Forums » Vechiul Testament

Legea si Biblia

 • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
 • El, noi și groapa cea de toate zilele. ~Florin Ianovici

  Cu greu...  more
 • I
 • I
 • Este întrebarea pe care uiți să ți-o mai pui când totul merge bi...  more
 • Timp de petrecut în rugă
  Pentru tot și pentru toți
  Cred că astăz...  more
 • Un spic de grâu ce l-ai luat
  Din lanul aproapelui tău ,
  Din ac...  more
 • Botezul cu Duhul are două faze în Faptele Apostolilor: (1) Faza ...  more
 • Nu sunt atât de naiv încât să cred că acest articol va aduce o s...  more
 • <h1>PożYczki Online</h1><br>pożyczki bez biku ...  more
 • Smintiți la suflet
  autor: Nichifor Nicu
  06/09/2020. ora: 19:15
  ...  more
 • N-avem pic de compasiune
  autor: Nichifor Nicu
  28/08/2020. ora: 1...  more
 • Patru moduri prin care putem alege dragostea

  1. Încurajați-vă u...  more
 • Cel ce va face spărtura se va sui înaintea lor.

  Mica 2:13

  Fiin...  more
 • Ți se pare că nu faci nimic deosebit în viața aceasta? Ai un job...  more
 • Omul are vocația bucuriei. Așa am fost creați. Chiar și când o c...  more
 • Cum arata planificarea concediului anul acesta...
 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • July 6, 2013 1:42 AM EEST

  Ce a fost Legea?

  -  Ele Sunt doar nişte porunci pământeşti, date, ca toate cele privitoare la mâncări, băuturi şi felurite spălături, până la o vreme de îndreptare.

  Ea a fost adaugata din pricina calcarilor de lege, pana cand avea sa vina "Samanta"

  - Noi ştim că Legea este bună dacă cineva o întrebuinţează bine,căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni,pentru curvari, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strâmb şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase

  Mai e in vigoare?

  - Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

  - Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege

  - Legea si prorocii au tinut pana la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste; si fiecare, ca sa intre in ea, da navala.

  - Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi (trad. lit.)

  si voi ati murit in ce priveste Legea, ca sa fiti ai altuia, adica ai Celui ce a inviat din morti

  Dar acum, am fost izbaviti de Lege si suntem morti fata de Legea aceasta care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.

  - Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

  - Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra, pentru ca nu sunteti sub Lege, ci sub har.

  - Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei.

   

  De ce trebuia inlocuita?

  - Astfel, pe de o parte, se desfiinteaza aici o porunca de mai inainte, din pricina neputintei si zadarniciei ei -caci Legea n-a facut nimic desavarsit - si, pe de alta, se pune in loc o nadejde mai buna, prin care ne apropiem de Dumnezeu.

  - În adevăr, dacă legământul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea.

  - Si ca nimeni nu este socotit neprihanit inaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este invederat, caci "cel neprihanit prin credinta va trai." Insa Legea nu se intemeiaza pe credinta; ci ea zice: "Cine va face aceste lucruri va trai prin ele."

  - Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu; caci, daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos.

  Cine a facut asta?

  Prin carnea sa a înlăturat duşmănia, Legea, care consta din porunci şi decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace (trad. lit.)

  - (Isus) a şters documentul scris de mână care consta din decrete şi care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.

   Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi

  - Dar, acum, Hristos a capatat o slujba cu atat mai inalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.In adevar, daca legamantul dintai ar fi fost fara cusur, n-ar mai fi fost vorba sa fie inlocuit cu un al doilea.

  - Si tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai, cei ce au fost chemati sa capete vesnica mostenire care le-a fost fagaduita.In adevar, acolo unde este un testament, trebuie neaparat sa aiba loc moartea celui ce l-a facut.Pentru ca un testament nu capata putere decat dupa moarte. N-are nicio putere cata vreme traieste cel ce l-a facut.

  - Sa stiti, dar, fratilor, ca in El vi se vesteste iertarea pacatelor; si oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Moise. 

  Nu mai avem Lege? Liberi la pacat?

  "voi pune Legea Mea inauntrul lor..."(Ier.31.31)

  - Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

  - Când Neamurile, cu toate că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi Sunt singuri lege;

  - Aceasta era o asemanare pentru vremurile de acum, cand se aduc daruri si jertfe care nu pot duce pe cel ce se inchina in felul acesta la desavarsirea ceruta de cugetul lui.

  -  "Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?" El i-a raspuns: "De ce ma intrebi: "Ce bine?" Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile." "Care?", I-a zis el. Si Isus i-a raspuns: "Sa nu ucizi; sa nu preacurvesti; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta"; si: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."

  - De aceea, eu sunt de parere sa nu se puna greutati acelora dintre Neamuri care se intorc la Dumnezeu; ci sa li se scrie doar sa se fereasca de pangaririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate si de sange.

  Unii ca ne mai zic sa o tinem, ce ai de zis Pavele?

  - Caci toti cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru ca este scris: "Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca."

  - Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege

  - Fiindcă am auzit că unii, plecaţi dintre noi fără vreo însărcinare din partea noastră, v-au tulburat prin vorbirile lor şi v-au zdruncinat sufletele, zicând să vă tăiaţi împrejur şi să păziţi Legea;

  Amin!

  • 67 posts
  July 6, 2013 12:54 PM EEST

  Liviu , tu habar nu ai ce vorbesti ...ia fi atent cu te contrazici tu insusti in cel putin 2 puncte :

   -"voi pune Legea Mea inauntrul lor..."(Ier.31.31)

  "Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca.


  Ciudat cum versetele pe care le alegi chiar tu , vorbesc despre Lege ....pe urma vi si le anihilezi cu scrierile lui Pavel.Iti place sa te joci de a dumnezeu , nu-i asa? dar vezi ca nu esti El , esti un biet om ..ca oricare dintre noi...datori sa II ne supunem....asta e datoria fieacarui om, sa nu uiti asta.

   

  Dar hai sa-ti dau ceva de gindit legat la ce vorbeam noi pe alte topice:


  "20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat."


  Poti sa-mi explici ce este subliniat in acest verset ?


  "10. A mai asteptat alte sapte zile si iarasi a dat drumul porumbelului din corabie.

  12. A mai asteptat alte sapte zile; si a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai intors la el."


  Ziceai ca in vechime , omul nu tinea Sabatul....ce sa insemne cele 7 zile ? cum masurau ei saptamina daca nu era Sabatul ? 

  Cine a fost Israel ? Ia vezi in geneza 32:28 cine a fost Israel? Si cauta sa vezi stramosii lui cine au fost ...si mai mult daca au primit porunci de la Dumnezeu. Adu-ti aminte ca la un moment dat in polemicele noastre ti-am dat un verset din Geneza in care arata clar ca Dumnezeu a dat porunci si legi lui Avraam. Sa iei si acel verset in considerare ...ca sa nu te ratacesti nu de alta .


  "- De aceea, eu sunt de parere sa nu se puna greutati acelora dintre Neamuri care se intorc la Dumnezeu; ci sa li se scrie doar sa se fereasca de pangaririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate si de sange."

   

  Apropo de acest verset , vezi ca l-ai scos din context , asa zici si catre mine cind vin cu versete impotriva ta ...le scoti din cotext ...ei si tu faci la fel si pe urma astepti ca altii sa te creada. Mai incearca.


  This post was edited by Paul Olar at July 6, 2013 12:54 PM EEST
  • 67 posts
  July 6, 2013 7:41 PM EEST

  Hai sa-ti zic o intimplare reala , petrecuta acum citeva saptamini :

  Intr-un mare magazin, o femeie a cazut in sala de mese a restaurantului.Cauza? Fata care spalase podeaua, uitase sau din nepasare nu pusese un semn prin care sa arate ca podeaua tocmai fusese spalata.Ca urmare persoana care a cazut , a avut probleme medicale, care au dus la concedierea persoanei care spalase acea podea.

   

  Poate te intrebi ce legatura are asta cu subiectul despre care discutam. Legatura este .... orice lucru pe care il faci, are o regula si o consecinta. Universul este imens , omul inca nu-l cunoaste in intregime, insa ce cunoaste omul despre el este ca .... tot acest imens univers exista datorita Cuiva si implineste Regula acelei persoane. Viata pe pamint , umana , animala etc , are o regula ....o data incalcata aceasta regula se rupe echilibrul dintre creatie si Creator. Te-ai intrebat vreodata de ce exista Iad? Raspunsul este : pt ca sunt atitea persoane care nu accepta Regula Lui. Ingerii decazuti , despre care se vb in Geneza , au incalcat Regula Lui , urmarea .... o stii prea bine. Nimica nu se intimpla in lumea asta fara ca El sa nu stie. Acum daca esti de acord cu ce am scris pina acuma, vreau sa te intreb ceva: Tu crezi ca omul care l-a acceptat pe Dumnezeu, acuma nu mai trebuie sa tina Regula Lui? Ai auzit de puscarii, inchisorii sau cum le mai zice in ziua de azi? sunt pline cu ce ? Cu infractori nu-i asa? Ce sunt infractorii....persoane care au incalcat Legea unei anumite tari, provincii etc . Cuvintul Sfint spune ca autoritatile sunt sabia lui Dumnezeu si ca noi trebuie, chiar daca acum slujim lui Dumnezeu, sa ne supunem acestor autoritati. Vei zice da, dar nu si cind ele ne obliga sa traim departe de Dumnezeu, corect raspunsul tau ..... dar nici pe parintii tai nu-i vei asculta atunci cind iti zic sa faci ceva impotriva lui Dumnezeu, nu-i asa? Daca forma universala si forma paminteana accepta Regula ...cine sunt eu si cine esti tu sa nu accepti Regula Lui? Mi-ai dat citeva versete care vb despre har si ca nu mai exista o Lege ( Regula), tocmai Pavel pe care il implici atit de mult in afirmatia ta , zice destul de clar sa nu traim cum traiesc paginii ci sa traim ca niste oameni care IL cunosc pe Dumnezeu. Te las pe tine sa aflii cum traiau oamenii lui Dumnezeu.

  In concluzie ...trebuie sa respectam Voia lui Dumenzeu care implica supunerea fata de Regulile Lui ...sau nu ? 

 • August 29, 2013 12:55 PM EEST

  Duhul de cearta e al satanei, nu inteleg de ce ar trebui sa iau aminte la invataturile cuiva care il are pe satana in el.

  Eu n-am facut decat sa aranjez niste versete in ordine, n-am afirmat nimic de la mine.

  Spor la studiu!

   

   

   

   

  • 10 posts
  August 29, 2013 1:18 PM EEST

  sursa articolului: Lege si har

   

  Există două versete care aruncă o asemenea lumină asupra acestui subiect încât trebuie să le cităm îndată:

  pentru că legea a fost dată prin Moise; harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.Ioan 1:17

  Pentru că păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub lege, ci sub har.Romani 6:14

  Primul ne arată marea schimbare dispensațională care a avut loc la venirea lui Hristos. Al doilea, rezultatul acelei schimbări, în ceea ce îl privește pe cel credincios. Aflat sub o nouă stăpânire, el obţine eliberare din robia păcatului.

  Într-un anumit aspect, legea și harul se aseamănă. Amândouă ne pun înainte un standard foarte ridicat – deşi chiar şi în această privinţă harul întrece legea. În toate celelalte aspecte ele sunt diametral opuse.

  Legea lui Moise a fost dată pe Muntele Sinai (Exod 19 , 20).  Dumnezeu – foarte puțin cunoscut, deoarece era încă ascuns în întuneric gros – a stabilit atunci în mod explicit cerințele Sale drepte şi sfinte. Dacă oamenii se supuneau, erau binecuvântați. Dacă nu ascultau, atunci intrau sub blestemul solemn al legii (Galateni 3:10 ). Ca fapt divers, legea a fost încălcată și blestemul meritat chiar mai înainte ca tablele de piatră ale legii să ajungă la popor (Exod 20 ). Următoarele capitole ne spun cum Dumnezeu s-a purtat faţă de ei cu îndurare. Dacă legea nu ar fi fost îmblânzită de îndurare, ei ar fi trebuit sa piară pe loc.

  Pe de altă parte, harul înseamnă ca Dumnezeu ni S-a descoperit pe deplin în Fiul Său. Toate cerinţele Sale drepte şi sfinte au fost împlinite în moartea și învierea lui Hristos, astfel încât binecuvântarea este accesibilă tuturor. Tuturor celor care cred le este garantată iertarea păcatelor și darul Duhului Sfânt, astfel încât să existe putere ca ei să se poată conforma standardului -  care sub har nu este altul decât Hristos Însuși.

  Prin urmare, întreaga esență a legii este să ceară, iar esența harului este să ofere. Altfel spus, sub lege, Dumnezeu, stă înaintea noastră și spune „Dă-mi! închină-Mi dragostea și ascultarea ta supusă”. Sub har El stă cu brațul întins, spunând: „Ia! primește din dragostea și puterea Mea salvatoare”.

  Legea spune: „Fă aceasta și vei trăi”, harul spune: „Trăiește și fă”.

  Aşa cum am văzut, astăzi noi cei credincioși nu suntem sub lege, ci sub har. Să privim cum are aceasta loc. Ne spune Galateni 4:4,5 : „Când a venit împlinirea timpului, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, venit din femeie, venit sub lege,  ca să-i răscumpere pe cei de sub lege, ca să primim înfierea.

  Ceea ce a făcut diferența, este cuprins într-un singur cuvânt: răscumpărare. Însă aceasta a implicat moartea Răscumpărătorului. El a trebuit să fie făcut blestem pentru noi prin moartea pe lemn (Galateni 3:13 ). De aceea credinciosul este îndreptățit să se privească pe sine ca fiind „mort față de lege” (Romani 7:4 ). El a murit în moartea Celui care l-a înlocuit, Domnul Isus Hristos. Legea nu a murit, ci din contră, niciodată măreţia ei nu a fost afirmată mai puternic decât atunci Domnul Isus a murit sub blestemul ei. S-au întâmplat totuși două lucruri. Mai întâi, legea fiind glorificată și blestemul ei fiind purtat, Dumnezeu Și-a încetat mânia și a proclamat har pentru întreaga omenire. Al doilea lucru, cel credincios a murit față de lege în Persoana mărețului Său Înlocuitor. Ca să folosim limbajul Scripturii, el este „al Altuia, care a fost înviat dintre morţiRomani 7:4 . El este acum condus de o altă Putere, iar acea putere este într-o Persoană: Fiul cel înviat al lui Dumnezeu.

  În legătură cu aceste două lucruri se află două mari adevăruri. Mai întâi, legea nu este temeiul îndreptățirii unui păcătos. El este îndreptățit prin har, prin sângele lui Hristos, prin credință. Aceasta este pe deplin argumentat în Romani 3 și 4. În al doilea rând, nu legea este regula de viață pentru credincios, ci Hristos. Legăturile noastre sunt cu El și nu cu legea, după cum am văzut (Romani 7:4 ). Acest lucru este pe deplin arătat în Galateni 3 și 4.

  Creștinii galateni începuseră bine, fiind convertiți la predicarea Evangheliei harului lui Dumnezeu de către apostol. Apoi au venit acei intriganți iudaizanți, care erau „zeloși pentru lege” și care învățau circumcizia și ținerea legii. În această capcană au căzut galatenii.

  Răspunsul lui Pavel este de fapt acesta, că legea a fost o rânduială provizorie (Galateni 3:17 ), instituită pentru a arăta fărădelegile lui Israel (Galateni 3:19 ) și acționând ca un îndrumător „spre Hristos” (Galateni 3:24 ). Hristos venit, răscumpărarea a fost împlinită și Duhul Sfânt a fost dat,  de aceea credinciosul își părăsește poziția de copil imatur, sau pe cea de slujitor și devine un fiu în casa divină, fiind astfel așezat în libertatea harului (Galateni 4:1-7 ).

  În măsura în care poziția harului la care am fost ridicați este mult mai mare decât poziția legii pe care am părăsit-o, a ne întoarce, chiar și mental, de la una la cealaltă înseamnă a cădea.  „Ați căzut din har” sunt cuvintele apostolului cu privire la a face aceasta.

  Parabola fiului risipitor ilustrează acest aspect. Cel mai înalt gând al său nu se ridica deasupra legii, atunci când a spus „Fă-mă ca pe unul din argaţii tăi”. El a fost primit totuși, în har pur, și i-a fost dat locul dinăuntru de fiu. Să presupunem totuși, că după câteva zile, din motivul de a-și atrage afecțiunea tatălui său și poziția și privilegiile atât de generos conferite, el a început să muncească precum un argat al casei și să se conformeze în mod rigid la legile care îi guvernau pe servitori, ce s-ar fi întâmplat atunci? El ar fi „căzut din har” și ar fi întristat inima tatălui său, deoarece ar fi fost echivalentul unui „vot de neîncredere” în el.

  De aceea, cât de important este pentru noi să avem inimile „întărite prin har” (Evrei 13:9 )

  Ce spui despre ideea că harul a venit ca să ne ajute să ținem legea, astfel încât să putem merge în felul acesta în cer?

  Doar atât – această idee este total opusă Scripturii. În primul rând, ideea că legea îndreptățește pe cineva pentru cer este o falsitate. Când învățătorul legii L-a întrebat pe Domnul: „Ce să fac ca să moştenesc viaţa eternă?”, el se referea la lege și, pentru a-i da un rezumat corect al cererilor sale, Domnul Isus i-a răspuns: „Drept ai răspuns; fă aceasta şi vei trăi“ (Luca 10:25-28 ). Acolo nu este niciun cuvânt despre cer. Răsplata pentru ținerea legii este viața pe pământ.

  În al doilea rând, harul nu a venit să ne ajute să ținem legea, ci să ne aducă salvare de blestemul ei prin Altul care să îl poarte pentru noi. Galateni 3 arată aceasta în mod clar.

  Dacă totuși este necesară și o altă confirmare, citește Romani 3 și vei observa că atunci când legea a condamnat și a închis gura omului (Romani 3:9-19 ), harul prin dreptate îndreptățește „fără lege” (Romani 3:20-24 ).

  Citește de asemenea 1. Timotei 1 . Legea este făcută pentru a-i condamna pe cei neevlavioși (1. Timotei 1:9,10 ). Evanghelia harului Îl prezintă pe Hristos Isus care „a venit în lume ca să-i mântuiască pe păcătoşi”. Să remarcăm, nu pentru a-i ajuta pe păcătoși să țină legea și astfel să încerce să se mântuiască singuri.

  Dacă legea ne-a fost dată ca să o ținem și astfel sa fim îndreptățiți, atunci pentru a ce fost dată?

  Să lăsăm Scriptura să răspundă singură:

  Orice zice legea vorbeşte ... pentru ca orice gură să fie închisă şi toată lumea să fie sub judecată înaintea lui DumnezeuRomani 3:19

  Dar legea a intervenit, ca să prisosească greşealaRomani 5:20

  Atunci pentru ce este legea? Ea a fost adăugată din cauza călcărilor de legeGalateni 3:19

  Legea, ca orice altă instituire a lui Dumnezeu, și-a atins în mod evident scopul. Poate condamna și reduce la tăcere pe omul religios cel mai îndărătnic și plin de sine. Doar harul îl poate salva.

  Atunci harul a pus deoparte legea și a anulat-o pentru totdeauna?

  Harul, personificat în Hristos, a purtat blestemul legii încălcate, răscumpărând  prin urmare din blestemul ei, pe toți cei care cred (Galateni 3:13 ). Mai departe, ne-a răscumpărat de sub legea însăși, așezând toate relațiile noastre cu Dumnezeu pe o temelie nouă (Galateni 4:4-6 ).

  Deci dacă cel credincios nu se mai află sub lege, ci sub har, nu trebuie să presupunem că legea în sine este fie anulată, fie pusă deoparte. Măreția ei nu a fost niciodată mai clar arătată decât atunci când Cel drept a suferit ca Înlocuitor sub blestemul ei, și mulți vor tremura sub acuzațiile ei în ziua judecății (Romani 2:12 ).

  Ce rău este dacă un creștin adoptă legea ca regulă de viață?

  Este de mare importanță. Făcând aceasta, el „cade din har”, căci harul atât învață cât și mântuiește (Tit 2:11-14 ).

  De asemenea, el ar coborî standardul divin. Nu legea, ci Hristos este standardul pentru cel credincios. Mai departe el apucă sursa greșită de energie. Teama ar putea să determine pe cineva să încerce, deși fără succes, să țină legea, și să controleze din interior puterea „cărnii”. Duhul lui Dumnezeu este puterea care controlează carnea și o aduce în conformitate cu Hristos (Galateni 5:16-18 ).

  În cele din urmă, el încalcă relațiile în care este așezat prin harul lui Dumnezeu. Deși este un fiu în libertatea casei și inimii Tatălui, el insistă să se pună sub codul de legi elaborat pentru conducerea casei slujitorilor!

  Nu este rău în aceasta? Îndrăznim să spunem că da.

  Dacă înveți faptul că un creștin nu este sub lege, nu ar putea aceasta să ducă la tot felul de păcate?

  Ar putea, DACĂ o persoană a devenit creștină fără nașterea din nou, sau pocăință, fără să vină sub influența harului și fără să primească darul Duhului Sfânt.

  De vreme ce, totuși, nimeni nu este un creștin adevărat fără aceste lucruri, cazul capătă un aspect diferit, iar a argumenta în felul sugerat nu ar face altceva decât să trădeze o ignoranță deplorabilă asupra adevărului Evangheliei.

  Argumentul se rezumă simplu la aceasta: anume că singura cale de a-i face pe creștini să trăiască vieți sfinte este să îi ții sub amenințarea legii, ca și cum ei ar avea doar un fel de natură porcină, iar singura cale de a-i ține departe de noroi, este să îi mâni înapoi cu toiege. Adevărul este că deși carnea este încă în cel credincios, el are de asemenea natura cea nouă, și prin aceea el este privit de Dumnezeu. El are Duhul lui Hristos ca să îl călăuzească și de aceea el poate fi așezat în siguranță sub har; căci până la urmă, harul este cel care îl supune. Dacă oamenii vor argumenta cu acest fapt, vor argumenta cu versetul citat la început.

  Pentru că păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub lege, ci sub har.Romani 6:14 .

  Oameni care nu sunt născuți din nou ar putea să încerce să folosească harul ca un înveliș pentru răutate, însă acesta nu este un motiv pentru negarea adevărului afirmat în acest verset. Ce adevăr există care să nu fi fost folosit în mod abuziv de oamenii răi?

  Ne arată Scriptura cum îl ține harul pe credincios în ordine, astfel încât el să Îi placă lui Dumnezeu?

  Da. Tit 2:11-15 ne oferă răspunsul. În creștinism harul nu doar salvează, ci și învață, și ce învățător eficace este! Nu doar ne umple capul cu reguli sau reglementări reci, ci ne aduce inimile sub influența dragostei lui Dumnezeu, care determină supunere. Învățăm ce Îi este plăcut Lui, așa cum este arătat în Isus și, având Duhul,  începem să trăim  viața cumpătată, dreaptă și evlavioasă.

  Este o mare diferență între o familie de  copiii ținuți în ordine prin teama de nuiaua neascultării și aceia care locuiesc într-o casă unde domnește dragostea. În prima ar putea domni ordinea, însă va sfârși într-o explozie puternică atunci când copiii vor crește mari. În ultima nu există doar ascultare, ci și un răspuns fericit la dorințele părinților, rodul afecțiunii cordiale.

  Dumnezeu Își conduce copiii Săi pe principiul dragostei și nu pe principiul nuielei sau al toiagului.
  Domnul să ne ajute să ne trăim viețile în fericita conștiență a acestui fapt!

 • September 4, 2013 9:35 PM EEST

  Dar hai sa-ti dau ceva de gindit legat la ce vorbeam noi pe alte topice:


  "20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat."


  Poti sa-mi explici ce este subliniat in acest verset ?

  Nu inteleg ce ar fi de explicat la el. Vezi in ce context e zis, vezi cui ii e zis si de ce, mai vezi la cine e aplicabil si nu mai ai nevoie sa ti-l explice altii.

 • February 18, 2015 2:46 AM EET

  Yeshua (isus grecul de la vatican) nu a anulat niciodata Tora, el ceea ce a anulat a fost Talmudul. 

  Pavel in Galateni 2:19 (cel mai folosit pasaj de penticostali ca sa dovedeasca ei ca Tora nu mai e valabila, si traiesc prin har care nici nu stiu ce inseamna cu adevarat) (Căci eu, prin Lege, am murit faţă de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu.) in original zice ca el prin Tora a murit fata de legea orala care este Talmudul. Cum puteti sa spuneti voi ca Yeshua a anulat Tora, cand chiar el a implinit-o si tot ce ne-a zis noua sa facem este scris in Tora?!. 

  Yeshua niciodata nu a venit ca sa incalce Tora, si in nici un moment nu a calcat-o-n picioare cum zic multi penticostali. Niciodata nu a fost si nu va fi inlocuita. Si va dau un sfat la toti, nu mai cititi copia asta de la vatican, ceea ce aveti voi de la Cornilescu este Septuaginta tradusa, nu originalul. Vaticanul a reusit sa insele o gramada de oameni cu manipularile si interpretarile nebune, voi ce Salvador urmati, cel de la vatican, sau cel a lui Israel> singurul si unicul Salvator...


  This post was edited by Deleted Member at February 18, 2015 2:57 AM EET
  • 10 posts
  February 19, 2015 4:35 PM EET

  Asemenea trageri de par ale versetelor doar la iudaizanti mai vezi (a se citi sucire de Scriptura). Cica "prin Tora am murit fata de Talmud". Miroase de trazneste a ignoranta si a nepricepere. Pai e folosit acelasi cuvant, νόμῳ, care se refera la Legea lui Moise ca principiu de viata pentru credincios. Nu stiu din ce joben scoti matale iepurele asta cu Tora-Talmud, dar sigur spectacolul e jalnic. Legea este sfanta, buna si dreapta, dar inseamna robie pentru credincios, nu din cauza ei, ci din cauza lui. Iar Hristos ne-a eliberat de sub robia Legii. Dar sigur, ma astept sa auzim alte inventii, cum ca de fapt e vorba despre nu stiu ce alta lege, sau doar nu stiu ce parte a ei. Povesti.

   

  http://comori.org/articol.php?item=1003

  http://comori.org/articol.php?item=1059


  This post was edited by Angelos Stefanos at February 19, 2015 4:35 PM EET
 • February 19, 2015 7:33 PM EET

  [blockquote][b]Angelos Stefanos said:[/b]

  Asemenea trageri de par ale versetelor doar la iudaizanti mai vezi (a se citi sucire de Scriptura). Cica "prin Tora am murit fata de Talmud". Miroase de trazneste a ignoranta si a nepricepere. Pai e folosit acelasi cuvant, νόμῳ, care se refera la Legea lui Moise ca principiu de viata pentru credincios. Nu stiu din ce joben scoti matale iepurele asta cu Tora-Talmud, dar sigur spectacolul e jalnic. Legea este sfanta, buna si dreapta, dar inseamna robie pentru credincios, nu din cauza ei, ci din cauza lui. Iar Hristos ne-a eliberat de sub robia Legii. Dar sigur, ma astept sa auzim alte inventii, cum ca de fapt e vorba despre nu stiu ce alta lege, sau doar nu stiu ce parte a ei. Povesti.

   

  http://comori.org/articol.php?item=1003

  http://comori.org/articol.php?item=1059

  [/blockquote]

  In primul rand pune mana si studiaza putin, ca habar nu ai ce e Tora si ce e Talmudul. In al doilea rand ce ai pus tu e o prostie greaca, si noul pact e facut cu Israel si Iuda, si nu cu grecii, asa ca mai lasa vaticanul. In original  pavel zice cum am scris, el prin tora a murit fata de talmud. Nu uita ca pavel tinea 2 legi, cea orala si cea scrisa, si el prin cea scrisa (tora( a renuntat la cea orala (talmud), dar un om ignorant cum sa stie asa ceva. Isus nu a eliberat pe nimeni de sub robia "L"egii, Legea nu a fost o robie, sunt niste porunci vesnice. Tu vii aici cu vorbe prostesti, povesti cum vin si catolicii si ortodoxii, arata-mi dovada ca am mintit undeva, dar de la sursa, nu de la mizeria vaticanului (care e puterea satanei)....daca tot nu mai e valabila atunci de ce nu te duci sa omori pe cineva? ca si asa traiti prin har care nici nu stiti ce inseamna cu adevarat, decat povesti care vi se spun. // nu m-am uitat la ce ai pus tu, am dat in mare si sunt prostii inventate de la roma.


  This post was edited by Deleted Member at February 20, 2015 11:23 AM EET
  • 10 posts
  February 20, 2015 10:00 AM EET

  Originalul ebraic? Al Noului Testament? :)) Ma faci sa rad.

 • February 20, 2015 10:13 AM EET

  [blockquote][b]Angelos Stefanos said:[/b]

  Originalul ebraic? Al Noului Testament? :)) Ma faci sa rad.

  [/blockquote]

  Arata-mi si mie dovada ca noul pact a fost facut in limba greaca, si au invatat aia greaca dintr-o data si s-au lasat de ebraica....noul pact a fost tradus in greaca si modificat cu interpretari ale romei. // Da vreau dovezi clare, nu povesti si imaginatii.


  This post was edited by Deleted Member at February 20, 2015 10:18 AM EET