Forums » Lucruri Interesante

23 DE AFIRMAȚII CARE EXPLICĂ CE ÎNSEAMNĂ DRAGOSTEA

 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
 • Iubirea e ce poti sa dai,
  Ce- astepti in schimb,e lacomie,
  Cand ...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Veghează peste tot ce faci
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2022. ora:...  more
 • Și anul acesta revin cu un alt gând despre sărbătoarea aceasta n...  more
 • https://youtu.be/54ZnzF3AYeA
 • ”Care a fost cea mai frumoasă poveste de iubire a tuturor timpur...  more
 • Despre chemarea în slujire.

  E foarte clar faptul că Dumnezeu nu...  more
 • Nu știu dacă va citi ochi de băiat (sau de fată) dar tot scriu.....  more
  • 307 posts
  February 14, 2015 8:05 PM EET

  23 DE AFIRMAȚII CARE EXPLICĂ 
  CE ÎNSEAMNĂ DRAGOSTEA


  1. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii gata să-ți complici propria viață, împlinind nevoile aproapelui tău și ajutându-l să facă față problemelor sale, fără a reacționa cu nerăbdare sau mânie la rugămintea lui.
  2. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să lupți în mod activ cu propriile tale gânduri de critică și judecată față de cei din jur și să cauți modalități de a încuraja și de a scoate în evidență meritele lor.
  3. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să-ți asumi un angajament, că vei evita zilnic situațiile de conflict inutil care apar atunci când menționezi și reacționezi la ofensele minore.
  4. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să spui adevărul cu sinceritate aproapelui tău, dar să nu uiți să faci asta cu blândețe; înseamnă să fii într-atât de smerit, încât să rămâi cu brațele deschise față de ceilalți, chiar și în mijlocul conflictului.
  5. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să pui un preț mai mare pe unitate și înțelegere reciprocă, decât pe dorința de a câștiga argumentul, a acuza sau a avea dreptate.
  6. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să faci un angajament, că îți vei mărturisi zilnic păcatul, slăbiciunea și eșecul, rezistând, în același timp, tentației de a te dezvinovăți sau de a transfera vina spre altcineva.
  7. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii dispus să-ți examinezi atitudinea inimii, atunci când cineva îți face observație, fără să sari deodată în propria-ți apărare, schimbând accentele.
  8. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să-ți asumi angajamentul de a crește zilnic în dragoste, astfel, încât, dragostea pe care o oferi celorlalți să fie din ce în ce mai altruistă, mai matură și mai răbdătoare.
  9. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să nu răspunzi cu rău la rău, ci să cauți modalități concrete prin care să birui răul prin bine.
  10. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii un slujitor al celor din jur, să te îngrijești de nevoile fizice, emoționale și spirituale ale altora prin a le lua de pe umeri povara, iar în cazul în care aceasta nu e pe deplin posibil, să-i susții în timp ce ei își poartă singuri povara, și să-i încurajezi pe tot parcursul drumului.
  11. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii dispus să pui deoparte timpul necesar pentru a discuta, examina și înțelege problemele relaționale cu care te confrunți și să fii consecvent în efortul tău de a repara lucrurile, până când problema va fi eliminată complet sau va fi identificată o strategie concretă prin care vei răspunde la provocarea respectivă.
  12. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii dispus întotdeauna să-ți ceri iertare și să fii dispus întotdeauna să ierți pe alții, ori de câte ori cineva te roagă să le acorzi această iertare.
  13. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să recunoști valoarea imensă a încrederii ce ți-a fost acordată într-o relație și să rămâi credincios promisiunilor tale și cuvintelor tale.
  14. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să vorbești cu bunătate și blândețe, chiar și în situații de dezacord, refuzând să recurgi la „atac la persoană” sub nicio formă, nici prin denigrarea caracterului interlocutorului, nici prin umilirea acestuia, prin tot felul de aluzii referitor la capacitățile sale intelectuale.
  15. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să nu apelezi niciodată la laudă, minciună, manipulare sau decepție de orice gen pentru a câștiga favorul sau accepția altei persoane cu scopul de a obține ceea ce vrei tu de la ea sau de a o face să se comporte în felul în care vrei tu.
  16. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să nu ceri niciodată de la altă persoană să devină sursa identității, sensului și scopului tău sau sursa sentimentului tău interior de satisfacție, în timp ce tu refuzi să-i oferi aceleași lucruri ei.
  17. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii dispus să ai mai puțin timp liber, să dormi mai puțin și să ai un program mai încărcat, ca să poți rămâne credincios acelei chemări pe care Dumnezeu ți-a dat-o ca și soț, părinte, prieten, vecin etc. 
  18. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii hotărât în a spune „Nu!” instinctelor egoiste și să faci tot ce-ți stă în putință pentru a promova o unitate reală, o înțelegere reciprocă care „funcționează” la modul practic, și o dragoste care este activă, în toate relațiile tale.
  19. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să rămâi credincios angajamentului tău de a trata pe ceilalți cu apreciere, respect și îngăduință, chiar și în momentele în care cealaltă persoană pare să nu merite aceste lucruri sau să nu-ți răspundă cu aceeași atitudine.
  20. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să fii dispus să faci anumite sacrificii costisitoare cu regularitate, în mod benevol, de dragul unei relații, fără a cere ceva înapoi și fără a folosi aceste sacrificii ca și instrument de îndatorare a celeilalte persoane față de tine.
  21. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să nu iei niciodată decizii personale și să nu faci alegeri, care ar afecta în mod negativ o relație, ar răni cealaltă persoană sau ar slăbi legătura de încredere dintre voi.
  22. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să refuzi să fii axat pe tine însuți sau să ai cerințe exigente de la cei din jur, în schimb, să cauți modalități concrete de a sluji, a susține, a încuraja pe alții, chiar și atunci, când ești ocupat sau obosit.
  23. DRAGOSTEA ÎNSEAMNĂ… să recunoști, zilnic, față de tine însuți, față de alte persoane și față de Dumnezeu, că ești incapabil prin propriile-ți puteri să manifești această dragoste sacrificială, fără harul protector, suplinitor, iertător, salvator și eliberator al lui Dumnezeu.
  Autor: Paul Tripp

  • 9 posts
  August 29, 2020 5:06 AM EEST
  Aici autoarea prezinta idealul, care nu exista.