Forums » Sfaturi & Incurajari

Acasă de Vinerea Mare

 • Crede-L pe Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/07/2020. ora: 05:40
  ...  more
 • Sunt un om care își dorea să devină elvețian dar acum mi-am dat ...  more
 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
  • 27 posts
  April 17, 2020 6:20 PM EEST
  Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-a transformat într-una din cea mai plină de durere, semnificație, dar și de bucurie din istorie. Unii cetățeni turmentați erau prin mulțimea de oameni, printre camerele de filmat, microfoanele jurnaliștilor și câțiva atei, iar alții stăteau liniștiți în casă; bărbații pe o parte aruncau cu zarurile la jocurile lor evreiești și își frecau mâinile sperând să câștige la pariuri, iar pe de altă parte femeile tot frământau coca să iasă cozonacul acela pufos, „măcar anul acesta” se gândeau ele.

  La un moment dat, un om cu cu adeverință de salariat, venea de la muncă pentru că nu toți își permiteau să stea fără să muncească, nici măcar pe vremurile acelea. Oprit de autorități, i se pune crucea Mântuitorului în spate fiind silit s-o ducă până la locul răstignirii. Trecea Isus pe lângă casele aflate pe Via Dolorosa, dar oamenii stăteau în locuințele lor autoizolați deși puteau să iasă fără să completeze hârtii.

  Dar ce atâta zarvă pe drum? De ce atâtea strigăte, ură? Ba chiar unele femei cică se băteau pe piept și-L jeleau pe Hristos (Evanghelia după Luca 23). Pentru ce atât zgomot deranjant și lipsă de respect față de oamenii din case? Dar Mântuitorul și-a continuat drumul spre locul în care urma să fie răstignit.

  Ajunși cu toții la punctul final, acuzații (Isus și doi tâlhari) sunt puși pe cruce... Într-o zi, fiind prin Dedeman, am fost curios să văd cum ar arăta un cui care ar trebui să-mi străpungă mâna și să pătrundă și în lemn astfel încât să îmi țină neclintit trupul; doar privind cuiul m-am înfiorat , darămite să fi experimentat așa ceva.

  Era ora prânzului și s-a făcut întuneric peste toată țara (Evanghelia după Matei 27), oamenii speriați au scos capul pe geam și de frică au tras obloanele și jaluzelele după ei și totuși, în indiferența lor, în acele momente Isus murea nevinovat pe o cruce. Văzându-L mort, „toate mulțimile care se adunaseră înaintea acestei priveliști s-au întors bătându-se pe piept iar toți cunoscuții Lui stăteau la distanță și se uitau la aceste lucruri”.

  Oamenii nu au realizat că au fost scutiți ca să-și procure cuie și să fie răstigniți pentru că acesta era drumul care trebuia parcurs pentru salvarea sufletului. Așa era pe-atunci, oamenii se mai gândeau și la suflet, azi, mulți dau doi bani pe el dar să nu cumva să ne supărăm când va fi întuneric în timpul zilei, când nu vom avea internet, televizor și telefoane și vom fi nevoiți să ascultăm strigătul disperat al sufletului de a fi salvat.

  Este o spaimă pe care nu o vezi decât la spital, la cei care mai au câteva clipe de trăit, o mai vezi la unii oameni după o noapte de beție, când se trezesc lipsiți de sens și plini de regrete și la mulți alți oameni care caută o împlinire înșelătoare în diferite vicii și credințe realizând după câteva clipe de extaz, cât de nefericiți și neîmpliniți sunt.

  Acum 2000 de ani, Isus a murit pentru mine, pentru tine. Dacă tot suntem în casă, nu ar fi bine să medităm și să înțelegem ce s-a întâmplat atunci!? Orice păcat, mic sau mare, se plătește... nu cu MasterCard, nu cu Bitcoin ! Se plătește cu un sacrificiu. Iar Isus asta a făcut, a plătit în locul meu, în locul tău! Mulțumește-I, recunoaște-ți vina, mărturisește-I păcatele și acceptă iertarea Lui.

  Acum 2000 de ani toți s-au îndepărat de El, iar azi după 2000 de ani avem ocazia să ne apropiem de El, avem ocazia să nu fim ca ceilalți. Te rog, nu lăsa să treacă Isus pe lângă tine azi și pe lângă casa ta, nu trage și tu draperia la fereastră... Până te încalți, eu o să te aștept în Ghetsimani, și de acolo te invit să mergem împreună la cruce, nu ai nevoie de adeverință.
  This post was edited by Alex N at April 17, 2020 6:21 PM EEST