Forums » Relatii Parinti si Copii

Dragul meu tată...

 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
  • 13 posts
  February 23, 2012 11:29 PM EET

  Dragul meu tată, încă de la început vreau să-ţi spun cât de încântată sunt atunci când te văd acasa linga noi, atât de puternic, că tu eşti tatăl meu. Eşti un om scump şi te iubesc. Îmi place de tine şi îmi place când eşti şi acasă şi bine dispus, dar aceasta se întâmpla atât de rar...De când am început să înţeleg lucrurile, ştiam că eu am un tată care este plecat ori la serviciu. Veneai seara atât de obosit şi stresat, încât atunci când ne vedeai, ne trimiteai la culcare. Mama, atât de epuizată cu toată casa "în spate", nu avea timp de noi. Mereu cu probleme, să plătească cheltuielile, ba să meargă acolo sau dincolo, ba nu avea bani suficienţi etc... era tot atât de stresată, încât uita ca mai suntem copii si ave nevoie de o mingiere.

  Ai clădit 
  case mari şi frumoase, cu care oraşul se poate mândri, dar nu ţi-ai făcut timp să clădeşti nimic în sufletele noastre - copiii tăi.(

  Pe când colegii de şcoală mergeau cu părinţii la "iarbă verde", noi trebuia să stăm acasă, deoarece tatăl nostru era la plecat.

  Nu pot uita
   nici lacrimile mamei mele care adesea îi curgeau pe obraji. Nouă nu ne spunea frământările ei, căci înţelegeam, iar tu erai atât de departe! Iar când veneai, erai aşa de obosit, că adormeai în timp ce ea încerca să-ţi spună ceva. Jignită în felul acesta, a ales tăcerea. Este o femeie puternică, care poate să se ocupe de treburile casei, dar adesea dezechilibrată şi deorimată. Dacă ţi-ai fi făcut timp din când în când să o ridici la linia de plutire, ar fi trecut mult mai uşor peste greutăţile vieţii.

  Acesta este trecutul, dar privesc în prezent. Fiecare am crescut şi am fost educaţi de grupul nostru, colegi, prieteni, profesori, foarte diferiţi în concepte. Astfel, am ajuns să nu ne mai înţelegem, iar lucrul cel mai greu este că fiecare plânge în colţul lui, fiecare se simte neînţeles şi singur, cu răni adânci în suflet, diferă doar felul rănii. Cine va lega aceste răni? Mama se confruntă cu răni vechi şi adânci, din care curge sânge, pe care-l văd în fiecare privire descurajată şi obosită, atunci când meditează.

  Atunci când
   ţi-am spus cu ce ne confruntăm, ai început să ne povesteşti de suferinţele tale din copilărie şi că ne-ai oferit material lucruri pe care nu le aveai tu, dar noi ne confruntăm cu altfel de probleme, care pe vremea copilăriei tale erau doar basme.Doresti mereu ca noi sa luam alta cale numai nu ceea care ai mers tu,vrei mereu ca noi sa invatam bine sa fim oameni in viata..si mereu esti furios cind vezi ca nu avem\ bani in casa dar tata nu asta e important pt noi,dumnezeu nu a zis sa traim din bani ci din familie di iubire tata..esti mereu mindru si niciodata nu spui ca ai gresit.dar deseori ai dreptate.toti spun ca esti sever poate dar putin se simte pt ne inveti mereu de bine..da poate pt alti este straniu da tu esti omul care mareu ne spune ca sa venim seara la 00:00 acasa dada si daca intirziem ne pui sa facem curatenie generala..dada tata poate pt alti pare straniu dar nu putem niciodata sa iti intorcem cuvintul inapoi nu pt ne este frica dar pt te respectm..se intimpla ca si cu timpul uiti si sa ne alinti ori nu poti pt ti-a fost dura copilaria..dadd tata Stii ce vreau cel mai mult e ca sa traim fericiti si sa fim mereu impreuna!!
  Ceea ce văd, ca şi copil, că lipseşte în casa este protecţia! Lipseşti tu, tata..

 • November 19, 2014 4:51 PM EET

  parca e din viata mea...

 • November 19, 2014 5:58 PM EET

  Draga Pirgaru Daiana ... As vrea sa sti ca apreciez foarte mult toate si fiecare din gandurile si sentimentele ce ai decis ca sa le scrii intr.o zi aici . Imi este necaz de faptul ca nu am vazut acest lucru mai demult ca sa pot sa ma regandesc si eu la anumite lucruri. Pare o gluma ca de peste 2 ani este aceasta "scrisoare " a inimii tale aici si eu nu am vazut.o . As vrea sa sti ca mie, mi .ai atins inima pana la lacrimi . Si nu numai pentru ca sunt lucruri ce le-am, trait,( tatal meu a plecat de cand eram mica :) ci pentru faptul ca este ciudat cum suntem atat de diferiti unii fata de altii dar totodata simtim la fel , avem lucruri ce le-am trecut in acelas fel si stim ce sentimente se nasc in sufletele noastre.

  Sa nu uiti de faptul ca de fiecare data Acolo Sus in Cer, Ai avut si vei avea mereu aproape , un Tata.

  Cu respect. Carmen iovu