Forums » Vechiul Testament

Un picut despre lege si har !

 • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
 • El, noi și groapa cea de toate zilele. ~Florin Ianovici

  Cu greu...  more
 • I
 • I
 • Este întrebarea pe care uiți să ți-o mai pui când totul merge bi...  more
 • Timp de petrecut în rugă
  Pentru tot și pentru toți
  Cred că astăz...  more
 • Un spic de grâu ce l-ai luat
  Din lanul aproapelui tău ,
  Din ac...  more
 • Botezul cu Duhul are două faze în Faptele Apostolilor: (1) Faza ...  more
 • Nu sunt atât de naiv încât să cred că acest articol va aduce o s...  more
 • <h1>PożYczki Online</h1><br>pożyczki bez biku ...  more
 • Smintiți la suflet
  autor: Nichifor Nicu
  06/09/2020. ora: 19:15
  ...  more
 • N-avem pic de compasiune
  autor: Nichifor Nicu
  28/08/2020. ora: 1...  more
 • Patru moduri prin care putem alege dragostea

  1. Încurajați-vă u...  more
 • Cel ce va face spărtura se va sui înaintea lor.

  Mica 2:13

  Fiin...  more
 • Ți se pare că nu faci nimic deosebit în viața aceasta? Ai un job...  more
 • Omul are vocația bucuriei. Așa am fost creați. Chiar și când o c...  more
 • Cum arata planificarea concediului anul acesta...
 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
  • 400 posts
  April 5, 2012 10:54 PM EEST

  Deseori, noi cei care vorbim atat de mult despre legea lui Dumnezeu suntem acuzati ca vrem sa obtinem mantuirea prin pazirea legii. 
  Nu cred ca am vorbi atat de mult despre necesitatea de a implini legea daca nu am fi provocati de cei care afirma ca legea nu mai trebuie implinita…. 
  Se spune ca Hristos a implinit legea (si asa este), si datorita acestui fapt noi nu mai trebuie sa o implinim pentru ca a implinit-o El in locul nostru. Daca ar fi asa, inseamna ca noi putem avea alti dumnezei, inchina la icoane, huli, calca ziua a saptea de odihna, necinsti parintii, ucide, fura, curvii, minti, pofti ce nu se cuvine. (Desigur, multi chiar fac asta, dar…….) 
  Raspunsul nostru este ca noi nu pazim legea pentru ca sa fim mantuiti, ci pentru ca suntem mantuiti (in ciuda faptului ca Iacov 2:24 a zis ; vedeti fratilor ca omul este socotit neprihanit si prin fapte nu numai prin credinta?...Desi nu mi se pare greu de inteles, as vrea sa dau o ilustratie; 
  Se spune ca la un targ de robi, era un rob mai razvratit, mai recalcitrant, care tot timpul spunea ca el nu va mai lucra la nimeni indiferent de cine il va cumpara. Stapanul lui il adusese la vanzare tocmai de aceea, pentru ca nu mai voia sa munceasca. Stapanul traia si cu spaima in san, ca nu-l va putea vinde, deoarece robul striga in gura mare ca el nu va mai lucra la nici un stapan. Multi treceau pe langa el si nimeni nu se oprea sa negocieze cu stapanul. 
  Intr-un tarziu, cineva se opreste totusi. Il examineaza, il asculta ce spune, apoi se indreapta spre stapan si-I plateste cat cere fara sa mai negocieze. Stapanul, mirat dar si bucuros, isi ia banii si pleaca. 
  Robul era nedumerit si el, dar totusi continua sa-i spuna noului stapan ca a dat banii degeaba, ca el nu va mai lucra. A trebuit sa-l ia pe sus si sa-l puna in trasura sa-l duca acasa.
  Cand au ajuns acasa, stapanul cel nou a vorbit robului sau si ia zis; 
  -Vezi tu casa aceasta mare si frumoasa, pasarile, animalele, gradinile cu flori,etc,etc ? 
  -Vad, a zis el. 
  -Toate sunt ale tale, iar tu de acum esti liber.Te-am cumparat ca sa-ti redau libertatea, deslegati-l a zis celorlalti slujitori. 
  Robului nu-i venea sa creada. Sa dat jos din trasura, mergea de colo, colo, ca un bezmetic, si-si repeta intruna ca nu poate fi adevarat. A intrebat pe cativa dintre slujitori daca este adevarat, si acestia au confirmat cele spuse de stapan. I-au mai spus ca si ei au fost cumparati si eliberati la fel ca el. 
  Noul eliberat, acum era si mai confuz…. 
  -daca sunteti liberi, de ce va comportati ca niste robi? 
  -noi, suntem liberi cu adevarat, dar vrem in acelasi timp sa-l slujim pe eliberatorul nostru. Il iubim pentru ca el ne-a iubit intai. Din dragoste pentru el, preferam sa fim ca si robii lui, desi suntem liberi. Putem sa plecam si sa venim oricand. 
  Iar robul nostru, cuprins de o dragoste cum nici nu sa gandit pentru eliberatorul sau, a cazut la picioarele lui si ia cerut iertare pentru indaratnicia lui. 
  -vreau sa fiu slujitorul tau, a zis el,…si-ti multumesc ! 


  Intelegem ilustratia?....El a ales sa asculte de stapanul sau din recunostinta, pentru ca a fost eliberat. 
  Va inchipuiti ca a trait in contradictie cu poruncile (regulile)de la curtea boierului ?...Eu nu cred ! 
  Asadar, noi implinim poruncile(regulile) de la curtea lui Dumnezeu pentru ca El ne-a eliberat, nu pentru ca sa fim eliberati. Suntem cetateni ai imparatiei ceresti, slujitori la curtea Imparatului. Nu se poate sa nu ascultam. Suntem liberi sa plecam oricand si sa facem ce voim, dar nu este intelept, nu-i asa ? Pazim poruncile ca sa ramanem mantuiti.
  In general, batalia cea mare se da pe porunca a patra, despre care este scris in Biblie ca este ziua a saptea de odihna si inchinare si este si semnul sfintirii lui Dumnezeu. Exod 31:13,17.Oare de ce? 
  Privind la aceasta problema in contextul celor spuse de Daniel 7:25, (ca fiara se va incumeta sa schimbe vremurile si Legea),si Iacov 2:10(cine vrea sa pazeasca toata legea si greseste in una, se face la fel de vinovat ca si cand ar fi calcat-o pe toata), putem spune ca este opera lui Satana. El este acela care a schimbat odihna si inchinarea din ziua a saptea (Sambata), in ziua intai a saptamanii(Duminica). 
  Vedem pericolul ? Una singura daca……

  De cine ascultam mai mult ? De cel care a dat Legea, (Dumnezeu ) sau de cel care a schimbat-o ? (Antihrist )

  Domnul sa ne ajute sa intelegem importanta Harului si necesitatea implinirii Legii lui Dumnezeu.

   Amin !


  This post was edited by Daniel Oprita at July 31, 2012 10:24 PM EEST
 • August 28, 2012 8:24 PM EEST
  e foarte adevarat!
  dar cum iti explici ca pastori au spus ca suntem cazuti din har pt ca poruncile lui Dumnezeu au fost desfiintate si noi le pazim.....
  • 400 posts
  August 29, 2012 1:12 AM EEST
  Danyella Petre said:
  e foarte adevarat! dar cum iti explici ca pastori au spus ca suntem cazuti din har pt ca poruncile lui Dumnezeu au fost desfiintate si noi le pazim.....

  Daca pazim poruncile ca sa fim mantuiti, pierzand din vedere ca mantuirea este un dar oferit celor ce cred in primul rand si se pocaiesc, da au dreptate, dar ei nu reusesc sa inteleaga ca noi pazim poruncile tocmai pentru ca suntem mantuiti.

  Dupa credinta si pocainta, urmeaza sfintirea, iar sfintirea se obtine prin pazirea poruncilor.

  Fara sfintire este cu neputinta sa fim mantuiti, spunea apostolul Pavel.

  Pazirea poruncilor (sfintirea), este un act obligatoriu pana la urma,..este ca si cu o scroafa care se tavaleste in noroi dar care prin mila stapanului nu este alungata ci este primita acasa, insa, ..va trebui sa se spele si sa nu se mai murdareasaca, ca sa nu i se intanple ceva mai rau.

  Du-te si sa nu mai pacatuiesti ( sa pazeasca poruncile cu alte cuvinte), obisnuia Domnul sa spuna mereu celor pe care ii ierta ! 

  Pe scurt,..mantuirea este prin har, prin credinta,..dar pastrarea mantuirii este prin pazirea poruncilor ! Cine citeste sa inteleaga !

  Toti cei care spun ca cele zece porunci au fost desfiintate, vorbesc fie in necunostinta de cauza, fie o fac intentionat , si in acest caz sunt niste eretici.


  This post was edited by Daniel Oprita at August 30, 2012 12:32 PM EEST
 • August 29, 2012 9:13 PM EEST
  multumesc! Domnul sa te binecuvinteze!
  • 400 posts
  August 30, 2012 12:32 PM EEST
  Danyella Petre said:
  multumesc! Domnul sa te binecuvinteze!

   

  Multumesc si eu. Multa pace ! 

 • September 14, 2012 2:15 PM EEST
  salut Daniel.

  Ma bucur ca iubesti lucrurile Domnului. Este probabil una din roadele firii noi pe care o ai ca marturie ca esti un copil al Tatalui ceresc.

  Insa daca stau cu tine de vorba as dori sa stiu ce fel de "adventist de ziua a saptea" esti?

  Daca esti unul sincer, dar care nu ai avut acces la alte surse de informare si crezi ca scrierile asa zisei "profetese" Ellen White si lectiunile biblice pe care le citesti cu infocare reprezinta singura si adevarata revelatie din partea lui Dumnezeu da-mi voie sa-ti spun ca din pacate ai fost inselat in multe aspecte. Astazi diavolul lucreaza prin cei care marturisesc ca fac o lucrare pentru Hristos. Cu siguranta Ellen White a vestit Evanghelia harului, dar pe care a contrafacut-o prin adaugarea obligativitatii tinerii unor porunci specifice perioadei iudaice si a unor concepte umaniste despre cum sa mananci si care nu sunt altceva decat niste incercari de ai atrage pe oameni prin reguli frumoase de viata, fara pocainta si prin lucruri care plac firii pamantesti.

  Ce mult s-a indepartat asa zisa "Biserica Adventista de ziua a saptea" de Hristos! Cum adica sa recunosti o femeie drept profet cand niciodata gandul lui Dumnezeu nu a fost asta(locul femeii este altul in gandul lui Dumnezeu), iar cand s-a intamplat in VT a fost doar ca sa arate ce rele erau vremurile(vezi Debora, Hulda)? Cum sa ai pretentia editarii unui "Manual al Bisericii" asa cum pretinde organizatia voastra, adica scriptura este singura care poate purta acest nume de manual, dar pentru unii din liderii vostri poate scriptura nu mai este de ajuns.

  In chestiunea Legii lucrurile sunt foarte simple.

  In primul rand daca nu privesti Biblia din punct de vedere dispensationalist o sa ajungi la ratacire si o sa incurci lucrurile.

  Dumnezeu este acelasi ieri si azi si in veci insa are feluri diferite princare se apropie de diferite categorii de oameni in diferite etape ale istoriei. Adu-ti aminte ce scrie in ep. Evrei "dupa ce Dumnezeu ne-a vorbit in vechime in multe feluri...".

  Apoi daca incurci dispensatiile(epocile) incurci si socotelile cu privire la profetie, exact cu a facut William Miller precursorul asa zisilor "adventisti" care a calculat cele 1260 zile fara sa ocoleasca perioada Bisericii cand ceasul profetic al Israelului s-a oprit si mai ramane sa se desfasoare doar a 70- a saptamana a lui Daniel care corespunde Necazului celui Mare cand Dumnezeu se va ocupa din nou de poporul Sau pamantesc Israel.
 • September 14, 2012 2:50 PM EEST
  Continui. Daniel spune-mi te rog care a fost scopul pentru care s-a dat Legea. Ca sa o tinem? Raspuns gresit. Dumezeu a dat legea si profetii pentru a dovedi ca omul nu doar ca este pacatos ci este lipsit de gloria Lui.(Romani 3:19,20).

  Prin Lege Dumnezeu a incercat umanitatea si a gasit-o pacatoasa, nimeni dar absolut nimeni nu a tinut Legea in afara de Hristos. Nici chiar Pavel, care desi spune ca in privinta nepriharii care vine din Lege era fara vina era de fapt doar o inchipuire a lui pentru ca de fapt inaintea lui Dumnezeu viata sa era jalnica si a socotit neprihanirea aceea gunoaie. Nu ma intelege gresit Legea este standardul lui Dumnezeu insa noi suntem incapabili sa o tinem.

  In romani 7 se spune ca intr-o casnicie femeia este obligata sa tina Legea , dar in sens aplicativ la noi si Lege vedem ca femeia a murit fata de Lege si nu barbatul care reprezinta Legea. Eu aprin asocierea cu Hristos pe cruce am murit impreuna cu El fata de pacat, pacate , lume si Lege, adica nu mai reprezinta pt mine standardul de conduita, ci Hristos care este superior Legii de pe Sinai si care implicit prin trairea prin Duhul ma face sa implinesc Legea(Romani 8:4).

  Apoi sunt vazut si ca fiind in Hristos o faptura noua, adica nu mai sunt in Adam caruia i s-a poruncit tinerea Legii.

  Tu spui ca tii Legea, ia mai gandeste-te fii sincer cu tine.

  Si mai am o intrebare. Porunca a 4- a, despre pazirea Sabatului este o Lege morala, adica inscrisa in constiinta omului? Daca da atunci cum de exemplu cand furi constiinta te acuza si pe tine si pe un papuas din Noua Guinee, atunci cand un papuas da cu sapa in ziua de sambata, constiinta lui il acuza?!

  Daca esti un "adventist de ziua a 7-a" militant permite-mi sa-ti spun ca esti in ratacire si vrei sa-i duci si pe altii in ratacire. opreste-te fii sincer cu tine si cerceteaza Scriptura fara ereziile lui Ellen White.

  Un "adventist de ziua a 7-a" sincer va striga in sinea lui ca cel din Romani 7, "O nenonorocitul de mine cine ma va izbavi din acest trup al mortii?" Nu ai cum sa fii un adevarat inchinator in duh si adevar cu punandu-te sub Lege. Cei mai multi membri sinceri ai asa zisei "Biserici Adventiste de ziua a 7-a" sunt niste oameni in sinea lor distrusi sufleteste sub povara autoimpusa de apazi lege pt care in Adam sunt incapabili. Hristos ne-a pus in libertate, nu o libertate a pacatuirii ci sub o robie a neprihanirii prin credinta.

  Opreste-te Daniel nu te mai minti singur, harul lui Hristos inseamna LIBERTATE.

  Daca esti sincer cu tine citeste te rog frumos urmatoarele carti.

  http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Trebuie%20crestinul%20sa%20tina%20Sabatul/index.html  http://www.wdjd.ro/adevarul.pdf

  Nu ti-am spus cu rautate lucrurile aceste ci doar pentru ca si eu am trecut pe unde tu treci si am gasit eliberare dintr-o viata de ipocrizie ascunsa in spatele unei dorinte bune de a-i placea lui Dumnezeu. Fie ca El sa te ajute.
  • 400 posts
  September 22, 2012 3:04 PM EEST
  FratelePentruCare AMuritHristos said: 

  Ai intrebat de ce a fost data legea,  si ai mai spus ca daca a fost data ca a fie tinuta este gresit!!!

  Dar ceea ce sustii tu poate fii combatut cu usurinta de orice om sincer care citeste Sfanta Scriptura !

  Iata cum incepe Psalmul 119,..Psalmi 119:1-4,..ti-l recomand pe tot.

  1. Ferice de cei fara prihana in calea lor, care umbla intotdeauna dupa Legea Domnului!

  2. Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor,

  3. care nu savarsesc nicio nelegiuire, si umbla in caile Lui!

  4. Tu ai dat poruncile Tale, ca sa fie pazite cu sfintenie.

  Cartea Eclesiastul 12:13,..se incheie in modul urmator: Teme-te de Dumnezeu si pazaste poruncile Lui.Aceasta este datoria oricarui om !

  1 Ioan 5:3,..dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui !

  1 Ioan 2:3-4,..prin aceasta stim ca IL cunoastem, daca pazim poruncile Lui,..si cine zice, IL cunosc si nu pazaste poruncile Lui, este un mincinos.

  Asadar, aceste lucruri fiind scrise,..cum poti sustine contrariul,..ca Dumnezeu nu a dat poruncile ca sa fie tinute ?..Nu cumva este ceva necurat aici ?

  Oare ce fel de Dumnezeu este acela care ar da porunci care nu pot fii tinute ?..Ar fii drept ? Nu cred.

  Legea a fost data ca sa descopere omului starea in care se gaseste. Romani 7:7

  Acest text a fost interpretat gresit. Sa zis ca daca nu era legea, omul nu ar fii pacatuit ,..ceea ce este total fals.

  Legea a fost adaugata din cauza calcarilor de lege ! Galateni 3:19. Cum vine asta ?..Legea a fost data din cauza calcarilor de lege !!! Deci era o calcare de lege inainte de darea legii, nu ?

  Aceasta lege este legea morala a lui Dumnezeu care initial a fost inscrisa in constiinta omului. In timp,prin compromisuri repetate, prin inabusirea glasului constiintei, omul a ajuns sa traiasca in pacate fata de care nu mai avea nici o mustrare de constiinta ! De aceea a fost data legea. Ca sa-i arate omului unde este gresit. Si evident, sa fie pazita !

  Citind aceste lucruri, poate ai inteles de ce unii , majoritatea de fapt, calca Sabatul, si nu au nici o mustrare de constiinta.  La fel  cu cei care se inchina la icoane, statui, moaste , alti dumnezei. Ei nu stiu si nu sunt constienti ca prin ceea ce fac , fac pacat!

  De acord ca nici un om nu a reusit prin propria putere sa implineasca Legea,..dar asta nu ne indreptateste sa traim, sa admitem sa traim in pacat, (in calcarea Legii). ….cum sa mai traim in pacat,..spunea apostolul ! Si de unde stim ce este pacat si ce nu ? Evident, privind in Lege, in Decalog.

  Domnul Iisus Hristos a venit si ne-a dat putere sa implinim Legea ! Si doar prin puterea Duhului Sfant este posibil sa o implinim. Romani 3:31 si Romani 8:4.,..precum si toate textele pe care le-am dat la inceput.

  Multa pace si binecuvantare.

   

   

   

   


  This post was edited by Daniel Oprita at October 14, 2012 8:38 PM EEST
 • September 24, 2012 4:22 PM EEST
  salut.

  dupa ce citesti ceea ce te-am rugat mai stam de vorba.

  Domnul sa aiba mila de tine!
  • 400 posts
  October 15, 2012 1:48 PM EEST
  Ramai la Sfanta Scriptura ,,prietene'',..priveste la ce spune Dumnezeu, nu oamenii !
  Exod 20:8-11
  Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
  Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
  Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
  Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

  Matei 5:17:17
  Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
  Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.

  Luca 23:53-56
  L-a dat jos de pe cruce, L-a infasurat intr-o panza de in si L-a pus intr-un mormant nou, sapat in piatra, in care nu mai fusese pus nimeni.
  Era ziua Pregatirii si incepea ziua Sabatului.
  Femeile care venisera cu Isus din Galileea au insotit pe Iosif; au vazut mormantul si felul cum a fost pus trupul lui Isus in el,
  s-au intors si au pregatit miresme si miruri. Apoi, in ziua Sabatului, s-au odihnit, dupa Lege.

  Isaia 58:13-14.
  Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii,
  atunci te vei putea desfata in Domnul, si Eu te voi sui pe inaltimile tarii, te voi face sa te bucuri de mostenirea tatalui tau Iacov; caci gura Domnului a vorbit."

 • October 16, 2012 12:42 PM EEST

  salut.

   

  tot persisti in ratacire. crezi ca impresionezi pe cineva daca citezi versete din biblie?!

   

  diavolul stie biblia pe dinafara si totusi a rastalmacit-o. debeaba cunosti litera daca nu ai spiritul literei. litera omoara, dar Duhul da viata.

   

  cred ca esti o cauza pierduta datorita indoctrinarii progresive la care esti supus in secta de care apartii.

   

  eu am gasit eliberarea de acolo. si tu poti fi liber dar esti prea mandru sa recunosti ca multe din cele in care ai crezut pana acum erau intelegeri false.

   

  dar nu uita celor smeriti Domnul le da har.

   

  eretici din acestia ca tine am "fumat de mult". am vorbit cu lideri de ai vostri si au plecat rusinati, din aceia care sunt si prin parlament.

   

  la tara la bunicul meu unde sunt peste 100 de asa zisi adventisti de ziua 7 ma urmaresc cu atentie cand trec pe langa biserica lor pentru ca de multe ori era sa le destabilizez secta.

   

  sunt oameni sinceri acolo tinuti in intuneric si o cunoastere inselatoare a asa zisei profetese Ellen White. pocaieste-te si Domnul sa aiba mila de tine.

   

  AVERTISMENT PENTRU TOTI MEMBRII SITE-ULUI CARE PRETUIESC O INTELEGERE CURATA A SCRIPTURII:

   

  FERITI-VA DE ASA ZISII ADVENTISTI DE ZIUA 7 CARE RASPANDESC INVATARURI FALSE SI PENTRU CARE TOATE CULTELE CRESTINE SUNT BABILONUL, ***** CEA MARE DIN APOCALIPSA, DUPA INTERPRETAREA PROFETESEI ELLEN WHITE.

   

  ATENTIE EI NU SUNT IN MARTURIA PE ACEST PAMANT FRATII NOSTRI, CI SUNT CAZUTI DIN HAR O SECTA ORIBILA CARE A DECAZUT DIN CRESTINISM SPRE IUDAISM DIN CARE A IMPRUMUTAT MULTE PRACTICI SI INTELEGERI CARE NU SUNT SPECIFICE PERIOADEI HARULUI SI BISERICII.

   

  2Ioan1:7-11


  This post was edited by Deleted Member at October 16, 2012 12:44 PM EEST
  • 400 posts
  October 17, 2012 9:15 PM EEST
  ,,Prietene’’,.exprimarea ta este departe de standardul crestin. As comenta mai mult pe acest subiect dar prefer sa ma abtin. Domnul sa judece si sa mustre pe cel care crede El de cuviinta.
  Redau cateva dintre afirmatiile si acuzatiile tale neinspirate si cei care citesc sau recitesc sa traga concluziile necesare poate pentru increderea sau neincrederea in celelalte afirmatii facute.

  1.tot persisti in ratacire. crezi ca impresionezi pe cineva daca citezi versete din biblie?!
  2. cred ca esti o cauza pierduta datorita indoctrinarii progresive la care esti supus in secta de care apartii.

  3. si tu poti fi liber dar esti prea mandru sa recunosti ca multe din cele in care ai crezut pana acum erau intelegeri false.
  4. eretici din acestia ca tine am "fumat de mult"
  5 .FERITI-VA DE ASA ZISII ADVENTISTI DE ZIUA 7 CARE RASPANDESC INVATARURI FALSE
  ATENTIE EI NU SUNT IN MARTURIA PE ACEST PAMANT FRATII NOSTRI, CI SUNT CAZUTI DIN HAR O SECTA ORIBILA.

  In alta ordine de idei,..
  Daca privesti putin in orice societate, vei vedea ca doar cei care pazesc legea sunt liberi,..ceilalti care nu o pazesc, adica infractorii, sunt legati.
  Asa este si in planul spiritual al lui Dumnezeu. Satana a fost primul razvratit fata de legea lui Dumnezeu si asa cum stii a atras o multime de ingeri si oameni in aceasta razvratire.
  Oricine intoarce spatele legii lui Dumnezeu, o face datorita influientelor lui Satana, apoi, omul in cauza devine robul lui Satana, incercand sa determine si pe altii sa calce legea.
  Legea lui Dumnezeu este sfanta, dreapta si buna , spune apostolul. Problema este ca omul prin calcari repetate ale legii, a ajuns fara nici un pic de putere si nu mai putea sa se ridice. In acest context, a intervenit Domnul Iisus. Iisus ne ridica din starea cazuta, dar in acelasi timp ne umple si de puterea Duhului Sfant ca sa nu mai cadem iar in calcarea Legii lui Dumnezeu. Iisus mereu spunea celor pe care ii vindeca si-i ierta , sa pazeasca legea ! (sa nu mai pacatuiasca ).
 • October 19, 2012 11:51 AM EEST
  Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!
  M-am bucurat foarte mult cînd am aflat pe unii din copiii tăi umblînd în adevăr, după porunca pe care am primit-o dela Tatăl.
  Şi acum, te rog, Doamnă, nu ca şi cum ţi-aş scrie o poruncă nouă, ci cea, pe care am avut-o dela început: să ne iubim unii pe alţii!
  Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit dela început.
  Căci în lume s-au răspîndit mulţi amăgitori, cari nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Antihristul!
  Păziţi-vă bine să nu perdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.
  Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.
  Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă, şi să nu-i ziceţi: „Bun venit!“
  Căci cine-i zice: „Bun venit!“ se face părtaş faptelor lui rele.

  Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor.

  Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor, pe cari Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţămiri de către ceice cred şi cunosc adevărul.

  Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună: şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţămiri; pentrucă este sfinţit prin Cuvîntul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.

  Dacă vei pune în mintea fraţilor aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindcă te hrăneşti cu cuvintele credinţei şi ale bunei învăţături, pe care ai urmat-o pînă acum.
  Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios.

  Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe cînd evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucît ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare.

  2Ioan 3:11 si 1Timotei 4:1-8


  Eu ma opresc aici. Cu ereticii nu trebuie sa mai vorbesti dupa ce i-ai avertizat.

  Domnul sa aiba mila de tine si de toti aceia dusi in ratacire de asa zisa "Biserica Adventista de ziua 7" si de asa zisa ei "profetesa" Ellen White.
  • 400 posts
  October 24, 2012 9:41 AM EEST

  Imi pare foarte rau, dar tot confuz esti. Rastalmacesti mereu cuvintele lui Dumnezeu spre pieirea ta in cele din urma.

  Biserica Adventista nu opreste casatoria si intrebuintarea bucatelor ! ..Iar aici ar trebui sa intelegi ce inseamna bucate pe vremea Domnului Iisus Hristos.

   Bucatele nu erau facute din animalele interzise intrucat ei pazeau foarte buine aceste porunci ale lui Dumnezeu. Porunca era clara in sensul acesta:

  Leviticul 11 
  1. Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron şi le-a zis: 
  2. "Vorbiţi copiilor lui Israel şi spuneţi-le: "Iată dobitoacele pe care le veţi mânca dintre toate dobitoacele de pe pământ: 
  3. Să mâncaţi orice dobitoc care are unghia despicată, copita despărţită şi rumegă. 
  4. Dar să nu mâncaţi din cele ce rumegă numai sau care au numai unghia despicată. Astfel, să nu mâncaţi cămila, care rumegă, dar n-are unghia despicată: s-o priviţi ca necurată. 
  5. Să nu mâncaţi iepurele de casă, care rumegă, dar n-are unghia despicată: să-l priviţi ca necurat. 
  6. Să nu mâncaţi iepurele, care rumegă, dar n-are unghia despicată: să-l priviţi ca necurat. 
  7. Să nu mâncaţi porcul, care are unghia despicată şi copita despărţită, dar nu rumegă: să-l priviţi ca necurat. 
  8. Să nu mâncaţi din carnea lor şi să nu vă atingeţi de trupurile lor moarte: să le priviţi ca necurate. 
   Si continua cu celelalrte vietati, ..apoi in final zice :

  46. Aceasta este legea privitoare la dobitoacele, păsările, toate vieţuitoarele care se mişcă în ape şi toate vietăţile care se târăsc pe pământ, 
  47. ca să faceţi deosebire între ce este necurat şi ce este curat, între dobitocul care se mănâncă şi dobitocul care nu se mănâncă." 

   

  Toate aceste vietati interzise de Dumnezeu contin anumite substante, grasimi, etc, care dauneaza grav sanatatii,..de aceea Dumnezeu le-a interzis.

  In acest context, orice declaratii care vin sa afirme ca Domnul Iisus a dat voie sa se consume din acestea , sunt false. Daca ar fii fost asa, ar insemna ca Domnul Iisus sa fii facut o modificare in structura biologica a vietatii respectiva va aceasta sa nu mai contina acele substanta daunatoare, or asa ceva nu exista.

  Cand Domnul a spus ca nu ce intra in gura spurca pe om, nu sa referit la bucate facute din aceste vietati interzise ci la bucatele din vietatile permise dar care fusesera atinse de mainile nespalate ale unora,..de aceea a concluzionat El zicand,..dar a manca cu mainile nespalate nu spurca pe om ! Matei 15.20.

  Acolo unde spune Pavel : Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună: şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţămiri; pentrucă este sfinţit prin Cuvîntul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.,..de asemenea trebuie sa stim sa facem diferenta si sa intelegem cu adevarat ce a vrut sa spuna.

  Sa nu crezi ca Pavel nu stia porunca lui Dumnezeu din Levitic,..sau de asemenea ca nu stia ca Iisus este una cu Tatal. Ti-l imaginezi pe Iisus Hristos mancand serpi, sobolani, lilieci, pisici, sau alte vietati necurate interzise de Tatal Sau ? Si daca El nu ar face-o , de ce ne-ar da voie noua sa facem altfel decat El ? Avem putin respect fata de El si de urmasii Sai care vor sa calce pe urmele Lui?  Nu cumva Satana este cel care ne indeamna sa mancam aceste lucruri ca sa-si bata joc de noi ?

  Diferenta dintre vietatile care se mananca si cele care nu se mananca, a fost facuta de Dumnezeu odata pentru totdeauna, iar Pavel cand a vorbit despre acestea a vorbit in acelasi context in care a vorbit si Iisus.

  Fariseii considerau ca a atinge bucatele cu mainile nespalate insemna ca le spurca,..sau, in alt context, ei refuzau sa manance carnea animalelor bune de altfel, dar care fusesera jertfite idolilor.(vezi 1 Corinteni 8) . In acest context explica el ca toate acestea nu se spurca prin atingerea de maini nespalate sau prin jertfirea la idoli.

  Dumnezeu nu se schimba, nu se contrazice. El este Acelasi , ieri, azi si in veci. Evrei 13:8. Iisus de asemenea fiind una cu Tatal face intocmai ce face si Tatal,..iar daca Tatal a specificat ce trebuie mancat si ce nu, Iisus de asemenea a zis ca nu a venit sa desfiinteze ci sa asculte implinind legea Tatalui. Matei 5:17-18.


  This post was edited by Daniel Oprita at October 24, 2012 9:44 AM EEST
  • 12 posts
  October 28, 2012 10:31 PM EET
  auzi daniel.. mai degraba taci. Ce prostii vb tu acolo..? singurele animale care erau interzise de Dumnezeu, erau animalele aduse ca jertfa. Tu crezi ca Dumnezeu nu stie din ce sunt facute animalele? Adica e nesanatos sa mananci carne de porc pt ca are nus ce grasimi, da e bine sa bei cola, care are pe langa cele cunoscute, putina soda caustica, culoarea fiind data de niste substante be baza de caramel si altele. Mai bine taci si nu fa nimic.
  • 400 posts
  October 28, 2012 10:39 PM EET
  Ruben Gavriliuc said:
  auzi daniel.. mai degraba taci. Ce prostii vb tu acolo..? singurele animale care erau interzise de Dumnezeu, erau animalele aduse ca jertfa. Tu crezi ca Dumnezeu nu stie din ce sunt facute animalele? Adica e nesanatos sa mananci carne de porc pt ca are nus ce grasimi, da e bine sa bei cola, care are pe langa cele cunoscute, putina soda caustica, culoarea fiind data de niste substante be baza de caramel si altele. Mai bine taci si nu fa nimic.

  Of, mai prietene,..nu stiu cine vorbeste prostii. Cum poti sustine ca erau interzise doar animalele de jertfa, cand intreg capitolul 11 din Levitic spune clar ce trebuie sa manacam si ce nu ?

  Mai pune si tu mana pe Scriptura si nu mai scrie astfel de gogomanii ca rad si curcile. Vrei sa te faci de ras cu tot dinadinsul ?


  This post was edited by Daniel Oprita at October 28, 2012 10:40 PM EET
  • 12 posts
  October 28, 2012 10:45 PM EET
  daniel oprita said:
  Ruben Gavriliuc said:
  auzi daniel.. mai degraba taci. Ce prostii vb tu acolo..? singurele animale care erau interzise de Dumnezeu, erau animalele aduse ca jertfa. Tu crezi ca Dumnezeu nu stie din ce sunt facute animalele? Adica e nesanatos sa mananci carne de porc pt ca are nus ce grasimi, da e bine sa bei cola, care are pe langa cele cunoscute, putina soda caustica, culoarea fiind data de niste substante be baza de caramel si altele. Mai bine taci si nu fa nimic.

  Of, mai prietene,..nu stiu cine vorbeste prostii. Cum poti sustine ca erau interzise doar animalele de jertfa, cand intreg capitolul 11 din Levitic spune clar ce trebuie sa manacam si ce nu ?

  Mai pune si tu mana pe Scriptura si nu mai scrie astfel de gogomanii ca rad si curcile. Vrei sa te faci de ras cu tot dinadinsul ?

   

  aham.. da ce mai spune in Matei 15:11-20..? Sa mi spui si mie a cui vb sunt acolo ca nu mi amintesc...

  • 400 posts
  October 28, 2012 11:29 PM EET
  Ruben Gavriliuc said:
  daniel oprita said:
  Ruben Gavriliuc said:
  auzi daniel.. mai degraba taci. Ce prostii vb tu acolo..? singurele animale care erau interzise de Dumnezeu, erau animalele aduse ca jertfa. Tu crezi ca Dumnezeu nu stie din ce sunt facute animalele? Adica e nesanatos sa mananci carne de porc pt ca are nus ce grasimi, da e bine sa bei cola, care are pe langa cele cunoscute, putina soda caustica, culoarea fiind data de niste substante be baza de caramel si altele. Mai bine taci si nu fa nimic.

  Of, mai prietene,..nu stiu cine vorbeste prostii. Cum poti sustine ca erau interzise doar animalele de jertfa, cand intreg capitolul 11 din Levitic spune clar ce trebuie sa manacam si ce nu ?

  Mai pune si tu mana pe Scriptura si nu mai scrie astfel de gogomanii ca rad si curcile. Vrei sa te faci de ras cu tot dinadinsul ?

   

  aham.. da ce mai spune in Matei 15:11-20..? Sa mi spui si mie a cui vb sunt acolo ca nu mi amintesc...

   

  Prietene, cand citesti un material pe forum,citeste si comentariile, dar citeste cu luare aminte nu ca un uituc care isi priveste fata in oglinda,apoi pleaca si uita indata cum era ! 

  Raspunsul il gasesti in comentariile pe care le-am facut deja.

  Fii baiat destept si intelege ca acolo nu este vorba despre orice vietati, ci doar dintre cele deja aprobate de Dumnezeu dar care se considera de catre farisei ca se pot spurca prin atingerea lor cu mainile nespalate, altfel, ajungem la aberatia ca nu este pacat sa mananci serpi, pisici, caini, lilieci, viermi,sobolani etc. Si apropo'..Dumnezeu a inclus porcul in saceasi lista cu sobolanii. Gasesti asta in Isaia 66:17 si  Isaia 65:2-5 

  • 12 posts
  October 28, 2012 11:38 PM EET

  :) Iti mai spun un lucru si cu asta inchei. Noi crestinii de unde suntem, sub Lege sau sub Har? Mai este Legea aplicabila azi? De ce a venit Isus Hristos pe pamant? Domnul sa te binecuvinteze fratele meu si o sa ma rog pentru ca sa vezi lucrurile asa cum sunt, si sa le pui in balanta in partea potrivita ca sa ti masura egala! Domnul sa te binecuvinteze si sa fie cu tine!


  This post was edited by Ruben Gavriliuc at October 28, 2012 11:38 PM EET
  • 400 posts
  October 29, 2012 9:42 AM EET
  Ruben Gavriliuc said:

  :) Iti mai spun un lucru si cu asta inchei. Noi crestinii de unde suntem, sub Lege sau sub Har? Mai este Legea aplicabila azi? De ce a venit Isus Hristos pe pamant? Domnul sa te binecuvinteze fratele meu si o sa ma rog pentru ca sa vezi lucrurile asa cum sunt, si sa le pui in balanta in partea potrivita ca sa ti masura egala! Domnul sa te binecuvinteze si sa fie cu tine!

