Forums » Sfaturi & Incurajari

Ziua în care Maria a început să plângă

 • Şi iată, un înger al Domnului a stat lângă el pe neaşteptate,şi ...  more
 • Al cerului dulce miros
  autor: Nichifor Nicu
  08/10/2020. ora: 01:...  more
 • Robi ai minciunii
  autor: Nichifor Nicu
  07/10/2020. ora: 19:20
  ...  more
 • VĂD CĂ RĂMÂN SINGUR PE SITE-UL ACESTA !
  VĂ ROG FRUMOS SĂ ÎMI SPU...  more
 • Gabriel și Estera

  Doamne , știu bine , nu merit s-asculți a mea...  more
 • Gabriel și Estera

  Doamne , știu bine , nu merit s-asculți a mea...  more
 • Conectat la trăirile divine
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2020. ora...  more
 • Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum...  more
 • El, noi și groapa cea de toate zilele. ~Florin Ianovici

  Cu greu...  more
 • I
 • I
 • Este întrebarea pe care uiți să ți-o mai pui când totul merge bi...  more
 • Timp de petrecut în rugă
  Pentru tot și pentru toți
  Cred că astăz...  more
 • Un spic de grâu ce l-ai luat
  Din lanul aproapelui tău ,
  Din ac...  more
 • Botezul cu Duhul are două faze în Faptele Apostolilor: (1) Faza ...  more
 • Nu sunt atât de naiv încât să cred că acest articol va aduce o s...  more
 • <h1>PożYczki Online</h1><br>pożyczki bez biku ...  more
 • Smintiți la suflet
  autor: Nichifor Nicu
  06/09/2020. ora: 19:15
  ...  more
 • N-avem pic de compasiune
  autor: Nichifor Nicu
  28/08/2020. ora: 1...  more
 • Patru moduri prin care putem alege dragostea

  1. Încurajați-vă u...  more
  • 29 posts
  September 21, 2020 6:27 PM EEST
  Probabil că oamenii care nu au auzit de Fecioara Maria până acum pot fi numărați pe degete de aceea prea multe detalii despre ea nu voi da. O fată liniștită, cuminte, cu principii și ascultătoare de părinți (altfel ajungea prin coclauri și nu mai citeam în Biblie despre ea). O fată prin care într-un chip miraculos s-a născut Fiul lui Dumnezeu, despre taina aceasta nu este momentul de discutat acum.

  Ziua în care Maria a început să plângă nu a fost nici când a vizitat-o îngerul, nici când i-a crescut burta văzându-se însărcinată, nici când a născut pe Mesia, nici când a murit pe cruce Hristos, nici când a înviat Hristos, nici când a plecat la ceruri Hristos. Ziua în care Maria a început să plângă a fost pe 1 noiembrie 451 d.Hr. O zi regretabilă în care episcopii prezenți la Conciliul de la Calcedon au votat și promulgat doctrina mariolatriei, adică închinarea adusă Mariei, mamei lui Cristos.

  Nu, nu a fost un plâns de bucurie ci un plâns de durere, un plâns ale cărui lacrimi ar fi putut genera un nou potop pe pământ.

  Să fi în umilință o unealtă în mâna lui Dumnezeu, să ai onoarea de a naște pe Fiul lui Dumnezeu și apoi să fii venerată de oameni, în locul lui Dumnezeu? Adică oamenii să se închine ție și nu lui Isus? Oamenii să se roage ție, care nu ai nici o putere și să nu se roage lui Dumnezeu care are TOATĂ puterea?

  Îmi imaginez că de fiecare dată când un om se închină Mariei și se roagă ei, aceasta își pleacă ființa înaintea Domnului și spune: „Iartă-mă Doamne!” însă Dumnezeu care știe adevărul, știe că Maria nu a cerut acest lucru nimănui și știe că atât timp cât a fost pe pământ, Maria nu a împrăștiat cărți cu rugăciuni care să-i poarte numele, ci ea a fost ascultătoare, umilă și credincioasă, rostind chiar niște cuvinte greu de pronunțat pentru o mamă Fiului pe care l-a născut: „Domnul meu”. Ea a fost cea care la prima minune de la nunta din Cana le-a zis slugilor: „Să faceți orice vă va zice (vorbea despre Isus)”. Ea avea credință în El, nu în ea.

  Este un lucru foarte grav să iei din slava lui Dumnezeu adică Moise a făcut asta și a fost pedepsit rapid, Irod și alții. Ei bine, unii oameni încearcă să fure din slava lui Dumnezeu de bunăvoie dar pe alții îi ajutăm și noi să facă asta.

  Cât vom trăi pe acest pământ vom purta în noi o parte din caracterul lui Narcis, că vrem, că nu vrem ! Anual ne înțeapă câte un prieten: „Ce mă, ți-au murit lăudătorii!?”. Eul nostru, firea noastră întotdeauna se va bucura când vom fi lăudați, uneori am spune că merităm, dar meritul este tot al lui Dumnezeu de aceea oricând încercăm să furăm din slava lui Dumnezeu, ajungem într-o situație tare neplăcută și nefavorabilă nouă.

  Până în anul 451 Maria stătea liniștită, cine știe cu ce se ocupa în ceruri dar din anul 451 ea a început să plângă. Mulți oameni stau liniștiți, fac fapte bune, slujesc, cântă, predică și totul este bine și frumos până când apărem noi și îi ridicăm în slăvi, le oferim o deosebită onoare și în loc să-L pe vedem pe Dumnezeu prin ei, îi vedem doar pe ei, ajungem să ne închinăm mai degrabă lor decât lui Dumnezeu și asta pentru că oamenii în general au nevoie de o celebritate în viețile lor, de aceea și pe Isus au vrut să-L facă împărat când au văzut ce minuni face. Este mai ușor să ai o celebritate vizibilă/palpabilă decât una invizibilă/nepalpabilă.

  Mereu m-am bucurat când am fost lăudat și am și avut așteptări de multe ori ce-i drept dar în același timp am căutat să fiu în gardă pentru că pericolul este foarte mare. Consider că trebuie să fim atenți la felul în care oferim cinste, laude, trebuie să fim responsabili și în acest aspect pentru că, în concluzie, trebuie să ne iubim aproapele și asta înseamnă printre altele că trebuie să-l protejez pe aproapele meu să nu fure din slava lui Dumnezeu. Cu toții avem nevoie de aprecieri, dar să ne ferească Dumnezeu să ajungem să fim idoli pentru oameni.

  Să iubim deci pe cei care nu mai sunt și pe cei care încă mai sunt în viață protejându-i de ceea ce i s-a întâmplat Fecioarei Maria.

  Este o diferență între a recunoaște și a aprecia (binele făcut de cineva, viața cuiva sau ceea ce face cineva) și a venera. Singurul care merită să fie venerat, singurul care merită să fie lăudat, onorat este Dumnezeu: Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
  Nu-l fă pe aproapele tău să plângă și dacă îți schimbi brusc atitudinea după citirea acestor gânduri, s-ar putea să nu îi cadă bine inițial dar în final îți va mulțumi.
  • 8 posts
  September 22, 2020 12:53 PM EEST
  Frumos articol, usor de inteles.
  Asa e, singurul catre care trebuie sa ne indreptam privirea, sa-L cinstim, sa-L laudam, este Dumnezeu.