Forums » Noul Testament

Ne cunoaste satana gandurile?

 • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
 • El, noi și groapa cea de toate zilele. ~Florin Ianovici

  Cu greu...  more
 • I
 • I
 • Este întrebarea pe care uiți să ți-o mai pui când totul merge bi...  more
 • Timp de petrecut în rugă
  Pentru tot și pentru toți
  Cred că astăz...  more
 • Un spic de grâu ce l-ai luat
  Din lanul aproapelui tău ,
  Din ac...  more
 • Botezul cu Duhul are două faze în Faptele Apostolilor: (1) Faza ...  more
 • Nu sunt atât de naiv încât să cred că acest articol va aduce o s...  more
 • <h1>PożYczki Online</h1><br>pożyczki bez biku ...  more
 • Smintiți la suflet
  autor: Nichifor Nicu
  06/09/2020. ora: 19:15
  ...  more
 • N-avem pic de compasiune
  autor: Nichifor Nicu
  28/08/2020. ora: 1...  more
 • Patru moduri prin care putem alege dragostea

  1. Încurajați-vă u...  more
 • Cel ce va face spărtura se va sui înaintea lor.

  Mica 2:13

  Fiin...  more
 • Ți se pare că nu faci nimic deosebit în viața aceasta? Ai un job...  more
 • Omul are vocația bucuriei. Așa am fost creați. Chiar și când o c...  more
 • Cum arata planificarea concediului anul acesta...
 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • July 6, 2013 8:23 PM EEST

  Argumente ca satan NU stie/cunoaste/are acces la minte:

  Intai trebuie sa vedem cine e satan. Satan e un inger! Intrebarea se reduce la: stiu ingerii gandurile noastre? Nu e simplu nici la asta de raspuns.

  1. Spicuind cateva texte biblice:

  Zaharia 4:4
  Şi, luând iarăşi cuvântul, am zis îngerului care vorbea cu mine: „Ce înseamnă lucrurile acestea, domnul meu?”Îngerul care vorbea cu mine mi-a răspuns: „Nu ştii ce înseamnă aceste lucruri?” Eu am zis: „Nu, domnul meu.”
  Ingerul nu stia ca Zaharia nu intelegea -> nu ii cunostea gandul -> Ingerii nu cunosc gandurile oamenilor -> satan nu le stie.

  Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: „Cine este vrednic să deschidă cartea şi să-i rupă peceţile?”
  Ingerul nu stia gandurile viitorul deci implicit nici gandurile celor de acolo (Tatal, Fiul, ingerii, fapturile, batranii?)

  M-am dus la înger şi i-am cerut să-mi dea cărticica. „Ia-o”, mi-a zis el, „şi mănânc-o; ea îţi va amărî pântecele, dar în gura ta va fi dulce ca mierea.”
  Ingerul nu stia ce vroia Ioan. Daca i-ar fi cunoscut gandurile i-ar fi dat carticica fara cererea lui Ioan.

  2. Teorema similitudinii: Daca stai cu cineva 2-3-4 ani... si intr-o situatie petrecuta alaturi de acel cineva de 10 ori el a actionat de 8 ori intr-un anumit mod, a 11-a oara cum crezi ca va reactiona? Ai 80% sanse sa anticipezi reactia. Dar daca ai sta cu cineva de 6000 de ani... in ce masura l-ai cunoaste oare? Ei, satan are 6000 de ani de cand ne studiaza...

  3. Daca satan are liber in a "aduce" ganduri... care e limita gandurilor aduse de el? Infinite... la ce pacate s-a limitat el in a le pune in fata omului? Nici unul... Ori gandurile noastre nu sunt numai rele.

  4. Bine, nu le pune satan, dar de unde vin gandurile rele? Din fire care stim ca e pacatoasa. Dar cele bune? De la Duhul care se razboieste cu firea.

  5. Alt argument: la rastignire, cunostea el gandurile lui Isus care era om? NU! El spera ca prin moartea lui Isus totul sa fie compromis.

  6. Diavolul a fost inger, ca restul ingerilor care sunt pe pamant... ce ar fi lumea vazuta daca toata lumea nevazuta ar sti tot ce gandim si vrem sa facem? Dezastru... Va inchipuiti singuri luptand impotriva catorva legiuni de demoni care stiu exact unde vreti sa loviti?

  7. Satan nu e omniscient si nici omniprezent (e inger, fiinta limitata)! Atunci cum sa le poata citi gandurile tuturor oamenilor?

  8. Nu cunoaste viitorul (cazul lui Iov, rastignirea lui Isus), ori stiind gandurile stii si o parte din viitor.

  9. Versete care sustin ca doar Dumnezeu cunoaste gandurile.

  - ascultă-l din ceruri, din locul locuinţei Tale, şi iartă-l; lucrează şi răsplăteşte fiecăruia după căile lui, Tu care cunoşti inima fiecăruia, căci numai Tu cunoşti inima tuturor copiilor oamenilor
  - Voi lovi cu moartea pe copiii ei. Şi toate bisericile vor cunoaşte că „Eu sunt Cel ce cercetez rărunchii şi inima”; şi voi răsplăti fiecăruia din voi după faptele lui.
  - Daniel a răspuns înaintea împăratului şi a zis: „Ce cere împăratul este o taină pe care înţelepţii, cititorii în stele, vrăjitorii şi ghicitorii nu sunt în stare s-o descopere împăratului. Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele şi care face cunoscut împăratului Nebucadneţar ce se va întâmpla în vremurile de pe urmă. Iată visul tău şi vedeniile pe care le-ai avut în patul tău:


  10. De meditat..
  Apocalipsa 10:4 : “Şi, când au făcut cele şapte tunete să se audă glasurile lor, eram gata să mă apuc să scriu; şi am auzit din cer un glas care zicea: „Pecetluieşte ce au spus cele şapte tunete, şi nu scrie ce au spus!”.

  Satan de la inceput a negat ce a zis Dumnezeu... daca satan cunostea gandurile, credeti ca nu facea el de cunoscut oamenilor ce au zis cele sapte tunete trecand astfel peste voia lui Dumnezeu ca oamenii sa nu stie ce au zis ele? Nu c red ca avea mare problema in a se impotrivi inca o data lui Dumnezeu. Ori satan nu o face, de ce? Nu putea sa stie gandul lui Ioan si ce avea el in minte dupa ce a auzit acele cuvinte.

  Inchei cu...

  De aceea, faceti-va orice gand rob ascultarii de Hristos.

  • 67 posts
  July 6, 2013 10:15 PM EEST

  Liviu pina cind o sa rastalmacesti tu Cuvintul lui Dumnezeu ? Pina cind crezi ca El te va rabda sa imprastii invataturile tale false ? 

  Satan nu cunoaste gindurile omului ? Tu ai citit vreodata versetul 12 din Efeseni 6 ? 

  Tu crezi ca ingerii buni sau rai , sunt limitati cum ii descrii tu ? Daca ar fi asa atunci tu nu ai vorbi toate aceste prostii, dar tocmai ca scoti pe gura doar nebunii este dovada ca satan te influenteaza  sa vorbesti impotriva Cuvintului lui Dumnezeu.

  Tu ma acuzi pe mine ca nu ma duc la biserica ...dar tu la ce biserica te duci ? La biserica satanei unde inveti toata aceset nebunii si pe urma vi ca "un inger de lumina" sa-ti imprastii otrava ? 

  Pt fiecare invatatura falsa pe care o aduci ....ti se va cere socoteala.

  Pocaieste-te omule si mai degraba invata cu adevarat ce zice El decit sa tot rastalmacesti Cuvintul Lui.

  • 10 posts
  July 16, 2013 5:01 PM EEST

  mi se pare ca ce zice liviu e destul de bine, nu vad ce a rastalmacit. efeseni 6:12 nu are nici o legatura cu cititul gandurilor.

 • July 17, 2013 9:29 PM EEST

  Nu cred ca as pune in aceleasi cuvinte ce ai scris despre ceea ce cunosc si ce nu cunosc ingerii. Ingerii cunosc mai multe decat cel rau. Eu cred ca ei cunosc ceea ce le descopera Dumnezeu si lor.

   

  Dar, sunt de acord ca satan nu cunoaste gandurile oamenilor. 

   

  @Paul Olar, versetul prezentat de tine nu are nici o legatura cu gandul omului. 

 • July 17, 2013 9:58 PM EEST

  Tot vad ca spui de biserica satanei.Stii care este biserica satanei?Si nu,nu este un loc unde se aduna "oamenii"si fac ceva in numele satanei.Ce fac satanistii,cu gainile sau cocosii sau alte oratanii pe care le "sacrifica",nu are nici o legatura cu biserica satanei.De fapt sinagoga satanei,presupun ca ai vrut sa spui.Iar ceea ce a scris Liviu,pare destul de pertinent si la obiect,indiferent de biserica pe care o frecventeaza.Nici eu nu cred ca satan ne poate citi gandurile,dar ne poate induce ganduri,vedenii,si mai ales ne poate induce vise.Daca l-ai vedea nu ai sti ca este satan.Ba chiar te-ai bucura ca ai vazut un inger.Apropo Paul,daca tot am vorbit despre satan,dupa parerea ta,care este sinagoga satanei?