Forums » Sfaturi & Incurajari

Trăind un „1 Aprilie” în fiecare zi

 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
  • 27 posts
  January 23, 2020 10:45 PM EET
  Unul din cei mai creativi și îndrăgiți scriitori, Mark Twain, murdărind cu stiloul un document, ne-a lăsat o amintire captivantă despre ziua de 1 Aprilie: „Aceasta este ziua care ne amintește ceea ce suntem în celălalte 364 de zile”.

  Putem trăi un „1 Aprilie” zilnic și indicii avem destule. A fost o vreme când s-a spus că francul elvețian este o monedă stabilă așa că românii au sărit cu mic, cu mare, doar cu buletinul la bănci, credite... pe atunci francul era 2,2...2,4 iar acum francul elvețian costă 4,4 lei, mai bine ca dolarul american, ia și plătește române. Să mai amintim aici de Caritas? Stai că m-am dus prea departe. Bitcoin?

  Mi s-a întâmplat să merg la un medic specializat pe medicină sportivă și am avut câteva întrebări notate cu naivitate pe o coală dintr-un caiet de matematică. Am ieșit din cabinetul dânsului aproape plângând, cică am un picior mai scurt decât celălalt, scolioză și a mai spus dânsul ceva grav pe acolo. Du-te, fă RMN, medic de familie, clinici.. un alt medic a verificat rezultatele și a râs de diagnosticul inițial, așadar totul a fost doar un „1 Aprilie”.

  N-am să uit cum în Carrefour mă uitam după brăduți de pus în mașină, am zis despre mașina mea că dacă tot au biciuit-o cu cheile pe exterior șoferii nervoși, măcar înăuntru să se simtă și ea frumoasă. Ajuns la raionul auto, văd o ofertă de trei brăduți (de firmă) la un preț special, gata-gata să pun în cărucior produsul..când instinctul meu de inginer mă provoacă la un calcul matematic și mare mi-a fost mirarea să observ că dacă aș fi cumpărat aceiași 3 brăduți individual, ar fi fost mai ieftin decât dacă i-aș fi luat la ofertă. De blackfriday nu are rost să mai pomenim. Suntem înconjurați în multe magazine zilnic cu oferte de „1 Aprilie”.

  Și sunt atâtea situații în care simți să te deschizi, să-i spui unui om off-ul tău, durerea, suspinul sau poate chiar bucuria ta și faci acest lucru în speranța că nu va fi un subiect discutat în public sau cu alții, pentru că dacă ți-ai fi dorit asta, ai fi postat direct pe facebook și măcar că ai siguranța unei promisiuni că totul va rămâne confidențial, totuși..ajungi să vezi că până și cel de lângă tine de foarte multe ori este un „1 Aprilie”.

  Observ că cel puțin în domeniile principale ale vieții sunt predispus să trăiesc un „1 Aprilie” zilnic dar totuși, în altă lume nu mă pot teleporta, și chiar dacă aș putea face asta, sunt convins că lista de așteptare este lungă, chiar mai lungă decât o coadă de la instituțiile românești.

  Mă întreb așadar, care este soluția ? Pentru că aș vrea să am o liniște pe toate planurile. Mi-am pus încrederea în soluții financiare și am pierdut, mi-am pus încrederea în unii doctori (nu generalizez, vorbesc strict de anumite cazuri personale) și am ieșit bolnav fiind sănătos. Mi-am pus încrederea în „bunătatea” marilor reduceri și am luat țeapă. Mi-am pus încrederea în om și am fost dezamăgit. Mi-am pus încrederea în abilitățile mele și au dat bir cu fugiții în momentele critice.

  Până la urmă soluția am găsit-o în Biblie, am și testat-o altfel nu aș fi putut scrie despre ea. Chiar aduce multă liniște, pace, o eliberare de îngrijorări, de temeri, în trei litere..este wow !

  Fii atent ce scrie: „Blestemat este omul care se încrede în om, care face din muritor(se referă la om) tăria lui și a cărui inimă se îndepărtează de Domnul. El este ca un arbust în deșert, care nu vede venind fericirea. El sălășluiește în locurile arse ale pustiei, într‑un pământ sărat, unde nu locuiește nimeni. Binecuvântat însă este omul care se încrede în Domnul și a cărui încredere este Domnul. El este ca un pom sădit lângă ape, care își întinde rădăcinile spre râu. El nu se teme de căldură și frunzișul lui este întotdeauna verde. În anul secetei nu se îngrijorează și nu încetează să aducă rod.”.

  Nu-mi mai pun încrederea în nimeni și nimic decât în Dumnezeu. El se folosește de oricine și orice dar încrederea mea nu este în acele mijloace, ci în El. Soluție testată și recomandată cu drag!