Forums » Sanatate

Antiperspirantele:Cât sunt de nocive ?!

 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
 • https://doctormenci.ro/ceai-de-foi-dafin/
  https://doc.ro/sanatat...  more
 • by Gabriel Daniel


  A căutat cel rău metode , să prindă tinerii ...  more
 • Să fii onest cu ceea ce ești în fiecare zi .
  Să fii sincer cu fe...  more
 • Prietenia cu Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/08/2021. ora: 21:40...  more
 • <br><br><br>Laptop replacement keys can save y...  more
 • Poporul Domnului era de zile-ntregi în teamă
  Căci în război cu f...  more
 • "Câteva mici observații despre politețuri care încep să fie...  more
 • Am auzit o poveste africană. «Într-un sat de munte, s-a construi...  more
 • Mă urmărește de o vreme încoace cuvântul " liniște " ....  more
  • 16 posts
  May 28, 2013 10:43 AM EEST


    Deodorantele pe bază de aluminiu ar trebui folosite cu prudenţă, deoarece pot favoriza cancerul de sân

   

    Cele mai multe deodorante din comerţ sunt bogate în săruri de aluminiu şi, de aceea, nu trebuie folosite în exces. Produsele pe bază de aluminiu sunt bănuite că favorizează cancerul de sân, iar cele sub formă de spray favorizează crizele de astm.

    În prezent, cele mai folosite antiperspirante sunt cele pe bază de aluminiu, deoarece oferă maximă protecţie împotriva mirosului neplăcut al transpiraţiei. Aluminiul, împreună cu electroliţii eliminaţi prin pori odată cu apa, formează o peliculă ce blochează glandele sudorale. „Antiperspirantele au o acţiune nenaturală asupra organismului, deoarece glandele sudoripare au rolul de a elimina substanţele nocive. Inevitabil apar o serie de inflamaţii şi de infecţii precum foliculita axilară ori colorarea inestetică a axilei în ­gri-negru", explică prof. dr. Anca Zbranca de la Clinica Roderma din Iaşi.

     Totodată, prezenţa aluminiului în produsele antiperspirante împiedică eliminarea eficientă a toxinelor din regiunea axilei şi, astfel, ele se depozitează în ganglionii limfatici din această zonă. În timp, cantitatea mare de toxine determină anomalii în structura ADN-ului celulelor ţesutului mamar. Acesta este motivul pentru care antiperspirantele pe bază de aluminiu sunt frecvent incriminate de apariţia cancerului de sân.

    De asemenea, o altă idee frecvent vehiculată susţine că sărurile de aluminiu ar creşte nivelul estrogenului (hormon sexual feminin) în corp, aspect asociat tot cu apariţia cancerului de sân. „În ceea ce priveşte legătura dintre cancerul de sân şi antiperspirantele pe bază de aluminiu, nu există încă date solide care să susţină efectul cancerigen al acestui metal. Un lucru este cert însă: în absenţa aluminiului, transpiraţia şi mirosul neplăcut al acesteia nu ar putea fi controlate doar prin folosirea deodorantelor", explică medicul primar dermatolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

      Alegeţi produsele naturale!

  Pentru a evita efectele negative ale antiperspirantelor, care blochează eliminarea transpiraţiei, specialiştii recomandă utilizarea deodorantelor. Acestea nu afectează activitatea glandelor sudoripare, ci combat doar mirosul neplăcut. Deşi deodorantele prezintă avantajul că nu conţin săruri de aluminiu, unele dintre ele au în compoziţie parabeni (conservanţi cu potenţial nociv), trecuţi pe etichetă sub diverse denumiri: propyl­paraben, butylparaben, methyl­paraben, ethylparaben, isobutylparaben. De aceea, medicii recomandă citirea cu atenţie a etichetei acestui tip de produse şi utilizarea deodorantelor naturale, care nu conţin nici săruri de aluminiu, nici parabeni.

  Într-adevăr, deodorantele pe bază de plante nu pun sănătatea în pericol, însă nici nu oferă protecţia dorită în zilele toride de vară. Pentru a le creşte eficienţa, aceste produse trebuie aplicate de mai multe ori pe zi.

      Pulverizaţi-le în faţa unei ferestre!

  Deodorantele sub formă de spray nu ar trebui folosite în spaţii închise. De exemplu, în cazul astmaticilor, substanţele pulverizate pot favoriza apariţia unei crize. „Astfel de produse conţin substanţe iritante care pot îngreuna respiraţia persoanelor cu astm. De aceea, sprayurile ar trebui folosite în faţa unei ferestre", explică medicul primar alergolog-imunolog Camelia Berghea de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia" din Bucureşti. În cazul persoanelor sănătoase, deodorantele sub formă de spray pot da reacţii cutanate întârziate, cea mai întâlnită fiind dermatita de contact.

  • 16 posts
  June 5, 2013 1:39 PM EEST

  Atunci când transpirăm, eliminăm o mare parte din toxinele acumulate în organism. Dacă transpiraţia este abundentă şi urât mirositoare, viaţa noastră socială are de suferit. Medicul, Lawrence Nwabudike, îţi dezvăluie ce remedii naturiste te pot ajuta să rezolvi problema năduşelii excesive.

   

  1. Bicarbonatul de sodiu. Acesta este extrem de eficient împotriva mirosurilor neplăcute. După fiecare baie, dă-ţi la axile cu puţin praf de bicarbonat. Vei observa că este mai util decât clasicul deodorant.

  2. Vitamina B. Reduce transpiraţia abundentă şi, în plus, mirosul va dispărea. Se recomandă în jur de 100 mg de vitamina B pe zi.

  3. Pătrunjelul. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, fără a transpira însă abundent. Mestecă zilnic câteva frunze de pătrunjel şi vei neutraliza şi mirosurile neplăcute ale organismului.

  4. Oţetul. Toarnă puţin oţet pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe la subsuori. Nu-ţi face probleme că vei mirosi ca o salată, pentru că în scurt timp “parfumul” înţepător va dispărea şi, odată cu el, şi cel de transpiraţie.

  5. Soia. Acest aliment poate diminua considerabil năduşeala. Adaugă-l în alimentaţia ta, cel puţin o dată pe săptămână.

  6. Ceaiul de mentă. Are un efect extrem de răcoritor asupra corpului, iar transpiraţia şi mirosurile neplăcute eliminate de aceasta vor fi date uitării.

  7. Ceaiul de salvie. O cană cu ceai de salvie în fiecare zi reduce activitatea glandelor sudoripare şi înlătură mirosurile grele de transpiraţie.

  Nu consuma ceapă şi usturoi!

  Dacă nu vrei ca mirosul transpiraţiei tale să fie insuportabil pentru cei din jurul tău, atunci trebuie să ai o alimentaţie corespunzătoare. Elimină, pe cât posibil, din dietă alimentele picante, cum ar fi ceapa, usturoiul, muştarul şi ardeiul iute. Ar fi bine să renunţi la consumul de alcool şi cafea în cantităţi mari sau la băuturile carbogazoase.

 • September 7, 2017 4:17 PM EEST

  https://comenziforever.ro/produse/ingrijire-personala/aloe-ever-shield-ID85?rid=400-000-156-079

   

  Acest produs il folosesc de peste 10 ani si nu contine saruri de aluminiu