Forums » Vechiul Testament

Un picut despre lege si har !

 • Declinul spiritual
  autor: Nichifor Nicu
  03/12/2020. ora: 09:10
  ...  more
 • A cui viață ai atins-o astăzi cu vorbele tale?

  " Pe când ...  more
 • Aruncă armura și ia piatra.
  autor: Nichifor Nicu
  01/12/2020. ora...  more
 • Se apropie ziua soțului meu, și as vrea să-i fac o surpriză, oar...  more
 • Caut crestini din Abrud pentru board games :)
 • Vino la Dumnezeu!

  Într-o lume care parcă zici că e a nimănui,
  Î...  more
 • Mă cunoaște Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2020. ora: 05:4...  more
 • Călăuzit de Domnul
  autor: Nichifor Nicu
  17/11/2020. ora: 03:45

  ...  more
 • De ce-mi pierd uneori?

  De ce-mi pierd uneori iubirea
  şi-mi pl...  more
 • Dragă frate...
  Mai luptă puţin...
  Mai încearcă și astăzi...nu te...  more
 • Sa incep sa spun si eu cateva cuvinte simple si de inteles pentr...  more
 • Draga sora,
  Doresc sa iti astern cateva ganduri. Stiu, e greu sa...  more
 • Şi iată, un înger al Domnului a stat lângă el pe neaşteptate,şi ...  more
 • Al cerului dulce miros
  autor: Nichifor Nicu
  08/10/2020. ora: 01:...  more
 • Robi ai minciunii
  autor: Nichifor Nicu
  07/10/2020. ora: 19:20
  ...  more
 • VĂD CĂ RĂMÂN SINGUR PE SITE-UL ACESTA !
  VĂ ROG FRUMOS SĂ ÎMI SPU...  more
 • Gabriel și Estera

  Doamne , știu bine , nu merit s-asculți a mea...  more
 • Gabriel și Estera

  Doamne , știu bine , nu merit s-asculți a mea...  more
 • Conectat la trăirile divine
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2020. ora...  more
 • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
  • 400 posts
  May 28, 2013 5:29 PM EEST
  Liviu Popovici said:

   

  Dar a fost Iisus de la Dumnezeu sau nu ? BINEINTELES CA A FOST ! ATUNCI, CARE E PROBLEMA ? 

  Si ce daca a fost de la Dumnezeu, e privat de implinirea Legii sau cum?

  Nu cumva aia care au zis asa , aveau ei o intelegere a lor proprie despre cum trebuie tinut Sabatul ?

  Hai sa vedem daca doar ei aveau: merge unul sa-si stranga lemne in zi de Sabat, ce decide Dumnezeu? OMORAT!

  Ce a zis Iisus in Ioan 15:10? A zis asa, Eu am pazit poruncile Tatalui Meu... Deci, care are dreptate?

  Da prietene pentru ca pentru omul primar au fost bune, de la Isus s-a ridicat stacheta.

  Dragule, .. smulgerae acelor spice din lanul de grau, in Sabat, nu era o lucrare de treierare a graului

  Cauta ceva mai bun... asta nu merge.

  Vindecarile erau calcare de Sabat. O zice si fruntasul sinagogii si fariseii care erau tinatori de Lege 100%, problema lor era ca doar atat faceau, nimic interior, doar implinit Legea si gata. Acum daca tu stii mai multe ca fruntasul sinagogii... ne scuzi ca-ti punem la indoiala credibilitatea. Ce le zice Isus? Mila voiesc, iar nu jertfa! Si ca sa confirme Isus ca nu are El treaba cu Legea, dupa ce vindeca ii mai zice "Scoala-te", i-a zis Isus, "ridica-ti patul si umbla."

  S-a schimbat porunca sa nu furi ? Tu asa ai zis ! In acest context putem sa furam , nu ? Pai daca nu avem voie sa furam, nu unseamna ca porunca ramane ?

  Da prietene, s-a schimbat, nu stiai? Asa e, Legea zice doar sa nu furi insa Harul zice ca sa dai si sa nu mai astepti sa primesti inapoi. Si peste toate astea, sa-l mai si iubesti!


  S-a schimbat poprunca sa nu preacurvesti? Daca da, asa cum zici tu, inseamna ca avem voie sa preacurvim ! Si asa mai departe !

  S-a schimbat si asta... voi ati ramas in urma. Nu numai ca nu trebuie sa preacurvesti, nici macar sa te gandesti sa preacurvesti. Legea atata zicea... sa nu preacurvesti, Harul ne da alta porunca, pentru oameni cu veleitati mai inalte.

   

   

   

   Alte argumente mai ai? Hai sa le clarificam pe toate acum si sa lamurim treaba.

   

   Dragule, nici tu nu esti departe de Tureatca , asa ca luati-va de mana amandoi si mergeti mai departe !

  Eu ti-am spus ca in mintea ta e confuzie totala in ceea ce priveste schimbarile efectuate de Iisus, adica ce legi au fost schimbate si ce legi nu au fost schimbate !

  Scrie undeva in cele zece porunci ca cineva care a calcat Sabatul sa fie omorat ? Dar ce zice Pavel in Coloseni 2:14. A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.

  Ce era Zapisul ? Ce continea el? Nu cumva pedepsele pe care trebuia sa le suferim noi? A purtata IIsus pedeapsa in locul nostru ? Bineinteles ! Deci, iata ce legi a schimbat Iisus ! Pe langa  legile ritualice care impuneau jertfele de animale, Iisus a desfiintat si aceste legi care impuneau anumite pedepse pentru calcatorii de porunci, dar nu poruncile au fost desfiintate, altfel Dumnezeu nu ar mai putea sa invinovateasca nici un criminal, hot sau curvar, sau inchinator la idoli sau calcator de Sabat, etc  !

  Cat priveste schimbarea poruncilor pe care le-am dat ca exemplu, prin explicatiile tale se vede f. clar ca bati campii !

  La intrebarae mea, daca s-a schimbat porunca, sa nu furi,..tu ai zis: Da prietene, s-a schimbat, nu stiai? Asa e, Legea zice doar sa nu furi insa Harul zice ca sa dai si sa nu mai astepti sa primesti inapoi. Si peste toate astea, sa-l mai si iubesti!

  Daca porunca aceasta ar fii fost desfiintata, omul ar avea voie sa fure, dar tu de fapt te contrazici aici, deoarece tu incerci de fapt sa spui ca standardul s-a inaltat, nu ca Iisus a dat voie la furat ! Daca nu a dat dezlegare la furat, inseamna ca porunca ramane valabila, nu? Ce ai completat tu nu prea are legatura cu furatul, insa inteleg ce vrei sa spui, si aplic aceasta la ceea ce spunea Pavel in Romani 3:31, Prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum, noi intarim Legea !

   Asa este si cu porunca privitoare la preacurvie ! Prin insasi faptul ca zici ce a zis Iisus, ca cine se uita la o femeia ca sa o pofteasca , a si preacurvit in inima lui cu ea,.. tu nu desfiintezi porunca a saptea cum sustii, sau ca ar fii schimbat-o Iisus,  (ca te-ar traznii Dumnezeu imediat), ci intaresti de fapt porunca a saptea, pt. ca adevaresti din nou ce a zis Pavel in Romani 3:31,Prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum, noi intarim Legea !

  Aceasta invatatura a lui Iisus, cu preacurvia din inima, nu este o invatatura noua, ea era de la inceputuri, numai ca o uitasera ei ! Iisus le-a adus doar aminte de aceste invataturi.

  Referitor la smulgerea spicelor si vindecarile in Sabat,,. nu mai comentez ca esti capos rau, `si daca as relua si pentru a n'spea oara explicatiiole, tot capos ramai !

  Tu pui pret mai mult pe cuvintele unui nenorocit de ,,fruntas'' al sinagogii decat pe cuvintele Domnului Iisus, si daca El a zis ca a pazit poruncile Tatalui Sau, atunci asa trebuie sa credem ! Ioan 15:10. si MATEI 5:17-18,.. 

 • May 28, 2013 6:01 PM EEST

   

  Eu ti-am spus ca in mintea ta e confuzie totala in ceea ce priveste schimbarile efectuate de Iisus, adica ce legi au fost schimbate si ce legi nu au fost schimbate ! 

  Isus a calcat Sabatul. Demostrat biblic si nu dat din gura doar.

   

   Scrie undeva in cele zece porunci ca cineva care a calcat Sabatul sa fie omorat ?

  Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfant. Cine il va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare in ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.

  Sase zile sa lucrati, dar ziua a saptea sa va fie sfanta; acesta este Sabatul, ziua de odihna, inchinata Domnului. Cine va face vreo lucrare in ziua aceea sa fie pedepsit cu moartea.

  Ce era Zapisul ? Ce continea el? Nu cumva pedepsele pe care trebuia sa le suferim noi? A purtata IIsus pedeapsa in locul nostru ? Bineinteles !

  Citeste atent ce zice textul... zapisul ne statea impotriva noastra... ce pedepsele ne stateau impotriva? Nu. Biblia e clara...

  Sa stiti, dar, fratilor, ca in El vi se vesteste iertarea pacatelor; si oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Moise.

  Daca porunca aceasta ar fii fost desfiintata, omul ar avea voie sa fure

  Asta presupui tu ca am zis, nu ca am zis. Eu te intreb, se poate da o lege peste alta veche si cea veche sa mai fie in vigoare? Nu. A fost rea legea veche, nu. Se mai respecta dupa ce-a venit cea noua? Nu. Exceptie la voi...

  Prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum, noi intarim Legea !

  Eu nu inteleg ce vezi tu in versetul asta... ca nu zice nimic de respectat Legea. Zice ca o intareste si dreptate are. Daca Legea zicea sa nu furi si credinta vine si zice: da si nu astepta inapoi, nu intaresti Legea? Normal ca da.

   

  Cam ce faci tu si inca mai mult faceau fariseii. Forma si nu continut. Sabat si Lege si nu Har si dragoste. 

  N-am dreptate? 

  Uita-te cum vorbesti... nu esti capabil sa scrii doua propozitii consecutive fara sa jignesti.

  Initial mi-am zis ca am cu cine discuta insa de unde, si tu ca restul ai vostri. Cand le zici din Biblie ei incep cu jigniri personale. Si cumva va dau dreptate...

   

   


  This post was edited by Deleted Member at May 28, 2013 6:22 PM EEST
  • 400 posts
  May 28, 2013 6:20 PM EEST

  Liviule, nu am ce-ti face si nu gresesc cu nimic  cand iti spun ca bati campii cand zici ca Iisus a calcat Sabatul !

   Tu nu realizezi ca Il faci pe Iisus pacatos si mincinos in acelasi timp !

   Ti-am dat deja de doua opri textul din Ioan 15:10 unde Iisus a spus foarte clar ca a pazit poruncile Lui Dumnezeu. Ori daca tu te incapatanezi sa afirmi contrariul crezand ce au zis unii farisei care erau dusmanii declarati ai lui Iisus, treaba ta.

  El a calcat doar acele reguli impuse de preoti, farisei si carturari, reguli pe care Dumnezeu niciodata nu le-a cerut ! ..Si evident a schimbat acele Legi care il preinchipuiau pe El(cele ritualice) si legile care cereau anumite pedepse peste calcatorii de Lege !

  Sa stii ca nu am boala contrazicerii interminabile si imi este clar ca nu vrei sa accepti nici o iota din ce am zis ! 

   Sa fii sanatos !

   Ps. Pune capat pacatului in care traiesti, altfel nu vei reusi sa distingi bine lucrurile !

 • May 28, 2013 6:23 PM EEST

  :)) Hai cu noi in Har...

  • 30 posts
  May 28, 2013 8:39 PM EEST

  ok, nu sunt de acord cu doctrina adventista in ce priveste Legea si Harul, dar Isus nu a incalcat Sabatul.

  El a "incalcat" intepretarea data de farisei poruncii a 4ª...

   

  In rest, fiecare tabara isi va mentine parerea ei.

  Deci spor in continuare.


  This post was edited by Lucii Gh at May 28, 2013 8:41 PM EEST
 • May 28, 2013 9:31 PM EEST

  Bun, dar ma asteptam sa arati si de ce nu a incalcat. Daou versete mai clare la doua dintre intamplari: ucenicii si Isus. Ioan afirma clar: Isus nu tine Sabatul. Scris negru pe alb...

   

  Asta era porunca:

  Si Moise le-a zis: "Domnul a poruncit asa. Maine este ziua de odihna, Sabatul inchinat Domnului; coaceti ce aveti de copt, fierbeti ce aveti de fiert si pastrati pana a doua zi dimineata tot ce va ramane!"

  Iar ucenicii:

  Intr-o zi de Sabat, s-a intamplat ca Isus trecea prin lanurile de grau. Ucenicii Lui smulgeau spice de grau, le frecau cu mainile si le mancau.


  Asta era porunca:

  Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfant. Cine il va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare in ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.

  "Scoala-te", i-a zis Isus, "ridica-ti patul si umbla."

  Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: "Este ziua Sabatului; nu-ti este ingaduit sa-ti ridici patul."

  Din pricina aceasta, iudeii au inceput sa urmareasca pe Isus si cautau sa-L omoare, fiindca facea aceste lucruri in ziua Sabatului.

  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


  Oare chiar asa era? Omorati la calcarea poruncii? Unul strangea lemne... care e diferenta intre a strange lemne, a cauta si procura mancare cu au facut ucenicii sau a porunci slabanogului sa-si ridice patul in zi de Sabat?

  Sa n-aprinzi foc, in niciuna din locuintele voastre, in ziua Sabatului.

  Cand erau copiii lui Israel in pustiu, au gasit pe un om strangand lemne in ziua Sabatului.

  Domnul a zis lui Moise: "Omul acesta sa fie pedepsit cu moartea, toata adunarea sa-l ucida cu pietre afara din tabara."

  • 400 posts
  June 7, 2013 3:21 PM EEST
  Liviu Popovici said:

  Bun, dar ma asteptam sa arati si de ce nu a incalcat. Daou versete mai clare la doua dintre intamplari: ucenicii si Isus. Ioan afirma clar: Isus nu tine Sabatul. Scris negru pe alb...

   

  Asta era porunca:

  Si Moise le-a zis: "Domnul a poruncit asa. Maine este ziua de odihna, Sabatul inchinat Domnului; coaceti ce aveti de copt, fierbeti ce aveti de fiert si pastrati pana a doua zi dimineata tot ce va ramane!"

  Iar ucenicii:

  Intr-o zi de Sabat, s-a intamplat ca Isus trecea prin lanurile de grau. Ucenicii Lui smulgeau spice de grau, le frecau cu mainile si le mancau.


  Asta era porunca:

  Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfant. Cine il va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare in ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.

  "Scoala-te", i-a zis Isus, "ridica-ti patul si umbla."

  Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: "Este ziua Sabatului; nu-ti este ingaduit sa-ti ridici patul."

  Din pricina aceasta, iudeii au inceput sa urmareasca pe Isus si cautau sa-L omoare, fiindca facea aceste lucruri in ziua Sabatului.

  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


  Oare chiar asa era? Omorati la calcarea poruncii? Unul strangea lemne... care e diferenta intre a strange lemne, a cauta si procura mancare cu au facut ucenicii sau a porunci slabanogului sa-si ridice patul in zi de Sabat?

  Sa n-aprinzi foc, in niciuna din locuintele voastre, in ziua Sabatului.

  Cand erau copiii lui Israel in pustiu, au gasit pe un om strangand lemne in ziua Sabatului.

  Domnul a zis lui Moise: "Omul acesta sa fie pedepsit cu moartea, toata adunarea sa-l ucida cu pietre afara din tabara."

   

  Cand se spune in textul acela ca Iisus dezlega Sabatul, nu trebuie sa intelegem ca l-a desfiintat sau ca l-a dezlegat de interdictiile lui Dumnezeu ! El la dezlegat de regulile si interdictiile puse de farisei, preoti si carturari.

  Iata ce a zis Iisus in acest context:

  Matei 23:4.

  Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.

  Ridicarea patului de catre cel bolnav la indicatia lui Iisus, nu era o interdictie a lui Dumnezeu, deoarece atunci Iisus ar fi fost un mare pacatos si ipocrit.

  Faptul ca nu avea voie sa faca asta in Sabat, erao regula imaginata si impusa de acei farisei....si multe altele faceau ei, asa cum am vazut in text.

  In acelasi context bolnav imaginat de ei, se carevad ca e imaginat si astazi de unii ca tine, nu am avea voie nici sa desfacem nici sa facem paturile ca sa ne culcam !! Dar nu am avea voie nici sa ne imbracam sau sa ne dezbracam, nu ? Sa continui? A intentionat Dumnezeu asta ? Nu cred , si spunem un nu hotarat !

  Strangera lemnelor in Sabat, da,era o lucrare interzisa de Dumnezeu, de aceea l-a si condamnat pe acel om la moarte. Retine, Dumnezeu l-a condamnat, nu altcineva !

  Aceasta situatie nu trebuie comparata cu ruperea acelor spice si frecarea lor in palme ca sa manance boabele, deoarece Iisus(Dumnezeu), a specificat clar ca acea situatie nu era pacat ! si in acest caz, consideratia ca era pacat acea actiune , era doar o imaginatie a fariseilor legalistisi ipocriti.

  Interdictia de a nu face foc in Sabat, vine in contextul in care anterior se specificase ca in Sabat nu au voie sa fiarba sau sa coaca mancarea. Deci, interdictia respectiva de a nu face focul in Sabat , se refera la pregatirea alimentelor, si nu la incalzirea propriu zisa a locuintei atunci cand e frig afara si e nevoie de caldura ca sa nu ne imbolnavim !

   Unde ar fii dragostea lui Dumnezeu daca ne-ar condamna la frig pe timp de iarna !

  Incepi se intelegi ceva ? M-asi bucura f, mult !

   Cat priveste pedeapsa calcatorilor de lege,moartea,  acum a cazut peste Domnul. Dar cei care nu se pocaiesc, vor avea parte de ea la sfarsitul veacurilor.
 • June 7, 2013 4:47 PM EEST

   

  Poate sa vina tata adentistilor, ce a dezlegat Isus dezlegat ramane. Nu ca vii tu si ne zici ca de fapt dezlegat nu inseamna dezlegat.

   

  Ridicarea patului in Lege era pacat! O zice mai marele sinagogii. Ca voi stiti mai multe ca el... n-am nici o indoiala.

   

  Dar fruntasul sinagogii, maniat ca Isus savarsise vindecarea aceasta in ziua Sabatului, a luat cuvantul si a zis norodului: "Sunt sase zile in care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, in aceste zile sa va vindecati, si nu in ziua Sabatului!"

   

  Vindecarea = lucrare, ridicatul patului = lucrare, culesul spicelor = lucrare, stransul lemnelor = lucrare... Legea le condamna pe toate.

   

   

  Isus nu mai era sub Lege, de asta El le-a facut fara nici o problema, nu ca nu erau pacate, erau insa sub Lege. El nici macar nu le zice ca e sau nu pacat asta, ii lasa in voia mintii lor... El stia ce face. Si n-a facut pacat! Daca era sub Lege asta era pacat.

   

   

  In ziua a saptea, unii din popor au iesit sa stranga mana, si n-au gasit. 
  Atunci Domnul a zis lui Moise: "Pana cand aveti de gand sa nu paziti poruncile si legile Mele? 
  Vedeti ca Domnul v-a dat Sabatul; de aceea va da in ziua a sasea hrana pentru doua zile. Fiecare sa ramana la locul lui, si, in ziua a saptea, nimeni sa nu iasa din locul in care se gaseste."

   

   

  Ai o logica beton. Moise nu le porunceste ca n-au voie sa stranga lemne si totusi e omorat, le porunceste sa nu stranga mancare in ziua a saptea si tu vii si zici ca era voie. Poftim.

   

  Incepi sa-ti dai si tu seama ca nu poti aplica Legea in contextul actual... hai ca incet incet... Incercand sa implinesti Legea ar parea irational Dumnezeu, iti dau dreptate, de aceea Isus ne-a izbavit de ea.

   

   

   

   

  • 400 posts
  June 7, 2013 9:19 PM EEST
  Liviu Popovici said:

   

  Poate sa vina tata adentistilor, ce a dezlegat Isus dezlegat ramane. Nu ca vii tu si ne zici ca de fapt dezlegat nu inseamna dezlegat.

   

  Ridicarea patului in Lege era pacat! O zice mai marele sinagogii. Ca voi stiti mai multe ca el... n-am nici o indoiala.

   

  Dar fruntasul sinagogii, maniat ca Isus savarsise vindecarea aceasta in ziua Sabatului, a luat cuvantul si a zis norodului: "Sunt sase zile in care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, in aceste zile sa va vindecati, si nu in ziua Sabatului!"

   

  Vindecarea = lucrare, ridicatul patului = lucrare, culesul spicelor = lucrare, stransul lemnelor = lucrare... Legea le condamna pe toate.

   

   

  Isus nu mai era sub Lege, de asta El le-a facut fara nici o problema, nu ca nu erau pacate, erau insa sub Lege. El nici macar nu le zice ca e sau nu pacat asta, ii lasa in voia mintii lor... El stia ce face. Si n-a facut pacat! Daca era sub Lege asta era pacat.

   

   

  In ziua a saptea, unii din popor au iesit sa stranga mana, si n-au gasit. 
  Atunci Domnul a zis lui Moise: "Pana cand aveti de gand sa nu paziti poruncile si legile Mele? 
  Vedeti ca Domnul v-a dat Sabatul; de aceea va da in ziua a sasea hrana pentru doua zile. Fiecare sa ramana la locul lui, si, in ziua a saptea, nimeni sa nu iasa din locul in care se gaseste."

   

   

  Ai o logica beton. Moise nu le porunceste ca n-au voie sa stranga lemne si totusi e omorat, le porunceste sa nu stranga mancare in ziua a saptea si tu vii si zici ca era voie. Poftim.

   

  Incepi sa-ti dai si tu seama ca nu poti aplica Legea in contextul actual... hai ca incet incet... Incercand sa implinesti Legea ar parea irational Dumnezeu, iti dau dreptate, de aceea Isus ne-a izbavit de ea.

   

   

   

   

  Incapatanare, infumurare, ingamfare si prostie mai mare ca la tine mai rar am vazut! La tine sunt asa de mari si multe ca fundul oceanului Pacific de apele care-l acopera !

   

  Va sa zica tu asculti de mai marele sinagogii si nu de Iisus !! Tare interesant ! Deci Iisus a dat dezlegare la practicarea pacatului cu alte cuvinte ? Vai ce tupeu nemernic ai , duh de drac ce esti, sa afirmi ca Iisus a calcat Sabatul ! Tu realizezi ca iL faci pacatos ? Este Iisus (care e una cu Tatal), un Dumnezeu Schimbator ? Adica azi sa dea o lege care spune ca un anumit lucru daca il faci e pacat, iar maine sa dea o alta Lege care sa spuna ca nu mai e pacat sa faci acelasi lucru ?

  Ramai in intunericul mintii tale,.. nu ma mai omor sa-ti explic .

  Si sa nu mai iei cu cuvinte de genul ca jignesc , etc, etc,.. Fratii mei sunt care asculta de Cuvantul Domnului si-l implinesc , nu cei care invata ca, calcarea Legii nu mai este pacat, ca s-a dat dezlegare. Toti acestia care invata asa, sunt fii diavolului. Baga de seama sa nu te numeri printre ei !

 • June 9, 2013 8:55 PM EEST

  Eu nu te pot condamna pentru ca da, in spiritul Legii astea sunt manifestarile. Tu te manifesti ca unul care tine Legea. Asta inseamna Legea. De aceea vine Isus si ne zice: farisei fatarnici, de ce tineti un Sabat in care nu lucrati si va purtati urat? De ce tineti doar o forma si nu curatiti interiorul?

  Ioan zicea ca Isus a desfiintat Sabatul... fa-l pe Ioan minciunos, eu am zis doar ce a zis el.

  N-am inteles... pentru voi dezlegare de Lege inseamna liber la pacat? Nu inseamna asta... ci din contra, o lege morala net superioara. Era nevoie pentru asta ca cea veche sa fie abolita.

   

  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

  • 400 posts
  June 10, 2013 3:46 PM EEST

  Uite ca Iisus nu a abolit Decalogul , Matei 5:17-18

  Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.

  Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.

  Au trecut cerurile si pamnanul ?..Nu prea cred, in acest context, Legea ramane .

  Dovada ?..Luca 23:56, dupa moartea lui Iisus, ucenicii s-au odihnit in Sabat, dupa lege !

  Matei 24:20 vorbind de timpul din anii 70, Iisus zice: Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.

  Apocalipsa 12:17 si 14:12,.0 ramasita de oameni doar, pazesc poruncile lui Dumnezeu.

  Cand Iisus a zis ca este pacat sa poftesti o femeie in inima ta, nu a desfiintat porunca sa nu preacurvesti, ci a intarit-o,..si asa este cu toate cele zece !

  Oricine nu le pazeste pe toate zece, face pacat si adevarul nu este in el pt. ca Dumnezeu le-a dat pe toate !

 • June 10, 2013 4:55 PM EEST

   

  Termenul folosit de mine <> a fost gresit folosit, de acord. Legea nu a fost desfiintata, a fost doar suprascrisa.

  Corect... Isus nu putea sa le zica asta pe fata pentru ca inca nu era jertfit, nu aveau porunci date... desfiintand si Legea ce mai ramanea? Nimic... dupa ce sa-si regleze ei conduita? N-aveau dupa ce. Isus trebuia sa moara intai.

  Isus cand a venit deja a schimbat tot... si aia cu Isus a tinut Legea in forma in care era ti-am mai aratat ca e falsa (vezi Isus si femeia prinsa in preacurvie, vezi vindecarile in ziua de Sabat, vezi ucenicii mancand spice, vezi ucenicii nepostind, mancand cu mainile nespalate, etc...)

  Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.

  Normal, e Cuvantul lui Dumnezeu, cum sa treaca? N-are relevanta in contextul discutat. Discutam despre tinerea Legii, nu despre perenitatea ei.

  Dovada ?..Luca 23:56, dupa moartea lui Iisus, ucenicii s-au odihnit in Sabat, dupa lege !

  Hristos nu era inviat, jertfa nu era completa... uita-te la invataturile ucenicilor mai departe, uita-te la invataturile lor, schimbat tot. Au lasat tot ce a fost vechi si au propovaduit Harul.

  Matei 24:20 vorbind de timpul din anii 70, Iisus zice: Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.

  vorbind de timpul din anii 70 asta e scoasa de voi... citeste contextul si ai sa vezi ca nu mai merge sa pui asta in anii 70. 

  Apocalipsa 12:17 si 14:12

  Contextul vorbeste despre sfarsit si nu despre tinerea Legii sau a Sabatului...

   

   

   Alte versete mai ai? Sunt dispus sa ti le explic. Deasemenea astept versetele in care sa-mi fie poruncita Legea si Sabatul mie... se pare ca lipsesc cu desavarsire.

  Impotriva Legii sunt sute de versete... mi se pare chiar hilara incercarea voastra de a mai baga Legea inapoi. 

  Oricum, e de apreciat perseverenta la voi.

   

   

   

   

  • 67 posts
  June 26, 2013 7:34 PM EEST

  Liviu , te ratacesti si ma tem ca vorbesti lucruri pe care sau despre care nu stii multe cind vorbesti despre Sabat . Conform Bibliei ( care eu personal cred ca este si ramine dovada de necontestat cind vorbim despre Decalog-ul dat de Dumnezeu) Sabatul a fost dat la creatie ( Geneza 2:2 ) , continua in timpul lui Avraam (Geneza 26:5) .... te rog sa-mi zici despre ce legii, porunci e vorba acolo ?....merge la Moise ( si fi atent la Exodul 16:23-31 ) apoi tot la Moise in Geneza 20 unde se vorbeste despre Decalog , ajungem si la prorocul Isaia unde in a doua parte a cap 66 ( acolo unde vorbeste despre ce se va intimpla in viitor ) si in special in versetul 23 vorbeste clar despre insemnatatea Sabatului. Sa mai adaug Evangheliile unde scrie clar ca era obiceiul Domnului Isus sa intre in sinagoga in ziua de Sabat (Luca 4:16 ), apoi urmeaza ucenicii care s-au odihnit in ziua de Sabat ( vorbesc aici despre zilele in care Hristos a stat in mormint ) , apoi merg la apostolul Pavel care si el avea obiceiul sa intre in sinagoga in ziua de Sabat ( Fapte 17:2) si pot continua cu alte versete atit in Fapte cit si in epistolele lui Pavel ....si apoi sa nu uitam despre conciliul de la Laodicea care in anul 366 a schimbat oficial ziua de Simbata cu Duminica ...

  La 366, Conciliul de la Laodicea decreteaza oficial transferarea sfinteniei Sabatului asupra duminicii , zicand: "Crestinii sa nu iudaizeze stand nelucratori Sambata, ci sa lucreze in ziua aceea... Si daca totusi sunt gasiti iudaizand, sa fie anatema!" (C. Hefele, Istoria conciliilor bisericii , vol. II, pag. 316).

  In 386, Sinodul din Aquilea recunoaste schimbarea oficiala a lui "Dies Solis" (ziua soarelui) in "Dies Dominica" (Ziua Domnului, duminica).

  Daca mai ai nevoie de informatii citeste te rog si urmatorul link :

  http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm

  si mai pot gasi si in cartea : CREDINTA PARINTILOR NOSTRII .....o poti gasi pe net foarte usor :) 

  Sa fi binecuvintat !

  • 67 posts
  June 26, 2013 7:56 PM EEST
  Daniel Oprita said:

  Uite ca Iisus nu a abolit Decalogul , Matei 5:17-18

  Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.

  Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.

  Au trecut cerurile si pamnanul ?..Nu prea cred, in acest context, Legea ramane .

  Dovada ?..Luca 23:56, dupa moartea lui Iisus, ucenicii s-au odihnit in Sabat, dupa lege !

  Matei 24:20 vorbind de timpul din anii 70, Iisus zice: Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.

  Apocalipsa 12:17 si 14:12,.0 ramasita de oameni doar, pazesc poruncile lui Dumnezeu.

  Cand Iisus a zis ca este pacat sa poftesti o femeie in inima ta, nu a desfiintat porunca sa nu preacurvesti, ci a intarit-o,..si asa este cu toate cele zece !

