Forums » Intrebari si raspunsuri

ISUS,PETRU,IACOV,IOAN,MOISE SI ILIE...

 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
 • Robia amvonului
  autor: Nichifor Nicu

  Avem frați ce nu renunță l...  more
  • 10 posts
  February 17, 2020 5:24 PM EET
  Sa mergem pe munte unde Isus a luat trei ucenici,Petru,Iacov si Ioan,acolo au mai venit doua dintre figurile cele mai ilustrate din credinta evreiasca,Moise si Ilie....Acum viteazul Petru o vrut sa faca trei corturi: unul pentru Domnul,unul pentru Moise si unul pentru Ilie! Petru nu și-a dat seama ca ,spunand aceasta,el il punea pe Isus pe acelasi nivel cu Moise si Ilie,iar TATĂL a trebuit sa il corecteze pe Petru..ACESTA ESTE FIUL MEU PREAIUBIT;ASCULTATI-L. De asemenea, este semnificativ faptul ca Domnul Isus i- a dus in mod specific pe acesti trei ucenici,pe Petru,Iacov si Ioan. Numele lui Petru,Petros in greaca,inseamna piatra ,care este o imagine a legii. Iacov este un nume ce provine din vechiul testament si inseamna inlocuitor. Numele lui Ioan in ebraica,Jochanan,deriva dintr-un cuvant radacina,care inseamna har.prin urmare,daca pui impreuna cele trei nume,PETRU,IACOV SI IOAN,exista un mesaj ascuns pentru noi:piatra(sau legea)a fost inlocuita de har!. Harul a venit in persoana Domnului nostru si a inlocuit legea. Asculta-l astazi! Asculta cuvintele sale de har! Tatal a spus foarte clar:ASCULTATI-L nu ascultati-i....Pentru credincios,legea lui Moise și-a implinit scopul,de al aduce pe om la capatul puterii sale. Si profetii și-au implinit scopul,acela de ai reaminti omului legile lui Dumnezeu. Atat legea cat si profetii și-au împlinit scopul. Acum este ziua harului. Din nefericire,exista multi credincioși astazi care il pun pe Isus-harul- la acelasi nivel cu legea lui Moise. Oamenii care promoveaza readucerea legii lui Moise nu realizeaza faptul ca,prin lege nu are loc cunoașterea sfinteniei sau a lui Dumnezeu, ci cunoasterea pacatului! Acesta este motivul pentru care Moise(legea)si Ilie(profetii) au fost amandoi martori ai faptului ca noi trebuie sa il ascultam numai pe Fiul-harul-astazi. .Acum sa vedem mai departe ce fac cei trei ucenici,desi TATAL le-a zis de cine sa asculte....Petru si Isus la Capernaum...Cand au ajuns acolo,cei care colectau taxa pentru templu au venit la Petru si l-au intrebat daca Isus nu plateste taxa pentru templu...Ba da ,a raspuns PETRU increzator si fara ezitare. „Ce crezi, Simone? Împăraţii pământului de la cine iau dări sau biruri? De la fiii lor sau de la străini?”
  Petru I-a răspuns: „De la străini.” Şi Isus i-a zis: „Aşadar, fiii sunt scutiţi. Despre ce a fostvorba aici? Petru a spus foarte rapid celor care colectau taxa pentru templu si din nou,nu prea a stiut ce spune. Sub legea lui MOISE, taxa pentru templu era pentru întreținerea templului,care fusese construit pentru DUMNEZEU. Dar isus,in calitate de FIU ,nu trebuia sa plateasca taxa pentru templu,pentru ca El era mai maret decat templu. Petru l a adus pe Isus la acelasi nivel cu Moise,întocmai cum facuse pe muntele schimbarii la fata. Petru se uita in mod inconștient la Domnul nostru Isus ca la un simplu omsi nu stiaca,in zelul sau L-A coborat,de fapt,pe Domnul nostru,prin aducerea Lui la acelasi nivel ca si cu legea. De cine asculta PETRU? El se gandea inca la Moise. Cu toate acestea vedem cum PETRU l-a ascultat din nou pe Moise. Uite ce ia spus Domnul lui Petru: Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi. Deschide-i gura şi vei găsi în ea un ban pe care ia-l şi dă-li-l lor, pentru Mine şi pentru tine.” Ce minunat este Domnul,nu-i asa? El i a aratat cu rabdarea lui Petru faptul ca taxa pentru templu nu i se aplica pentru ca EL era FIUL Tatalui si ii spune cu rabdare ca va demonstra acest adevar prin convocarea bogatiei lacului,in calitate de creator. Cum ramane cu ceilalți doi ucenici,Iacov si Ioan? Daca citesti relatarea lui LUCA despre schimbarea la fata din capitolu 9,descoperi ca aceasta este urmata de faptul ca Domnul nostru Isus nu este primit de locuitorii unui sat samaritean. Cand Iacov si Ioan au vazut ca samaritenii L-au respins pe Isus si nu L AU tratat cu respect,ei au spus:„Doamne, vrei să poruncim să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie*?” Toti cei trei ucenici L-au auzit pe Tatal spunand:ASCULTATI-L pe FIUL Meu preaiubit si totusi,il vedem pe Petru uitandu-se la Moise,iar acum il vedem pe Iacov si pe Ioan privindu-l pe Ilie ca pe un exemplu demn de urmat. Cum a raspuns Isus propunerii lor de a coborî foc din cer drept judecata asupra oamenilor? Isus a spus: „Nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi!
  Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască.” Duhul lui Ilie este un duh al judecatii. Isus le-a spus celor doi frati foarte clar ca,spunand ceea ce au spus,ei nu erau condusi de Duhul harului. Petru a revenit la a asculta vocea lui Moise,Iacov si Ioan au revenit la a asculta vocea lui Ilie. Multi se lupta inca astazi pentru vocile lui Moise si ILIE- legea si profetii- neînțelegînd pe deplin faptul ca,in noul legamant,este vorba doar despre ascultarea vocii Fiului inviat din morti....
  This post was edited by Danut Yonatan at February 17, 2020 5:41 PM EET