Forums » Sfaturi & Incurajari

Ziua în care Maria a început să plângă

 • Bunătatea Lui Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  25/01/2021. ora: 13:5...  more
 • Ancorează-ne de cer
  autor: Nichifor Nicu
  25/01/2021. ora: 06:50
  ...  more
 • Înrolează-te-n armată
  autor: Nichifor Nicu
  24/01/2021. ora: 06:3...  more
 • Prizonieri în lumea haină
  autor: Nichifor Nicu
  22/01/2021. ora: ...  more
 • Să iubești nelimitat
  autor: Nichifor Nicu
  21/01/2021. ora: 08:40...  more
 • Continuă să te-ncrezi în El
  autor: Nichifor Nicu
  20/01/2021. ora...  more
 • Împlinirea sufletească
  autor: Nichifor Nicu
  20/01/2021. ora: 07:...  more
 • Fidel Lui Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2021/ ora: 13:20
  ...  more
 • Atrași de păcat
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2021. ora: 08:10

  A...  more
 • Mă țin de Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  18/01/2021. ora: 05:40

  A...  more
 • Linșaj la nivel de slujire
  autor: Nichifor Nicu
  17/01/2021. ora:...  more
 • Între ai Lui nu sunt șomeri
  autor: Nichifor Nicu
  14/01/2021. ora...  more
 • Limba-i o armă mortală
  autor: Nichifor Nicu
  13/01/2021. ora: 07...  more
 • Pace,

  Mă gândeam zilele acestea la tot ceea ce a însemnat debut...  more
 • Tu mă iubești
  autor: Nichifor Nicu
  11/01/2021. ora: 07:40

  M...  more
 •  

  L-am rugat pe soțul meu Edgar Maron să scrie câteva cuvinte d...  more
 • Copilul străzii
  autor: Nichifor Nicu
  21/12/2020. ora: 21:50

  ...  more
 • SĂ NU-ȚI PUI NĂDEJDEA-N OM!

  Am învățat că-n viața asta, oricâț...  more
 • Un gând

  Mă gândesc de ceva vreme la acest mesaj și am stat și ...  more
 • AM O MARE PROBLEMĂ CU O FATĂ RETARDĂ ȘI ÎNGÂNFATĂ și foarte fand...  more
  • 29 posts
  September 21, 2020 6:27 PM EEST
  Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum pot fi numărați pe degete de aceea prea multe detalii despre ea nu voi da. O fată liniștită, cuminte, cu principii și ascultătoare de părinți (altfel ajungea prin coclauri și nu mai citeam în Biblie despre ea). O fată prin care într-un chip miraculos s-a născut Fiul lui Dumnezeu, despre taina aceasta nu este momentul de discutat acum.

  Ziua în care Maria a început să plângă nu a fost nici când a vizitat-o îngerul, nici când i-a crescut burta văzându-se însărcinată, nici când a născut pe Mesia, nici când a murit pe cruce Hristos, nici când a înviat Hristos, nici când a plecat la ceruri Hristos. Ziua în care Maria a început să plângă a fost pe 1 noiembrie 451 d.Hr. O zi regretabilă în care episcopii prezenți la Conciliul de la Calcedon au votat și promulgat doctrina mariolatriei, adică închinarea adusă Mariei, mamei lui Cristos.

  Nu, nu a fost un plâns de bucurie ci un plâns de durere, un plâns ale cărui lacrimi ar fi putut genera un nou potop pe pământ.

  Să fi în umilință o unealtă în mâna lui Dumnezeu, să ai onoarea de a naște pe Fiul lui Dumnezeu și apoi să fii venerată de oameni, în locul lui Dumnezeu? Adică oamenii să se închine ție și nu lui Isus? Oamenii să se roage ție, care nu ai nici o putere și să nu se roage lui Dumnezeu care are TOATĂ puterea?

  Îmi imaginez că de fiecare dată când un om se închină Mariei și se roagă ei, aceasta își pleacă ființa înaintea Domnului și spune: „Iartă-mă Doamne!” însă Dumnezeu care știe adevărul, știe că Maria nu a cerut acest lucru nimănui și știe că atât timp cât a fost pe pământ, Maria nu a împrăștiat cărți cu rugăciuni care să-i poarte numele, ci ea a fost ascultătoare, umilă și credincioasă, rostind chiar niște cuvinte greu de pronunțat pentru o mamă Fiului pe care l-a născut: „Domnul meu”. Ea a fost cea care la prima minune de la nunta din Cana le-a zis slugilor: „Să faceți orice vă va zice (vorbea despre Isus)”. Ea avea credință în El, nu în ea.

  Este un lucru foarte grav să iei din slava lui Dumnezeu adică Moise a făcut asta și a fost pedepsit rapid, Irod și alții. Ei bine, unii oameni încearcă să fure din slava lui Dumnezeu de bunăvoie dar pe alții îi ajutăm și noi să facă asta.

  Cât vom trăi pe acest pământ vom purta în noi o parte din caracterul lui Narcis, că vrem, că nu vrem ! Anual ne înțeapă câte un prieten: „Ce mă, ți-au murit lăudătorii!?”. Eul nostru, firea noastră întotdeauna se va bucura când vom fi lăudați, uneori am spune că merităm, dar meritul este tot al lui Dumnezeu de aceea oricând încercăm să furăm din slava lui Dumnezeu, ajungem într-o situație tare neplăcută și nefavorabilă nouă.

  Până în anul 451 Maria stătea liniștită, cine știe cu ce se ocupa în ceruri dar din anul 451 ea a început să plângă. Mulți oameni stau liniștiți, fac fapte bune, slujesc, cântă, predică și totul este bine și frumos până când apărem noi și îi ridicăm în slăvi, le oferim o deosebită onoare și în loc să-L pe vedem pe Dumnezeu prin ei, îi vedem doar pe ei, ajungem să ne închinăm mai degrabă lor decât lui Dumnezeu și asta pentru că oamenii în general au nevoie de o celebritate în viețile lor, de aceea și pe Isus au vrut să-L facă împărat când au văzut ce minuni face. Este mai ușor să ai o celebritate vizibilă/palpabilă decât una invizibilă/nepalpabilă.

  Mereu m-am bucurat când am fost lăudat și am și avut așteptări de multe ori ce-i drept dar în același timp am căutat să fiu în gardă pentru că pericolul este foarte mare. Consider că trebuie să fim atenți la felul în care oferim cinste, laude, trebuie să fim responsabili și în acest aspect pentru că, în concluzie, trebuie să ne iubim aproapele și asta înseamnă printre altele că trebuie să-l protejez pe aproapele meu să nu fure din slava lui Dumnezeu. Cu toții avem nevoie de aprecieri, dar să ne ferească Dumnezeu să ajungem să fim idoli pentru oameni.

  Să iubim deci pe cei care nu mai sunt și pe cei care încă mai sunt în viață protejându-i de ceea ce i s-a întâmplat Fecioarei Maria.

  Este o diferență între a recunoaște și a aprecia (binele făcut de cineva, viața cuiva sau ceea ce face cineva) și a venera. Singurul care merită să fie venerat, singurul care merită să fie lăudat, onorat este Dumnezeu: Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
  Nu-l fă pe aproapele tău să plângă și dacă îți schimbi brusc atitudinea după citirea acestor gânduri, s-ar putea să nu îi cadă bine inițial dar în final îți va mulțumi.
  • 8 posts
  September 22, 2020 12:53 PM EEST
  Frumos articol, usor de inteles.
  Asa e, singurul catre care trebuie sa ne indreptam privirea, sa-L cinstim, sa-L laudam, este Dumnezeu.