Forums » Sfaturi & Incurajari

De ce nu putem avea un președinte creștin ?

 • „Chiar și un ceas care nu merge arată ora exactă de două ori pe ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • "Și totuși…!
  Încerci în fiecare zi să faci totul mai bine, ...  more
 • Astăzi este vestita zi de așa zise reduceri, mii de produse scum...  more
 • România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un ...  more
 • Te vei lovi de oamenii nepotriviţi. Te vei strădui să fie bine ş...  more
 • Orice bărbat care are un ţel şi un scop în viaţă, are nevoie de ...  more
 • In predica de pe munte,Isus a spus:iubiti-va dusmanii. Isus a ma...  more
 • Vineri dup-amiază, gălăgie, zeci de copii, agitație, griji, aten...  more
 • Cu ani în urmă în Europa o văduvă săracă avea un copil tare boln...  more
 • "O carte pe care mi-aș dori să o citesc din nou pentru prim...  more
 • Pentru cei ce doresc cărțile de poezie al fratelui Dionisie Giuc...  more
 • De ce nu este bine să mergi la biserică ?

  Măcar că poate avea ș...  more
 • "Fă-ți timp să vezi, să simți și să trăiești fiecare moment...  more
 • Nu uitati sa va rugati...
 • Suferinţă-ngăduită…

  Suferinţă-ngăduită ,
  mi-este greu să te pri...  more
 • Fii fata..

  Fii fata credincioasă. Fata pentru care Dumnezeu e p...  more
 • Acum 10 luni mi-am cumpărat această plantă, am citit și eu despr...  more
 • Am terminat de citit o carte din Biblie, de unii ignorată, de al...  more
  • 10 posts
  November 12, 2019 11:32 AM EET
  România este conform unei declarații date de domnul Iliescu, un popor creștin dinainte de Hristos ! Nu știu de unde și până unde această tocăniță de termeni. În sfârșit, trecând peste acest detaliu și analizând datele de la Institutul Național de Statistică din România am remarcat că fără a mai pune la socoteală pe creștinii ortodocși, sunt mai bine de 1 milion de creștini ce aparțin unor culte diferite (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie, reformați etc). Cum este posibil ca dintr-un neam atât de credincios să nu candideze măcar un om cu frică de Dumnezeu? Un om care să merite votul de încredere al tău, un om care să țină la valorile creștine pe care s-a clădit Europa inițial. Peste 16 milioane de creștini ortodocși în această țară și ne uităm la televizor cum președintele Americii cântă imnuri creștine, se roagă lui Dumnezeu pentru țară și promovează valorile creștine. De ce nu se ridică un președinte creștin? Pentru că am uitat una din puținele rugăciuni făcute de Hristos pe acest pământ și când spun „puținele rugăciuni” mă refer la faptul că puține au rămas consemnate în evanghelii: „Și Mă rog nu numai pentru aceștia (era vorba despre ucenici aici), ci și pentru cei ce cred în Mine prin cuvântul lor, ca toți să fie una, așa cum Tu, Tată, ești în Mine, iar eu în Tine.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 17:20-22).

  Suntem noi una? Nu cumva ne bârfim? Nu cumva ne punem piedici? Nu cumva am neglijat încurajarea aproapelui? Vedem pe cineva ridicându-se poate puțin deasupra noastră și căutăm cu orice preț să îl doborâm. Nu suntem una pentru că din ambiție și orgoliu, ne divizăm atât de mult și în biserici și în societate. Vor cei ce conduc țara să fim una? Nicidecum pentru că nici mass-media, nici o forță politică nu își dorește ca oamenii să fie uniți, spunea Helen Keller: „De unii singuri putem face atât de puține, împreună putem face atât de multe.” ! Poate unul din prietenii tăi ar fi putut fi un președinte dacă nu i-ai fi pus tu bețe în roate, dacă nu l-ai fi batjocorit, vorbit de rău; poate cineva din familia ta ar fi putut fi un ministru deosebit dacă l-ai fi încurajat atunci când avea cea mai mare nevoie.

  Duminică pe la 21:30 cumpăram câteva lucruri dintr-un magazin de cartier obosit de atâtea ore de funcționare, cred că și legumele ușor trecute de vârsta a doua cereau patronului să închidă mai repede luminile din interior. Am întrebat-o pe doamna vânzătoare dacă a votat, dar nu a avut timp pentru că de la 7 dimineața era la muncă și apoi a concluzionat zicând „și ce dacă..oricum nu se schimbă nimic în țara asta” însă i-am răspuns cu adevărul care de atât de mulți oameni este ocolit și chiar acoperit cu un cearșaf: „țara se va schimba când eu și dumneavoastră ne vom schimba, schimbarea începe de la noi.” - uimit fiind de cuvintele ce tocmai le-am folosit, am realizat că defapt acesta este adevărul. Schimbarea în țară va începe cu mine, cu tine, când fiecare acolo unde suntem, acasă, la biserică, la locul de muncă, în vacanță, la cumpărături ne vom iubi aproapele, vom căuta să fim una, una în credință, una în rugăciune. Se roagă Domnul Isus Hristos pentru unitatea oamenilor, nu te ambiționa să lupți împotriva unei rugăciuni sfinte.

  Ce rămâne de făcut totuși? Renunță la orgoliu și mândrie, sună-ți prietenii care te-au călcat pe bătătură, încurajează-ți verișorul, fratele, sora sau părinții, oferă un zâmbet bătrânului de pe stradă, nu-ți impune părerile indiferent câte argumente ai avea, respectă, iubește, caută să fii una cu cei din jur, una în credință ! Rostește rugăciunea Mântuitorului: „Doamne, ajută-mă să fiu una cu cei care cred în Tine!” și atunci când vei avea șansa de a fi „una” acționează ca atare.

  Aceste alegeri sunt compromise, dar dacă vom face schimbări în viețile noastre, sunt șanse mari ca în 2024 să putem avea un președinte creștin.
  This post was edited by Alex Nazarie at November 12, 2019 11:35 AM EET