Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • In the printing industry, the proportion of Flat Screen Printer ...  mai mult
  • Vreau sa spun băietilor barbatilor adoleșcenților tineri din ziu...  mai mult
  • vreau sa sterg nu stiu de ce sa postat de doua ori acest topinc
    ...  mai mult
  • Primăvară ești tu!!! Primăvara e când nu regreți nimic. Primăvar...  mai mult
  • “Bunica nu avea cultură,
    Nu studiase-așa, ca noi..
    Se "cult...  mai mult
  • Cine suntem ? De unde venim ? Incotro mergem ? Intrebarile sunt ...  mai mult
  • La intrebarea "Incotro mergem? " Biblia nu ezita sa ne...  mai mult
  • La intrebarea: "De unde venim?", unii oameni de stiint...  mai mult
  • Când aducem cererile noastre înaintea tronului harului, să nu ui...  mai mult
  • Am decis sa nu mai traiesc in graba,
    Am decis sa.mi asum fiecar...  mai mult
  • "Casa mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi ați facut din ...  mai mult
  • Spre iertare m-ai condus
    autor: Nichifor Nicu
    31/01/2019. ora: 0...  mai mult
  • Ce trăim acum, nu e viaţă. Isus, când l-a înviat pe Lazăr, a zis...  mai mult
  • Sus pe turn ca Habacuc
    autor: Nichifor Nicu
    15/01/2019. ora: 03:...  mai mult
  • 1. Mama m-a invatat sa apreciez o TREABA BINE FACUTA: "Daca...  mai mult
  • E vremea sa-ti pui memoria la contributie (sau cel putin sa-ti d...  mai mult
  • 1. Ramanerea noastra in picioare depinde de starea noastra in ge...  mai mult
  • Copilul Împărat
    autor: Nichifor Nicu
    24/12/2018. ora: 01:20

    Î...  mai mult
  • Contact cu iadul
    autor: Nichifor Nicu
    15/12/2018. ora:05:15
    ...  mai mult
  • CUM POT ȘTERGE ACEST SUBIECT!?
    pe scurt: trebuia sa dau 20 suba...  mai mult
  • 12 aprilie 2016, 22:56:05 EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • 27 iunie 2016, 17:43:30 EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • 27 iunie 2016, 17:56:14 EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata