Forums » Cum si când să îmi aleg partenerul de viață

De ce să aştept?

 • <br>There is no privacy in prison.<br>Within minutes...  more
 • <br>Watch **** - best of onlyfans compilation, <a href=...  more
 • When you were younger, you have lengthy, high quality locks whic...  more
 • If you've got acid reflux disease in the past, you're aware of h...  more
 • <br> Share via email<br>Published: november 17, 2022...  more
 • We all know someone that performs baseball, however they might n...  more
 • Este o întreagă toamnă la tine în suflet. Vântul ţi-a spulberat ...  more
 • Do you want to boost your soccer video games? Perhaps you are ju...  more
 • Many individuals perform baseball for your entertaining from it ...  more
 • <br>Moscow amateur stripper wants <a href="https:/...  more
 • Why are saket girls on trend?<br>Well, to put it bluntly, ...  more
 • <br> The main plot line of this series hides such eighteen...  more
 • <br>חבר שלי עורך מסיבת רווקים עם חשפנית. מה באמת נעשה במסי...  more
 • Is acid reflux disorder placing a damper on your own lifestyle? ...  more
 • S-a dus încă un August din acest an spre alte zări. M-am gândit ...  more
 • Should you suffer from acid reflux disorder, you probably know h...  more
 • <br><p> Thanks to the nature of the procedure, <a...  more
 • Nourishment is essential in our everyday day-to-day lives. Whate...  more
 • <br><p> Mumble bumble is a children's animated telev...  more
 • Sometimes you may feel like you would like to start off exercisi...  more
 • February 20, 2013 5:22 PM EET

  Pentru că asta vrea Dumnezeu. El nu doreşte ca inima ta să fie frântă de la atâtea relaţii eşuate, El nu vrea ca tu să suferi pentru fiecare persoană care ţi-a făcut inima să-ţi bată mai puternic. Pentru că El tânjeşte să-ţi scrie povestea de dragoste, dacă tu vei vrea asta. Dumnezeu nu poate face un lucru dacă tu nu-I dai voie să-l facă. El ştie cine este persoana cu care te vei căsători într-o zi. Ea umblă pe acest pământ, respiră acelaşi aer ca şi tine şi într-o zi o vei întâlni. Dacă tu acum te comporţi cu necredincioşie faţă de această persoană, ce te face să crezi că vei deveni credincios după căsătorie? Ori dacă nu crezi că Dumnezeu are pe cineva special pregătit pentru tine, asta înseamnă că tu nu te poţi încrede în Dumnezeu, iar aici ar trebui să-ţi pui mai multe semne de întrebare dacă tu Îl cunoşti într-adevăr pe Dumnezeul Universului.

  Privesc în jurul meu şi văd foarte multă deziluzie printre persoanele necăsătorite. Cu toţii par a fi într-o fugă după o relaţie, fiecare încearcă să atragă atenţia asupra lui prin toate mijloacele pentru a se face remarcat şi a face pe cineva să se îndrăgostească de el. Iar Dumnezeu ne spune să ne păstrăm calmul pentru că El lucrează pentru noi, dar noi suntem prea nerăbdători să ne scăpăm de singurătate.

  El ne spune: “Mai ai multe lucruri de învăţat cu privire la căsnicie.”, iar tu Îi răspunzi: “Nu, vreau totul acum!”, iar Dumnezeu te va lăsa să faci după cum vrei tu. Şi apoi te vei trezi într-o căsnicie care nu-I va aduce Lui glorie, şi nici ţie bucurie. Şi totul pentru că n-ai aşteptat…
  Dumnezeu are un plan pentru viaţa ta. Dacă El doreşte ca tu să te căsătoreşti într-o zi, Autorul dragostei adevărate este perfect credincios să hotărască persoana de care tu te vei îndrăgosti într-o zi. Dumnezeu vrea, mai mult ca orice să-Şi arate gloria în viaţa ta. Nu vrea ca tu să fii neapărat întotdeauna fericit. Trebuie să şi suferi. El însă va folosi perioada aşteptării tale numai pentru binele tău. Te va învăţa multe lecţii preţioase, care nu pot fi învăţate decât cu lacrimi. Nu putem preţui cu adevărat ceva până nu vedem adevărata valoare a acelui lucru. Iar El vrea să ne înveţe adevărata valore a căsniciei prin aşteptare.

  De ce să umblăm ca nişte rătăciţi peste tot, căutând “dragostea adevărată” când ştim că El va aduce la momentul potrivit în viaţa noastră persoana alături de care ne vom petrece restul vieţii noastre? De ce să nu aşteptăm acea persoană, căutând ca în acea perioadă de singurătate din viaţa noastră să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să învăţăm multe alte lucruri folositoare? Dragostea este îndelung răbdătoare, ne spune Pavel în 1 Corinteni 13. Cum ne putem demonstra dragostea pentru viitorul soţ sau viitoarea soţie dacă nu aşteptându-l/o cu o îndelungă răbdare? Nimeni nu a fost vreodată dezamăgit fiindcă L-a lăsat pe Dumnezeu să îi scrie povestea de dragoste pentru că El le dă ce e mai bun acelora care lasă alegerea în seama Lui. Nu ştiu care sunt greşelile din trecutul tău, nu ştiu de câte ori ai avut inima frântă, dar am să îţi spun ceva: Există speranţă pentru povestea de dragoste! Dumnezeu poate să pregătească pe cineva pentru tine, dar tu eşti dispus să te pregăteşti pentru acea persoană?
  Dragostea adevărată aşteaptă şi se păstrează curată fizic, emoţional şi psihic.

 • February 21, 2013 6:09 PM EET

  Merita sa astepti ... ASTEPTAREA CELOR NEPRIHANITI NU VA FI DECIT BUCURIE (PROV 10:28)

 • February 21, 2013 9:36 PM EET

  Amin! Doamne ajuta! :)

  • 2 posts
  February 24, 2013 5:51 PM EET

  Foarte frumos :)

  • 25 posts
  March 16, 2013 10:06 PM EET
  Extraordinar ! :X Doamne ajuta-ne sa asteptam :)
 • March 16, 2013 11:41 PM EET

  Daaaa!:X Asa sa fie! :D

  • 12 posts
  May 29, 2018 10:01 PM EEST

  E foarte frumos principiul asteptarii pentru a primi cea mai potrivita persoana, toata tineretea am crezut acest principiu si m-am rugat intensiv pentru persoana potrivita. Inca mai indraznesc, printre lacrimi grele, insa. Am cateva exemple de credinciosi care, realmente au primit de la Dumnezeu, chiar prin calauzire miraculoasa partenerul potrivit si au casnicii fericite. Totusi, daca observam obiectiv realitatea, pot spune ca se rezolva doua-trei cazuri in felul acesta, iar restul de vreo 200 raman nerezolvate. Eu nu am experimentat niciodata miracolul unei intalniri cu partenerul potrivit. Pe pielea mea pot spune ca nu mi-a adus Dumnezeu in cale partenerul. (Decat daca as considera ca acela era unul dintre ateii care m-au curtat, sau unul dintre retardatii crestini care au incercat). Daca eu doar am asteptat ca Dumnezeu sa regizeze intalnirea cu persoana potrivita, aceasta asteptare mi-a adus singuratatea. Posibil pe viata. In general am primit doar acele lucruri pentru care am muncit si m-am zbatut eu singura. Nimic supranatural. Sigur, nu neg sprijinul lui Dumnezeu (insasi respiratia noastra se datoreaza Lui). Ceea ce punctez e ca nu intotdeauna asteptarea ca Dumnezeu sa aduca partenerul duce intr-adevar la intalnirea cu omul potrivit. De multe ori duce la singuratate pe viata, oricat de fierbinti ne-ar fi rugaciunile. Nu stiu sa raspund de ce, viata nu mi-a dat nici un raspuns.

  • 4 posts
  May 29, 2018 10:54 PM EEST

      M-am gandit ca de multe ori viata este nedreapta vazadu-i pe unii ce usor isi gasesc partenerul de viata , iar altii raman singuri si nebagati in seama. Totusi, a arunca vina pe soarta care ni se pare nedreapta nu cred ca e cel mai bun raspuns. Cineva spunea ca daca ne-am pune toate problemele noastre intr-un sac si am face schimb de saci cu altii, dupa putin timp ne-am dori fiecare sacul nostru inapoi. Concluzia e ca nu exista fericirea absoluta dupa care tanjesc oamenii. E doar o iluzie care fuge de noi de fiecare data cand intindem mana dupa ea s-o prindem. Eu cred ca fericirea intr-un cuplu depinde doar de dorinta acelor oameni de a lupta pentru fericirea lor. Daca cineva-si inchipuie ca se casatoreste doar ca sa aiba de profitat de pe urma partenerului cred ca o sa traiasca o mare dezamagire. Daca dintr-un cos tot iei si nu mai pui nimic, acel cos se goleste. La fel e si cu dragostea. Sa revenim la intrebare. Cum si cand sa-mi aleg partenerul de viata? De ce sa astept? Am incercat si eu la randul meu sa gasesc acea relatie care-ti da senzatia ca plutesti si ca esti in alta lume, cu fluturasi in stomac care-ti aduc nopti nedormite . Mi-am dat seama ca m-am inselat de fiecare data. Lucrurile s-au schimbat complect cu cat am inceput sa cunosc mai bine persoana respectiva. N-a fost nici pe departe ce cautam sau spre ce nazuiam. Atunci mi-am pus intrebarea: Asta e ce-mi doresc de la viata? O sa vreau sa traiesc o viata langa aceasta persoana? Merita sa-mi sacrific restul vietii traind cu cineva doar ca sa dau mai bine in societate sau sa astup gura lumii? Raspunsul a fost NU. Nu cred ca-s omul care poate sa-si calce pe constiinta doar de dragul de a intra in randul lumii. Cred ca as trai un cosmar sa trebuiasca sa stau cu o femeie care nu ma complecteaza. O singuratate in 2 e de doua ori mai grea. Fiecare cu crucea lui. Ma consolez cu ideea ca am avantajele mele pe care vreau sa le exploatez la maxim atata timp cat sunt inca burlac iar daca e voia lui Dumnezeu sa gasesc pe cineva care mi se potriveste, am incredere ca El stie mai bine decat mine pe cine sa-mi scoata in fata. Pt cei ce au o nadejde in viata vesnica , nu cred ca ar trebui sa se ingrijoreze pre mult pt viata asta scurta , trecatoare si plina de necazuri. Fericirea ne-o facem fiecare cum stim mai bine si nu cred ca ea ar trebui sa depinda neaparat de altii. :)

 • September 2, 2020 7:22 PM EEST
  Daca tiganii au ridicat varsta la care se casatoresc asa au facut si crestinii nostrii pana la 45 stam singuri sa invatam de toate ,sa nu riscam,sa nu ne asumam raspunderi sa devenim masteranzi,milionari apoi la pensie sa ne casatorim.Fiecare sa faca un sablon si daca el sau ea nu intra acolo gata ramanem asa pana la rapire,:))Filmul bate viata:))