Forums » Sfaturi & Incurajari

Ce vrei să faci cu paharul ?

 • Să iubești nelimitat
  autor: Nichifor Nicu
  21/01/2021. ora: 08:40...  more
 • Continuă să te-ncrezi în El
  autor: Nichifor Nicu
  20/01/2021. ora...  more
 • Împlinirea sufletească
  autor: Nichifor Nicu
  20/01/2021. ora: 07:...  more
 • Fidel Lui Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2021/ ora: 13:20
  ...  more
 • Atrași de păcat
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2021. ora: 08:10

  A...  more
 • Mă țin de Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  18/01/2021. ora: 05:40

  A...  more
 • Linșaj la nivel de slujire
  autor: Nichifor Nicu
  17/01/2021. ora:...  more
 • Între ai Lui nu sunt șomeri
  autor: Nichifor Nicu
  14/01/2021. ora...  more
 • Limba-i o armă mortală
  autor: Nichifor Nicu
  13/01/2021. ora: 07...  more
 • Pace,

  Mă gândeam zilele acestea la tot ceea ce a însemnat debut...  more
 • Tu mă iubești
  autor: Nichifor Nicu
  11/01/2021. ora: 07:40

  M...  more
 •  

  L-am rugat pe soțul meu Edgar Maron să scrie câteva cuvinte d...  more
 • Copilul străzii
  autor: Nichifor Nicu
  21/12/2020. ora: 21:50

  ...  more
 • SĂ NU-ȚI PUI NĂDEJDEA-N OM!

  Am învățat că-n viața asta, oricâț...  more
 • Un gând

  Mă gândesc de ceva vreme la acest mesaj și am stat și ...  more
 • AM O MARE PROBLEMĂ CU O FATĂ RETARDĂ ȘI ÎNGÂNFATĂ și foarte fand...  more
 • Declinul spiritual
  autor: Nichifor Nicu
  03/12/2020. ora: 09:10
  ...  more
 • A cui viață ai atins-o astăzi cu vorbele tale?

  " Pe când ...  more
 • Aruncă armura și ia piatra.
  autor: Nichifor Nicu
  01/12/2020. ora...  more
 • Se apropie ziua soțului meu, și as vrea să-i fac o surpriză, oar...  more
  • 29 posts
  April 4, 2020 7:24 PM EEST
  Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei de studenți. La un moment dat a ridicat un pahar cu apă și bineînțeles că toți se așteptau la banala și tipica întrebare: „este paharul pe jumătate plin sau pe jumătate gol?” dar în loc de această întrebare, cu un zâmbet pe față (parcă îmi și imaginez secvența), profesorul întreabă: „Ce greutate are acest pahar cu apă pe care îl țin în mână?”. Studenții au început să răspundă diferit.. de la 85 de grame la câteva kilograme..

  El le-a răspuns într-un final: „Din perspectiva mea, greutatea absolută a acestui pahar nici nu contează. Depinde doar cât timp țin paharul în mână. Dacă îl țin un minut sau două, este destul de ușor. Dacă îl țin o oră, greutatea lui mi-ar provoca o mică durere la nivelul mâinii. Dacă îl voi ține o zi, aș avea un fel de crampe și mă voi simți paralizat, iar acest fapt m-ar face să dau drumul paharului din mână. În orice caz aș fi, greutatea paharului nu se schimbă, dar cu cât îl țin mai mult timp, cu atât îmi va fi mai greu”.

  Tot așa este și în cazul nostru, pentru că inevitabil au apărut îngrijorări și temeri în această perioadă dar dacă ne gândim la ele un timp scurt, nimic nu se va întâmpla. Gândește-te la ele mai mult și o să înceapă să te doară. Gândește-te la ele toată ziua, și o să te simți complet amorțit și paralizat..incapabil să faci ceva până nu le vei da drumul.

  Noi ca oameni ne facem planuri, unii ne-am luat vacanțe la reducere în ianuarie, alții plănuiam să câștigăm bănuți într-o țară mai dezvoltată, unii cu nunțile, alții cu fotografiile, alții cu business-ul..este greu să găsim oameni neafectați de situația actuală de pe globul pământesc.

  Problema apare atunci când planul ne este dat peste cap din diferite cauze pentru că apar îngrijorări, temeri, repulsii, necredință. Oricât ai vrea să vinzi artificii astăzi pe stradă, nu ai cui și cel mai probabil armata te va transforma pe tine într-un artificiu pe cer.

  Spune apostolul Iacov la un moment dat: „Ascultați, acum, voi care ziceți: „Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie și vom câștiga” și nu știți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu este decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere”.

  Adevărul este că pe axa timpului, chiar că nu suntem mai mult decât un abur, suntem atât de mici pe scara timpului încât evenimentele istorice asemănătoare prin care trecem azi, ne par așa de îndepărtate și nu ni se mai par relevante, nici nu învățăm din ele. Fiecare om chibzuit își face planuri dar omul înțelept nu uită ceea ce apostolul Iacov spune în continuare: „Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceți: „dacă va vrea Domnul vom face cutare și cutare”.” - trăind cu o astfel de mentalitate și de credință, inima va fi liniștită oricând planul nu ar mai funcționa după calculele de pe hârtie. Dumnezeu lucrează prin toate lucrurile spre binele celor care-L iubesc pe El și aceasta înseamnă că atât timp cât îndeplinim condiția, suntem pe drumul cel bun indiferent de circumstanțele actuale. Nimic nu este la întâmplare.

  Bazându-ne pe ceea ce este societatea astăzi și bazându-ne pe noi am uitat să spunem: „Dacă va vrea Domnul...” , omitem să luăm în serios pe Dumnezeu dar nu este târziu ca să aruncăm din mână paharul cu îngrijorări, cu teamă, cu panică, cu frică, cu necredință, cu suspiciuni, cu planuri eșuate și date peste cap și încrezători în Dumnezeu să continuăm viața știind că indiferent cât de mult se clatină lumea, El nu se clatină niciodată și dacă sunt lângă El, nu mă voi clătina nici eu.