Forums » Sfaturi & Incurajari

De ce nu este bine să mergi la biserică ?

 • Vineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, aten...  more
 • Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare boln...  more
 • "O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prim...  more
 • Pentru cei ce doresc cărțile de poezie al fratelui Dionisie Giuc...  more
 • De ce nu este bine să mergi la biserică ?

  Măcar că poate avea ș...  more
 • "Fă-ți timp să vezi, să simți și să trăiești fiecare moment...  more
 • Nu uitati sa va rugati...
 • Suferinţă-ngăduită…

  Suferinţă-ngăduită ,
  mi-este greu să te pri...  more
 • Fii fata..

  Fii fata credincioasă. Fata pentru care Dumnezeu e p...  more
 • Acum 10 luni mi-am cumpărat această plantă, am citit și eu despr...  more
 • Am terminat de citit o carte din Biblie, de unii ignorată, de al...  more
 • Va las o lista a cartilor pe care le-am citit de-alungul anilor ...  more
 • 25 de lucruri pe care sotul tau tanjeste sa le auda:

  1.Sunt ata...  more
 • Salutare ! Este primul subiect pe care îl deschid pe această pla...  more
 • Voi scrie puțin mai jos fixurile mele și puteți continua voi .. ❗❗
 • Căci este o profeţie, a cărei vreme este hotărâtă …Dacă zăboveşt...  more
 • Sfântu Petru stătea la poarta raiului și aștepta musafiri, ca de...  more
 • Iacov 5:8

  Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, ...  more
 • „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalm 46:10a)


  B...  more
 • „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalm 46:10a)

  Bi...  more
  • 7 posts
  October 6, 2019 9:20 AM EEST
  De ce nu este bine să mergi la biserică ?

  Măcar că poate avea și câteva avantaje totuși de ce nu este bine să mergi la biserică? Nici nu mai pomenesc de faptul că pentru mai bine de 50% din oameni duminica înseamnă și singura zi liberă din săptămână, singura zi în care pot dormi fără alarme, pot să viseze liniștiți, să se uite la ceas și apoi să se rostoglească încă umpic în pat trăgând poate chiar mai bine draperiile să se asigure că razele jucăușe ale soarelui nu îi vor deranja.

  Nu, nu este bine să mergi la biserică pentru că este mai confortabil să stai în propria-ți locuință sau de vorbă cu porumbeii în parc spunându-le cât ești tu de singur, cât ești tu de evitat de oameni și cât de mult ți-ai dori să ai prieteni. Nu este bine să mergi la biserică pentru că dacă te duci există riscul de a întâlni oameni care au aceleași pasiuni ca ale tale (pe pielea mea am observat), poți întâlni oameni cărora să le pese de tine..oameni care atunci când nu te mai văd iau telefonul în mână și te sună, te invită la o cafea să povestiți. Când te-a sunat cineva ultima oară să te întrebe strict ce mai faci fără să aibe nevoie de un anumit ajutor? Porumbeii pot fi buni ascultători, ei oricum sunt interesați de carbohidrații pe care îi arunci pe jos dar un om poate simți cu tine, poate fi alături de tine, dar cine își dorește așa ceva?

  Nu, nu este bine să mergi la biserică pentru că orice schimbare doare mai ales pe măsură ce anii trec, oamenii sunt mai iritați când vine vorba de o modificare a stilului de viață. Ai ținut umbrela 10 ani de zile sub cuier? Să-l ferească sfinții pe musafirul care pune umbrela în altă parte, nu se va alege decât cu cea mai scurtă vizită din istorie făcută unui om. Defapt schimbările în rău sunt mai acceptate, altfel nu-mi explic nici cazul Caracal, nici cârciuma împânzită de oameni trecuți de vârsta a doua. Problema este la o schimbare în bine, deobicei doare, uneori presupune să te faci preș în viață pentru ca alții să calce pe tine, alteori presupune renunțare la ambiții, renunțare la egoism, renunțare la plăceri dăunătoare și trupului într-un final dar și sufletului. Cine și-ar dori necazul acesta de a fi un om mai bun?

  Nu, nu este bine să mergi la biserică pentru că societatea a reușit să ne țină cu ochii cât cepele și inima cât puricele în fața unui ecran colorat pe nume televizor alimentându-ne emoțiile cu ***, scandal și sânge (regula celor „3 S” din jurnalism, specialiștii știu despre ce vorbesc) – nu este bine să mergi la biserică pentru că acolo aflii adevăratele valori ce contează în viață, acolo inima ți se face cât puricele când vezi un om venind în cârje și în urma rugăciunilor Dumnezeu îl vindecă și pleacă de la biserică pe picioarele lui, fără cârje (am fost prezent când s-a întâmplat așa ceva deci nu vorbesc prostii); acolo ți se fac ochii cât cepele și ai nevoie de un asistent să îți închidă gura căscată când auzi și vezi tineri ce se drogau și au fost eliberați de Dumnezeu, oameni din lumea interlopă ce au renunțat la bani, nume, influență când au înțeles cine sunt ei și cine este Dumnezeu, oameni cu studii și oameni fără studii cu vieți transformate de Dumnezeu. Dar nu este bine să mergi la biserică să auzi și să experimentezi astfel de lucruri pentru că există posibilitatea de a-L întreba pe Dumnezeu: „Exiști? Vreau să Te văd în viața mea” – o posibilitate de care firește nu s-ar bucura nici societatea, nici mulți din prieteni, nici o parte din rude și mai ales..nici Diavolul.

  Nu, nu este bine să mergi la biserică pentru că în viață oamenii îți greșesc și ești hotărât să îi pedepsești, indiferent sub ce formă, vrei să fii îndreptățit, vorba românului: „Îi arăt eu lui !” și cu siguranță că ai argumente raționale și ești ferm în hotărârea ta dar dacă ajungi cumva la biserică într-un astfel de moment al vieții, planurile îți vor fi date peste cap pentru că acolo vei afla că pentru tine a murit Cineva, deși nu erai încă născut, deși după ce te-ai născut ai trăit ani de zile fără să ai habar sau și mai rău, având habar; acolo vei afla că deși prin viața ta, prin alegerile tale nu ai fii meritat să fii iubit de Dumnezeu, totuși El te iubește așa cum ești, unul din versetele bizare din Biblie pentru rațiunea umană spune: „(Dumnezeu) care cheamă lucrurile care nu sunt, ca și cum ar fi” cu alte cuvinte pe mine mă numește copil al Său sau un om iertat măcar că eu de fel nu sunt, doar prin Isus pot fi. Te duci la biserică având o hotârâre în inima ta și pleci de acolo înțelegând că Cineva te iubește măcar că nu meriți și că exact aceeași atitudine trebuie să o ai și tu, iubind mai ales pe cei ce nu sunt de iubit, care au făcut din întristarea ta un adevărat sport.

  Nu-i așa că nu merită? Nu mai bine lași sufletul să dea „seen” la acest mesaj și să îți vezi mai departe liniștit de viață ?

  În final vreau să completez cu un fapt real ce a avut loc într-adevăr acum mult timp dar încă este relevant: ne spune Biblia despre niște băieți buni, băieții lui Core, au ajuns să scrie psalmi deci fie cântece, fie poezii.– Tatăl lor, care ghici cum îl chema? Exact, Core – a fost un om ce s-a răsculat și a adunat și câțiva oameni de partea lui, vroiau să facă exact opusul a ceea ce Dumnezeu a spus să facă și au sfârșit printr-o moarte tragică, demnă de SF.. s-a deschis pământul și i-a înghițit (mi se face pielea de găină când mă gândesc la această imagine). Bun, într-una din scrieri, băieții lui Core zic așa: „Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu decât să locuiesc în corturile răutăţii!” Psalmul 84 pentru curioși. Sătui de răutatea pe care ei o vedeau la tatăl lor și la prietenii lui, ei au ajuns să afirme că mai bine să stea o zi la biserică decât aproape 3 ani în alte locuri. Așadar nu este bine să mergi la biserică pentru că poate ești mulțumit cu răutatea pe care o vezi în jur, poate că nu vrei să aduci o schimbare în familia ta, la locul de muncă, la cămin sau facultate, de ce să fim complici la a face lumea în care trăim să fie o lume mai bună?

  Nu, nu este bine să mergi la biserică totuși eu voi merge dar fiind duminică dimineața m-am gândit că poate aceste gânduri te vor ajuta să iei decizia cea bună.