Forums » Sfaturi & Incurajari

Să ne punem deoparte pentru Domnul Isus Hristos !

 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
 • Mă țin de haina Ta
  autor: Nichifor Nicu
  13/10/2021/ ora: 01:20

  ...  more
 • Religia și credința
  autor: Nichifor Nicu
  06/10/2021. ora: 23:10
  ...  more
 • Libertate cu miros de dictatură
  autor: Nichifor Nicu
  04/10/2021....  more
 • https://cumvaplace.ro/inghetata-de-catina/?fbclid=IwAR3-zvoM68uQ...  more
 • Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre ace...  more
 • Săculețul cu pietre
  autor: Nichifor Nicu
  23/09/2021. ora: 19:50
  ...  more
 • Dacă aveți în anturajul vostru sau în familia voastră ( pentru c...  more
 • Caracterul pocăinței
  autor: Nichifor Nicu
  20/09/2021. ora: 19:20...  more
 • Ţi-ai dori o biserică care să-ţi împlinească nevoile ? Ai dori o...  more
 • A fost un moment în viața mea în care pur și simplu nu mai vedea...  more
  • 37 posts
  September 30, 2021 10:02 PM EEST
  Stăteam aseară de vorbă cu câțiva tineri și povesteam despre aceste vremuri când venirea Domnului este atât de aproape . Și le povesteam că am ascultat mărturia unei tinere ce a trebuit să lase totul și să plece în misiune în Namibia și felul cum Dumnezeu i-a deschis anumite uși pentru a ajunge acolo și cum El a modelat , cizelat și șlefuit caracterul ei . Și povestind despre această tânără credincioasă , am simțit cum Duhul Sfânt mă îndemna să le povestesc și eu câteva întâmplări și lucrări pe care le-a făcut Dumnezeu în viața mea .
  Și gândindu-mă la tot ceea ce mi-a spus Domnul Isus de atâtea ori , mi-a venit un gând .
  " Pe acest pământ doar lui Hristos trebuie să-i slujim . "
  Pentru că El este Dumnezeul care dă viață , El mi-a spus de atâtea ori că atunci când îmi voi pleca genunchii înaintea Sa și îmi voi ridica glasul spre CER , doar Hristos îmi va fi alinarea , iar tot El cel care mi-a spus că atâta timp cât mă iubește , nu mai am nevoie de nimeni și nimic pe acest pământ .. și pot să-i slujesc cu credincioșie în orice clipă din viața mea .
  Și este destul de evident că în viață nu este vorba doar despre ceea ce ne dă El , ci și despre faptul că trebuie să ne dăruim pe deplin , să facem și noi tot ceea ce putem face pentru Hristos .
  Dar astăzi 30 Septembrie 2021 , vreau să vorbesc doar despre El . Despre ceea ce El poate să facă și despre cât ne dăruiește El .
  Am cercetat un cuvânt în care se spune și ni se arată cum pentru fiecare carte din Scriptură , cine este Hristos . Și m-am întrebat : " oare Îl cunoaștem noi cu adevărat ? Oare știm noi cine este El ? Îl cunoaștem noi personal ? "
  Pentru că este destul de ușor să citim din Scriptură sau să facem studii de teologie pentru a îl cunoaște pe Dumnezeu . Dar dacă ne lipsește întâlnirea noastră personală cu El , atunci degeaba știm multă teologie . De aceea trebuie să îl cunoaștem pe El personal . Iar pentru aceasta , trebuie să îl chemăm în viața noastră cu o dorință arzătoare . Nu este suficient să mergem la studiu biblic , la biserică , dacă noi pe lângă nu avem o viață trăită cu El , dacă nu ne rugăm în odăița noastră și nu mai simțim prezența Lui . Nu este destul să purtăm discuții cu tineri și alți oameni despre Dumnezeu , dacă noi pe partea noastră nu putem spune că Îl cunoaștem PERSONAL , sau să putem spune cine este Hristos pentru noi și în viața noastră , în afara faptului că cunoaștem Biblia . Nu zic că lucrurile acestea nu sunt bune , dar dacă nu îl cunoaștem pe Dumnezeu personal este ca și cum am citi o carte , dar ne-am axa doar pe copertă fără să înțelegem ceea ce este în carte , sau chiar măcar fără să înțelegem cu adevărat ceea ce scrie . Să nu mă înțelegeți greșit .. nu vreau să spun că nu Îl puteți cunoaște pe Dumnezeu citind sau studiind Biblia , dar cum a spus un frate predicator : " nu vorbi despre Duhul Sfânt dacă nu L-ai experimentat " . Adică nu putem vorbi nici despre Dumnezeu dacă noi nu L-am simțit în viața noastră , dacă nu Îl cunoaștem cu adevărat și într-un mod personal . De aceea gândește-te , cine este El în viața ta ?
