Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • Mă țin de Hristos
    autor: Nichifor Nicu
    18/01/2021. ora: 05:40

    A...  more
  • Linșaj la nivel de slujire
    autor: Nichifor Nicu
    17/01/2021. ora:...  more
  • Între ai Lui nu sunt șomeri
    autor: Nichifor Nicu
    14/01/2021. ora...  more
  • Limba-i o armă mortală
    autor: Nichifor Nicu
    13/01/2021. ora: 07...  more
  • Pace,

    Mă gândeam zilele acestea la tot ceea ce a însemnat debut...  more
  • Tu mă iubești
    autor: Nichifor Nicu
    11/01/2021. ora: 07:40

    M...  more
  •  

    L-am rugat pe soțul meu Edgar Maron să scrie câteva cuvinte d...  more
  • Copilul străzii
    autor: Nichifor Nicu
    21/12/2020. ora: 21:50

    ...  more
  • SĂ NU-ȚI PUI NĂDEJDEA-N OM!

    Am învățat că-n viața asta, oricâț...  more
  • Un gând

    Mă gândesc de ceva vreme la acest mesaj și am stat și ...  more
  • AM O MARE PROBLEMĂ CU O FATĂ RETARDĂ ȘI ÎNGÂNFATĂ și foarte fand...  more
  • Declinul spiritual
    autor: Nichifor Nicu
    03/12/2020. ora: 09:10
    ...  more
  • A cui viață ai atins-o astăzi cu vorbele tale?

    " Pe când ...  more
  • Aruncă armura și ia piatra.
    autor: Nichifor Nicu
    01/12/2020. ora...  more
  • Se apropie ziua soțului meu, și as vrea să-i fac o surpriză, oar...  more
  • Caut crestini din Abrud pentru board games :)
  • Vino la Dumnezeu!

    Într-o lume care parcă zici că e a nimănui,
    Î...  more
  • Mă cunoaște Dumnezeu
    autor: Nichifor Nicu
    20/11/2020. ora: 05:4...  more
  • Călăuzit de Domnul
    autor: Nichifor Nicu
    17/11/2020. ora: 03:45

    ...  more
  • De ce-mi pierd uneori?

    De ce-mi pierd uneori iubirea
    şi-mi pl...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata