Ingrediente:
Pentru blat
-300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)
-100 gr ciocolata amaruie
-50 ml frisca lichida
-50 gr unt
Pentru crema de vanilie
-200 gr mascarpone
-200 ml frisca lichida
-50 gr zahar pudra
-o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)
-un plic de gelatina
Pentru crema de capsuni
-200 gr mascarpone
-200 gr capsuni
-100 gr zahar
-100 ml frisca lichida
-un plic de gelatina
Mod de preparare:
1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.
2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.
3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr) si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.
4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)
5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D
*Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)
*Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa