„Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ... more„Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe zi.” - spunea poetul german Hermann Hesse deși câți oameni ar fi mulțumiți de această performanță ? Nu toți cu siguranță, dar măcar un om va aprecia, măcar cel care a construit ceasul doar pentru simplul fapt că a muncit pentru el, va privi către numerele frumos pictate pe cercul de lemn lipsit de vlagă, putere și precizie constantă. Uneori problema poate fi bateria, alteori suprapunerea defectuasă a limbilor poate împiedica funcționarea însă este ușor să spui: „ce ceas prost!”. Îmi amintesc de un ceas bizar al unui prieten, funcționa doar când era ținut la mână însă când era pus pe birou, nu mai funcționa, cu toate acestea, chiar de pe birou, arăta de două ori pe zi ora exactă.
Privind la ceas și la aceste cuvinte, îmi îndrept gândul către mine, de-atâtea ori am rămas fără baterie, parcă epuizat fizic, spiritual, sentimental, social, intelectual și am fost dezamăgit de mine. Cum adică? Să indic doar de două ori ora exactă? Obișnuit fiind să am ran... less
"Și totuși…!
Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ... more"Și totuși…!
Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, să devii un om mai bun, ȘI TOTUȘI, nimic nu se schimbă…
Încerci în fiecare zi să iubești mai mult, mai intens, ȘI TOTUȘI, inima ta nu tresaltă mai tare.
Încerci în fiecare zi să fii un prieten mai bun, ȘI TOTUȘI, puțini te privesc ca pe un frate.
Încerci în fiecare zi să muncești mai bine, să te implici cât mai mult, ȘI TOTUȘI, nu ai o carieră înfloritoare.
Încerci în fiecare zi să trăiești în armonie cu persoana iubită, ȘI TOTUȘI, certuri există.
Încerci în fiecare zi să fii mai vesel și mai efervescent, ȘI TOTUȘI, lumea te percepe ca pe o persoană tristă.
Încerci în fiecare zi să câstigi cât mai mulți bani, ȘI TOTUȘI, te zbați în lipsuri financiare.
Încerci în fiecare zi să arăți cât mai bine, ȘI TOTUȘI, realizezi că sunt multe alte persoane care strălucesc mai tare decât tine.
Încerci în fiecare zi să nu invidiezi pe nimeni, ȘI TOTUȘI, te doare sufletul când vezi cât succes au oamenii de lângă tine.
"Și totuși…!
Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, să devii un om mai bun, ȘI TOTUȘI, nimic nu se schimbă…
Încerci în fiecare zi să iubești mai mult, mai intens, ȘI TOTUȘI, inima ta nu tresaltă mai tare.
Încerci în fiecare zi să fii un prieten mai bun, ȘI TOTUȘI, puțini te privesc ca pe un frate.
Încerci în fiecare zi să muncești mai bine, să te implici cât mai mult, ȘI TOTUȘI, nu ai o carieră înfloritoare.
Încerci în fiecare zi să trăiești în armonie cu persoana iubită, ȘI TOTUȘI, certuri există.
Încerci în fiecare zi să fii mai vesel și mai efervescent, ȘI TOTUȘI, lumea te percepe ca pe o persoană tristă.
Încerci în fiecare zi să câstigi cât mai mulți bani, ȘI TOTUȘI, te zbați în lipsuri financiare.
Încerci în fiecare zi să arăți cât mai bine, ȘI TOTUȘI, realizezi că sunt multe alte persoane care strălucesc mai tare decât tine.
Încerci în fiecare zi să nu invidiezi pe nimeni, ȘI TOTUȘI, te doare sufletul când vezi cât succes au oamenii de lângă tine.si totusi
"Și totuși…!
Încerci în fiecare zi să nu invidiezi pe nimeni, ȘI TOTUȘI, te doare sufletul când vezi cât succes au oamenii de lângă tine.si totusi
Astăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scum... moreAstăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scumpite cu câteva zile/săptămâni în urmă astăzi au prețurile tăiate, 20-30-35-40% și poate chiar mai multă reducere, chiar merită din plin să stai bară la bară prin București și vrăjit de etichetele colorate din magazine și cu prețurile tăiate să te întorci acasă și păcălit și cu timp pierdut și cu bani mai puțini.
Rechinii cu gurile înfometate nu mai știu ce să importe din afară, ce ar mai putea promova ca să-i jumulească de bani pe cetățeni? De Haloween începe să le iasă ușor-ușor, s-au mai vândut câteva costume, câteva ciocolăți sunt convins că producătorii de bomboane și acadele visează la vânzări din ce în ce mai mari în preajma Haloween-ului românesc în anii ce urmează.
Iată-ne trecuți de ajunul „vinerei întunecate” și în timp ce rechinii înfometați așteaptă marele jackpot de astăzi eu vreau să îți spun despre cea mai tare, adevărată, fără minciuni și plină de valoare ofertă care, culmea.. a apărut în lumea noastră (pe atunci mai puțin digita... less
România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un ... moreRomânia este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un popor creștin dinainte de Hristos ! Nu știu de unde și până unde această tocăniță de termeni. În sfârșit, trecând peste acest detaliu și analizând datele de la Institutul Național de Statistică din România am remarcat că fără a mai pune la socoteală pe creștinii ortodocși, sunt mai bine de 1 milion de creștini ce aparțin unor culte diferite (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie, reformați etc). Cum este posibil ca dintr-un neam atât de credincios să nu candideze măcar un om cu frică de Dumnezeu? Un om care să merite votul de încredere al tău, un om care să țină la valorile creștine pe care s-a clădit Europa inițial. Peste 16 milioane de creștini ortodocși în această țară și ne uităm la televizor cum președintele Americii cântă imnuri creștine, se roagă lui Dumnezeu pentru țară și promovează valorile creștine. De ce nu se ridică un președinte creștin? Pentru că am uitat una din puținele rugăciuni făcute de Hristos pe acest pământ și când ... less
Te vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine ş... moreTe vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine şi să laşi mult de la tine. La un moment dat, vei avea impresia că nimic nu iese bine. Că nimeni nu e potrivit pentru tine. Atunci te vei întreba ce e în neregulă cu tine. Îţi vei spune că poate ţie nu îţi e dat să iubeşti. Că poate eşti prea pretenţioasă. Asta până când apare în viaţa ta EL.
El nu cere de la tine mai mult decât poţi să-i oferi. Tu îi eşti îndeajuns.
El, pe lângă faptul că te iubeşte, te respectă. Iar respectul înseamnă că este conştient de femeia pe care o are.
El te face să zâmbeşti cu un zâmbet pe care nu l-ai mai avut până acum. E ACEL zâmbet.
El te încurajează şi-ţi oferă sprijin moral ca să-ţi urmezi visul, pentru că va crede în talentul tău.
El se interesează dacă ai mâncat, dacă te-ai îmbrăcat gros pentru că e frig afară, dacă ai dormit suficient şi dacă ţi-ai luat medicamentele atunci când eşti răcită.
El, deşi e obosit sau supărat, o să-ţi acorde din timpul şi gândurile lui, pentru că vrea să fii primul lucru cu care adoar... less
Orice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de ... moreOrice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de o inspiraţie. Ea poate intra în viaţa ta ca o inspiraţie ca să îţi împărtăşească momentele bune şi mai puţin bune, care să înjumătăţească povara sentimentelor, şi să dubleze momentele plăcute.
Ea poate să te facă să înţelegi că îi eşti atât de important, încât ce mănânci, ce porţi, ce vorbeşti, nu mai contează doar pentru tine, ci şi pentru ea.
Ea reuşeşte să-ţi demonstreze, fără să fie necesare cuvintele, că o viaţă care nu e trăită în doi, este o viaţă pustie.
Ea face din tine un bărbat mai bun, prin simplul fapt că are încredere în tine, în visele tale şi te sprijină în ceea ce faci.
Ea schimbă sensul cuvântului „acasă”, pentru că vei simţi că acasă e în inima ei.
Ea o să fie lângă tine şi o să te ţină de mână chiar şi atunci când nu a mai rămas nimeni în jurul tău.
Ea ştie că dragostea trece şi prin stomac, de aceea o să învăluie casa cu miros de prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.
Ea nu o să încerce să te schimbe pentru binele ei, ci se va sc... less
In predica de pe munte,Isus a spus:iubiti-va dusmanii. Isus a ma... moreIn predica de pe munte,Isus a spus:iubiti-va dusmanii. Isus a mai spus:daca ochiul tau cel drept te face sa păcătuiești,scoate-l afara si arunca-l....Daca mână ta cea dreapta te face sa pacatuiesti,taie-o... Ai vazut pe cineva care se lupta pentru lege sa faca aceasta? Ai vazut vreo biserică care sa practice acest lucru? Daca ar face asta,biserica ar arata ca o uriasa sectie de amputare! Asadar,ce facea Isus cand a spus aceste lucruri? Isi aducea legea inapoi la standardul ei curat,pentru ca fariseii o redusesera pana acolo unde putea fi respectata din punct de vedere uman. De exemplu,Isus a spus ca,daca te uiti la o femeie cu pofta,ai comis pacat cu ea. Fariseii credeau ca nu pacatuiesti daca nu comiti adulterul in mod fizic. Vezi tu, Isus este expert in folosirea legii lui Dumnezeu pentru a- l aduce pe om la capatul puterilor,astfel incat acesta sa vada ca are nevoie de un Salvator. Prietene,El nu a vrut ca tu sa iti scoti ochiul sau sa iti tai mana.
Fariseii se laudau ca respecta legea;prin urmare,Isus le-a d... less
Vineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, aten... moreVineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, atenție distributivă, concentrare. În mijlocul forfotei îmi îndrept aparatul foto către un copil când mă izbește un cadru uimitor..soarele ce străbate un copac, mi-am adus aminte instant de un capitol intitulat „De ce ne plac apusurile?” scris de un om ce și-a dorit să demonstreze că Dumnezeu nu există fiind un ateu convins iar în urma studiilor sale a ajuns să fie creștin și să scrie o carte foarte bine argumentată dovedind existența lui Dumnezeu prin natură și știință.
A venit toamna și frunzele s-au colorat, le-ai văzut ? Știu, ai fost ocupat. Zeci de copii, vecini de-ai tăi au început școala, ai salutat pe unul din ei și i-ai urat un an școlar cu succes? Știu, te uitai în telefon. A mai trecut un an peste părinții tăi, ai petrecut o zi în acestă toamnă răscolind amintiri frumoase împreună cu ei savurând zascusca proaspăt făcută? Știu, era suspans cu moțiunea de cenzură. Cu toții trecem prin momente grele, cumva ți-ai sunat unul din prieteni să-l ma... less
Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare boln... moreCu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare bolnav, avea nevoie de fructe dar era iarna și fructele erau scumpe (stați să vină decembrie să vedeți prețurile fructelor la Carrefour de ne iau portofelele razna - apoi gândiți-vă cât de scumpe erau în acea vreme fără capitalism și atâția conservanți). A văzut văduva într-o zi struguri în sera regală dar erau la fel de inaccesibili precum fructele din magazin. S-a întâmplat însă ca prințesa să o zărească pe văduvă cum se uita tristă și după ce au avut un dialog, prințesa a tăiat un ciorchine mare și l-a dat văduvei care i-a oferit ca plată câțiva bănuți dar prințesa a spus: „Nu pot să iau banii tăi. Tatăl meu este împărat și nu are nevoie de monedele tale. Poți avea strugurii gratuit, dar cu bani nicidecum.” - Acesta este gândul citit printre rânduri în Septuaginta, Psalmul 16 - „Tu (adică Dumnezeu) ești Domnul meu, Tu nu ai nevoie de bunătatea mea”.
De-a lungul anilor într-o viață, omul caută ca să își aducă recunoștința/ofrandele față de ceva spirit... less
"O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prim... more"O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prima dată este ___________."
Pentru cei ce doresc cărțile de poezie al fratelui Dionisie Giuc... morePentru cei ce doresc cărțile de poezie al fratelui Dionisie Giuchici accesați accesați link îl de mai jos
Măcar că poate avea ș... moreDe ce nu este bine să mergi la biserică ?
Măcar că poate avea și câteva avantaje totuși de ce nu este bine să mergi la biserică? Nici nu mai pomenesc de faptul că pentru mai bine de 50% din oameni duminica înseamnă și singura zi liberă din săptămână, singura zi în care pot dormi fără alarme, pot să viseze liniștiți, să se uite la ceas și apoi să se rostoglească încă umpic în pat trăgând poate chiar mai bine draperiile să se asigure că razele jucăușe ale soarelui nu îi vor deranja.
Nu, nu este bine să mergi la biserică pentru că este mai confortabil să stai în propria-ți locuință sau de vorbă cu porumbeii în parc spunându-le cât ești tu de singur, cât ești tu de evitat de oameni și cât de mult ți-ai dori să ai prieteni. Nu este bine să mergi la biserică pentru că dacă te duci există riscul de a întâlni oameni care au aceleași pasiuni ca ale tale (pe pielea mea am observat), poți întâlni oameni cărora să le pese de tine..oameni care atunci când nu te mai văd iau telefonul în mână și te sună, te invită la o cafea... less
"Fă-ți timp să vezi, să simți și să trăiești fiecare moment... more"Fă-ți timp să vezi, să simți și să trăiești fiecare moment din viața ta! Căci nu e nimic mai regretabil decât sentimentul că ai irosit clipe din viață.
Fă-ți timp să savurezi pe îndelete, precum o cafea tare și bună, fiecare oportunitate care te aduce mai aproape de ceea ce îți dorești! Pentru că nu e nimic mai banal decât o viață fără vise și țeluri.
Fă-ți timp să înțelegi ceea ce ai greșit, să înveți ceea ce nu știi, să păstrezi ceea ce ai! Pentru că fiecare lucru, bun sau rău, contează în viață.
Fă-ți timp să apreciezi micile momente petrecute împreună cu oamenii pe care îi iubești! Pentru că timpul care-ți dăruiește amintiri frumoase nu este irosit.
Fă-ți timp să zâmbești și să te bucuri că ești în viață! Pentru că atâta timp cât respiri le poți face pe toate și poți depăși orice obstacol ți-ar iești în cale.
Fă-ți timp să iubești fiecare om în parte, să-l înțelegi, să-l respecți și să-l apreciezi pentru ceea ce este și nu pentru ceea ce ai vrea tu să fie!
Fă-ți timp să te iubești! Să te înțelegi. Să t... less
Suferinţă-ngăduită ,
mi-este greu să te pri... moreSuferinţă-ngăduită…
Suferinţă-ngăduită ,
mi-este greu să te primesc
şi mă-ntreb ca orişicare
cu ce scop, venit-ai oare?
Eşti tu doar o încercare,
poate mică, poate mare,
a credinţei mele-n Domnul?
Sau eşti poate o mustrare,
o pedeapsă spre-ndreptare
pentru slaba mea credinţă
pentru multa-mi neascultare?
Dar, nu cumva tu eşti un mijloc,
ca prin rana ce mă doare,
Domnul să-Şi arate slava
şi puterea Lui cea mare?
De-a aduce mângâiere,
pace şi încurajare
la atâtea inimi care,
încă nu-I cunosc iubirea
şi-s cuprinşi de disperare?
Suferinţă nedorită,
de la Domnul dacă vii,
eu mă rog să am putere
ca înţelegându-ţi rostul
să te port cu bucurie,
cu încredere deplină,
că lucrezi spre al meu bine
şi spre-al celor necăjiţi.
Iar de vei rămâne-o vreme,
să mă însoţeşti pe drum,
mai cu drag şi har pe Domnul
să-L slujesc decât acum.
Şi de câte ori durerea
mă va apăsa din greu
şi vor curge lacrimi multe
eu să pot privi la Isus,
care-a suferit pe cruce
şi-a murit şi-n locul meu.
Acum 10 luni mi-am cumpărat această plantă, am citit și eu despr... moreAcum 10 luni mi-am cumpărat această plantă, am citit și eu despre ea că ar fi benefică pentru dormitor și pe lângă acest detaliu aduce și o culoare plăcută în cameră. Recunosc faptul că nu sunt nici florar, nici pădurar nici grădinar, sunt stângaci, au fost zile când țipa biata de ea după apă de izvor, apă de munte, din Eufrat...probabil la ce sete avea se mulțumea totuși și cu apa ținută într-o sticlă de plastic luni de zile. Mi-a plăcut rezistența ei în ciuda stângăciilor mele însă în această seară am băgat-o în seamă și două mari bucăți din ea erau putrezite, nu am mai avut răbdare să vină rezultatele de la IML, am întrebat-o rapid pe mama de ce s-au stricat acele două bucăți din floare iar răspunsul mamei m-a pus pe gânduri: „Așa se mai întamplă cu florile, se mai ofilește câte una sau putrezește...așa e și cu organismul nostru.. se mai strică o măsea, mai apare o durere.” - Am curățat floarea și m-am gândit că adesea în viață mai am și pierderi fie de ordin social, financiar sau spiritual dar învăț de la ac... less
Am terminat de citit o carte din Biblie, de unii ignorată, de al... moreAm terminat de citit o carte din Biblie, de unii ignorată, de alții interzisă, o carte despre care îmi amintesc că mi s-a zis pe când eram adolescent, că nu am voie să o citesc până la 18 ani..Cartea Cântărilor. Lăsând la coșul de gunoi motivele de neînțeles ale celor care nu acordă interes acestei cărți, am observat câteva lucruri interesante în carte. Mulți oameni râd de felul în care sunt făcute complimentele în această carte însă acest lucru se datorează faptului că uităm să privim detaliile din natură, uităm să privim creația lui Dumnezeu și dacă nu uităm, oricum nu avem timp de așa ceva, nu? Este mai ușor să spui: „Zâmbetul tău este așa de frumos precum un emoticon de pe WhatsApp” decât să fii creativ, să găsești în jur, chiar și în natură ceva ce ar ilustra cât mai bine zâmbetul persoanei, poate părea bizar ce spun dar decât să audă cineva că zâmbetul îi seamănă cu un rânjet de pe WhatsApp cu siguranță ar fi mult mai încântată dacă ar auzi: „Știi ce? Dimineața savuram o cană de lapte, era așa alb, m-am gâ... less