Forums » Sfaturi & Incurajari

Învățând de la stele

 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
 • Poți fugi dar nu te poți ascunde
  autor: Nichifor Nicu
  28/02/2020...  more
  • 27 posts
  December 24, 2019 9:40 PM EET
  Nu am reușit să cunosc până acum un om care să fie supărat că vede o stea pe cer, nu am cunoscut pe cineva care să se mânie privind la un grup de stele și nici pe cineva dormind cu frică după ce a văzut o stea căzătoare. Tuturor ne plac stelele, de aici de unde suntem noi le vedem așa micuțe și drăguțe, nu-i așa ?

  Stelele și prăjitura
  Ni se spune în Biblie că Dumnezeu a creat doi mari luminători, soarele pentru zi și luna pentru noapte și apoi simplu și fără detalii „a făcut și stelele”. Am făcut o dată o prăjitură cu biscuiței și au ieșit câteva porții delicioase ce-i drept, la urmă mi-a mai rămas puțină cremă în vas, cremă care nici aceea nu era chiar așa bine amestecată fiind pe fundul vasului și mi-au mai rămas și niște biscuiți mai storciți, mai rupți, mai dezmembrați, știi cum rămân biscuiții de la sfârșitul pachetului; și am zis în sinea mea: „De ce să îi arunc? Hai să mai fac o porție, o voi mânca eu dacă nu o va dori nimeni.” ! Ei bine cam așa citesc eu despre stele..a fost creat luminătorul cel mare „soarele” cu jobul lui, luminătorul cel mic „luna” cu jobul lui și apoi au fost făcute stelele. Dar ce interesant este că deși putea folosi orice ar fi vrut El din Univers, Dumnezeu a folosit fix o stea ca să arate magilor unde se va naște Isus. Nici eu, nici tu, nu suntem pe pământ la întâmplare. Dumnezeu nu a creat 10 suflete și văzând că au mai rămas puține ingrediente să mai facă unul șubrezit și incomplet. Dumnezeu ne-a creat pe fiecare în parte deosebiți pentru că Dumnezeu iubește creația Sa, înaintea Lui fiecare suflet are aceeași valoare, același preț a fost plătit pentru salvare. Poate sunt oameni care te desconsideră, te disprețuiesc chiar, dar ceea ce ești în ochii lui Dumnezeu este cel mai relevant adevăr despre tine !

  Cu toții suntem ca niște stele, suntem așa de mulți pe pământul acesta precum stele în Univers - îi spune Dumnezeu într-o seară lui Avraam: „Uită-te la ceruri și numără stelele, dacă poți! Așa de numeroși vor fi urmașii tăi” probabil că astăzi l-ar fi trimis pentru această ilustrație în Piața Victoriei la metrou într-o zi de luni dimineața la ora 8. Au fost milioane de stele pe cer și Dumnezeu s-a folosit doar de una din ele, o stea care a rămas în istorie, o stea care este consemnată și de astrologii antici. Ce a avut special această stea? Ce putem învăța de la ea ?

  Spunea Jean de La Bruyère că „nu există în viață ocupație mai laborioasă decât căutarea faimei; viața ajunge la sfârșit înainte să apuci măcar să-ți faci planul pentru ea” ! Mulți au căutat să fie stele și acum oamenii calcă pe ele pe bulevardul Hollywood din Los Angeles. Investești mult timp și energie dar
  nici banii, nici frumusețea, nici înțelepciunea, nici arta nu sunt garanții că vei fi steaua care va avea impact în lume.

  Singura stea care a luminat atât de puternic în acele vremuri a fost steaua care a ghidat oamenii către Isus. Poți să alergi după bani, după carieră, după faimă și temporar să le ai dar vei intra în istorie dacă alegi să fii ghidul oamenilor către Isus. Mulți oameni ne înconjoară, la birou, la muncă, la facultate, la școală, în cartier și poate că tu ești singurul care poate ghida oamenii către Hristos. Nu sunt mulți care fac asta dar nu uita că nu au fost milioane de stele care au călăuzit magii către Betleem, ni se spune că a fost una, tu fii înțelept și nu te uita la ce fac alții, fă ceea ce te va ajuta să rămâi în istorie, fii ghidul oamenilor către Dumnezeu !

  Singura stea care a luminat atât de puternic în acele vremuri a fost steaua care a dispărut. Au văzut magii steaua și „nu au mai putut de bucurie” (Sfânta Evanghelie după Matei) și au intrat la Isus, Regele, și au venit cu daruri: aur, smirnă și tămâie și când să plece și-au scos telefoanele să-și facă poze cu steaua, unul din ei abea ce prinseseră un semnal 3G din Ierusalim, avea o liniuță doar deci putea face cel mult un „story” cu steaua. Bun, atenție, zâmbet, dar staaii.. unde este steaua?? Steaua nu mai era. Nu mai știm nimic despre acea stea, de ce? Pentru că steaua și-a îndeplinit misiunea și a dispărut din peisaj. Nu mai scrie despre ea nimic în Biblie după ce și-a terminat treaba.

  Poți fi un mare vorbitor iscusit, un om care face fapte mărețe și bune, un cântăreț deosebit, un om al rugăciunii, un om al milosteniei dar dacă aștepți laudele oamenilor, degeaba ai făcut tot, pentru că nu vei rămâne în istorie. Nu ghidezi atenția oamenilor spre Dumnezeu, doar te folosești de Numele Lui ca să te arăți pe tine.. acest gând ne ajută să înțelegem mai bine de ce unii oameni se vor întreba într-o zi: „Doamne, nu am făcut noi în Numele Tău?” ! Prin ceea ce faci, îndrepți atenția oamenilor către Dumnezeu? Excelent, apoi fugi, lasă-i pe oameni să-l vadă în continuare doar pe Dumnezeu. După cum spunea pastorul Florin Ianovici într-o predică anul acesta: „Treaba mea este între mine și Dumnezeu, recunoștința omului este treaba lui între el și Dumnezeu”! Dumnezeu niciodată nu rămâne dator, drept dovadă iată secole la rând a fost această stea pomenită și chiar eu astăzi, la 2000 de ani distanță, scriu legându-mi cuvintele de ea.

  Învăț de la steaua care a rămas în istorie că pot să-i calc pe urme doar dacă prin ceea ce fac îndrept oamenilor privirea și atenția către Dumnezeu și mai învăț că trebuie să mă fac nevăzut oamenilor după ce i-am îndreptat spre Dumnezeu pentru ca nu cumva să culeg vreo laudă pe care defapt Dumnezeu se cuvine să o primească. Este un proces care repetat în fiecare zi va dezvolta în noi un caracter pe care Dumnezeu cu drag îl va consemna în istorie.

  Sărbători fericite în care să fii și tu fericit, nu numai ele !