  Oricine nu le pazeste pe toate zece, face pacat si adevarul nu este in el pt. ca Dumnezeu le-a dat pe toate !

  • 67 posts
  June 26, 2013 7:58 PM EEST

  corect Daniel , legea nu e desfintata de Isus ci implinita si chiar a facut un "update" la ea ...ex cu porunca privind curvia ....

 • June 26, 2013 8:07 PM EEST

  Un verset am de dat:

   

  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.

  • 67 posts
  June 27, 2013 2:27 PM EEST

  Liviu ....cum ti-am mai zis te ratacesti si nu vrei sa vezi si nici sa intelegi , bine zice Domnul : au ochii si nu vad , au urechi si nu vor sa auda ..... daca tu consideri cele 9 porunci din Decalo inca valabile , atunci cum se face ca o porunca  ( porunca a 4-a mai exact ) este anulata TOCMAI DE CEL CARE A DAT-O ?....EU NU AM VENIT SA STRIC LEGEA CI SA O .... CE ? Ai ochii si stii sa citesti , dar nu vrei sa intelegi ...oameni cu inima impietrita bine a zis prorocul Isaia despre voi ( zice Domnul ) : oamenii acesti ma cinstesc cu buzele dar inima lor e departe de Mine .....ai grija prietene ce faci 

  • 67 posts
  June 27, 2013 2:38 PM EEST

  Tot am vazut ca multi pun accent pe DEZLEGAREA SABATULUI DE CATRE DOMNUL ISUS ....nu poate fi absolut nimic mai fals decit aceasta afirmatie ....stii ce a dezlegat EL ? nu ZIUA in sine ci modul de a tine acea zi ....ai habar cite reguli aveau iudeii in ziua de Sabat ? hai sa-ti zic una dintre ele : in ziua de Sabat nu aveai voie sa umbli prin iarba ....motivul ? atunci cind umblii firele de iarba se rup , ca urmare asta insemna ca faci o munca in ziua de Sabat chiar si printr-o simpla plimbare .....ori asta nu e trecuta nicaieri in cerinta lui Dumnezeu legat de Sabat ...si ca si asta mai sunt si alte reguli ( un alt exemplu sa nu-ti legi sandalele , sau mai corect sa nu te incalti in ziua de Sabat ca faci prin asta o munca ...ce zici e corecta aceasta regula, sau mai exact este ea trecuta ca interzisa in Biblie vizavi de Sabat ? eu nu o gasesc nicaieri )pe care Domnul LE ANULEAZA IN ZIUA DE SABAT ...UNA FOARTE IMPORTANTA VINDECAREA BOLNAVILOR ( iudeii nu ajutau/vindecau in ziua de Sabat pe motiv ca era o munca ).....DAR SA ZICI CA EL A DEZLEGAT ZIUA DE SABAT , A ANULAT-O .... AS FI TARE CURIOS CUM O SA STAI IN FATA LUI DUMNEZEU SI SA ZICI CA FIUL SAU  A DEZLEGAT ZIUA DE SABAT CIND NICAIERI IN BIBLIE NU E TRECUT ASA CEVA .... NU TE UITA CA SCRIE ACEASTA AFIRMATIE : A DEZLEGAT IN SENSUL CA A ANULAT SABATUL CA NU E REALA ...DACA POTI CITI TEXTUL IN ORIGINAL TE INVIT SA O FACI SI VEI VEDEA CA NU EXISTA ASA CEVA .

 • June 27, 2013 9:23 PM EEST

  Decalogul face parte din Lege iar eu sunt absolvit de tinerea ei pentru ca Isus a implinit toata Legea - o data pentru totdeauna. De la Isus Legea nu mai trebuie tinuta.

  Biblia nu zice ca Isus  desfiinta poruncile oamenilor adaugate zilei de Sabat ci ziua de Sabat. Orice alta interpretare omeneasca a ceea ce e scris in Biblie vine de la tatal interpretarile - satana.

  Cat despre originale... imi pare rau sa te dezamagesc insa stiu unde sa caut.


  Traducerile sunt identice in toate Bibliile gasite: New International Version (©2011), New Living Translation (©2007), English Standard Version (©2001), New American Standard Bible (©1995), King James Bible (Cambridge Ed.), Holman Christian Standard Bible (©2009), International Standard Version (©2012), NET Bible (©2006), Aramaic Bible in Plain English (©2010), GOD'S WORD® Translation (©1995), King James 2000 Bible (©2003), American King James Version, American Standard Version, Douay-Rheims Bible, Darby Bible Translation, English Revised Version, Webster's Bible Translation,Weymouth New Testament,World English Bible, Young's Literal Translation.


  Interliniara:

  διὰ τοῦτο οὖν μᾶλλον ἐζήτουν αὐτὸν οἱ Ἰουδαῖοι ἀποκτεῖναι, ὅτι οὐ μόνον ἔλυεν τὸ σάββατον, ἀλλὰ καὶ πατέραἴδιον ἔλεγεν τὸν θεὸν ἴσον ἑαυτὸν ποιῶν τῷ θεῷ.

  Vulgata:

  propterea ergo magis quaerebant eum Iudaei interficere quia non solum solvebat sabbatum sed et Patrem suum dicebat Deum aequalem se faciens Deo respondit itaque Iesus et dixit eis

  Engleza:

  For this cause therefore the Jews sought the more to kill him, because he not only brake the sabbath, but also called God his own Father, making himself equal with God.


  Eu nu-mi permit sa rastalmacesc ce e scris in Biblie.

  • 67 posts
  June 29, 2013 8:09 PM EEST

  Liviu , raspnde-mi te rog la o intrebare : cum interpretezi tu urmatorul lucru : ca sa imi pot scoate pantofii din picioare trebuie sa dezleg prima data sireturile ....sau...ca sa-mi pot scoate pantofii din picioare trebuie mai intii sa-mi anulez sireturile. Care este interpretarea cea buna ? 

  By the way ...sa nu-mi zici ca nu ai sireturi la pantofi ca eu nu la pantofii aia ma refeream :) 

     "

  Engleza:

   

  For this cause therefore the Jews sought the more to kill him, because he not only brake the sabbath, but also called God his own Father, making himself equal with God."


  Stii ca Isus nu a incalcat nici o lege in ziua Sabatului ? Eu din cite stiu a face bine in ziua de Sabat nu este integrata in vreo lege lasata de Dumnezeu. Poti sa-mi demonstrezi contrariul ? Fariseii stiau prea bine asta , dovada este cind Isus le zice ca si ei calcau legea lui Moise atunci cind ei taiau imprejur pe cineva in ziua de Sabat.De ce le-a zis asta? Pt ca ei o faceau ...de ce faceau ei asa ceva daca era impotriva legii date de Dumnezeu ? Nu cumva pt ca stiau ca facerea binelui nu trebuie oprit nici macar in ziua de Sabat ? Cu alte cuvinte NU EXISTA LEGE IMPOTRIVA CUIVA CARE VOIA SA FACA BINE CHIAR IN ZIUA SABATULUI.

  Ca sa-ti dau un exemplu pt a intelege mai usor : daca tu sau cineva este bolnav , tu ce ai sa faci  , nu o sa te rogi pt acel om si in ziua de Sabat ? Sa te rogi sa fie vindecat ma refer, ori asta implica o lucrare din partea lui Dumnezeu.

  Insa fariseii erau impotriva Lui nu pt calcarea Sabatului, pe care asa cum am zis si mai sus El nu-l calca , ei pretindeau sau implicau Sabatul pe care ei insisi nu-l tineau corespunzator Voii lui Dumnezeu, ci pt faptul ca El se pretindea deopotriva cu Tatal Sfint ....sau cu alte cuvinte , in mintea lor pt ca ei nu-l recunosteau drept Fiul lui Dumnezeu , Isus nu facea altceva decit sa huleasca ...iar asta era pedepsita cu moartea.

  Oricum ia uite ce scrie in Ioan 6:45 " 45. In Proroci este scris: "Toti vor fi invatati de Dumnezeu." Asa ca oricine a ascultat pe Tatal si a primit invatatura Lui vine la Mine."

  Indraznesc sa te intreb : care este invatatura Tatalui ?

  Ca tu zici ca invatatura Fiului trebuie respectata , ori Fiul vorbeste de invatatura Tatalui ....acum care e corect si care e incorect ? Ori daca e invatatura Tatalui ...care este aceasta invatatura ? Nu este cumva cea din VT ?


  "Isus nu a desfintat legile omului din ziua de Sabat ci a desfintat ziua de Sabat "


  Unde ai gasit tu asta ca eu am gasit Dezlegat si nu Desfintat ....ori din cite stiu eu nu e unul si acelasi lucru.


  This post was edited by Paul Olar at June 29, 2013 8:51 PM EEST
 • June 29, 2013 11:19 PM EEST

  Eu nu interpretez. Ce zice Biblia zic si eu si unde tace, tac si eu.

  Isus calca flagrant Sabatul in mai multe randuri: cu vindecatul caruia ii zice sa-si ridice patul, cu ucenicii cu spicele, cu femeia prinsa in preacurvie si mai sunt.

  Eu de exemple n-am nevoie, Biblia e exemplul suprem.

  Vorba multa si degeaba e saracia omului si scuza nepregatitului.

   

  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


  Cu toate interpretarile date, ramanem la ziua Sabatului dezlegata.

  • 67 posts
  June 30, 2013 2:51 PM EEST

  Liviu prietene , eu stiam ca esti o persoana care habar nu are ce vorbeste si asteptam sa te dai de gol in privinta asta ....si ghici ce ? Tocmai ai facut-o :)


        "Isus calca flagrant Sabatul in mai multe randuri: cu vindecatul caruia ii zice sa-si ridice patul, cu ucenicii cu spicele, cu femeia prinsa in preacurvie si mai sunt."


  Imi zici si mie cine zice ca femeia prinsa in preacurvie a fost in ziua de Sabat ?

  Eu citesc total diferit in evanghelia dupa Ioan cap 8 .... tu intelegi macar ce citesti ?  Te tot dai tare in a combate Sabatul dar nici macar nu poti aduce dovezi impotriva Sabatului reale ....ci doar inventate de tine :)


       "Eu nu interpretez. Ce zice Biblia zic si eu si unde tace, tac si eu."


  Serios ? Pai tocmai ai interpretat-o ...si inca intr-un mod TOTAL GRESIT. Sa zici ca femeia respectiva comitea preacurvia in ziua Sabatului arata cit de putine cunosti despre ziua de Sabat si inclusiv despre poporul evreu . Back to school my friend and learn about those issues and then come back and talk ok ? Daca taceai in privinta aia poate treceai testul ...dar tocmai ai cazut la test :)


      "Cu toate interpretarile date, ramanem la ziua Sabatului dezlegata."


  DA SABATUL A FOST DEZLEGAT DE TRADITIILE OMULUI CARE L-A INCARCAT ...A FOST DEZLEGAT SI READUS LA FORMA ORIGINALA DATA ACESTEI ZILE DE CREATORUL EI INCA DE LA INCEPUT IN GENEZA....DA A FOST DEZLEGAT - DAR NU ANULAT ...DECI FA DIFERENTA PRIETENE DACA VREI DACA NU TREABA TA , DAR MACAR TACI DIN GURA ASA CUM ZICI CA TU TACI ACOLO UNDE BIBLIA TACE. BIBLIA TACE , EA NU ZICE NIMIC IMPOTRIVA SABATULUI , TU INSA VORBESTI. DUMNEZEU NU SE POATE CONTRAZICE PE EL INSUSI, ASA CA TE ROG TACI DIN GURA CA VORBESTI DESPRE CEVA CE NU AI SA POTI INTELEGE NICIODATA . STII DE CE ? IA UITE DE CE :

  Ioan 6:45 " 45. In Proroci este scris: "Toti vor fi invatati de Dumnezeu." Asa ca oricine a ascultat pe Tatal si a primit invatatura Lui vine la Mine."

  Ai ascultat tu de Tatal si ai primit invatatura Lui ? Daca da atunci vei intelege cum e si cu Sabatul ...daca nu , degeaba imi tocesc degetele aici :) 

  Fi binecuvintat !!!

 • June 30, 2013 8:43 PM EEST

  Daca taceai filozof ramaneai se aplica aici...

  Poate nu stiai ca Sabatul face parte din Lege si Isus nu respecta nici o Lege cu femeia preacurva... acum dedu tu ca Isus care nu respecta Legea in care era inclus Sabatul mai respecta Sabatul. O e chestiune de logica.

  Oricum mai raman si restul argumentelor... te-ai legat de unul singur in care ai incercat sa-l negi dar din graba ai omis sa mai vezi imaginea generala.

   

  N-am zis ca femeia a preacurvit in ziua Sabatului... asta e alta afirmatie pe care mi-o atribui. Incep sa vad ca asa iti contruiesti tu argumentele pe la toate topicurile, imi atribui afirmatii false pe care le comentezi. Interesant mod de abordare...

   

  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


  Textul e clar... zi dezlegata si nimic altceva. Cu toate interpretarile date, ramanem la ziua Sabatului dezlegata si nu rastalmacim ca ar fi fost alte lucruri dezlegate si nu ziua Sabatului. De ce daca asa scrie sa venim noi sa interpretam ca asa ne place? Cu siguranta apostolul ne-ar fi scris ca de fapt nu era ziua dezlegata daca nu era ea dezlegata.

  • 67 posts
  July 1, 2013 12:51 AM EEST

   

  "N-am zis ca femeia a preacurvit in ziua Sabatului... asta e alta afirmatie pe care mi-o atribui. Incep sa vad ca asa iti contruiesti tu argumentele pe la toate topicurile, imi atribui afirmatii false pe care le comentezi. Interesant mod de abordare..."


  Mai omule tu nu vrei sa intelegi ceva, Da Isus a iertat femeia prinsa in preacurvie si da Isus a vindecat in Sabat ...dar nu a anulat porunca Sabatului ...ce e asa greu de inteles ? Tu zici ca nu ai zis ca femeia a preacurvit in ziua Sabatului ....pai atunci nu trebuia sa o incluzi acolo asa cum ai facut-o , trebuia sa ii oferi un paragraf separat si in care sa explici ce vrei sa zici...nu uita, nu toti gindesc ca si tine, de aia cauta sa te explici.

  Iar cit priveste acuzatiile pe care mi le aduci , ti-am zis si pe celalat topic , nu arunca cu noroi ca nu se merita.

  Eu nu atribui afirmatii false si pe urma sa comentez pe ele ....ca tu nu te stii exprima clar e cu totul alta problema ....invata sa scrii mai clar , cum ti-am zis nu toti gindesc ca si tine.

  Stii imi vine in minte ceva, tu sustii asa de tare duminica ( si ca si tine si alte milioane ) daca Isus a anulat Sabatul ( asa cum sustii tu ) prin facerea de minuni ( vindecari ) si prin iertarea unei femei prinse in timpul actului de preacurvie , atunci cum se intimpla la voi in biserica cind cineva are nevoie de ajutor sau cineva isi cauta iertare ? Nu ajutati in ziua aia ca sa nu fiti acuzati ca ati incalcat ziua deci ati anulat-o ? Nu iertati ca nu cumva sa calcati porunca din decalog ? ...

  In decalog scrie sa nu preacurvesti si punct , nu scrie ce sa faci cu persoana prinsa in preacurvie ...legea omoririi este in alta parte , lege pe care Isus a anulat-o dar nu porunca ( legea ) din decalog. E tare greu de inteles nu-i asa ? Foaret greu Liviu.

  Daca raspunsul la intrebarile mele este noi nu facem asa , atunci inseamna ca voi nu aveti mila in voi , deci nu impliniti NT ( cu care te tot lauzi tu ) , ori daca raspunsul este diferit atunci de ce acuzati pe Domnul si ziceti ca El a incalcat Sabatul ? cind si voi calcati duminica. Ori uiti ceva important .....Isus este Domn al Sabatului si al Decalogului ...ceea ce tu nu esti . Tu nu ai nici un drept sa calci sau sa schimbi ceva din poruncile Lui .....poti tu sa intelegi asta ? Sper ...

  Fie ca binecuvintarile Lui sa fie peste tine.

   


  This post was edited by Paul Olar at July 1, 2013 12:57 AM EEST
  • 67 posts
  July 1, 2013 1:12 AM EEST

  "Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.


  Textul e clar... zi dezlegata si nimic altceva. Cu toate interpretarile date, ramanem la ziua Sabatului dezlegata si nu rastalmacim ca ar fi fost alte lucruri dezlegate si nu ziua Sabatului. De ce daca asa scrie sa venim noi sa interpretam ca asa ne place? Cu siguranta apostolul ne-ar fi scris ca de fapt nu era ziua dezlegata daca nu era ea dezlegata."


  Dezlegata Liviu ....si nu anulata. De cite ori ti-am zis sa faci diferenta intre cele doua cuvinte ? Ori cit priveste :


  "Cu siguranta apostolul ne-ar fi scris ca de fapt nu era ziua dezlegata daca nu era ea dezlegata."


  Cum se face ca desi aici vb despre a dezlega ziua de Sabat ( anulata asa cum o intelegi tu ) totusi ucenicii Lui inca tineau ziua de Sabat si mai mult inclusiv Neamurile tineau ziua de Sabat ? citeste Fapte 13 :42,44 ....despre ce Neamuri vorbeste acolo ? vers 44 : In Sabatul urmator , aproape toata cetatea s-a adunat ca sa auda Cuvintul lui Dumnezeu..... fi cu luare aminte , APROAPE TOATA CETATEA ....si acolo era cetatea Antiohia ( vers 14 ) si tot in acel vers scrie ca ...in ziua de Sabat..... ba mai mult continua cu vers 15 ...dupa CITIREA LEGII SI A PROROCILOR .....hmm azi se zice ca nu mai exista lege si proroci ( si pun pariu ca si tu esti unul care afirmi asta ) insa acest pasaj arata contrariul . Ce fel de cetate era Antiohia frate ? Un clik pe google si-mi arata ca era in Turcia de azi, ori poate ma insel eu dar doar evreii aveau Sabatul pe vremea aia nu? Dar uite ca Neamurile ( sirienii cum erau numiti atunci , turcii in ziua de azi ) tineau Sabatul :) si inca dupa ce Isus nu mai era ....deci ?