Suntem acum oamenii ecranului. Suntem înconjuraţi de ecrane, monitoare şi alte maşinării care pâlpâie şi fiecare dintre ele cer atenţia noastră. Ceea ce a început cu televiziunea s-a răspândit spre celelalte tehnologii
Am ales acest subiect pentru ca pe langa site-ul de socializare Facebook, I-phone.ul este unul din cele mai dezbatute subiecte, si unul din cele mai “must have” lucruri.
Stii ca daca nu ai Iphone nu esti la moda? Aha.. si ce daca?
Oare numai mie mi se pare ca lumea a evoluat prea mult?
Este începutul unei schimbări importante. Părinţii le oferă din ce în ce mai des iPhone-urile lor copiilor de 1 an, 1 an şi jumătate, ca pe o jucărie care să îi facă să tacă, ceea ce nu e bine!
Inca din primele clase copiii au telefoane mobile, dar nu orice fel de telefon.. de ultima generatie, cu Touch-Screen si alte chestii.
Si asta de ce? Pentru ca au vazut la parinti cum isi verifica si de 3 ori mailurile inainte sa ajunga la serviciu, prin trolee si prin gari circula oameni prinsi si captati in ecranele Ipad.urilor si Iphonurilor circuland pe Facebook, iar copiii isi doresc din ce in ce mai mult sa detina si ei o astfel de “jucarie”.
Generatia aceasta s-a obişnuit să obţină orice îşi doreşte, oricând îşi doreşte, indiferent de urmări.
Tehnologia ofera prea mult!
Studiul, publicat de Common Sense Media, o organizaţie non-profit din San Francisco, arată că cei mici care provin din familii înstărite sunt au acces la jocuri educative pe telefoanele mobile sau pe tabletele lor, în timp ce copiii din familii cu venituri reduse se uită la televizoare în camerele lor.
Copiii se cauta pe harta telefonului, sa vada unde este colegul/colega, daca vine invataoarea sau nu, daca colegul ei de banca are cartela Frog sau Vodafone, cat a costat tabla sau ce salarii au profesorii lor.
Care este diferenta intre iPHONE 3 sau iPHONE 4 sau 5?
Va spun eu.
Diferenta este timpul pierdut.
iPhone 3 nu are atatea aplicatii ca iPhone 5, ceea ce te face sa ai mai mult timp pentru tine, insa iPhone 4 este mai dotat fata de iPhone 3 ceea ce te face mai captabil in fata lui, iar timpul tau se scurge mai repede si te ajuta sa iti golesti mai repede buzunarele.
Specialiştii recunosc că sunt lucruri pe care le cumpărăm şi care chiar ne pot face mai fericiţi, dar trebuie să fim atenţi pentru că, în ziua de azi, putem cumpăra lucruri cu bani pe care nu îi deţinem la propriu.
Ce sa mai zic de “Generatia tigaretelor” .. ar fi un alt subiect care l-am putea atinge.
„Dacă această generaţie nu-şi schimbă comportamentul până ajunge la pensie, vom avea nevoie de un semnal de alarmă, care să trezească generaţiile următoare”, spune Simonne Gnesses, fondator al Wise Monkey Financial Coaching
De ce atata agitatie?
click aici pentru a citi tot
http://neclintit.com/2012/10/31/generatia-iphone/