Forums » Cum sa fiu mai aproape de El

Mirajul bisericii după chipul şi asemănarea mea

 • Learning how to more effectively control your time every day can...  more
 • Every single athlete and sport player wants to be successful. Bu...  more
 • Getting acid reflux disorder can easily grow to be difficult in ...  more
 • Baseball video games are an easy way to spend a sunny evening in...  more
 • <br>There is no privacy in prison.<br>Within minutes...  more
 • <br>Watch **** - best of onlyfans compilation, <a href=...  more
 • When you were younger, you have lengthy, high quality locks whic...  more
 • If you've got acid reflux disease in the past, you're aware of h...  more
 • <br> Share via email<br>Published: november 17, 2022...  more
 • We all know someone that performs baseball, however they might n...  more
 • Este o întreagă toamnă la tine în suflet. Vântul ţi-a spulberat ...  more
 • Do you want to boost your soccer video games? Perhaps you are ju...  more
 • Many individuals perform baseball for your entertaining from it ...  more
 • <br>Moscow amateur stripper wants <a href="https:/...  more
 • Why are saket girls on trend?<br>Well, to put it bluntly, ...  more
 • <br> The main plot line of this series hides such eighteen...  more
 • <br>חבר שלי עורך מסיבת רווקים עם חשפנית. מה באמת נעשה במסי...  more
 • Is acid reflux disorder placing a damper on your own lifestyle? ...  more
 • S-a dus încă un August din acest an spre alte zări. M-am gândit ...  more
 • Should you suffer from acid reflux disorder, you probably know h...  more
  • 53 posts
  September 9, 2021 10:55 AM EEST
  Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o comunitate spirituală care să te înţeleagă ? Ai vrea să faci parte din ceva nou , vibrant , dinamic şi electrizant ?

  Cât de uşor ne vine să descriem " biserica visurilor noastre " . Este uşor pentru că aşa am fost învăţaţi să gândim . Consumerismul este aerul pe care-l respirăm . Ne filtrăm informaţia de pe reţelele sociale astfel încât " pereţii " să fie plini de ceea ce ne convine şi ne place . Dacă un mesaj sau un comentariu mă supără , nu mai urmăresc aceea persoană . Pe Youtube îmi fac " My List " cu predicile și mărturiile plăcute inimii mele . Dacă o predică mi se pare plictisitoare în primele 10 minute , o şterg de pe listă . Consumerismul implică alegeri nelimitate cu o viteză nelimitată . Alegem exact ceea ce ne dorim şi mergem mai departe .

  Acest tipar a pătruns şi în perspectiva pe care o avem asupra bisericii : un tablou pe care-l putem crea după preferinţele personale . Dacă biserica nu îmi mai serveşte dorinţele şi mă simt inconfortabil sau plictisit , atunci caut alte opţiuni .

  Consumerismul este nemulţumire cronică . Tot timpul căutăm mai mult şi mai bun . Sperăm la noi culmi ale satisfacţiei . " Biserica visurilor " este întotdeauna următoarea . Iarba-i mereu mai verde în noua biserică din oraş sau virala " biserică " de pe Youtube .

  Dar analizează-ţi cu atenţie inima . Vei descoperi că în majoritatea cazurilor , astfel de frământări au în spate o abordare consumeristă toxică . Dacă privim la o biserică dorindu-ne întotdeauna ca ceva să fie schimbat , diferit sau ca biserica " să mă înţeleagă " , să se acomodeze după mine , nu ne vom dedica cu adevărat niciodată unei biserici ( sau ca nişte buni protestanţi ce suntem , vom " planta " o nouă biserică ) . Însă biserica locală nu are ca scop ultim înţelegerea perfectă a persoanei mele sau crearea unei zone de confort . Scopul ei este înţelegerea lui Dumnezeu şi oferirea unui cadru de întâlnire cu El . Da , este inconfortabil , dar este frumos .

  Ceea ce ne dorim de la o biserică nu este de cele mai multe ori ceea ce avem nevoie . De fapt , ce a proiectat Dumnezeu cu privire la biserică este mai glorios decât orice vis al nostru cu privire la ea . Ţinta nu este găsirea unei biserici care se pliază perfect cu preferinţele mele teologice , sociale sau arhitecturale . Ţinta este să devenim " pietre vii " care sunt " zidite ca să fie o casă duhovnicească " , focalizată pe Hristos şi ţinută laolaltă de El ( 1 Petru 2:4-7 ) .

  În ciuda impulsului consumerist , ar trebui să renunţăm la idealul " bisericii visurilor " şi la eroarea numită " asemănare perfectă. " Mai degrabă , biserica este un efort de echipă , ajutându-ne unul pe altul să devenim mai asemănători cu Hristos . Acest lucru se poate întâmpla în oricare , repet , oricare biserică focalizată pe Hristos , ancorată în Evanghelie şi loială autorităţii Scripturii .

  În locul unui creştinism á la carte condimentat după gusturile noastre şi asezonat cu preferinţele noastre , ce-ai zice să-ţi iubeşti biserica ? Chiar şi atunci când ne provoacă şi ne scoate din zona de confort . În loc să conduci nu ştiu câţi kilometri până la biserica " ce-mi împlineşte nevoile " , ce-ai zice să te dedici celei mai apropiate biserici non-eretice ? O comunitate ce are în centru Evanghelia lui Hristos şi unde ai putea sluji şi creşte , indiferent cât de inconfortabil ar fi ?

  Dedicare în mijlocul disconfortului , credincioşie în mijlocul dezamăgirii : iată ce a caracterizat dintotdeauna poporul lui Dumnezeu . Cum ar fi să avem un Dumnezeu la fel de schimbător şi nemulţumit ca noi ? Însă Dumnezeu a promis prin legământ credincioşie faţă de poporul Său , chiar şi atunci când relaţia a fost dificilă şi ruşinoasă . O relaţie sănătoasă cu biserica locală este ca un mariaj sănătos : funcţionează doar ancorat într-o dedicare altruistă şi un legământ lipsit de consumerism .

  Este această abordare inconfortabilă , jenantă şi provocatoare ? Absolut . Dar tocmai aceasta-i ideea .