Forums » Cum sa fiu mai aproape de El

Cercetare

 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
 • https://doctormenci.ro/ceai-de-foi-dafin/
  https://doc.ro/sanatat...  more
 • by Gabriel Daniel


  A căutat cel rău metode , să prindă tinerii ...  more
 • Să fii onest cu ceea ce ești în fiecare zi .
  Să fii sincer cu fe...  more
 • Prietenia cu Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/08/2021. ora: 21:40...  more
 • <br><br><br>Laptop replacement keys can save y...  more
 • Poporul Domnului era de zile-ntregi în teamă
  Căci în război cu f...  more
 • "Câteva mici observații despre politețuri care încep să fie...  more
 • Am auzit o poveste africană. «Într-un sat de munte, s-a construi...  more
 • Mă urmărește de o vreme încoace cuvântul " liniște " ....  more
 • May 3, 2019 9:51 AM EEST
  “ Te-ai descrie drept o persoana indragostita cu totul de Isus Cristos? Sau cuvinte precum: lipsit de entuziasm, caldicel si inima impartita ar descrie mult mai corect persoana ta?
  Biblia ne cere sa ne examinam, asa ca in urmatoarele cateva pagini voi descrie portretul acelor oameni lipsiti de entuziasm, superficiali, cu inima impartita si caldicei. Citind aceste exemple, te incurajez sa-ti analizezi viata cu atentie si multa sinceritate. Nu gandindu-te la ceea ce vrei sa devii candva, ci la ceea ce esti acum si la modul in care traiesti astazi.

  Oamenii caldicei merg la biserica destul de regulat. Asta se asteapta din partea lor si asta cred ei ca trebuie sa faca niste “buni crestini”. Asa ca merg cu constiinciozitate la biserica.

  “Domnul zice: Cand se apropie de Mine poporul acesta, Ma cinsteste cu gura si cu buzele , dar inima lui este departe de Mine, si frica pe care o are de Mine nu este decat invatatura de datina omeneasca.” ( Is. 29:13)

  Oamenii caldicei daruiesc bani in scopuri caritabile si la biserica.. atat timp cat gestul lor nu le afecteaza nivelul de trai. Daca au din belsug si standardul lor de viata nu este afectat de ceea ce dau altora, atunci daruiesc. La urma urmei, Dumnezeu iubeste datatorul voios, nu-i asa?

  “Imparatul David i-a zis lui Ornam: Nu! Vreau sa cumpar [ogorul] pe pretul lui in argint, caci nu voi da Domnului ce este al tau, si nu voi aduce o ardere de tot care sa nu ma coste nimic.” ( 1 cronici 21:24 )

  “Isus Si-a ridicat ochii si a vazut pe niste bogati care isi aruncau darurile in visterie. A vazut si o vaduva saraca aruncand acolo doi banuti. Si a zis: Adevarat va spun ca aceasta vaduva saraca a aruncat mai mult decat toti ceilalti; caci toti acestia au aruncat la daruri din prisosul lor; dar ea a aruncat din saracia ei, tot ce avea ca sa traiasca.” (Luca 21:1-4)

  Oamenii caldicei sunt inclinati spre ceea ce este convenabil in defavoarea a ceea ce este corect, atunci cand sunt pusi sa aleaga intre cele doua. Sunt nerabdatori sa-si defineasca locul atat la biserica, cat si in afara ei; le pasa mai mult de ceea ce cred oamenii despre actiunile lor ( cum ar fi mersul la biserica si darnicia ) decat de ceea ce crede Dumnezeu despre inima si viata lor.

  “ Vai de voi cand toti oamenii va vor grai de bine! Fiindca tot asa faceau si parintii lor cu prorocii mincinosi” ( Luca 6:26 )

  “Stiu faptele tale; ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort” ( apocalipsa 3:1 )

  “Toate faptele lor le fac sa fie vazuti de oameni. Astfel isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi; umbla dupa locurile intai la ospete si dupa scaunele dinatai la sinagogi; le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: Rabi! Rabi!” ( Matei 23:5-7)

  Oamenii caldicei nu urmaresc neaparat mantuirea de pacat, cat mai ales sa fie scapati de pedeapsa pacatului. Ei nu regreta atat de mult pacatul si nu-l urasc atat de mult pe cat le pare rau ca vor fi pedepsiti de Dumnezeu. Oamenii caldicei nu cred cu adevarat ca aceasta noua viata pe care o ofera Isus este mai buna decat cea veche si pacatoasa.

  “Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug” (Ioan 10:10)

  “Ce vom zice dar? Sa pacatum mereu, ca sa se inmulteasca harul? Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?” ( Romani 6:1-2)

  Oamenii caldicei sunt impresionati de exemplele oamenilor care fac lucruri radicale pentru Cristos, insa nu actioneaza in niciun fel. Ei presupun ca asemenea actiuni sunt apanajul crestinilor “exagerati”, nu a celor de rand. Oamenii caldicei de felul acesta numesc “ radical “ ceea ce defapt Isus asteapta din partea tuturor urmasilor Sai.

  “Fiti implinatori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri” ( iac.1:22)

  “Deci cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat” ( Iac.4:17)

  “Ce credeti? Un om avea doi feciori; si s-a dus la cel dintai si i-a zis : Fiule, du-te astazi de lucreaza in via mea! < Nu vreau, i-a raspuns el. In urma i-a parut rau si s-a dus. S-a dus si la celalalt si i-a spus tot asa. Si fiul acesta a raspuns : Ma duc, doamne! > si nu s-a dus. Care din amandoi a facut voia tatalui sau? Cel dintai , au raspuns ei” ( Matei 21:28-31)

  Oamenii caldicei rareori isi impartasesc credinta cu vecinii, cu colegii de la serviciu sau cu prietenii. Nu isi asuma riscul de a fi respinsi si nici nu vor sa-i faca pe altii sa se simta incomod in discutii despre problemele atat de personale, cum ar fi religia.

  “De aceea, pe orsicine Ma va marturisi inaintea oamenilor, il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu, care este in ceruri; dar de oricine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu, care este in ceruri.” ( matei 10:32-33)

  Oamenii caldicei isi evalueaza moralitatea sau “bunastarea” in comparatie cu lumea seculara. Ei sunt satisfacuti ca desi nu sunt atat de pasionati de Isus cum sunt cutare si cutare, nu sunt nici pe departe atat de oribili ca persoana cutare de pe strada.

  “Fariseul sta in picioare si a inceput sa se roage in sine astfel: Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni : hrapareti, nedrepti, preacurvari, sau chiar ca vamesul acesta. Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile mele.” ( Luca 18:11-12).

  Oamenii caldicei spun ca Il iubesc pe Isus si ca El este de altfel parte din viata lor. Insa numai o parte. Ei ofera franturi din timpul lor, din banii lor, si din gandurile lor lui Isus, insa El nu este lasat sa detina controlul asupra vietii lor.

  “Pe cand erau pe drum, un om i-a zis: Doamne, te voi urma oriunde ai merge. Isus i-a raspuns: vulpile au vizuinibsi pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Si odihni capul. Altuia i-a zis: Vino dupa Mine! Doamne i-a raspuns el, lasa-ma sa ma duc intai sa ingrop pe tatal meu. Dar Isus i-a zis : lasa mortii sa-si ingroape mortii, si tu du-te de vesteste imparatia lui Dumnezeu. Un altul a zis: Doamne te voi urma, dar lasa-ma intai sa-mi i-au ramas-bun de la ai mei. Isus i-a raspuns : Oricine pune mana pe plug si se uita inapoi, nu este destoinic pentru Imparatia lui Dumnezeu. ( Luca 9:57-62)”

  Am copiat cuvintele acestea din cartea fratelui Francis Chan, coplesit de un Dumnezeu imuabil - dragoste nebuna

  .