Zilele trecute am citit o carte scrisă de C.D. Cole, și la un moment dat afirma un lucru uimitor: „Cât de important este ca cei credincioși să aibă atitudinea unui elev care învață!” C.D. Cole
Acest citat l-am postat și pe profil și, în ziua de ieri nu mi-a dat liniște. Am explorat forumul, privind la multe articole și comentarii postate de voi și am realizat că avem nevoie să luăm seama la ceea ce C.D. Cole afirma. Nu atac pe nimeni, nu vreau ca nimeni să se simtă ofensat, dar vreau ca toți să fim receptivi (inclusiv eu!) la următorul lucru:
M-am gândit la un proiect menit să ne ajute pe toți cei care suntem membrii ai acestui site de a ne exprima într-un mod cât mai corect, în mod special de a scrie într-un mod cât mai corect gramatical. Cred că este esențial acest lucru pentru noi.
Vă rog să vă exprimați și voi opinia, dar să nu uitați să lăsați ca să se vadă că suntem creștini, chiar și în comentariile care vor urma.
Așadar, voi începe eu.
Greșeli sesizate:
„Î-mi”, „Î-ți” „Î-și” - toate aceste cuvinte nu se scriu despărțite prin cratimă, ci se scriu într-un singur cuvânt.
"nostri" si "vostri" se scriu intotdeauna cu un singur "i"
Nu crezi ca scrisul cu ''k'' in loc de ''c" . combinatii abstracte de "sh" "tz", "folosirea cratimei mai ales cand nu este nevoie",sunt lucruri care ucid premeditat draga noasta Limba romana?
Sunt convins ca toti ne lovim de ele. Mie personal imi face mare placere sa stau si sa descifrez 2 ore o propozitie de 10-12 cuvinte.
sa va dau un exemplu.
Mult e dulche shi frum.
Limba keo vb,
Alta lb armonioa-sa
k e-a nu gasim.
superb nu? prefer originalul.
,,Mult e dulce și frumoasă
Limba ce-o vorbim,
Altă limbă-armonioasă
Ca ea nu găsim."
,, Limba românească, de Gheorghe Sion "
"Va rog sa ma scuzati daca jignesc pe cineva."
coco ioan said:
tre sa mai ti cont de un lucru,,,,sunt foarte multi aici care sunt demult plecati in strainatate sau chiar au facut scoala in strainatate si nu cred ca e de bun simt sa te pui sai corectezi pe acestia.devine suparator sau se ajunge chiar la jigniri si nui frumos,,,
Imi pare rau ca tre' sa intervin, dar atata timp cat personal nu stim sa scriem corect, nu ne putem permite sa corectam pe altii, nici macar sa le sugeram ca au gresit ortografic, si ma opresc, sa nu te simti ofensat..