Forums » Casatorie

Dragostea, boala care te face cu adevărat sănatos

 • Bună ziua! Sunt coordonator activități service ( un fel de direc...  mai mult
 • Trei verbe care ne propulsează spre nelimitatele resurse divine....  mai mult
 • Vorbește Domnul
  autor: Nichifor Nicu
  03/12/2018. ora: 03:15

  ...  mai mult
 • 1. nu e ciudat cum o bancnotă de 50 lei pare o sumă mare când ...  mai mult
 • 1.Uiti in ce an esti .
  2.Iti faci tema in HTML si ii dai profulu...  mai mult
 • Dacă ți-aș spune că te-aș putea ajuta să găsești persoana potri...  mai mult
 • Neprihăniților, veniți acasă !
  autor: Nichifor Nicu
  28/11/2018. ...  mai mult
 • "Am petrecut câţiva ani în Israel – pentru un stagiu, în câ...  mai mult
 • 1. Religia. Ce religie ai avut? Nu e curios Dumnezeu de religia ...  mai mult
 • Te-ai întâlnit vreodată cu Isus ?
  autor: Nichifor Nicu
  03/11/20...  mai mult
 • Dumnezeu ne iubește așa cum L-a iubit pe Domnul Isus: "I-ai...  mai mult
 • Sărmanule popor
  autor: Nichifor Nicu
  28/10/2018. ora: 01:30

  ...  mai mult
 • Am învățat de la Adam că doar în ascultare există un Paradis. Op...  mai mult
 • Învaţă de la toate, să ai statornic drum.
  Învaţă de la flăcări, ...  mai mult
 • Niciodată nu am înțeles creștinul care crede că își poate trăi v...  mai mult
 • Să vi la cruce nu-i o rușine
  autor: Nichifor Nicu
  24/10/2018. or...  mai mult
 • Uneori stau şi mă întreb care este chemarea creştinilor pe acest...  mai mult
 • Mândria spirituală
  autor: Nichifor Nicu
  16/10/2018. ora: 10:20

  ...  mai mult
 • O pădure-ntunecată
  autor: Nichifor Nicu
  05/10/2018. ora: 04:20

  ...  mai mult
 • Sodoma și Gomora
  autor: Nichifor Nicu
  03/10/2018. ora: 06:40

  ...  mai mult
  • 21 subiecte
  31 august 2018, 00:55:25 EEST
  Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, dacă găsiţi pe iubitul meu, ce-i veţi spune?… Că sunt bolnavă de dragoste! – Cântarea Cântărilor 5:8

  Dragostea a fost dintotdeauna un subiect vast, controversat, periculos, frumos, devastator și sublim. Dragostea te zăpăcește de cap. Dragostea te vindecă. Dragostea îți dă sens. Toate acestea sunt dependente de criteriile și principiile de viață adoptate de individ.

  Vom sublinia trei aspecte fundamentale vis-a-vis de dragoste:

  1. Dragostea ca sentiment. Este expusă efemerității. Fiind alimentată doar senzorial, acest gen de asumare a dragostei nu rezistă în timp. Factorul decizional nu este definit de inimă, ci de stimuli externi, ori aceștia nu durează în timp.

  Dacă vrei să fii iubit/ă de un egoist/ă intră într-o relație de tip „doar sentiment” și vei avea reușită sigură. Acest gen de abordare nu are nicio legătură cu nevoile celuilalt, cu interesul pentru binele și fericirea lui. Nuu, acesta slujește propriilor interese. Iar fenomenul este întâlnit deopotrivă atât la băieți cât și la fete.

  Genul acesta de relații urmărește propriile avantaje, nevoi, cerințe. Fugi de „iubire” sentimentală, neasumată cerebral! Te vei alege cu răni usturătoare ce pot deveni incurabile.

  2. Dragostea ca roadă a Sfântului Duh. Aceasta vine de sus. Din cer. De la Dumnezeu. Vrei să ai parte de ea, trebuie neapărat să fii copil al lui Dumnezeu. Lucru recunoscut de El. Dragostea aceasta este coloana vertebrală a Roadei Duhului. De aceea este cap de listă. Galateni 5:22

  Aceasta implică:

  – Respect reciproc. Nu doar unul, cu atât mai puțin niciunul, ci ambii. Nu un respect pretins, ci unul câștigat prin noțiuni faptice. Vii. Vibrante. Reale. În general nu poți oferi celuilalt respect mai mare decât cel pe care îl ai pentru tine însuți. Iar asta se vede prin modul în care arăți, se simte prin atitudine, se aude prin ceea ce spui.

  – Acceptare reciprocă. Cu minusuri și plusuri. Cu defecte și calități. Cu verzi și uscate. Dragostea le acceptă. Pe cele perfectibile se va lupta să le influențeze, pe cele înnăscute le va acoperi, atât în privat cât și în public. Acceptă părinții, natura, familia celuilalt. Și le însușește și le iubește.

  – Prețuire reciprocă. Te prețuiesc pe tine, prețuiesc tot ce ține de tine: calități, studii, job, slujbă, familie. Atât de scump este partenerul tău cât preț pui pe el când îl descrii altora. Dacă îi convingi pe prieteni că este un nimeni, asta va fi. Dacă îl/o prețuiești ca prinț/prințesă, vei fi partener de viță nobilă.

  – Renunțare. Nu veți experimenta niciodată unirea fericită dacă nu aveți disponibilitatea de a renunta la tabieturi personale, orgolii, mofturi, prejudecăți. Contopirea se face prin accepțiune comună. Iar accepțiunile sunt posibile după cât mai multă renunțare la sine.

  – Altruismul. Interesul personal încetează a mai fi o preocupare pentru mine. Interesul pentru binele, fericirea și confortul partenerului primează. Atunci el va adopta aceeași filozofie și amândoi ați pornit în zorile dragostei adevărate.

  – Slujire reciprocă. Activitățile spirituale comune desăvârsc relația de cuplu. Nu neapărat aceleași preocupări, dar aceeași undă spirituală. Relațiile de tip mixaj religios nu rezistă în timp. Și dacă rezistă, nu vor excela.

  3. Dragostea este Dumnezeu. De aceea nu va pieri nicodată. 1 Cor. 13:8. Aici vorbind de grecescul Agape, specific lui Dumnezeu și reprezintă dragostea care merge până la sacrificiu. Lucru demonstrat prin moartea Mântuitorului spre răscumpărarea noastră.

  Richard Wurbrand spunea că „dragostea adevărată se scrie iubire, dar se citește sacrificiu”. Îmbolnăvește-te! Fii suferind! Să zaci! Dar nu ipohondru, ci atins de „virusul” iubirii adevărate. Și vei fi cu adevărat sănătos.

  Să fiți iubiți! Dar să fiți iubiți cu adevărat! Eu sunt!