   

  Prietene, mai adauga vreo 22 de ani de studiu biblic la cunostiintele tale, apoi vino sa stam de vorba ! Invata ce inseamna Legea, invata ce inseama Harul, invata ce inseamna a fii sub Lege si a fii sub Har.

  Din acest acest material postat, poti intelege multe daca vrei cu adevarat sa intelegi adevarul, dar tu, ca multii altii, in loc sa citesti si sa inveti, te enervezi ca este ceva diferit de ce ai invatat tu pana acum si incerci sa combati.

  Pune-ti mintea la contributie si intelege ca nu exista guvernare fara legi ! Daca pe pamant nu exista asa ceva, cu atat mai mut la Dumnezeu ! 

  Legea lui Dumnezeu a fost scrisa pe tablele de piatra de Insusi Dumnezeu, apoi, prin Harul Sau si prin Duhul Sfant in Numele Domnului Iisus, aceasta Lege este transferata in inima ! Evrei 8:10. Romani 3:31 si Romani 8:4.

  A nu fii sub lege, inseama a nu fii sub condamnarea  ei !

   Cand calci legea statului , esti pus sub condamnarea si esti bagat la inchisoare. Daca esti eliberat prin gratiere (har) vei trai pe mai departe in calcarea ei ? Nu mai ramane legea valabila ?Hmm, doar infractorii ar dori asta, sa faca ce vor.

  Asa este si cu legea lui Dumnezeu. Atunci cand calci o porunca a lui Dumnezeu esti condamnat, esti vinovat,..dar prin Iisus esti absolvit de vina, esti eliberat, esti scos de sub condamnare..insa, se desfiinteaza prin asta Legea ! Nicidecum, Legea ramane. Matei 5:17-18.


  This post was edited by Daniel Oprita at October 29, 2012 9:43 AM EET
  • 12 posts
  October 29, 2012 2:25 PM EET
  Multumesc!
  • 400 posts
  October 29, 2012 4:29 PM EET
  Domnul sa te binecuvinteze,..si de asemenea pe noi toti ceilalti !
 • December 17, 2012 1:31 AM EET

  Imi pare rau ca am gasit asa trziu subiectul acesta ,am o intrebare ptr.cei ce sustin ca trebuie sa tinem noi crestinii sabatul:-trebuie sa tinem doar ziua de sambata,o zi din sapte, sau si celelalte sabate cum ar fi:anul sabatic,unul din sapte,apoi anul de veselie, unul din cincizeci,multumesc.

 • January 13, 2013 1:45 AM EET

  LEGE si HAR

  Există două versete care aruncă o asemenea lumină asupra acestui subiect încât trebuie să le cităm îndată:

  „pentru că legea a fost dată prin Moise; harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.” Ioan 1:17

   

  „Pentru că păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub lege, ci sub har.” Romani 6:14

   

  Primul ne arată marea schimbare dispensațională care a avut loc la venirea lui Hristos

   

  . Al doilea, rezultatul acelei schimbări, în ceea ce îl privește pe cel credincios.

   

  Aflat sub o nouă stăpânire, el obţine eliberare din robia păcatului. Într-un anumit aspect, legea și harul se aseamănă. Amândouă ne pun înainte un standard foarte ridicat – deşi chiar şi în această privinţă harul întrece legea. În toate celelalte aspecte ele sunt diametral opuse. Legea lui Moise a fost dată pe Muntele Sinai (Exod 19 , 20). Dumnezeu – foarte puțin cunoscut, deoarece era încă ascuns în întuneric gros – a stabilit atunci în mod explicit cerințele Sale drepte şi sfinte. Dacă oamenii se supuneau, erau binecuvântați. Dacă nu ascultau, atunci intrau sub blestemul solemn al legii (Galateni 3:10 ). Ca fapt divers, legea a fost încălcată și blestemul meritat chiar mai înainte ca tablele de piatră ale legii să ajungă la popor (Exod 20 ). Următoarele capitole ne spun cum Dumnezeu s-a purtat faţă de ei cu îndurare. Dacă legea nu ar fi fost îmblânzită de îndurare, ei ar fi trebuit sa piară pe loc. Pe de altă parte, harul înseamnă ca Dumnezeu ni S-a descoperit pe deplin în Fiul Său. Toate cerinţele Sale drepte şi sfinte au fost împlinite în moartea și învierea lui Hristos, astfel încât binecuvântarea este accesibilă tuturor. Tuturor celor care cred le este garantată iertarea păcatelor și darul Duhului Sfânt, astfel încât să existe putere ca ei să se poată conforma standardului - care sub har nu este altul decât Hristos Însuși. Prin urmare, întreaga esență a legii este să ceară, iar esența harului este să ofere. Altfel spus, sub lege, Dumnezeu, stă înaintea noastră și spune „Dă-mi! închină-Mi dragostea și ascultarea ta supusă”. Sub har El stă cu brațul întins, spunând: „Ia! primește din dragostea și puterea Mea salvatoare”. Legea spune: „Fă aceasta și vei trăi”, harul spune: „Trăiește și fă”. Aşa cum am văzut, astăzi noi cei credincioși nu suntem sub lege, ci sub har. Să privim cum are aceasta loc. Ne spune Galateni 4:4,5 : „Când a venit împlinirea timpului, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, venit din femeie, venit sub lege, ca să-i răscumpere pe cei de sub lege, ca să primim înfierea.” Ceea ce a făcut diferența, este cuprins într-un singur cuvânt: răscumpărare. Însă aceasta a implicat moartea Răscumpărătorului. El a trebuit să fie făcut blestem pentru noi prin moartea pe lemn (Galateni 3:13 ). De aceea credinciosul este îndreptățit să se privească pe sine ca fiind „mort față de lege” (Romani 7:4 ). El a murit în moartea Celui care l-a înlocuit, Domnul Isus Hristos. Legea nu a murit, ci din contră, niciodată măreţia ei nu a fost afirmată mai puternic decât atunci Domnul Isus a murit sub blestemul ei. S-au întâmplat totuși două lucruri. Mai întâi, legea fiind glorificată și blestemul ei fiind purtat, Dumnezeu Și-a încetat mânia și a proclamat har pentru întreaga omenire. Al doilea lucru, cel credincios a murit față de lege în Persoana mărețului Său Înlocuitor. Ca să folosim limbajul Scripturii, el este „al Altuia, care a fost înviat dintre morţi” Romani 7:4 . El este acum condus de o altă Putere, iar acea putere este într-o Persoană: Fiul cel înviat al lui Dumnezeu. În legătură cu aceste două lucruri se află două mari adevăruri. Mai întâi, legea nu este temeiul îndreptățirii unui păcătos. El este îndreptățit prin har, prin sângele lui Hristos, prin credință. Aceasta este pe deplin argumentat în Romani 3 și 4. În al doilea rând, nu legea este regula de viață pentru credincios, ci Hristos. Legăturile noastre sunt cu El și nu cu legea, după cum am văzut (Romani 7:4 ). Acest lucru este pe deplin arătat în Galateni 3 și 4. Creștinii galateni începuseră bine, fiind convertiți la predicarea Evangheliei harului lui Dumnezeu de către apostol. Apoi au venit acei intriganți iudaizanți, care erau „zeloși pentru lege” și care învățau circumcizia și ținerea legii. În această capcană au căzut galatenii. Răspunsul lui Pavel este de fapt acesta, că legea a fost o rânduială provizorie (Galateni 3:17 ), instituită pentru a arăta fărădelegile lui Israel (Galateni 3:19 ) și acționând ca un îndrumător „spre Hristos” (Galateni 3:24 ). Hristos venit, răscumpărarea a fost împlinită și Duhul Sfânt a fost dat, de aceea credinciosul își părăsește poziția de copil imatur, sau pe cea de slujitor și devine un fiu în casa divină, fiind astfel așezat în libertatea harului (Galateni 4:1-7 ). În măsura în care poziția harului la care am fost ridicați este mult mai mare decât poziția legii pe care am părăsit-o, a ne întoarce, chiar și mental, de la una la cealaltă înseamnă a cădea. „Ați căzut din har” sunt cuvintele apostolului cu privire la a face aceasta. Parabola fiului risipitor ilustrează acest aspect. Cel mai înalt gând al său nu se ridica deasupra legii, atunci când a spus „Fă-mă ca pe unul din argaţii tăi”. El a fost primit totuși, în har pur, și i-a fost dat locul dinăuntru de fiu. Să presupunem totuși, că după câteva zile, din motivul de a-și atrage afecțiunea tatălui său și poziția și privilegiile atât de generos conferite, el a început să muncească precum un argat al casei și să se conformeze în mod rigid la legile care îi guvernau pe servitori, ce s-ar fi întâmplat atunci? El ar fi „căzut din har” și ar fi întristat inima tatălui său, deoarece ar fi fost echivalentul unui „vot de neîncredere” în el. De aceea, cât de important este pentru noi să avem inimile „întărite prin har” (Evrei 13:9 )

  Ce spui despre ideea că harul a venit ca să ne ajute să ținem legea, astfel încât să putem merge în felul acesta în cer?

  Doar atât – această idee este total opusă Scripturii. În primul rând, ideea că legea îndreptățește pe cineva pentru cer este o falsitate. Când învățătorul legii L-a întrebat pe Domnul: „Ce să fac ca să moştenesc viaţa eternă?”, el se referea la lege și, pentru a-i da un rezumat corect al cererilor sale, Domnul Isus i-a răspuns: „Drept ai răspuns; fă aceasta şi vei trăi“ (Luca 10:25-28 ). Acolo nu este niciun cuvânt despre cer. Răsplata pentru ținerea legii este viața pe pământ. În al doilea rând, harul nu a venit să ne ajute să ținem legea, ci să ne aducă salvare de blestemul ei prin Altul care să îl poarte pentru noi. Galateni 3 arată aceasta în mod clar. Dacă totuși este necesară și o altă confirmare, citește Romani 3 și vei observa că atunci când legea a condamnat și a închis gura omului (Romani 3:9-19 ), harul prin dreptate îndreptățește „fără lege” (Romani 3:20-24 ). Citește de asemenea 1. Timotei 1 . Legea este făcută pentru a-i condamna pe cei neevlavioși (1. Timotei 1:9,10 ). Evanghelia harului Îl prezintă pe Hristos Isus care „a venit în lume ca să-i mântuiască pe păcătoşi”. Să remarcăm, nu pentru a-i ajuta pe păcătoși să țină legea și astfel să încerce să se mântuiască singuri.

   

  Dacă legea ne-a fost dată ca să o ținem și astfel sa fim îndreptățiți, atunci pentru a ce fost dată?

  Să lăsăm Scriptura să răspundă singură: „Orice zice legea vorbeşte ... pentru ca orice gură să fie închisă şi toată lumea să fie sub judecată înaintea lui Dumnezeu” Romani 3:19 „Dar legea a intervenit, ca să prisosească greşeala” Romani 5:20 „Atunci pentru ce este legea? Ea a fost adăugată din cauza călcărilor de lege” Galateni 3:19 Legea, ca orice altă instituire a lui Dumnezeu, și-a atins în mod evident scopul. Poate condamna și reduce la tăcere pe omul religios cel mai îndărătnic și plin de sine. Doar harul îl poate salva.

   

  Atunci harul a pus deoparte legea și a anulat-o pentru totdeauna?


  Harul, personificat în Hristos, a purtat blestemul legii încălcate, răscumpărând prin urmare din blestemul ei, pe toți cei care cred (Galateni 3:13 ). Mai departe, ne-a răscumpărat de sub legea însăși, așezând toate relațiile noastre cu Dumnezeu pe o temelie nouă (Galateni 4:4-6 ). Deci dacă cel credincios nu se mai află sub lege, ci sub har, nu trebuie să presupunem că legea în sine este fie anulată, fie pusă deoparte. Măreția ei nu a fost niciodată mai clar arătată decât atunci când Cel drept a suferit ca Înlocuitor sub blestemul ei, și mulți vor tremura sub acuzațiile ei în ziua judecății (Romani 2:12 ).

   

  Ce rău este dacă un creștin adoptă legea ca regulă de viață?

   

  Este de mare importanță. Făcând aceasta, el „cade din har”, căci harul atât învață cât și mântuiește (Tit 2:11-14 ). De asemenea, el ar coborî standardul divin. Nu legea, ci Hristos este standardul pentru cel credincios. Mai departe el apucă sursa greșită de energie. Teama ar putea să determine pe cineva să încerce, deși fără succes, să țină legea, și să controleze din interior puterea „cărnii”. Duhul lui Dumnezeu este puterea care controlează carnea și o aduce în conformitate cu Hristos (Galateni 5:16-18 ). În cele din urmă, el încalcă relațiile în care este așezat prin harul lui Dumnezeu. Deși este un fiu în libertatea casei și inimii Tatălui, el insistă să se pună sub codul de legi elaborat pentru conducerea casei slujitorilor! Nu este rău în aceasta? Îndrăznim să spunem că da.

   

  Dacă înveți faptul că un creștin nu este sub lege, nu ar putea aceasta să ducă la tot felul de păcate?

   

  Ar putea, DACĂ o persoană a devenit creștină fără nașterea din nou, sau pocăință, fără să vină sub influența harului și fără să primească darul Duhului Sfânt. De vreme ce, totuși, nimeni nu este un creștin adevărat fără aceste lucruri, cazul capătă un aspect diferit, iar a argumenta în felul sugerat nu ar face altceva decât să trădeze o ignoranță deplorabilă asupra adevărului Evangheliei. Argumentul se rezumă simplu la aceasta: anume că singura cale de a-i face pe creștini să trăiască vieți sfinte este să îi ții sub amenințarea legii, ca și cum ei ar avea doar un fel de natură porcină, iar singura cale de a-i ține departe de noroi, este să îi mâni înapoi cu toiege. Adevărul este că deși carnea este încă în cel credincios, el are de asemenea natura cea nouă, și prin aceea el este privit de Dumnezeu. El are Duhul lui Hristos ca să îl călăuzească și de aceea el poate fi așezat în siguranță sub har; căci până la urmă, harul este cel care îl supune. Dacă oamenii vor argumenta cu acest fapt, vor argumenta cu versetul citat la început. „Pentru că păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub lege, ci sub har.” Romani 6:14 . Oameni care nu sunt născuți din nou ar putea să încerce să folosească harul ca un înveliș pentru răutate, însă acesta nu este un motiv pentru negarea adevărului afirmat în acest verset. Ce adevăr există care să nu fi fost folosit în mod abuziv de oamenii răi?

   

  Ne arată Scriptura cum îl ține harul pe credincios în ordine, astfel încât el să Îi placă lui Dumnezeu?

