Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • „Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ...  more
  • "Și totuși…!
    Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
  • "Și totuși…!
    Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
  • "Și totuși…!
    Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
  • Astăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scum...  more
  • România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un ...  more
  • Te vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine ş...  more
  • Orice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de ...  more
  • In predica de pe munte,Isus a spus:iubiti-va dusmanii. Isus a ma...  more
  • Vineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, aten...  more
  • Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare boln...  more
  • "O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prim...  more
  • Pentru cei ce doresc cărțile de poezie al fratelui Dionisie Giuc...  more
  • De ce nu este bine să mergi la biserică ?

    Măcar că poate avea ș...  more
  • "Fă-ți timp să vezi, să simți și să trăiești fiecare moment...  more
  • Nu uitati sa va rugati...
  • Suferinţă-ngăduită…

    Suferinţă-ngăduită ,
    mi-este greu să te pri...  more
  • Fii fata..

    Fii fata credincioasă. Fata pentru care Dumnezeu e p...  more
  • Acum 10 luni mi-am cumpărat această plantă, am citit și eu despr...  more
  • Am terminat de citit o carte din Biblie, de unii ignorată, de al...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata