undeva intim..numai tu cu Domnul tau ai Ii vei varsa toata durerea,toata amaraciunea..toate visurile spulberate... si daca stiind acolo Ii vei cere eliberare desupt orice influenta pe care o are trecutul asupra ta...putere sa uit si sa mergi nainte....putere sa ierti, si dupa aceea daca va voi Domnul El iti va da si capacitatea de-a iubii...importanta e sa fii eliberat de trecut...nu-ti cunosc amanuntit experienta dar e nevoie sa arunci orice iti aminteste de trecut cu privire le acest subiect...oricum e vorba de mai multe ..dar asta cind o sa pot poate Domnul ma va calauzii sa iti trimit un mesaj ...in fine...nu te ocupa cu intrebarea daca vei fi capabil sa iubesti in viitor .,ci mai intii ocupate sa te eliberezi de trecut...el totdeauna va fi acolo numai influenta lui negativa se poate minimaliza....dar desigur va trebuii lupta...doar sa nu te dai batut..ca se merita... ;-) Tine-te tare linga Domnul!
 • May 16, 2011 12:24 PM EEST
  Timotei, esti un baiat curajos. de restul se ocupa Domnul ! :)
 • May 16, 2011 12:33 PM EEST
  Poti totul in Hristos care te intareste, Timotei! Domnul tau nu te-a uitat... la momentul potrivit vei primi si raspunsul asteptat ! Nu uita de promisiunile din:
  Isaia 48:17
  Isaia 45:2,3
  Isaia 43:2
  Fii binecuvantat!
 • May 16, 2011 5:23 PM EEST
  Oooo Timotei de ce m-am temut,de aceea nu am scapat...totusi sa nu crezi ca am scris din rautate acele mesaje,din contra...experienta m-a trezit la realitate....ca un dus rece in plina iarna,ca si cum m-as fi lovit cu capul de sus.....dureros ,teribil.....si adevarat....cred...chiar daca tu nu crezi....ca poti iubi!!!!!Sus fruntea!inca nu ai ajuns la capat!:)God bless you!!!
  • 0 posts
  May 16, 2011 7:55 PM EEST
  "Totul vine la timp celui ce stie sa astepte.. ", e un motto ce l-am luat cu mine la drum..stii, frate Timotei..nu vreau sa te contrazic sau altceva, nu :) ..am doar ganduri bune..ca in mare parte cam inteleg ce ai scris..yo nu ti-am citit toate postarile ce le ai pe pom..acum am intrat si..m-a atras titlul ce l-am vazut pe forumul asta..ai zis ca nu stii daca vei mai putea vreodata iubi vreo fata ca pe aceea din trecut..d'acord cu tine..yo cred ca atunci cand o vei intalni pe "aceea" pe care Dumnezeu o are pregatita pentru tine, vei spune si tu ca Adam : " ..in sfarsit ! " ..atunci iti vei da seama de diferenta dintre dragostea ce ai avut-o (si care momentan zici ca o mai ai) , si aceea ce o vei avea atunci cand, cu adevarat, o vei intalni pe acea "ea" a ta..si evident ca nu o vai iubi cum ai iubit-o pe ea, ci o vei iubi si mai mult, de fapt, cel mai mult.. Acum tu ar trebui sa nu te mai gandesti la fata aia, si sa lasi ca Dumnezeu sa controleze inima, gandurile si toate simtirile tale..fa din Dumnezeu desfatarea ta si..El iti va da tot ce iti doreste inima ta ( bineinteles, dupa voia Lui ) ..
  "Poate ca Dumnezeu doreste ca tu sa cunosti multe persoane rele inainte de a cunoaste persoana cea buna, in scopul de a fi recunoscator cand, in sfarsit, o vei cunoaste.." ..sa stii ca a trebuit sa treci prin aceasta situatie pentru a invata "ceva"..si sunt sigura ca ai invatat cel putin un lucru..
  ..ce pot sa zic este ca Dumnezeu face TOTUL frumos ..dar la vremea Lui..
  Dumnezeu sa te binecuvanteze si..increde-te in El, in orice imrejurare a vietii !..stii ca se merita :) ..
  • 44 posts
  May 24, 2011 4:21 PM EEST
  Hey pace frate Timotei te inteleg foarte bine pot spune asta pentruca si eu ma simt la fel de ciudat si eu la fel am iubit o fata :(si adevarul este ca nici eu nu ma plac pe mine insami nu imi place cine sunt eu sau uneori ma intreb cine si ce sunt eu..daaca doresti imi poti id tau sa mai discutam ?
  • 9 posts
  May 24, 2011 5:02 PM EEST
  Candva...Am tipat si am sarit in sus de fericire...Am trait din dragoste...Am iertat greseli de neiertat...!Am facut multe lucruri din impuls...Am fost deceptionat de persoane care credeam k nu vor face asta niciodata!Am luat in bratze pentru a proteja...Am zambit atunci knd inima imi plangea...Am facut juraminte eterne...Am plans ascultand muzica si privind fotografii...Am dat telefoane doar pentru a asculta o voce...Am fost indragostit de un suras... Am furat sarutari...Am confundat sentimente...S-a intamplat sa gresesc drumul dar am mers mai departe...Am incercat sa uit anumite persoane si am descoperit k e foarte greu sa uiti...M-am simtit singur intre o mie de persoane... Doar pentru k imi lipsea o singura persoana...Mi-a fost frica de intuneric...Am tremurat de nervi... Am tipat de fericire...Am fost indragostit crezand k va fi pentru totdeauna...!Nimeni nu ma cunoaste cu adevarat. Tot ce se stie sunt doar aparente. Cand rad nu inseamna si ca mi-e bine..la fel..cand plang..nu inseamna ca imi merge rau. Daca sunt zile cand ma prefac ca nu vad minciunile..si cred anumite cuvinte..o fac ori din dragoste ori din indiferenta. Chiar daca ma intorc intr-un anumit loc sau la o anumita persoana..cu siguranta am ceva de castigat si in plus am motivele mele pentru care fac asta. Au fost momente cand am plans..dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa regret nimic. Esecurile ne si coboara dar ne si inalta. Indiferent cat de rau s-ar comporta si cat de reci ar fi anumite persoane..eu raman la fel...cald. Asa e firea mea. Asta nu inseamna ca sunt ****** si poti profita de mine..chiar daca probabil asta dau impresia. Viata merge inainte si eu la fel.Si inca ceva..un om nu se schimba niciodata.Doar isi dezvolta anumite calitati sau defecte care le avea inainte...    Povestea mea :)
  • 3 posts
  May 24, 2011 5:03 PM EEST

  hey...poate nu trebuiea sa ma bag dar va inteleg ceea ce simtiti..dar parerea mea e sa nu va pierdeti nadejdea...sunteti inca tineri....aveti timp si de dragoste si sa iubiti...stiu k e greu sa treceti peste trecut dar Dl sa va ajute.....nu vreau sa jignesc pe nimeni....si imi cer scz dak am suparat pe cineva...Dl cu voi!!!


  This post was edited by lydia lydia at May 24, 2011 5:03 PM EEST
 • May 24, 2011 7:56 PM EEST
  Mara Manescu said:
  Candva...Am tipat si am sarit in sus de fericire...Am trait din dragoste...Am iertat greseli de neiertat...!Am facut multe lucruri din impuls...Am fost deceptionat de persoane care credeam k nu vor face asta niciodata!Am luat in bratze pentru a proteja...Am zambit atunci knd inima imi plangea...Am facut juraminte eterne...Am plans ascultand muzica si privind fotografii...Am dat telefoane doar pentru a asculta o voce...Am fost indragostit de un suras... Am furat sarutari...Am confundat sentimente...S-a intamplat sa gresesc drumul dar am mers mai departe...Am incercat sa uit anumite persoane si am descoperit k e foarte greu sa uiti...M-am simtit singur intre o mie de persoane... Doar pentru k imi lipsea o singura persoana...Mi-a fost frica de intuneric...Am tremurat de nervi... Am tipat de fericire...Am fost indragostit crezand k va fi pentru totdeauna...!Nimeni nu ma cunoaste cu adevarat. Tot ce se stie sunt doar aparente. Cand rad nu inseamna si ca mi-e bine..la fel..cand plang..nu inseamna ca imi merge rau. Daca sunt zile cand ma prefac ca nu vad minciunile..si cred anumite cuvinte..o fac ori din dragoste ori din indiferenta. Chiar daca ma intorc intr-un anumit loc sau la o anumita persoana..cu siguranta am ceva de castigat si in plus am motivele mele pentru care fac asta. Au fost momente cand am plans..dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa regret nimic. Esecurile ne si coboara dar ne si inalta. Indiferent cat de rau s-ar comporta si cat de reci ar fi anumite persoane..eu raman la fel...cald. Asa e firea mea. Asta nu inseamna ca sunt ****** si poti profita de mine..chiar daca probabil asta dau impresia. Viata merge inainte si eu la fel.Si inca ceva..un om nu se schimba niciodata.Doar isi dezvolta anumite calitati sau defecte care le avea inainte...    Povestea mea :)

  fain scris:)

 • May 24, 2011 8:24 PM EEST
  Imi placea sa-l urmaresc trecand ca o fantoma pe strada,holuri sau incaperi, cu buzele stranse a incapatanare, tacut si fara sa schiteze niciun zambet macar.

  La inceput, a fost doar ca o pasare ce trece prin fata ta, falfaie odata din aripi si pleaca. S-a dus, ai uitat-o.

  Dar cand acea pasare iti apare mereu si mereu in cale atunci n-o mai uiti. O observi. Asa am facut si eu cu “fantoma” mea. Am observat-o. Sau mai bine zis, l-am observat.

  Era arogant, dar mie mi s-a parut indiferent. Pe mine indiferenta ma atrage. Aroganta nu.

  Tacerea lui am interpretat-o ca fiind nepasare. Sau timiditate poate? O enigma inca nerezolvata.

  Nu vedea pe nimeni, nu observa nimic, nu il interesa parerea nimanui si, culmea, se parea ca nu are nici nevoie de atentia nimanui. Independenta? Alt lucru care ma interesa….

  Dar intr-o zi, o vorba spusa la intamplare m-a ajutat sa imi dau seama ca nimic nu e ce pare a fi.

  Indiferenta, timiditatea si independenta erau de fapt aroganta si infumurare invaluite de incapatanare si nepasare.

  Atunci am realizat ca ceea ce mie mi se pare “super” nici macar “ok” nu era. Si incerc sa uit. Dar, ca toate lucrurile obsesive, e greu.

  Imi vine sa rad cand ma gandesc ca peste ani, voi intreba: “Doamne, cum s-a putut intampla asa ceva?” O sa rada atunci si cerurile cu mine de naivitatea-mi.

  Dar, ca fiecare om, am alergat si eu odata in viata, in zadar, dupa himere. Si-mi pare rau....
  P.S. Nu sunteti singurii;)
  • 658 posts
  May 24, 2011 8:51 PM EEST
  Ce sa mai spun? Minunate mesaje!

  Ma simt nevoit, nu din obligatie ci din placere, sa va multumesc fiecaruia in parte in mod deosebit pentru contributia voastra in aceasta privinta. Intr-adevar, am avut nevoie de mult curaj sa public ceea ce am scris, dar nu regret ca am facut-o.

  Va multumesc inca o data si doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze! :)
  • 658 posts
  May 24, 2011 8:53 PM EEST
  Andreea, e minunat ceea ce ai scris. Felicitari! :)
 • May 24, 2011 9:00 PM EEST
  Timotei Stoica said:
  Andreea, e minunat ceea ce ai scris. Felicitari! :)
  multumesc :) la fel;)

  This post was edited by Deleted Member at May 24, 2011 9:01 PM EEST
 • May 27, 2011 7:10 PM EEST
  Timotei Stoica said:
  Ce sa mai spun? Minunate mesaje! Ma simt nevoit, nu din obligatie ci din placere, sa va multumesc fiecaruia in parte in mod deosebit pentru contributia voastra in aceasta privinta. Intr-adevar, am avut nevoie de mult curaj sa public ceea ce am scris, dar nu regret ca am facut-o. Va multumesc inca o data si doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze! :)

  Timotei si mesajul tau mi-a placut...ai facut un pas important acum....curand o sa aud si vesti buna nu???Sigur rasare si soarele pe strada ta:).God bless you!!!

  • 658 posts
  May 28, 2011 12:35 PM EEST
  Cu siguranta :)

  Multumesc, Tabita! :)
 • June 5, 2011 4:21 PM EEST
  eu cred ca o sa ajungi sa rescri carea "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu" vad in tine un om mare care are inca multe de oferit .... si te asigur ca daca inca nu ti-ai recuperat inima o vei recupera .... iar eu cred ca inima e acolo unde trebuie sa fie in Mana Tatalui care are grija sa nu o ranesti inca odata.... care o protejeaza pentru tine .... pentru ca noi suntem neputinciosi sa protejam o asa comoara .... si is convinsa ca vei gasi si tu o Leslie ....care o va accepta asa cum e...
 • June 5, 2011 4:49 PM EEST
  timotei nu esti singur,si eu trec prin unele stari prin care treci tu,dar eu stiu cand voi imbatrani ma voi duce la azil ca nu o sa aiba cine sa imi ofere un pahar de apa,daca vrei iti rezerv o camera de pe acum,o sa fie cool vom juca remi,si vom imbatrani frumos
 • June 5, 2011 5:15 PM EEST
  "Nimeni nu poate sa se intoarca in timp si sa fabrice un nou inceput, dar oricine poate incepe azi si sa fabrice un nou sfarsit." ( Maria Robinson).... nu poti schimba ceea ce a fost , dar poti sa schimbi ceea ce va fi. E normal sa suferi, dar niciodata nu o sa sti ce va urma in viata pentru ca viitorul este o enigma pentru noi oamenii, si poate cine stie? in viitor Domnul poate iti rezerva ceva foarte frumos si o sa te bucuri desi acuma esti descurajat si probabil cu moralul la pamand ... nu ceda situatiei , caci Domnul o sa fie alaturi de tine. Lasa-te pe bratul Lui si cerei ceea ce vrei sa iti dea si o sa primesti.... Eu atat am de spus... si poate in viitor o sa publici un articol cu tema "Domnul s-a ingrijit de mine (despre tine e vorba)" si o sa fie totul bine...GBU!
  • 658 posts
  June 5, 2011 8:06 PM EEST
  [email protected] Ai mare credinta. Dar, cred ca este adevarat ceea ce ai scris. :) Cu siguranta soarele va rasari din nou pe strada vietii mele, atunci cand Dumnezeu va hotari :)

  [email protected] Mi-e dor sa joc remi:D

  [email protected] Oricand as putea scrie un astfel de articol pentru ca Domnul se ingrijeste de mine in fiecare zi. Slava LUI! :)
 • June 6, 2011 12:16 PM EEST
  Amin!
  • 658 posts
  June 6, 2011 12:20 PM EEST
  :)
 • June 6, 2011 3:00 PM EEST
  In primul rand de apreciat sinceritatea si faptul ca marturisesti ceva ce putini au curajul sa marturiseasca.
  Te-ai gandit vre-o data, de ce a fost asa? Gandeste-te cu siguranta a fost voia Domnului, posibil o casnicie alaturi de fata respectiva nu ar fi fost de cat un mare esec, dezamagire, lacrimi etc. Cu siguranta Domnul ti-a preghetit un drum minunat, mai mult de cat ti-ai putea imagina vre-o data, daca Domnul ti-a inchis usa spre o viata cu fata aceea are Domnul preghetit ceva mult mai bun. De atat de multe ori suferim, plangem, nu intelegem, dar noi nu avem cum sa vedem in viitor ce ar fi fost pe aceel drum ales de noi. Tocmai de aceea avem un Dumnezeu asa de mare ne lasam purtati in bratele Sale chiar daca nu intelegem. Nici Avraam nu a inteles de ce il duce pe Isac drep jertfa, pe cand Domnul avea un plan minunat! Domnul sa te binecuvanteze!
  • 658 posts
  June 6, 2011 4:44 PM EEST
  Multumesc mult pentru aceste minunate ganduri. Imi place in mod special legatura pe care ai facut-o cu Avraam si Isaac... Nu m-am gandit la o astfel de legatura pana acum. :)
  • 9 posts
  June 6, 2011 5:49 PM EEST
  Catalin ......... said:
  "Nimeni nu poate sa se intoarca in timp si sa fabrice un nou inceput, dar oricine poate incepe azi si sa fabrice un nou sfarsit." ( Maria Robinson).... nu poti schimba ceea ce a fost , dar poti sa schimbi ceea ce va fi. E normal sa suferi, dar niciodata nu o sa sti ce va urma in viata pentru ca viitorul este o enigma pentru noi oamenii, si poate cine stie? in viitor Domnul poate iti rezerva ceva foarte frumos si o sa te bucuri desi acuma esti descurajat si probabil cu moralul la pamand ... nu ceda situatiei , caci Domnul o sa fie alaturi de tine. Lasa-te pe bratul Lui si cerei ceea ce vrei sa iti dea si o sa primesti.... Eu atat am de spus... si poate in viitor o sa publici un articol cu tema "Domnul s-a ingrijit de mine (despre tine e vorba)" si o sa fie totul bine...GBU!