Forums » Sfaturi & Incurajari

Suferința schimbă inima noastră .

 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
 • https://doctormenci.ro/ceai-de-foi-dafin/
  https://doc.ro/sanatat...  more
 • by Gabriel Daniel


  A căutat cel rău metode , să prindă tinerii ...  more
 • Să fii onest cu ceea ce ești în fiecare zi .
  Să fii sincer cu fe...  more
 • Prietenia cu Hristos
  autor: Nichifor Nicu
  24/08/2021. ora: 21:40...  more
 • <br><br><br>Laptop replacement keys can save y...  more
 • Poporul Domnului era de zile-ntregi în teamă
  Căci în război cu f...  more
 • "Câteva mici observații despre politețuri care încep să fie...  more
 • Am auzit o poveste africană. «Într-un sat de munte, s-a construi...  more
 • Mă urmărește de o vreme încoace cuvântul " liniște " ....  more
 • <br><br>What kind of website offers free laptop repl...  more
  • 34 posts
  August 13, 2021 3:08 PM EEST
  Nu se poate să fii copil de Dumnezeu și să eviți suferința . Dacă nu a venit încă , cu siguranță va veni într-o zi . Însă dacă treci prin ea chiar acum să știi că este îngăduită de Dumnezeu .

  Suferința nu este un deziderat pentru toți oamenii , dar pentru noi copiii lui Dumnezeu este mijlocul prin care inimile ne sunt sfințite de Isus .

  Scopul nostru pe pământ este să ne luptăm pentru credința adevărată . Credința care ne-a fost oferită fără plată .

  ” Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui ! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută . ” Evrei 11:6

  În epistola lui Iacov aflăm ce presupune această luptă și cum poate fi demonstrată adevărata credință .

  Credința adevărată se testează prin suferință . Înțelegem că dacă suntem copiii ai Domnului vom trece prin teste care să ne confirme credința .

  ” Frații mei , să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări .. ” Iacov 1:2
  La ce fel de încercări (suferințe ) se referă aici Iacov ? Consecințele lumii căzute : boală , singurătate , nesiguranță , depresie , despărțire de cei dragi , etc ? Nu , în primul rând la acestea ci la cele ce vin din identitatea noastră în Isus Hristos .

  Ne este greu să acceptăm și să îmbrățișam realitatea încercărilor și suferinței ca pe o normalitate .

  Ca și copiii ai Domnului Isus nu putem să ne întrebăm dacă va veni suferința , ci mai degrabă când ?

  Nu știu unde te afli tu acum .. Poate te afli înaintea testului , în timpul lui sau la final văzând harul Lui în tot acest timp .

  Știu cât de ușor ne este să rostim că vom privi la Domnul și nu vom cârti , dar realitatea se vede doar în timpul încercării sau a suferinței . Dar am fi putut tăcea și să acceptăm că în momentul acela Domnul știe ce face ?
  Sau am strâns din pumni și am vociferat cerând Domnului să ne scoată de acolo ?

  Aceste gânduri le împărtășesc cu fiecare dintre voi în timp ce eu însumi mă cercetez înaintea Domnului . Și eu am vociferat , am strâns din pumni . M-am supărat . Au fost perioade în care respingeam timpul de părtășie cu Domnul . Eram supărat că mă lasă să trec pe acolo . Și cred că și tu înțelegi ceea ce spun acum .

  Suferința ne schimbă inima spre slava Domnului sau se poate înrăi . Sună dur . Știu . Dar ia-ți un timp să reflectezi puțin . Cum este inima ta după ultimul test ? Mai plină de roadă sau vezi cum se înverșunează ?

  Recunoașteți neputința în fața încercării . Recunoaște că este peste puterile tale . Nu te chinui să rezolvi singur/ă problema . Adu-o înaintea Domnului și întreabă-L :
  - Doamne Isuse , ce vrei să schimbi în mine acum ?

  Din nefericire căutăm mai întâi toate soluțiile să putem izbuti în încercarea prin care trecem și abia la final , după ce epuizăm orice soluție omenească , capitulăm și mergem să cerem ajutor Domnului .

  ” Preaiubiților , nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru , care a venit peste voi ca să vă încerce , ca de ceva ciudat , care a dat peste voi , dimpotrivă , bucurați-vă , întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos , ca să vă bucurați și să vă veseliți și la arătarea slavei Lui . Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos , ferice de voi ! Fiindcă Duhul slavei , Duhul lui Dumnezeu , Se odihnește peste voi ” 1 Petru 4:12-14

  Mi-a rămas în minte ultima parte a versetului ” Duhul lui Dumnezeu Se odihnește peste voi ” . Duhul Sfânt se odihnește peste noi atunci când acceptăm , îmbrățișăm ca și normalitate încercarea credinței , când nu vociferăm și ne bucurăm așteptând cu încredere rezultatul .. ” ca unii care știţi că încercarea credinței voastre lucrează răbdare .. ” Iacov 1:3

  Știu mulți oameni care după ce au descoperit cum se obține răbdarea au cam evitat să se mai roage pentru ea . Răbdarea după cum am scris mai sus vine în urma încercării .

  Ce reprezintă răbdarea ? O rezistență , o forță și o putere ce nu poate fi obținută decât prin suferință .

  Care este scopul suferinței ? Să ne întregească . Și poate te întrebi , dar nu suntem întregi acum ? Din punct de vedere fizic da , dar spiritual nu .

  Suferința venită prin încercarea ce urmează sau în care te afli , sau din care ai ieșit are drept rezultat : întregirea inimii . ” Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni . Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt ; sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt : Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona ” . Matei 6:24

  Un alt rezultat este întregirea credinței : ” Prin credință a adus Avraam jertfă pe Isaac , când a fost pus la încercare , el , care primise făgăduințele cu bucurie , a adus jertfă pe singurul lui fiu ! ”

  Un al treilea rezultat îl reprezintă întregirea relației cu Tatăl . ” Și pentru că sunteți fii , Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său , care strigă : ” Ava ! ” , adică ” Tată ! ” Galateni 4:6

  Să avem ompasiune pentru alții . Un alt rezultat al suferinței prin încercare .
  Binecuvântat să fie Dumnezeu , Tatăl Domnului nostru Isus Hristos , Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri , care ne mângâie în toate necazurile noastre , pentru ca , prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu , să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz ! ” 2 Corinteni 1:3-4

  Și suferința ne întărește dorul după CER : ” Căci întristările noastre ușoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă ” 2 Corinteni 4:17 .

  Duhul Sfânt face toată această lucrare . Suferința schimbă inima și prin care Domnul Isus ne maturizează spiritual .
  AMIN
  This post was edited by Gabriel Daniel at August 13, 2021 3:14 PM EEST