Forums » Sfaturi & Incurajari

Cheamă-L mereu pe Dumnezeu !

 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
  • 37 posts
  May 29, 2021 12:47 PM EEST
  Luptele le vei câștiga doar pe genunchi .

  Uneori doar stau și mă gândesc ..

  Probabil ai avut și tu , sau ai momente când doar stai și te gândești . Pur și simplu nu faci nimic , doar stai și te gândești . La anii care au trecut , la viața ta , la tot ceea ce se întâmplă în ultima vreme . Și , uneori nu înțelegi .

  În ultimul timp , pur și simplu doar am stat și m-am gândit . Și nu înțelegeam . Nu înțelegeam de ce unele lucruri se întâmplau , sau de ce Dumnezeu îmi dăruia exact opusul la ceea ce îi ceream eu .
  Recent am început să citesc o carte , în care la un moment dat explica foarte bine despre rugăciunea după voia lui Dumnezeu . Și sincer m-a pus pe gânduri puțin .

  Am stat și mi-am spus mie însumi , că poate rugăciunea pe care o făceam nu era neapărat greșită dacă stau și privesc spre ea , adică dorința în sine nu este neapărat greșită . Dacă m-am rugat pentru o schimbare la un lucru din viața mea , de exemplu , poate că acea schimbare nu trebuie să fie făcută acum . Poate că Dumnezeu mai vrea să îndur puțin și să vadă câtă răbdare am , sau cât de mare îmi este credința că Domnul va lucra la momentul potrivit .

  Când am văzut că Dumnezeu nu lucra așa cum îi spuneam eu să lucreze , m-am supărat . M-am supărat pe Dumnezeu pentru că nu îmi dădea ceea ce îi ceream . Dar , aceasta a fost total greșit din partea mea . Eu nu trebuie să îi spun Lui cum să lucreze sau ce să facă . Ci din contră . Ar trebui să Îl las pe El să lucreze așa cum dorește , iar eu , doar să accept voia Sa . Doar să accept și să înțeleg că tot ceea ce face El , este mai bine decât ceea ce îi pot cere eu . Și chiar dacă mai vrea să mă mai lase puțin în durere , până la urmă chiar și încercarea este spre binele meu , spre modelarea mea .
  Cererea mea nu era greșită , dar modul în care aduceam înaintea Lui această cerere , această dorință . De multe ori credem că știm când este " momentul potrivit " și cum trebuie să se întâmple lucrurile . Dar *atunci când Îl lăsăm pe Dumnezeu să lucreze CÂND vrea El , și CUM vrea El , rămânem uimiți de cât de MINUNAT lucrează .*

  Nu cunosc cererea sau dorința ta , pe care o aduci în rugăciune . Dar știu că ar trebui să te rogi , atât tu cât și eu , mai mult pentru ca în toate , să se facă voia Domnului în viața noastră . Și chiar de nu este ceea ce ne dorim , sau de voia Sa nu se aseamănă cu voia noastră , trebuie să Îi cerem întotdeauna , ca mai presus de toate lucrurile , voia Sa să fie . Și pe lângă această rugăciune , să ne rugam ca Domnul să ne dea putere , să ACCEPTĂM voia Lui în viața noastră , cu bucurie .

  Chiar dacă Domnul îți spune că mai vrea să te încerce încă o vreme , că mai vrea să te pună în fața unui zid , ca să vadă ce vei face pentru a trece de acel zid . Sau chiar dacă va trimite o furtună pe marea vieții tale , să vadă dacă Îl chemi în barca ta . Oricum .. până la urmă chiar și în încercare El va fi cu noi . Chiar dacă va tăcea . Ca să vadă ce facem , și cum acționăm .
  Prea mult timp am irosit făcând nimic . Acum îmi vorbesc mie însumi , deși Domnul m-a înștiințat că vrea să mă treacă printr-o încercare , eu totuși am căzut jos la prima lovitură .
  Vreau ca Domnul să lucreze cu mine , vreau să-L slujesc pe El toată viața mea , vreau să rămân lângă El . Dar pur și simplu nu m-am rugat destul pentru a avea puterea necesară pentru a lupta . Sau dacă mă rugam și primeam putere , la următoarea lovitură am aplecat capul în jos și am spus iar :
  - Nu am putere .
  Este atât de ușor să pui stop luptei renunțând . Dar am stat și m-am gândit , oare chiar aceasta vrea Dumnezeu ? Când El vrea să mă întărească , să mă ajute , să mă ridice și să-mi dea putere . Oare chiar trebuie să renunț ?
  În ultimul timp pur și simplu nici eu nu m-am înțeles . Știam ce trebuia să fac , dar nu înaintam . De ce ? Pentru că mai întâi de toate , înainte de a face un pas , trebuie să Îl chem pe Dumnezeu .
  Degeaba încerc să fac ceva prin puterile mele , dacă nu Îl chem pe Acel care are întreaga Putere .
  Așa că am înțeles . Trebuie doar să Il chem pe Dumnezeu . Doar așa voi avea biruință .

  Iar acum îți spun ție .. pentru că vreau să înțelegi și tu acest lucru . Înainte de a lua o decizie , înainte de ai vrea să faci ceva , înainte de ai vrea să pășești , cheamă-L pe El să fie cu tine . Cheamă-L în viața ta . Chiar dacă L-ai mai chemat . Mai cheamă-L și astăzi , mai cheamă-L și mâine . Mai cheamă-L și săptămâna viitoare . Cheamă-L zi de zi . Pentru că doar așa vei putea avea siguranța că totul va fi bine . Chiar dacă pe moment ți se pare că toate lucrurile se învârt în jurul tău și nu mai găsești cale de scăpare . Atunci când Îl chemi pe Hristos să fie cu tine în barca ta , știi că biruința îți este asigurată .

  Și până la urmă , ce este viața dacă nu este Hristos TOTUL în ea ? Până la urmă , care ar mai fi rostul de a lupta , daca nu luptăm cu El ? Care ar mai fi rostul de a înainta , dacă fiecare pas nu ne este păzit și îndrumat de El ?
  Dacă știi care este Voia Lui pentru viața ta , acceptă orice vrea să facă . Chiar dacă trebuie să treci printr-o suferință . Cheamă-L și va fi bine . Poate nu astăzi , poate nu mâine . Dar într-o zi va fi bine .

  ALEGE-L MEREU PE HRISTOS !  Gabriel Daniel