Forums » Sfaturi & Incurajari

Deși este gratis, cât mă costă?

 • ”O fetiţă de 5 anişori şi-a întrebat fratele mai mare: « ce e &q...  more
 • Unul din cel mai iritant fapt este să primești un cadou și să nu...  more
 • CĂȚELUȘI DE VÂNZARE

  Un proprietar de magazin a atârnat într-o z...  more
 • Marea de foc din Australia este de-a dreptul cutremurătoare și n...  more
 • Alexandru Nazarie
  9 minute ·
  Multe mesaje, multe urări, multe g...  more
 • Unii oameni pun la îndoială existența lui Moș Crăciun, alții pun...  more
 • Nu am reușit să cunosc până acum un om care să fie supărat că ve...  more
 • De-a lungul istoriei au avut loc tot felul de întâmplări cu parf...  more
 • „Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ...  more
 • By . .
  November 20, 2019
  "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • By . .
  November 20, 2019
  "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • By . .
  November 20, 2019
  "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • Astăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scum...  more
 • România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un ...  more
 • Te vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine ş...  more
 • Orice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de ...  more
 • In predica de pe munte,Isus a spus:iubiti-va dusmanii. Isus a ma...  more
 • Vineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, aten...  more
 • Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare boln...  more
 • "O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prim...  more
  • 17 posts
  October 12, 2019 1:38 PM EEST
  Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare bolnav, avea nevoie de fructe dar era iarna și fructele erau scumpe (stați să vină decembrie să vedeți prețurile fructelor la Carrefour de ne iau portofelele razna - apoi gândiți-vă cât de scumpe erau în acea vreme fără capitalism și atâția conservanți). A văzut văduva într-o zi struguri în sera regală dar erau la fel de inaccesibili precum fructele din magazin. S-a întâmplat însă ca prințesa să o zărească pe văduvă cum se uita tristă și după ce au avut un dialog, prințesa a tăiat un ciorchine mare și l-a dat văduvei care i-a oferit ca plată câțiva bănuți dar prințesa a spus: „Nu pot să iau banii tăi. Tatăl meu este împărat și nu are nevoie de monedele tale. Poți avea strugurii gratuit, dar cu bani nicidecum.” - Acesta este gândul citit printre rânduri în Septuaginta, Psalmul 16 - „Tu (adică Dumnezeu) ești Domnul meu, Tu nu ai nevoie de bunătatea mea”.
  De-a lungul anilor într-o viață, omul caută ca să își aducă recunoștința/ofrandele față de ceva spiritual ce consideră el că merită atenția lui și împins de dogme și de cine știe ce încredințări ciudate ale unor pastori sau „pastori”, preoți și alte ființe asemănătoare ajunge să-și consume energia, uneori banii, timpul, rațiunea fără de folos. Bătrânica cine știe ce bani avea de dat prințesei, probabil nici 2 gume „Turbo” nu ar fi putut cumpăra prințesa și am putea spune că este bun simț din partea bătrânei însă în același mod poate fi mai degrabă înțeles ca o insultă adusă familiei regale. Dar ce o fi primit acea bătrânică gratis până atunci în viață? Să ne gândim puțin la noi: într-o lume atât de capitalistă, într-o lume în care toată lumea suge sânge(bani) de la tine mai rău decât tânțarii, într-o lume de așa mulți profitori, într-o astfel de lume să auzi că sufletul tău...ceea ce ai mai de preț, poate fi salvat, iertat doar prin credința în Isus? Crezând că El a murit și a înviat? Poftim? Adică fără pomeni? Fără drumuri până la Meka? Fără să arunci bombe la metrou și să strigi „Allah Akbar”? Fără să dai bani și fără să primești acatiste pentru iertarea păcatului? Da..este bizar dar acesta este darul, cadoul lui Dumnezeu pentru noi, pentru fiecare în parte. Este greu de acceptat pentru că am observat până acum în viață că dacă cineva îți oferă ceva gratis deobicei este fără valoare, ori are ceva defecte, ori nu mai avea loc prin casă și era oricum plin de pânze de păianjeni - Dumnezeu oferă salvarea sufletului prin credința în Isus, culmea că tot El oferă credința dar o oferă prin Cuvântul Său (adică Biblia), aceasta este ecuația cea mai simplă posibilă dar modificată de oameni, încărcată cu variabile și necunoscute care nu își au locul acolo și din păcate viețile multor oameni au avut de suferit din cauza acestor modificări.
  Este greu să spui că ești salvat prin credința în Isus pentru că prietenii se dau mari cu apartamentele pe care le au, cu mașinile din garaj, totul se învârte în jurul banilor și a bunurilor, cum să nu te coste pe tine mântuirea nici un leu? Nu, nu costă - am ajuns să fim mult prea mândri ca să putem accepta un asemenea gest de iubire din partea lui Dumnezeu; am ajuns puternici, măcar că fără sănătate de la Dumnezeu nu am fi fost decât un alt număr de înregistrare de la spitalul Floreasca. Am ajuns să cred că smerenia este un cost mult prea mare pe care oamenii nu și-l permit.
  Bătrânica a fost pusă la zid: „ori accepți strugurii gratis, ori pleci fără ei.” - Ecuația este simplă, noi încă nu suntem puși la zid, așteptăm să ne vină problemele, să ne vină necazurile, să ne vină amenzile, să ne vină certurile, să ne acapareze totul ca să putem îngenunchea în rugăciune și să mâncăm pe pâine Biblia. Dar poți să fii deștept acum cât ești bine să faci ceea ce mai devreme sau mai târziu oricum vei face însă cu cât faci mai repede, cu atât viața ta va avea o altă traiectorie și bineînțeles că poate fi spre binele/binecuvântarea ta, fie spre rău/blestem.