Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
  • El, noi și groapa cea de toate zilele. ~Florin Ianovici

    Cu greu...  more
  • I
  • I
  • Este întrebarea pe care uiți să ți-o mai pui când totul merge bi...  more
  • Timp de petrecut în rugă
    Pentru tot și pentru toți
    Cred că astăz...  more
  • Un spic de grâu ce l-ai luat
    Din lanul aproapelui tău ,
    Din ac...  more
  • Botezul cu Duhul are două faze în Faptele Apostolilor: (1) Faza ...  more
  • Nu sunt atât de naiv încât să cred că acest articol va aduce o s...  more
  • <h1>PożYczki Online</h1><br>pożyczki bez biku ...  more
  • Smintiți la suflet
    autor: Nichifor Nicu
    06/09/2020. ora: 19:15
    ...  more
  • N-avem pic de compasiune
    autor: Nichifor Nicu
    28/08/2020. ora: 1...  more
  • Patru moduri prin care putem alege dragostea

    1. Încurajați-vă u...  more
  • Cel ce va face spărtura se va sui înaintea lor.

    Mica 2:13

    Fiin...  more
  • Ți se pare că nu faci nimic deosebit în viața aceasta? Ai un job...  more
  • Omul are vocația bucuriei. Așa am fost creați. Chiar și când o c...  more
  • Cum arata planificarea concediului anul acesta...
  • E tristă și cu lacrimi despărțirea
    autor: Nichifor Nicu
    07/08/20...  more
  • Crede-L pe Hristos
    autor: Nichifor Nicu
    24/07/2020. ora: 05:40
    ...  more
  • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata