Forums » Cum si când să îmi aleg partenerul de viață

Semne ale unei relații de prietenie toxice !

 • Oare suntem pregătiți ?
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2022. ora: 23...  more
 • Dumnezeu rămâne același.
  autor: Nichifor Nicu
  06/01/2022. ora: 2...  more
 • Am găsit în Isus săturarea tânjirii străfundului inimii mele.
  Am...  more
 • December 31, 2021
  Doamne Isuse, sunt din nou aici. La un capăt de drum. Dar decoru...  more
 • Privesc în urmă peste ceea ce am numit "Anul 2021". Și...  more
 • https://youtu.be/XUFZsI6of_k
 • https://youtu.be/XUFZsI6of_k
 • S-a clădit încet, dar sigur, un fel de preconcepţie potrivit căr...  more
 • 2 Samuel 1:6-9

  Trăim o vreme în care libertatea religioasă este...  more
 • (Inainte sa cititi, va rog sa considerati ca am reinvatat limba ...  more
 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • By CN ✴
  October 31, 2021
  Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
  • 42 posts
  August 9, 2021 1:54 PM EEST
  Relațiile de prietenie toxice sunt precum otrava . Fie că o iei în doze mici sau mai mari , în cele din urmă va ajunge să te distrugă .

  În cele ce urmează , vreau să împărtășesc cu cei care vor citi aceste gânduri câteva dintre caracteristicile unei relații de prietenie toxice .

  Poate te gândești că relațiile toxice sunt ușor de identificat , însă câteodată lucrurile nu stau tocmai așa . Uneori ele sunt foarte subtile .. iar lucrul acesta le face să fie și mai periculoase .

  Una este să știi că înghiți otravă și alta este să iei otravă în doze mai mici , fără să realizezi acest lucru .. poate doar atunci când este prea târziu ! De multe ori tocmai această subtilitate este ceea ce face ca relațiile toxice să fie puțin mai greu de identificat .

  Din punctul meu de vedere lucrul important pe care nu trebuie să-l uiți legat de relațiile toxice este că ele sunt acele relații care te lasă să te simți stors și afectat pe plan mental și emoțional . Ele te fac treptat - treptat să nu mai ai nicio stimă de sine și îți ia toată siguranța pe care o aveai .

  Și poate că treci dintr-o relație toxică în alta fără ca măcar să-ți dai seama cum să le identifici . Sau poate că , din cauza experiențelor de care ai avut parte în trecut , te simți confortabil/ă în astfel de relații , fără ca măcar să-ți dai seama că există și un alt fel de relații .. relații sănătoase .

  Însă , fie că ești sau nu într-o relație de prietenie toxică , este important să identifici semnele unei astfel de relații . Și aș vrea să-ți spun câteva lucruri de care trebuie să ții cont întotdeauna :

  - Ești mereu învinovățit pentru ceea ce ai făcut greșit , pentru că n-ai făcut îndeajuns sau pentru faptul că ești cine ești .
  - Simți că ești mereu motiv de critică pentru alții prin felul în care te îmbraci , prin ceea ce spui , prin ceea ce faci , etc .
  - Cel cu care ești în relație devine mereu gelos și caută să aibă control asupra ta .
  - Simți că ești controlat de cealaltă persoană , în loc să ți se dea libertatea de a lua decizii de unul singur .
  - Simți că te îndepărtezi de relația propriu-zisă prin faptul că pe plan emoțional ești de cele mai multe ori stors și gol .
  - Conflictul este o parte obișnuită a unei relații , însă conflictul vostru pare că niciodată nu se rezolvă sau nu începe măcar să se schimbe cu ceva .
  - Cel cu care ești în relație niciodată nu-și asumă partea de vină în conflict , iar tu mereu simți că toată vina îți aparține ție .
  - Simți că vorbești în zadar .. nu ești ascultat sau chiar nu ți se permite să-ți exprimi emoțiile sau nevoile .
  - Nu poți să ai încredere în cel cu care ești în relație din cauza faptului că faptele lui mereu te rănesc .
  - Ajungi să-i găsești scuze și să-i justifici prin acestea comportamentul , însă cu toate acestea nimic nu pare să se schimbe .
  - Ți-e foarte greu să vorbești despre preocupările sau nevoile tale , ca nu cumva să-l superi pe cel cu care ești în relație .
  - Tu ești cel care-și dă tot interesul pentru ca relația să meargă , iar celuilalt pare că nici nu-i pasă . Primești prea puțin în schimb .
  - Familia ta și prietenii tăi ți-au împărtășit îngrijorarea lor cu privire la cât de sănătoasă este relația în care ești .
  - Ți-e greu să stabilești niște limite clare în relație și continui să te implici închizând ochii în fața tuturor neajunsurilor .
  - Te simți tot mai mizerabil pe măsură ce continui în acea relație .
  - Relațiile toxice te pot doborî într-un fel în care nu multe lucruri pot s-o facă , din cauza faptului că relațiile sunt o parte atât de integrală a vieții noastre în calitate de făpturi omenești . Este important să identificăm semnele unei relații toxice și să începem să ne distanțăm de ele , să le punem stop , înainte ca să ne atașăm prea mult de ele .

  Dacă simți că ești prizonier într-o relație toxică , ia aminte la aceste semne ale unei relații toxice pe care le-am scris puțin mai sus și începe să faci câte un pas în a te distanța de ea , apropiindu-te astfel de acele relații care te încurajează .. și implicit de Dumnezeu .

  Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta , asumându-ți responsabilitatea pentru relațiile tale . :)