Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
  • Lipește-ți viața de Scriptură
    autor: Nichifor Nicu
    25/03/2020. o...  more
  • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
  • -
  • Robia amvonului
    autor: Nichifor Nicu

    Avem frați ce nu renunță l...  more
  • Poți fugi dar nu te poți ascunde
    autor: Nichifor Nicu
    28/02/2020...  more
  • Studiile arată că o femeie abea la al 6-lea selfie pare a fi cât...  more
  • Sa mergem pe munte unde Isus a luat trei ucenici,Petru,Iacov si ...  more
  • Într-o zi un băiat văzându-și vecinul că este plin de succes, de...  more
  • Unul din cei mai creativi și îndrăgiți scriitori, Mark Twain, mu...  more
  • ”O fetiţă de 5 anişori şi-a întrebat fratele mai mare: « ce e &q...  more
  • Unul din cel mai iritant fapt este să primești un cadou și să nu...  more
  • CĂȚELUȘI DE VÂNZARE

    Un proprietar de magazin a atârnat într-o z...  more
  • Marea de foc din Australia este de-a dreptul cutremurătoare și n...  more
  • Alexandru Nazarie
    9 minute ·
    Multe mesaje, multe urări, multe g...  more
  • Unii oameni pun la îndoială existența lui Moș Crăciun, alții pun...  more
  • Nu am reușit să cunosc până acum un om care să fie supărat că ve...  more
  • De-a lungul istoriei au avut loc tot felul de întâmplări cu parf...  more
  • „Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ...  more
  • "Și totuși…!
    Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata