Forums » Sfaturi & Incurajari

Deși este gratis, cât mă costă?

 • E tristă și cu lacrimi despărțirea
  autor: Nichifor Nicu
  07/08/20...  more
 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
  • 27 posts
  October 12, 2019 1:38 PM EEST
  Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare bolnav, avea nevoie de fructe dar era iarna și fructele erau scumpe (stați să vină decembrie să vedeți prețurile fructelor la Carrefour de ne iau portofelele razna - apoi gândiți-vă cât de scumpe erau în acea vreme fără capitalism și atâția conservanți). A văzut văduva într-o zi struguri în sera regală dar erau la fel de inaccesibili precum fructele din magazin. S-a întâmplat însă ca prințesa să o zărească pe văduvă cum se uita tristă și după ce au avut un dialog, prințesa a tăiat un ciorchine mare și l-a dat văduvei care i-a oferit ca plată câțiva bănuți dar prințesa a spus: „Nu pot să iau banii tăi. Tatăl meu este împărat și nu are nevoie de monedele tale. Poți avea strugurii gratuit, dar cu bani nicidecum.” - Acesta este gândul citit printre rânduri în Septuaginta, Psalmul 16 - „Tu (adică Dumnezeu) ești Domnul meu, Tu nu ai nevoie de bunătatea mea”.
  De-a lungul anilor într-o viață, omul caută ca să își aducă recunoștința/ofrandele față de ceva spiritual ce consideră el că merită atenția lui și împins de dogme și de cine știe ce încredințări ciudate ale unor pastori sau „pastori”, preoți și alte ființe asemănătoare ajunge să-și consume energia, uneori banii, timpul, rațiunea fără de folos. Bătrânica cine știe ce bani avea de dat prințesei, probabil nici 2 gume „Turbo” nu ar fi putut cumpăra prințesa și am putea spune că este bun simț din partea bătrânei însă în același mod poate fi mai degrabă înțeles ca o insultă adusă familiei regale. Dar ce o fi primit acea bătrânică gratis până atunci în viață? Să ne gândim puțin la noi: într-o lume atât de capitalistă, într-o lume în care toată lumea suge sânge(bani) de la tine mai rău decât tânțarii, într-o lume de așa mulți profitori, într-o astfel de lume să auzi că sufletul tău...ceea ce ai mai de preț, poate fi salvat, iertat doar prin credința în Isus? Crezând că El a murit și a înviat? Poftim? Adică fără pomeni? Fără drumuri până la Meka? Fără să arunci bombe la metrou și să strigi „Allah Akbar”? Fără să dai bani și fără să primești acatiste pentru iertarea păcatului? Da..este bizar dar acesta este darul, cadoul lui Dumnezeu pentru noi, pentru fiecare în parte. Este greu de acceptat pentru că am observat până acum în viață că dacă cineva îți oferă ceva gratis deobicei este fără valoare, ori are ceva defecte, ori nu mai avea loc prin casă și era oricum plin de pânze de păianjeni - Dumnezeu oferă salvarea sufletului prin credința în Isus, culmea că tot El oferă credința dar o oferă prin Cuvântul Său (adică Biblia), aceasta este ecuația cea mai simplă posibilă dar modificată de oameni, încărcată cu variabile și necunoscute care nu își au locul acolo și din păcate viețile multor oameni au avut de suferit din cauza acestor modificări.
  Este greu să spui că ești salvat prin credința în Isus pentru că prietenii se dau mari cu apartamentele pe care le au, cu mașinile din garaj, totul se învârte în jurul banilor și a bunurilor, cum să nu te coste pe tine mântuirea nici un leu? Nu, nu costă - am ajuns să fim mult prea mândri ca să putem accepta un asemenea gest de iubire din partea lui Dumnezeu; am ajuns puternici, măcar că fără sănătate de la Dumnezeu nu am fi fost decât un alt număr de înregistrare de la spitalul Floreasca. Am ajuns să cred că smerenia este un cost mult prea mare pe care oamenii nu și-l permit.
  Bătrânica a fost pusă la zid: „ori accepți strugurii gratis, ori pleci fără ei.” - Ecuația este simplă, noi încă nu suntem puși la zid, așteptăm să ne vină problemele, să ne vină necazurile, să ne vină amenzile, să ne vină certurile, să ne acapareze totul ca să putem îngenunchea în rugăciune și să mâncăm pe pâine Biblia. Dar poți să fii deștept acum cât ești bine să faci ceea ce mai devreme sau mai târziu oricum vei face însă cu cât faci mai repede, cu atât viața ta va avea o altă traiectorie și bineînțeles că poate fi spre binele/binecuvântarea ta, fie spre rău/blestem.