  Al doilea punct pe care îl voi scrie despre cum trebuie să ne raportăm la aceste vremuri și cum să-l slujim pe El ..
  Aș vrea să mărturisesc că crescând și trăind tot mai mult pe lumea aceasta , am fost și eu la rândul meu un fiu rătăcitor și am încercat să-mi îndeplinesc unele dorințe , să mă împlinesc , să caut ca să am ceva , să caut ca să primesc . Dar prea puțin am privit spre Cel care putea să-mi dea tot ceea ce aveam nevoie . De fapt , spre DOAR CEL care putea să-mi dea .
  Neînțelegându-mă pe mine , în primul rând am încercat să-mi găsesc împlinirea în lucrurile pământești și trecătoare . Dar într-o zi , la o noapte de veghe , Domnul mi-a spus că El mă iubește așa cum nimeni nu mă poate iubi vreodată . Ceea ce înseamnă că DOAR EL îmi poate oferi împlinirea deplină și o iubire curată și adevărată . El mi-a spus că DOAR EL mă cunoaște pe întregime , că DOAR EL îmi cunoaște inima , că DOAR EL îmi știe orișice suferință lăuntrică , și că DOAR EL îmi poate vindeca fiecare rană . Și am înțeles că nimeni în lumea aceasta nu mă va ajuta niciodată așa cum m-a ajutat și cum mă ajută Dumnezeu . Nimeni și nimic nu mă poate ridica așa cum mă ridică Dumnezeu . Și în această ultimă zi de Septembrie , sau oricând ai citi aceste cuvinte , vreau să-ți spun că oricât de mult ai alerga prin lumea aceasta , oricât de mult ai dori pace , liniște , iubire , să fii înțeles , să fii ajutat , nimeni și nimic nu te poate înțelege cum te înțelege DOAR EL . Nimeni nu îți poate oferi pace cum îți poate oferi DOAR EL . Nimeni nu te poate iubi cum te iubește DOAR EL .
  Și dacă ar fi să dau un sfat sau să spun câteva cuvinte și altor adolescenți și tineri din ziua de astăzi , ar fi " să nu căutați în lumea aceasta ceea ce puteți găsi DOAR LA EL "*. DOAR la DUMNEZEU . Și credeți-mă , nimeni nu vă va înțelege cum vă înțelege Făcătorul vostru , Cel care v-a creat , Cel care v-a dat suflare , Cel care a creat inima . De aceea aleargă DOAR LA EL . Nu la alți oameni , nu la prieteni sau la familie . Pentru că unele lucruri le înțelege DOAR EL . Chiar și atunci când ți se pare că nu te mai înțelege nici un prieten , nici părinții voștri , nici fratele sau sora voastră .. voi alergați la Dumnezeu . Pentru că El vă cunoaște , și vă înțelege cum nimeni nu o va putea face vreodată .
  Și al treilea punct pe care vreau să-l scriu despre El , este pentru că aș vrea să înțelegem în aceste clipe cât timp El ne va păzi , TOTUL va fi bine . Cât timp El ne va iubi , nu vom avea nevoie de iubirea alteia/altuia . Cât timp El ne va sprijini , nu vom avea nevoie de sprijinul sau ajutorul oamenilor ( decât în rugăciune , bineînțeles ) . Cât timp El va avea aripa Sa deasupra noastră , nu va trebui să căutăm adăpost nicăieri în această lume . Trebuie să știți că , cât timp noi îl vom chema în viața noastră , El nu va pleca de la noi . Cât timp noi vom dori să facem voia Sa , El mereu ne va ajuta . Vedeți voi , cu Dumnezeu nu trebuie să ne așteptăm doar ca să primim . Ci și dăruim . Adică să facem și noi ceva . Și am să vă dau un exemplu :
  Cât timp noi ne vom ruga , EL ne va asculta întotdeauna . Cât timp EL ne va asculta , nu vom mai tânji neapărat după atenția oamenilor ( sau orice altceva .. important este să înțelegem că atunci când ne vom ruga , El mereu va fi gata ca să ne asculte . Deci nu avem nevoie de oameni ) .
  Și vreau să spun că atâta timp cât El va fi Adăpostul nostru , Stânca noastră , Prietenul nostru , Ocrotirea noastră , Dumnezeul nostru , Tatăl nostru , nu vom mai avea nevoie de nimic altceva . Cât timp Cel care a creat toate lucrurile se va îngriji de noi , noi nu vom mai trebui să ne temem de ziua de mâine sau de viitorul mai îndepărtat . De ce ? Pentru că atâta timp cât El va fi de partea noastră , mereu vom avea biruință . Acum vreau să spun despre cât El ne-a dăruit și cât de mult ne iubește . Și voi trebuie să știți că în primul rând nu este dovadă mai mare de iubire decât jertfa Domnului Isus Hristos de le cruce la Golgota . Deci pe punctul acesta să fim de acord . Nimeni nu vă va dovedi o iubire mai sinceră , mai curată și mai sfântă decât Isus Hristos atunci când Și-a dat viața și pentru voi .
  Deci , cât de mult ne-a iubit El ? Atât de mult încât S-a dat pe Sine .
  Dumnezeu , ți-a dăruit și ție și îți dăruiește în fiecare zi mai multe daruri , mai multe binecuvântări , dacă pot spune și așa .
  Primul începe cu faptul că ne trezim în fiecare dimineață și ne ridicăm din pat . Dar gândiți-vă puțin la o zi din viața voastră și spuneți-mi dacă nu sunteți binecuvântați ? Dumnezeu v-a dăruit atât de multe lucruri . Pentru că atât de mare este harul Său pentru fiecare dintre noi , încât El ne dăruiește și ne va dărui cât nimeni în lume nu ne va putea da vreodată . Și cine ne poate da oxigen ca să putem respira ? Sau aer ?
  Și sunt unii care acum cu această așa zis pandemie merg la spital și își plătesc oxigenul . Cine ne poate dărui mădulare sănătoase în trup ? Adică poate că cineva este bolnav , dar totuși încă puteți merge pe picioarele voastre , aveți mâini , încă vedeți și încă puteți auzi . Niciun om nu vă poate da vederea . Niciun om nu vă poate da auzul . Niciun om nu vă poate ajuta să aveți putere în oasele voastre pentru a păși singuri . Nimeni și nimic nu vă poate oferi atât cât vă dăruiește El zi de zi . Și încă a fost doar o zi din multitudinea de zile din viața voastră . Dar dacă stați și vă cercetați în fiecare seară , veți vedea că fiecare zi care trece , ați vedea ( și aș vedea și eu mai mult ) cât de binecuvântați suntem zi de zi . Și până la urmă , tot noi reușim să ne plângem de ceva anume . În loc să îi mulțumim lui Dumnezeu , în loc să Îl cinstim și să Îl lăudăm cu toată inima plină de bucurie . Chiar dacă poate nu ne merg toate așa de bine , chiar dacă mai trecem printr-o încercare și uneori cam bate vântul destul de tare pe marea vieții , ar trebui să îi mulțumim și mai mult . Chiar și pentru acel vânt . Chiar și pentru încercări . Chiar și pentru modelare și șlefuire . Ar trebui să îi mulțumim pentru simplul fapt că încă suntem în viață . Și acesta este harul Său . Și omenirea încă din anul 2020 a învățat că viața este cel mai de preț lucru pe care-l poate avea cineva pe pământ ( chiar dacă unii nu o prețuiesc ) . Și noi de ce nu i-am mulțumi lui Dumnezeu că încă ne-a dat viață ? Pentru că nimeni nu ne poate da zile pe acest pământ , cât ne dăruiește El .
  În încheiere , doresc ca Domnul Isus Hristos să binecuvânteze fiecare suflet în parte și să înțelegem că DOAR EL este Dumnezeul cel viu și adevărat . Că doar El ne poate împlini pe acest pământ și că nu trebuie să ne fie teamă de viitor atâta timp cât El veghează asupra noastră și că nimeni nu ne poate oferi tot ceea ce avem nevoie , cât El o poate face .
  Domnul Isus Hristos să vă întărească , să vă însoțească la fiecare pas pe care îl faceți și să ne ajute să înțelegem că nu se merită să trăim viața aceasta fără El . Domnul să ne dăruiască lumină și înțelepciune duhovnicească .
  Rămâneți cu Domnul Isus Hristos !
  AMIN

  Gabriel Daniel