Forums » Intrebari si raspunsuri

LEGEA SAU HARUL?

 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
  • 11 posts
  June 11, 2021 11:07 PM EEST

  Legea vorbeste de cum ar trebui sa fie omul,HARUL ne descopera cine este Dumnezeu! In prima minune a lui Moise,apa s a transformat in sânge ,si ca rezultat a fost moartea! In prima minune a lui Isus a transformat apa in vin si ca rezultat a fost viata si sarbatoare! Sub Lege, Dumnezeu cere neprihanire de la un pacatos falimentar! Sub Har,Dumnezeu ofera neprihanirea ca si un dar! Multe biserici incearca sa echilibreze legea cu harul...Multe biserici fac exact ca biserica din Laodiceea... Știu faptele tale: că nu ești nici rece(sub lege), nici în clocot(sub har). Ooooo, dacă ai fi rece(sub lege) sau în clocot(sub har)!
  Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Ce a facut aceasta biserica? Biserica,a incercat sa echilibreze legea cu harul...Isus a spus: " nu poti sa pui vinul nou(adica harul),in burdufuri vechi!..pentru ca vinul nou "va fermenta" si le vei pierde pe amândouă .Daca te intorci la lege,pacatul te va stăpâni(Romani 6:14). Legea condamnă pe cei mai buni dintre noi,Harul salveaza pe cei mai rai dintre noi! Biblia spune ca puterea pacatului este legea. Coloseni 2:14 Isus a șters zapisul(vina noastră) cu poruncile...Dumnezeu a pironit legea pe cruce! Care este versetul urmator? A dezbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce. Asta va spune ca arma diavolului este Legea!
  Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă și săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau să-și pironească ochii asupra feței lui Moise din pricina strălucirii feței lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare,
  cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului? Dacă slujba aducătoare de osândă a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba ADUCĂTOARE DE NEPRIHANIRE? In aceste versete vedem cum slujba celor 10 porunci te osandeste,dar slujba DUHULUI o intrece,este slujba aducătoare de NEPRIHANIRE. Dumnezeu numeste cele 10 porunci slujba mortii. Unii vin si zic ca aici face referire la legea ceremoniala,dar aceasta lege nu a fost săpată in pietre,cele 10 porunci au fost săpate in pietre. Cand predicam cele 10 porunci,noi omorîm oamenii pas cu pas pentru ca este slujba mortii...Cand Dumnezeu a dat cele zece porunci,3000 de oameni au murit. In noul legamant,El nu a dat legea,El a dat Duhul,iar ziua cincizecimii cand Duhul s a coborat,aproape 3000 de oameni au fost  mantuiti.  Cele 10 porunci au fost date pe muntele Sinai,pe muntele Sion,Dumnezeu da HARUL! Trebuie sa ne mutăm pe muntele SION! Legea este sfanta,dreaptă, buna cum zice Pavel,dar legea nu poate sa te faca neprihanit...Pavel,nu vede problema la lege,noi suntem problema si nu legea. Drept răspuns, Simon I-a zis: „Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și n-am prins nimic, dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!”
  Petru cand a vazut mrejele pline cu pesti,ce a zis el? Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus și I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos.” Acum intrebare e:ce a venit la inceput?
  Bunatatea lui DUMNEZEU sau pocainta lui Petru? Bunatatea lui DUMNEZEU e cea care ne conduce la pocainta. Atunci s-a apropiat de Isus un om și I-a zis: „Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?” Punea accentul pe ce sa faca el. Isus ar fi trebuit să-i dea un raspuns evanghelic:Crede in MINE si vei fii mantuit ,insa nu a facut lucrul asta,ce i-a dat Isus? Legea.Să nu ucizi,să nu preacurvești,să nu furi,să nu faci o mărturisire mincinoasă,să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Tânărul I-a zis: „Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinerețea mea. Ce-mi mai lipsește?”Atunci cand te lauzi cu legea,Isus spune: Un singur lucru iti lipsește. Pentru ca prin lege vine cunoștința pacatului.DUMNEZEU nu a dat legea ca omul sa se justifice prin ea,Dumnezeu a dat legea ca orice gura sa fie astupata si toata lumea sa fie gasita vinovata inaintea Lui. Dacă vrei să fii desăvârșit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă.” El a calcat prima porunca,sa nu ai alți dumnezei, nici macar pe Mamona,nici macar banii...In urmatorul capitol intalnesti un vames pacatos(si el era bogat) care s-a urcat într-un copac...Isus, când a ajuns la locul acela, Și-a ridicat ochii și i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.”
  Zacheu s-a dat jos în grabă și L-a primit cu bucurie. Fariseii legalisti au inceput să-l  barfeasca pe Isus,a intrat in casa unui păcătos ... Dar Zacheu a stat înaintea Domnului și I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuția mea o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit.” De ce a dat Zacheu jumate din averea lui la saraci? De ce nu a facut lucrul asta inainte să-l întâlnească pe Isus? Voi vedeti ce impact a avut intalnirea lui Isus cu Zacheu? Ce ii zice Isus?
  Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta...Dumnezeu,i-a umblat la portofel,dragostea lui DUMNEZEU s a manifestat in Zacheu...Fiti atenti:La tanarul bogat ISUS i-a dat legea si el nici macar nu a dat un leu.Sub har Isus a dat har,nu lege,atunci casa lui Zacheu a fost deschisa,portofelul lui a fost deschis,totul a fost deschis la el.
  Cărturarii si fariseii cu ***** la Isus.
  Isus S-a dus la Muntele Măslinilor.
  Dar, dis-de-dimineață, a venit din nou în Templu; și tot norodul a venit la El. El a șezut jos și-i învăța.
  Atunci, cărturarii și fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului
  și au zis lui Isus: „Învățătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârșea preacurvia.
  Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?” Daca Isus spunea:Nu o ucideti cu pietre --Ups,deci incalci Legea. Daca ar fi zis:Ucideti-o cu pietre,toti cei din jur ar fi fost confunzi pentru ca el predica harul si dragostea.Asa ca s-au gandit ei ca il vor prinde pe Isus,dar nu a zis nimic. Isus S-a plecat în jos și scria cu degetul pe pământ,acum,ce reprezinta asta?
  Apropo,in afara Templului pământul nu e din lut,ci e din piatra.Deci Isus scria cu degetul pe piatra...Prin asta El vroia sa zica:Presupui că-mi spui Mie despre Lege,Eu sunt acela care a dat Legea,acum pentru ca ai adus vorba de Lege,e ca si cum Isus dezlănțuie toata lumina Legii peste ei toti ,cand zice:
  „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
  Apoi, S-a plecat iarăși și scria cu degetul pe pământ. Isus a scris cu degetul de doua ori.Dumnezeu a dat cele 10 porunci de doua ori,El a scris pe piatra de doua ori. Prima data Moise le-a spart toate.Isus a scris a doua oara,astfel dovedind in mod simbolic ca El e cel care a dat Legea. Atunci, S-a ridicat în sus; și, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nimeni nu te-a osândit?”
  „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Și Isus i-a zis: Nici Eu nu te osândesc. Du-te și să nu mai păcătuiești. Acum fiti atenti:biserica face invers...Biserica zice:Du-te si sa nu mai păcătuiești si nu te condamn ,insa Isus i-a dat prima data  darul de a nu fi condamnată  care i-a dat puterea sa mearga  si sa nu mai pacatuiasca