Forums » Sfaturi & Incurajari

De ce nu putem avea un președinte creștin ?

 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • in Jocuri
  Tue at 12:10 PM
  Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
 • Poți fugi dar nu te poți ascunde
  autor: Nichifor Nicu
  28/02/2020...  more
 • Studiile arată că o femeie abea la al 6-lea selfie pare a fi cât...  more
 • Sa mergem pe munte unde Isus a luat trei ucenici,Petru,Iacov si ...  more
 • Într-o zi un băiat văzându-și vecinul că este plin de succes, de...  more
 • Unul din cei mai creativi și îndrăgiți scriitori, Mark Twain, mu...  more
 • ”O fetiţă de 5 anişori şi-a întrebat fratele mai mare: « ce e &q...  more
 • Unul din cel mai iritant fapt este să primești un cadou și să nu...  more
 • CĂȚELUȘI DE VÂNZARE

  Un proprietar de magazin a atârnat într-o z...  more
 • Marea de foc din Australia este de-a dreptul cutremurătoare și n...  more
 • Alexandru Nazarie
  9 minute ·
  Multe mesaje, multe urări, multe g...  more
 • Unii oameni pun la îndoială existența lui Moș Crăciun, alții pun...  more
 • Nu am reușit să cunosc până acum un om care să fie supărat că ve...  more
  • 22 posts
  November 12, 2019 11:32 AM EET
  România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un popor creștin dinainte de Hristos ! Nu știu de unde și până unde această tocăniță de termeni. În sfârșit, trecând peste acest detaliu și analizând datele de la Institutul Național de Statistică din România am remarcat că fără a mai pune la socoteală pe creștinii ortodocși, sunt mai bine de 1 milion de creștini ce aparțin unor culte diferite (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie, reformați etc). Cum este posibil ca dintr-un neam atât de credincios să nu candideze măcar un om cu frică de Dumnezeu? Un om care să merite votul de încredere al tău, un om care să țină la valorile creștine pe care s-a clădit Europa inițial. Peste 16 milioane de creștini ortodocși în această țară și ne uităm la televizor cum președintele Americii cântă imnuri creștine, se roagă lui Dumnezeu pentru țară și promovează valorile creștine. De ce nu se ridică un președinte creștin? Pentru că am uitat una din puținele rugăciuni făcute de Hristos pe acest pământ și când spun „puținele rugăciuni” mă refer la faptul că puține au rămas consemnate în evanghelii: „Și Mă rog nu numai pentru aceștia (era vorba despre ucenici aici), ci și pentru cei ce cred în Mine prin cuvântul lor, ca toți să fie una, așa cum Tu, Tată, ești în Mine, iar eu în Tine.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 17:20-22).

  Suntem noi una? Nu cumva ne bârfim? Nu cumva ne punem piedici? Nu cumva am neglijat încurajarea aproapelui? Vedem pe cineva ridicându-se poate puțin deasupra noastră și căutăm cu orice preț să îl doborâm. Nu suntem una pentru că din ambiție și orgoliu, ne divizăm atât de mult și în biserici și în societate. Vor cei ce conduc țara să fim una? Nicidecum pentru că nici mass-media, nici o forță politică nu își dorește ca oamenii să fie uniți, spunea Helen Keller: „De unii singuri putem face atât de puține, împreună putem face atât de multe.” ! Poate unul din prietenii tăi ar fi putut fi un președinte dacă nu i-ai fi pus tu bețe în roate, dacă nu l-ai fi batjocorit, vorbit de rău; poate cineva din familia ta ar fi putut fi un ministru deosebit dacă l-ai fi încurajat atunci când avea cea mai mare nevoie.

  Duminică pe la 21:30 cumpăram câteva lucruri dintr-un magazin de cartier obosit de atâtea ore de funcționare, cred că și legumele ușor trecute de vârsta a doua cereau patronului să închidă mai repede luminile din interior. Am întrebat-o pe doamna vânzătoare dacă a votat, dar nu a avut timp pentru că de la 7 dimineața era la muncă și apoi a concluzionat zicând „și ce dacă..oricum nu se schimbă nimic în țara asta” însă i-am răspuns cu adevărul care de atât de mulți oameni este ocolit și chiar acoperit cu un cearșaf: „țara se va schimba când eu și dumneavoastră ne vom schimba, schimbarea începe de la noi.” - uimit fiind de cuvintele ce tocmai le-am folosit, am realizat că defapt acesta este adevărul. Schimbarea în țară va începe cu mine, cu tine, când fiecare acolo unde suntem, acasă, la biserică, la locul de muncă, în vacanță, la cumpărături ne vom iubi aproapele, vom căuta să fim una, una în credință, una în rugăciune. Se roagă Domnul Isus Hristos pentru unitatea oamenilor, nu te ambiționa să lupți împotriva unei rugăciuni sfinte.

  Ce rămâne de făcut totuși? Renunță la orgoliu și mândrie, sună-ți prietenii care te-au călcat pe bătătură, încurajează-ți verișorul, fratele, sora sau părinții, oferă un zâmbet bătrânului de pe stradă, nu-ți impune părerile indiferent câte argumente ai avea, respectă, iubește, caută să fii una cu cei din jur, una în credință ! Rostește rugăciunea Mântuitorului: „Doamne, ajută-mă să fiu una cu cei care cred în Tine!” și atunci când vei avea șansa de a fi „una” acționează ca atare.

  Aceste alegeri sunt compromise, dar dacă vom face schimbări în viețile noastre, sunt șanse mari ca în 2024 să putem avea un președinte creștin.
  This post was edited by Alex N at November 12, 2019 11:35 AM EET