Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • Marturi,vindecari,minuni....?
  • Sufletul tău este precum o cetate.
    Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
  • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
  • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
  • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
  • De la Pasti pan'la Rusalii
    Am stat doar in rugaciune,
    Asteptand ...  more
  • O umbră-i omul pe pământ
    autor: Nichifor Nicu
    18/05/2020/ ora: 1...  more
  • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
  • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
  • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
  • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
  • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
  • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
  • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
  • Cine sunt ei?
  • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
  • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
  • Lipește-ți viața de Scriptură
    autor: Nichifor Nicu
    25/03/2020. o...  more
  • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
  • -
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata