Forums » Arta gatitului

Cheesecake de capsuni

  • Demn de Hristos
    autor: Nichifor Nicu
    18/03/2021. ora: 23:05
    ...  more
  • Alege să fii cuprins de Hristos
    autor: Nichifor Nicu
    14/03/2021....  more
  • 
Toți oamenii, absolut toți oamenii au cel puțin un gram micuț d...  more
  • Ticăloșia-i la nivel de artă
    autor: Nichifor Nicu
    08/03/2021. or...  more
  • Zilele acestea pe când așteptam primirea restului de la florar, ...  more
  • Două căi
    autor: Nichifor Nicu
    24/02/2021. ora: 06:20

    P...  more
  • O pildă de luat în seamă ...

    Barca albastră

    ...  more
  • Să-ți zburde inima-n iubirea Lui
    autor: Nichifor Nicu
    16/02/2021...  more
  • Intenție cu miros de moarte
    autor: Nichifor Nicu
    12/02/2021. ora...  more
  • Așa sunt eu
    autor: Nichifor Nicu
    12/02/2021. ora: 07:10

    ...  more
  • Să nu-ți amanetezi iubirea
    autor: Nichifor Nicu
    09/02/2021. ora:...  more
  • În nimeni altul
    autor: Nichifor Nicu
    08/02/2021. ora: 21:10

    ...  more
  • Ascultarea de Hristos
    autor: Nichifor Nicu
    05/02/2021. ora: 08:5...  more
  • Chemat de Domnul
    autor: Nichifor Nicu
    04/02/2021. ora: 07:20
    ...  more
  • Prinde-L pe Hristos de mână
    autor: Nichifor Nicu
    01/02/2021. ora...  more
  • Mă susții cu mâna Ta
    autor: Nichifor Nicu
    01/02/2021. ora: 10:50...  more
  • De la Mine s-a întâmplat lucrul acesta. (1 Împăraţi 12:24)

    Deza...  more
  • Stropi de iubire
    autor: Nichifor Nicu
    30/01/2021. ora:00:30
    ...  more
  • Caută să te sfințești
    autor: Nichifor Nicu
    28/01/2021. ora: 07:...  more
  • Ne-a corectat tot caracterul
    autor: Nichifor Nicu
    27/01/2021. or...  more
  • April 12, 2016 10:56 PM EEST

    Ingrediente:

    Pentru blat

    -300 gr biscuiti (petit sau cu scortisoara in functie de preferinte)

    -100 gr ciocolata amaruie

    -50 ml frisca lichida

    -50 gr unt

     

    Pentru crema de vanilie

    -200 gr mascarpone

    -200 ml frisca lichida

    -50 gr zahar pudra

    -o pastaie vanilie (sau esenta de vanilie)

    -un plic de gelatina

     

    Pentru crema de capsuni

    -200 gr mascarpone

    -200 gr capsuni

    -100 gr zahar

    -100 ml frisca lichida

    -un plic de gelatina

     

    Mod de preparare:

    1. Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Punem la rece.

    2. Pentru crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie (sau esenta). Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    3. Pentru crema de capsuni se dau capsunii prin blender impreuna cu 50 gr zahar. Se adauga frisca lichida iar apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra (50 gr)  si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

    4. Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si adaugam pe un platou. Asezam in jurul ei inelul reglabil pt tort. Punem apoi cremele alternandu-le (o lingura crema de vanilie, apoi o lingura crema de capsuni etc pt un aspect mai interesant)

    5. Lasam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu grija. :D

     

    *Pt ornament eu am folosit cirese, colorant alimentar si frunze de menta :)

    *Pt blat ciocolata amaruie poate fi exclusa

  • June 27, 2016 5:43 PM EEST

    Trebuie incercata odata reteta. :)

  • June 27, 2016 5:56 PM EEST

    Merita!! E simplu si toata lumea care a mancat a fost incantata de gust, atat de asta  capsuni, cat si de cel de ciocolata