Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • stie cineva vre-un site de matrimoniale creștin
    pt ca eu vreau ...  more
  • PATRUZECI DE IEŞIRI DE URGENŢĂ CARE ERAU ÎNCHISE ŞI O SCARĂ DE U...  more
  • “ Te-ai descrie drept o persoana indragostita cu totul de Isus C...  more
  • Toti ne dorim binecuvantarea lui Dumnezeu. El vrea sa ne binecuv...  more
  • C.H. Spurgeon – Ce să faci în vreme de criză?

    Staţi pe loc, şi ...  more
  • Prorocul si blacklist-ul!

    Voi ati auzit de frati proroci care a...  more
  • Creatorii de iluzii
    autor: Nichifor Nicu
    29/03/2019. ora: 01:50
    ...  more
  • Ancorat în brațul Tău
    autor: Nichifor Nicu
    28/03/2019. ora: 17:4...  more
  • Vreau sa spun băietilor barbatilor adoleșcenților tineri din ziu...  more
  • vreau sa sterg nu stiu de ce sa postat de doua ori acest topinc
    ...  more
  • Primăvară ești tu!!! Primăvara e când nu regreți nimic. Primăvar...  more
  • “Bunica nu avea cultură,
    Nu studiase-așa, ca noi..
    Se "cult...  more
  • Cine suntem ? De unde venim ? Incotro mergem ? Intrebarile sunt ...  more
  • La intrebarea "Incotro mergem? " Biblia nu ezita sa ne...  more
  • La intrebarea: "De unde venim?", unii oameni de stiint...  more
  • Când aducem cererile noastre înaintea tronului harului, să nu ui...  more
  • Am decis sa nu mai traiesc in graba,
    Am decis sa.mi asum fiecar...  more
  • "Casa mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi ați facut din ...  more
  • Spre iertare m-ai condus
    autor: Nichifor Nicu
    31/01/2019. ora: 0...  more
  • Ce trăim acum, nu e viaţă. Isus, când l-a înviat pe Lazăr, a zis...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata