Sunt un tânăr ciudat. Chiar foarte ciudat. Indiferent cât de mult te-ai strădui să mă cunoști, nu vei reuși(decât într-o măsură foarte foarte mică). Ce-i drept, nici eu nu mă cunosc. De multe ori mă șochez pe mine însumi prin anumite acțiuni, gesturi, gânduri pe care le am. și, cu toate acestea, acesta-s eu. Unic! Nu o spun cu mândrie, ci plin de smerenie. Adevărul este că fiecare este unic, creat într-un mod aparte de Dumnezeu.
Înainte de a continua acest articol, trebuie să fac o mărturisire(pentru acei care au urmărit alte articole de mine, o să fie tulburătoare următoarea mărturisire). În urmă cu ceva timp am scris un articol intitulat: „Am iubit cândva o fată”. Nu am dat numele tânărului în cauză, dar nici nu am negat că eu aș fi. Totuși, am încercat într-un mod cât se poate de subtil să dau impresia că tânărul pe care l-am descris acolo ar fi altcineva, și nu eu. Dar realitatea este alta. Despre mine este vorba. Am iubit cândva o fată... aceste cuvinte sună mereu în mintea, în gândurile mele.
Chiar și acum, după doi ani de la despărțire, încă mă mai gândesc la ea. Adesea mă întreb dacă voi mai fi capabil(dacă voi mai fi în stare) să iubesc o altă fată(așa cum am iubit-o pe ea). Am iubit-o din toată inima. Aș putea spune, într-un mod metaforic, că i-am dat inima mea. I-am dat-o... și nu mi-a mai dat-o înapoi. Poate sună comic, dar acesta este adevărul. Foarte ușor încep să simpatizez o fată. Dar mereu am această reținere: „Oare voi fi capabil să o iubesc?” oare voi fi capabil să îmi iubesc viitoarea soție(dacă Dumnezeu mi-o va da)? știu că sună foarte ciudat, dar acestea sunt gânduri cu care mă confrunt și care adesea nu-mi dau pace. Cred că mi-ar fi mai ușor să cer Domnului darul celibatului, doar pentru a nu o face pe ea să sufere.
Știu că unii dintre voi veți dori să mă încurajați, alții dintre voi, cu un spirit batjocoritor vor încerca să-și expună părerile prea insensibile... totuși, am încercat să scormonesc în inima mea și să văd exact ceea ce simt. Nu vreau să las aceste gânduri și simțiri fără să le exprim în cuvinte. Poate acesta este felul meu de a mă descărca? Nu știu. Dar știu că-mi face bine.
Cu riscul de a fi considerat ciudat, paranoic, disperat(și tot tacâmul unor astfel de descrieri), am hotărât să public acest articol pentru a putea fi citit. Probabil există și alți tineri care își trăiesc viețile în anonimat și care se confruntă și ei, de asemenea, cu astfel de lucruri. Deocamdată nu am nici un cuvânt de încurajare PRACTIC pentru ei, dar știu că dacă se simt astfel este și datorită faptului că își doresc să iubească într-un mod sincer. Nu descurajați!
Așteptarea cu credință, în tăcere, a răspunsului Domnului este cel mai bun lucru pe care îl poți face.
Stoica Timotei, 23.04.2011
hey...poate nu trebuiea sa ma bag dar va inteleg ceea ce simtiti..dar parerea mea e sa nu va pierdeti nadejdea...sunteti inca tineri....aveti timp si de dragoste si sa iubiti...stiu k e greu sa treceti peste trecut dar Dl sa va ajute.....nu vreau sa jignesc pe nimeni....si imi cer scz dak am suparat pe cineva...Dl cu voi!!!
Mara Manescu said:
Candva...Am tipat si am sarit in sus de fericire...Am trait din dragoste...Am iertat greseli de neiertat...!Am facut multe lucruri din impuls...Am fost deceptionat de persoane care credeam k nu vor face asta niciodata!Am luat in bratze pentru a proteja...Am zambit atunci knd inima imi plangea...Am facut juraminte eterne...Am plans ascultand muzica si privind fotografii...Am dat telefoane doar pentru a asculta o voce...Am fost indragostit de un suras... Am furat sarutari...Am confundat sentimente...S-a intamplat sa gresesc drumul dar am mers mai departe...Am incercat sa uit anumite persoane si am descoperit k e foarte greu sa uiti...M-am simtit singur intre o mie de persoane... Doar pentru k imi lipsea o singura persoana...Mi-a fost frica de intuneric...Am tremurat de nervi... Am tipat de fericire...Am fost indragostit crezand k va fi pentru totdeauna...!Nimeni nu ma cunoaste cu adevarat. Tot ce se stie sunt doar aparente. Cand rad nu inseamna si ca mi-e bine..la fel..cand plang..nu inseamna ca imi merge rau. Daca sunt zile cand ma prefac ca nu vad minciunile..si cred anumite cuvinte..o fac ori din dragoste ori din indiferenta. Chiar daca ma intorc intr-un anumit loc sau la o anumita persoana..cu siguranta am ceva de castigat si in plus am motivele mele pentru care fac asta. Au fost momente cand am plans..dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa regret nimic. Esecurile ne si coboara dar ne si inalta. Indiferent cat de rau s-ar comporta si cat de reci ar fi anumite persoane..eu raman la fel...cald. Asa e firea mea. Asta nu inseamna ca sunt ****** si poti profita de mine..chiar daca probabil asta dau impresia. Viata merge inainte si eu la fel.Si inca ceva..un om nu se schimba niciodata.Doar isi dezvolta anumite calitati sau defecte care le avea inainte... Povestea mea :)
fain scris:)
Timotei Stoica said:
Andreea, e minunat ceea ce ai scris. Felicitari! :)
multumesc :) la fel;)
Timotei Stoica said:
Ce sa mai spun? Minunate mesaje! Ma simt nevoit, nu din obligatie ci din placere, sa va multumesc fiecaruia in parte in mod deosebit pentru contributia voastra in aceasta privinta. Intr-adevar, am avut nevoie de mult curaj sa public ceea ce am scris, dar nu regret ca am facut-o. Va multumesc inca o data si doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze! :)
Timotei si mesajul tau mi-a placut...ai facut un pas important acum....curand o sa aud si vesti buna nu???Sigur rasare si soarele pe strada ta:).God bless you!!!
Catalin ......... said:
"Nimeni nu poate sa se intoarca in timp si sa fabrice un nou inceput, dar oricine poate incepe azi si sa fabrice un nou sfarsit." ( Maria Robinson).... nu poti schimba ceea ce a fost , dar poti sa schimbi ceea ce va fi. E normal sa suferi, dar niciodata nu o sa sti ce va urma in viata pentru ca viitorul este o enigma pentru noi oamenii, si poate cine stie? in viitor Domnul poate iti rezerva ceva foarte frumos si o sa te bucuri desi acuma esti descurajat si probabil cu moralul la pamand ... nu ceda situatiei , caci Domnul o sa fie alaturi de tine. Lasa-te pe bratul Lui si cerei ceea ce vrei sa iti dea si o sa primesti.... Eu atat am de spus... si poate in viitor o sa publici un articol cu tema "Domnul s-a ingrijit de mine (despre tine e vorba)" si o sa fie totul bine...GBU!