Forums » Cum si când să îmi aleg partenerul de viață

Inima ta nu este pentru oricine !

 • <br>There is no privacy in prison.<br>Within minutes...  more
 • <br>Watch **** - best of onlyfans compilation, <a href=...  more
 • When you were younger, you have lengthy, high quality locks whic...  more
 • If you've got acid reflux disease in the past, you're aware of h...  more
 • <br> Share via email<br>Published: november 17, 2022...  more
 • We all know someone that performs baseball, however they might n...  more
 • Este o întreagă toamnă la tine în suflet. Vântul ţi-a spulberat ...  more
 • Do you want to boost your soccer video games? Perhaps you are ju...  more
 • Many individuals perform baseball for your entertaining from it ...  more
 • <br>Moscow amateur stripper wants <a href="https:/...  more
 • Why are saket girls on trend?<br>Well, to put it bluntly, ...  more
 • <br> The main plot line of this series hides such eighteen...  more
 • <br>חבר שלי עורך מסיבת רווקים עם חשפנית. מה באמת נעשה במסי...  more
 • Is acid reflux disorder placing a damper on your own lifestyle? ...  more
 • S-a dus încă un August din acest an spre alte zări. M-am gândit ...  more
 • Should you suffer from acid reflux disorder, you probably know h...  more
 • <br><p> Thanks to the nature of the procedure, <a...  more
 • Nourishment is essential in our everyday day-to-day lives. Whate...  more
 • <br><p> Mumble bumble is a children's animated telev...  more
 • Sometimes you may feel like you would like to start off exercisi...  more
  • 53 posts
  August 2, 2021 7:34 PM EEST
  Suntem în viață acum . Nu este acesta un lucru minunat ?

  Personal eu n-am cuvinte să exprim cât de mult înseamnă pentru mine fiecare strop de ploaie . Mă face să mă simt cu adevărat viu . Când răcoarea ne străbate întreaga noastră ființă în întregul nostru trup nu este minunat că putem simți aceasta ? Nu este cel mai minunat lucru de pe pământ faptul că putem simți , mai ales faptul că putem simți dragostea lui Dumnezeu ? După dragoste , tot ceea ce rămâne este să simțim aceasta . Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să simțim și prin aceasta arată cât de mult El ne iubește .

  Dacă nu am putea simți nimic , probabil nici nu am mai exista deja . Dar Dumnezeu ne-a făcut oameni . Oameni cărora le-a dat atât de multe oportunități . Putem crede că inima noastră are nevoie de atât de multe lucruri , dar de fapt , inima noastră , cu adevărat are nevoie doar de Dumnezeu .


  Putem avea sentimente , să simțim atât de multe lucruri , dar inima noastră este atât de înşelătoare . Unicul , care cunoaște de ce avem trebuință cu adevărat , este doar Dumnezeu . Și El ne spune să avem grijă de inima noastră mai mult decăt orice .

  Unii oameni pot spune că Dumnezeu pune limite , că ei sunt oameni și pot face tot ceea ce vor cu viețile lor . Dar atunci când îți foloseşti trupul tău şi inima ta pentru toate lucrurile de pe pământ , oare nu îți arăți exact în acel moment că îți supui riscului întreaga ta viață ? Oamenii intră în relații , crezând că aceasta îi va ajuta să se simtă mai bine și mai importanți . Dar exact atunci , tu îți arăți indiferența față de tot ceea ce eşti . Nu eşti un exponat pentru fiecare om din jur . Aceste lucruri te împlinesc doar pentru un anumit timp , iar după rămâi singur cu tine însuți . Exact atunci îți asumi riscul de a te pierde pe sine . Când te oferi ca o carte deschisă pentru toți , tu arăți nerespectul față de tine , pentru că tu eşti unic/ă şi deosebit/ă , şi nu trebuie să-i aparții tuturora .

  Inima ta nu este pentru oricine . Am ales să vorbesc acum despre acest subiect pentru că este important . De fapt , cel mai mult pe lume oamenii au nevoie de dragoste . Dar oamenii cred că pentru a se simți iubiți au nevoie să experimenteze o mulțime de lucruri . Unica dragoste adevărată şi pură , este dragostea lui Dumnezeu față de noi . Este o dragoste necondiționată şi o dragoste atât de mare . Deci , pentru a supraviețui , noi avem nevoie doar de dragostea lui Dumnezeu . Sufletul nostru este într-o disperată trebuință de Creatorul său . De ce să-ți pierzi viața pe lucruri de nimic ?

  Dacă crezi că nu meriți dragostea lui Dumnezeu , să ştii că nimeni nu o merită . Un singur păcat , chiar şi cel mai mic , ia asupra lui mii de alte păcate . Şi chiar dacă ai face doar un singur păcat , tot ai rămâne păcătos . Dar însăşi pentru că suntem oameni , suntem nişte păcătoşi . Aceasta este situaţia , acesta este punctul în care suntem . Mulți dintre noi ştiu despre jertfa lui Isus , dar nu vor să ia în serios aceasta . Dar un singur om a fost îndeajuns ca să ia asupra sa toate păcatele noastre . Cu atat mai mult , că Isus nu este doar un simplu om , ci fiul lui Dumnezeu care a venit pe lume pentru noi , pentru a lua asupra Sa toate pacatele mele şi ale tale . Noi deja am fost iertați de orice păcat , dar de ce continuăm să ne opunem inima noastră la diverse riscuri ?

  Cel mai mult în lume oamenii caută o persoană cu care vor putea fi împreună , fiecare avându-şi propriile scopuri pentru aceasta . Știu că apar simpatii , sau mulți se îndrăgostesc şi suferă enorm din cauza aceasta , dar am înțeles că inima noastră are nevoie de grijă în aceste momente . Adică când dai câte o bucată din tine fiecărui om , la sfârşit nu va rămâne nimic pentru unica persoană specială în viața ta .

  Prietenii tăi probabil leagă relații şi vorbesc mult despre aceasta , poate chiar te întreabă , de ce nu ai şi tu un prieten/prietenă . Dar vreau să îți spun că nu ai nevoie de cineva dacă încă nu este timpul potrivit . Adică mulți spun că este bine să intri în relații , pentru că este o experiență şi înveți multe din aceasta , dar care este sensul acestor lucruri ? Tu îți dai tot ce ai mai scump pentru persoane care nu sunt predestinate pentru tine și pentru ce ? Pentru a acumula experiență ? Și ce va rămâne la urmă pentru adevăratul tău partener de viață ?

  Nici un cuplu din Biblie nu a intrat în relații înainte de căsătorie . Deci , ce ai de văzut din acestea ? Să înțelegi dacă este persoana potrivită ? Priveşte de la distanță . Nu ai nevoie să faci o mulțime de lucruri neîngăduite pentru a cunoaşte o persoană . Analizează situația de la distanță . Iar atunci când eşti pregătit pentru căsătorie vorbește cu această persoană .

  De ce să te foloseşti de o persoană care se va căsători cu altcineva ? De ce trebuie să suferi atât de mult ? Și nu ai nevoie de a intra în relație pentru a cunoaşte dacă vă potriviți pentru căsătorie . Gândeşte-te la aceasta înainte de a intra în relație . Trebuie să vezi această persoană ca partenerul tău de viață . Doar atunci intră în relație cu o persoană , fără acest scop , relațiile voastre sunt zadarnice !

  Şi chiar dacă ai o relație mai specială cu cineva , o fată sau un băiat , nu uita niciodată că această persoană acum încă este pentru tine doar frate sau soră în Hristos , nimic mai mult . Această persoană nu îți aparține , şi până încă nu sunteți căsătoriți , sunteți doar frate şi soră în Hristos .

  Voi scrie acum despre persoanele care vor să se căsătorească în viitorul apropiat , şi vă voi da câteva sfaturi . Cred că va fi de folos fiecăruia care îşi doreşte să se căsătorească .

  Desigur , primul lucru de care este nevoie este de multă , foarte multă rugăciune . Dacă Dumnezeu nu este principalul scop al căsniciei voastre , atunci relația voastră nu are nici un sens . Apoi vă sfătuiesc să vorbiți cu păstorul bisericii , el vă va îndruma pe calea cea dreaptă . Este important să vorbiți despre aceasta cu un păstor , pentru că el vă va da o viziune mai clară şi vă va ajuta enorm de mult .

  Un sfat important este atunci când rămâneți în doi să nu fiți prea apropiați ca să nu cădeți în ispită . Vă sfătuiesc să studiați împreună din Scriptură , să faceți studii , dar dacă aveți posibilitatea , mai bine este într-un grup cu mai multe persoane . Dacă totuși rămâneți în doi şi vreți să discutați , faceți-o . Dar în acele momente mereu gândiți-vă dacă va intra cineva în acel moment şi vă va vedea , nu vă va fi ruşine ? Mereu când eşti cu această persoană trebuie să te gândeşti că va asculta sau vă va vedea oricine . Şi dacă ceea ce faceți vă aduce la păcat într-un oarecare mod , înseamnă că trebuie să vă schimbați atitudinea .

  Un lucru important pe care l-am înțeles , este că atunci când ne căsătorim , noi nu ştim cu cine ne căsătorim . Noi intrăm în căsătorie doar cu părerea că ştim persoana , dar nu avem nici macar o mică idee cu cine ne căsătorim . Partenerul nostru se va schimba . Nu putem şti cine va fi peste un an sau doi . Dar nici unul din noi nu este perfect .

  Să iubeşti nu este doar un sentiment pe care îl simți , să iubeşti este să alegi să o faci . Atunci când intri într-o căsătorie , descoperi toate defectele partenerului tău . Dar să iubeşti cu adevărat , este să accepți această persoană cu toate defectele ei şi să continui să o iubeşti . Nu mereu vom simți acei fluturaşi , dar nici nu trebuie să simțim mereu , pentru a şti că iubim persoana de lângă noi .

  Dacă vrei o căsătorie trainică intră în ea cu principiul de a sluji . Căsătoria nu este pentru a te simți bine tu însuți , ci căsătoria este pentru a sluji omului de lângă tine . Este despre fericirea persoanei iubite , nu despre fericirea ta . Este despre să fii gata să dai totul doar pentru ca persoana de lângă tine să fie bine . Avem multe de învățat în căsătorie , dar atunci când alegi să iubeşti și să laşi pe Dumnezeu să vă îndrume în căsnicia voastră , relațiile voastre cresc şi se transformă în unele extrem de puternice .

  Voi scrie acum despre calitățile pe care ar trebui să le căutăm la viitorii noştri parteneri de viață , dar mai întâi de toate trebuie să spun câteva lucruri . O binecuvântare din partea lui Dumnezeu , legat de persoana cu care te vei căsători , atunci când eşti creştin , este o binecuvântare spirituală . Dacă persoana cu care vrei să legi o familie , influențează într-un mod pozitiv relația ta cu Dumnezeu , şi te ajută să fii mai aproape de Dumnezeu , atunci este minunat ( de fapt , este cel mai important lucru în relațiile dintre creştini ) . Binecuvântarea spirituală va continua şi după căsătorie .

  Şi dacă eşti creştin , căsătoreşte-te doar cu o persoană care îți va împărtăşi dragostea față de Isus . Nu crede că dacă te iubeşte , aceasta va face acea persoană să creadă în Isus . Nu , dacă o persoană crede în Dumnezeu doar pentru tine , înseamnă că această persoană cu adevărat nu crede în Dumnezeu , ci o face doar pentru a fi alături de tine . De aceea , niciodată nu te implica într-o relație cu o persoană care nu are aceleaşi convingeri ca ale tale !

  Deci , ce să caut la viitorul meu partener de viață ? Nu sunt expert în aceasta , dar cred că lucrurile pe care trebuie să le căutăm la viitorii noştri soți , ni le spune şi însuşi Dumnezeu .


  Mai jos voi scrie şi pentru fete ( ce să caute la viitoarele lor soți ) .

  • Cel mai important lucru la care trebuie să priviți este la relația lor cu Dumnezeu . Dacă pentru ei sunt mai importante lucrurile din lume , şi rar găsesc timp pentru Dumnezeu , atunci aceasta vorbeşte singur despre tot . Și băiatul trebuie să fie crescut spiritual foarte mult în relația lui cu Dumnezeu . Trebuie să îl iubească pe Dumnezeu cel mai mult pe pământ , mai mult decât pe tine .

  •Curăția . Trebuie să aibă o atitudine egală față de celalte persoane şi să se comporte cu ele ca frați în Domnul . Dacă flirtează cu alte fete , atunci fugi imediat . Un băiat creştin niciodată nu ar face-o . Dacă îi pasă de Dumnezeu , și ascultă de El , atunci el se va păstra curat pentru tine , şi nu va fi pentru fiecare .

  •Ajutor . El trebuie să fie cel care sare în ajutor mereu . Cel , căruia îi pasă de ceilalți mai mult decât de sine . Dacă se gândeşte , lasă că o să ajute altcineva , atunci chiar nu ai nevoie de această persoană . Dumnezeu ne învață să sărim în ajutor mereu . Vorbesc aici şi de ajutor reciproc . Dacă vezi că un băiat nu ajută alte persoane , sau chiar însăşi pe mama sa , atunci nu te aştepta că se va schimba ceva după căsătorie .

  •Relația lui cu mama sa . Ce atitudine are el față de mama sa , așa atitudine va avea şi față de tine . Cum se comportă cu mama sa sau cu surorile sale , aşa se va comporta şi cu tine . De aceea , priveşte mai întâi la relația lui cu familia . Dacă are un mare respect față de mama sa , o stimează şi o iubeşte , atunci aceeaşi atitudine va avea şi față de tine . Ai nevoie de un soț iubitor , nu de cineva căruia nu-i va păsa de tine .

  • Modul în care se comportă cu cei din jur . Un băiat creştin , în primul şi în primul rând , trebuie să-l iubească pe Dumnezeu , iar apoi pe fiecare om , şi să nu disprețuiască pe nimeni . Dacă este bun cu cei din jur , îi ajută pe fiecare şi vrea să facă ceva pentru ceilalți , înseamnă că este un adevărat copil al lui Dumnezeu care mereu slujeşte oamenilor din jurul său .

  Pentru băieți : ce trebuie să cautați la viitoarea soție ?

  • Relația pe care o are cu Dumnezeu . Acesta este principalul lucru spre care şi fetele şi băieții , trebuie să privească . Ea trebuie să fie cea care cel mai mult îl iubeşte pe Dumnezeu , care mereu oferă timp mai mult lui Dumnezeu decât oricărui alt lucru . Ea trebuie să fie cea care se încrede mereu în Dumnezeu . Dacă o fată nu are o relație personală cu Dumnezeu , nu aştepta ceva frumos de la căsătoria voastră . Dacă eşti creştin tu ai nevoie de cineva care îl cunoaşte pe Dumnezeu pentru că fără aceasta relația voastră va fi zdrobită .


  • Ajutor potrivit . Dumnezeu a creat femeia ca să fie un ajutor potrivit pentru bărbat , deci , ea trebuie să fie cea care te susține , şi este gata mereu să te ajute . Privește spre cea cum se comportă într-un grup mai mare . Ea mereu trebuie să fie cea care este gata să ajute oamenii din jurul ei . O fată care le slujeşte oamenilor din jur , îi slujeşte lui Dumnezeu . Dacă nu ajută pe alții , crezând că o va face altcineva , atunci nu va fi un ajutor potrivit pentru tine .

  • Respect . Un lucru pe care trebuie să-l aveți ambii pentru a avea o căsnicie trainică este respectul unul față de altul . Dacă îți este recunoscătoare pentru unele lucruri , te respectă pentru ceea cine eşti , te va respecta şi în căsătorie . Iar o căsătorie trainică , în mare parte se bazează pe respect .

  •Sinceritate . Ea trebuie să fie sinceră , nu trebuie să pară a fi altcineva . Trebuie să rămână sinceră , chiar şi în momentele în care greşeşte . Pentru că fără sinceritate relația voastră nu are un viitor frumos . Pentru a avea o căsnicie trainică , trebuie să rămâneți sinceri unul cu altul .

  • Care sunt interesele ei ? Dacă tot ce o interesează este cum să arate bine , cele mai noi trenduri , sau ceva de genul , atunci acestea sunt principalele ei interesuri în viață . Nu spun că este rău să se intereseze de modă , chiar este foarte frumos , dar aceasta nu trebuie să fie ceea ce îi controlează viața . Dumnezeu trebuie să fie .

  • Scuzele . O persoană trebuie mereu să fie gata să-şi ceară scuze prima . Ea trebuie să-şi ia responsabilitatea că a greşit , şi să recunoască aceasta . Dacă nu îşi poate cere scuze atunci când greşeşte şi aşteaptă scuzele doar de la tine , atunci încă nu a crescut îndeajuns .

  De fapt , toate aceste calități pe care le-am scris , merg pentru ambii . Vă poate ajuta spre a cunoaşte mai mult ce persoane trebuie să fiți .

  Dragii mei prieteni , caracterul unei persoane este format deja înainte de căsătorie . Nu credeți că dacă o persoană se comportă într-un oarecare mod înainte de căsătorie şi nu este învățată să fie mai mult ca Dumnezeu , că în căsătorie se va schimba ceva . Nu , noi învățăm foarte multe înainte de căsătorie . Desigur , şi după căsătorie veți învăța multe lucruri împreună , dar de ce să-ți complici viața , şi nu doar pe a ta , dar şi pe a partenerului tău ?

  Învață să fii persoana care vrea Dumnezeu să fii înainte de căsătorie !

  Şi să ştii mereu că dragostea adevărată aşteaptă . Dacă o persoană vrea cu adevărat să fie cu tine ea va aştepta oricât de mult va fi nevoie . Dacă după ce îi spui unei persoane că încă nu eşti gata pentru aceasta , îşi găseşte pe altcineva , înseamnă că bine ai făcut că ai respins această persoană . Omul căruia îi pasă de tine , va aştepta atât de mult , cât tu vei avea nevoie .

  Imaginează-ți că exact în acest moment , viitorul tău partener de viață se roagă lui Dumnezeu să ajungă să te cunoască . Prin aceasta vreau să spun că toate lucrurile îşi au timpul său . Cât timp încă nu cunoaşteți că Dumnezeu vă vrea împreună , nu încetați să vă rugați . Acum nu este momentul să aştepti doar , ci să creşti cât mai mult . Zi de zi , investeşte în relația ta cu Dumnezeu , în persoana care vrei să devii pentru ca în momentul în care Dumnezeu îți va trimite o persoană în viața ta , ambii să fiți pregătiți pentru aceasta .

  Ai grijă atunci când îți oferi inima pentru cineva şi te deschizi mai mult față de cineva , fiindcă inima ta nu este pentru fiecare .

  Păzeşte-ți inima mai mult decât orice pentru unica persoană care va fi cu tine în viitor , iar până atunci , investeşte mai mult în relația ta cu Dumnezeu şi creşte cât mai mult pentru a fi un soț/soție potrivită şi o mare binecuvantare de la Dumnezeu .
  AMIN
  This post was edited by Gabriel Daniel at August 2, 2021 7:34 PM EEST