   

  Da. Tit 2:11-15 ne oferă răspunsul. În creștinism harul nu doar salvează, ci și învață, și ce învățător eficace este! Nu doar ne umple capul cu reguli sau reglementări reci, ci ne aduce inimile sub influența dragostei lui Dumnezeu, care determină supunere. Învățăm ce Îi este plăcut Lui, așa cum este arătat în Isus și, având Duhul, începem să trăim viața cumpătată, dreaptă și evlavioasă. Este o mare diferență între o familie de copiii ținuți în ordine prin teama de nuiaua neascultării și aceia care locuiesc într-o casă unde domnește dragostea. În prima ar putea domni ordinea, însă va sfârși într-o explozie puternică atunci când copiii vor crește mari. În ultima nu există doar ascultare, ci și un răspuns fericit la dorințele părinților, rodul afecțiunii cordiale. Dumnezeu Își conduce copiii Săi pe principiul dragostei și nu pe principiul nuielei sau al toiagului. Domnul să ne ajute să ne trăim viețile în fericita conștiență a acestui fapt!


  This post was edited by Deleted Member at January 13, 2013 1:57 AM EET
  • 400 posts
  January 13, 2013 11:08 AM EET
  Vad ca continuu mereu sa bati campii !
  Tot ce ai copiat aici, este contradictoriu si este foarte simplu de demonstrat asta.
  Zici, si ziceti ca legea a fost desfiintata, dar daca te intreb despre cateva porunci din lege daca ai voie sa le calci, vei raspunde ca nu ! Si atunci ? A fost legea desfiintata sau nu ?
  Corect, Biblia spune ca o lege a fost desfiintata, dar cand vei renunta la incapatanarea ta si vei admite ce admit majoritatea crestinilor, si anume ca existau mai multe tipuri de lege?
  Haide sa revenim la Decalog, sa vedem , Decalogul a fost cel desfiintat sau cumva alta lege ?
  De ex.
  1. Ai voie sa ai alti dumnezei ?...Daca esti destept, vei zice ca nu . In acest caz, nu inseamna asta ca aceasta porunca nu a fost desfiintata ?
  2. Ai voie sa te inchini la icoane statui, moaste , copaci, munti, etc,etc. Desigur, vei zice ca nu, dar din nou te intreb ! Daca nu ai voie, nu inseamna astaca si aceasta porunca a ramas ?
  3. Ai voie sa hulesti numele lui Dumnezeu ? Evident ca nu, vei zice, ca un baiat destept ce est ! Iar eu iti voi zice, bravo, tu chiar esti destept si ai intweles ca si aceasta porunca a ramas !
  4. pe asta o lasam la urma, ca aici e bagat dracu cel mai mult,.. si vom reveni la final mai detaliat
  5. Ai voie sa-ti necinstesti parintii ? Nuuu, vei zice tu ca unul care isi cinsteste parintii foarte mult. Iar eu din ou voi zice, bravo mai, tu chiar stii sa demonstrezi ca poruncile lui Dumnezeu au ramas !
  6. Ai voie sa ucizi ? Ei si tu, vei zice, cum sa ai voie sa ucizi ? Iar eu mirat, te voi intreba , pai nu a fost desfiintata legea ? Nu suntem sub Har. Iar tu vei spune nu mai stiu ce , ca esti baiat inteligent, nu ? Bun. Deci si aceasta a ramas.
  7. Sa preacurvim ? Asta da, parca ar suna ,,frumos ‘’sa fii fost desfiintata, mama, mama,..dar, tu ca un baiat, barbat, ma rog, care tine foarte mult la acest ascpect moral si care nici prin gand nu preacurveste, vei zice tare si raspicat, NU FRATE, CUM SA AI VOIE SA PREACURVESTI ? Poi nu s-a desfiintat ? Nu asta te-ai straduit sa-mi demonstrezi ? Nu suntem sub Har ? Da, da, vei zice, suntem sub har, dar nu averm voie sa preacurviam ca asa a zis Iisus ! Ahaaa, deci Iisus a pomenit si de porunca a saptea ca ramane ? Bun. Next !
  8. Sa nu furi. Ramane si asta normal, sa mergem mai repede sa nu pierdem timpul ca am vazut ca intelegi repede.
  9. Sa nu marturisesti stramb, adica sa nu minti, nu ? Ramane si asta ca nu e frumusel sa mintim nu, chiar daca suntem sub Har.
  10. Sa nu poftim, dorim, ce nu-I al nostru . ramane si asta nu ? Ce zici ? Ok. Stiu ca zici ca da .

  Sa revenim la numarul 4 da ? Ca aici ai tu probleme.
  Deci tu, vrei sa ma convingi ca 9 porunci din zece raman, dar una sa desfiintat, macar ca toate zece sunt de pe aceleasi 2 table de piatra, si macar ca nu exista nici un verset biblic care sa spuna ca aceasta porunca s-a desfiintat.
  Evrei 4 vorbeste de ziua intrarii in odihna spirituala, de momentul convertirii, de ziua convertirii, si acea zi poate fii astazi pentru unii, maine pentru altii, si asa mai departe. Pavel vorbeste mereu ca ar fii indicat ca cel care aude de pocainta , in ziua in care aude atunci sa se si piocaiasca, acea fiind astazi pentru el. Odihna aceastya este comparata cu cea de Sabat!
  Fratioare , ce spui de Iacov 2:10, ce zice acolo ? Caci cine pazeste toata legea dar greseste in una, se face vinovat de toate, nu ? ITI DAI TU SEAMA CE INCERCI SA FACI ? Nu este acesta duh de drac care sa faca lumea sa greseasca in aceasta singura porunca, si in acest mod sa se faca vinovata inaintea lui Dumnezeu ?
  Hai se vedem ce a zis Iisus despre ziua Sabatului si ce au facut ucenicii.
  Deci, cat a fost in viata , Iisus a zis asa :
  Sabatul a fost facut pentru om. (deci retine, nu pentru evreu ). Te incurca contiuarea versetului care zice ca nu omul pentru Sabat ? Intelegi tui prin asta ca s-a desfiintat ? Daca da , hai sa vedem ce au inteles ucenicii.
  Dupa moartea Domnului, Luca 23 :55-56, Femeile care venisera cu Isus din Galileea au insotit pe Iosif; au vazut mormantul si felul cum a fost pus trupul lui Isus in el,
  s-au intors si au pregatit miresme si miruri. Apoi, in ziua Sabatului, s-au odihnit, dupa Lege.
  Cum s-au odihnit ? Dupa Lege ? pai cum asa , nu fusese desfiintata ?
  Matei 5:17-18,.. cat va fii cerul si pamantul nu va cadea nici o litera din lege , spunea Domnul !
  Pai daca Domnul a zis asa, cum de te lasi tu mai fratioare condus de aceste duhuri de draci ca sa afirmi ca Iisus a schimbat legea , sau ca a anulat-o, sau ca apostolii ar fii facut asa ? Nu vezi ca ucenicii au pazit-o si dupa moartea Lui ?
  Exod 20:8-11
  Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
  Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
  Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
  Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

  Isaia 58:13-14.
  Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii,
  atunci te vei putea desfata in Domnul, si Eu te voi sui pe inaltimile tarii, te voi face sa te bucuri de mostenirea tatalui tau Iacov; caci gura Domnului a vorbit."

  Auzi ce scrie aici ? ZIUA MEA CEA SFANTA !
  Ezechiel 20:20 . Sfintiti Sabatele Mele, caci ele sunt un semn intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"

  Realizezi ca lupti impotriva ZILEI SFINTE A LUI DUMNEZEU , IMPOTRIVA SEMNULUI LUI DUMNEZEU ?