Forums » Sfaturi & Incurajari

PENTRU CE TRĂIESC?

 • Oare suntem pregătiți ?
  autor: Nichifor Nicu
  19/01/2022. ora: 23...  more
 • Dumnezeu rămâne același.
  autor: Nichifor Nicu
  06/01/2022. ora: 2...  more
 • Am găsit în Isus săturarea tânjirii străfundului inimii mele.
  Am...  more
 • December 31, 2021
  Doamne Isuse, sunt din nou aici. La un capăt de drum. Dar decoru...  more
 • Privesc în urmă peste ceea ce am numit "Anul 2021". Și...  more
 • https://youtu.be/XUFZsI6of_k
 • https://youtu.be/XUFZsI6of_k
 • S-a clădit încet, dar sigur, un fel de preconcepţie potrivit căr...  more
 • 2 Samuel 1:6-9

  Trăim o vreme în care libertatea religioasă este...  more
 • (Inainte sa cititi, va rog sa considerati ca am reinvatat limba ...  more
 • Mă copleșește Dumnezeu
  autor: Nichifor Nicu
  20/11/2021. ora: 12...  more
 • Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, ...  more
 • By CN ✴
  October 31, 2021
  Vreau să vă răpun puțin din timpul vostru; nu, nu este vorba nic...  more
 • "Și care-i semnul?" întrebă sfios Ezechia pe cel mai m...  more
 • Pentru a veni în ajutorul lor, Centrul Creştin Betania le oferă ...  more
 • In Rai oamenii tot vor trebui să muncescă ? De ce să cânt eu ne ...  more
 • DACĂ DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE MIRELE iar noi oamenii creștini s...  more
 • Ai povestit, Pământule, bătrâne,
  Povestea ce-o ascunzi în cartea...  more
 • "Avionul spre Paris mai avea câteva minute până la decolare...  more
 • Cuprinde-mă, Doamne cu funia dragostei Tale,
  Căci eu sunt ca o f...  more
  • 42 posts
  November 16, 2021 5:26 PM EET
  Am trăit mult timp căutând un scop pentru viața mea. Și uneori, am crezut că l-am găsit, făcând dintr-un om, dintr-un sentiment, dintr-o stare, dintr-un lucru, dintr-o dorință sau ambiție, un scop. Și simțind gustul fiecăruia am realizat că totul este doar DEȘERTĂCIUNE. Am învățat că oamenii dezamăgesc, că sentimentele se schimbă, că stările sunt trecătoare, că lucrurile nu țin veșnic, și că dorințele cresc și nu mai rămân aceleași.

  Pe urmă, a apărut El. Răscumpărătorul vieții mele. Și am aflat că nu m-a creat pentru a-mi găsi un scop, ci pentru a împlini un scop. Scopul, planul și voia Lui.

  Așa m-a crescut și mă crește, arătându-mi că scopul Lui pentru mine nu sunt oamenii, ci iubirea față de ei... nu este vreo stare, ci ceea ce trece dincolo de ea... scopul Lui este o destinație, este locul perfect pentru o veșnicie. Scopul Lui pentru mine este să-i fac pe ceilalți fericiți, iar de fericirea mea ocupându-se El... să-i slujesc pe alții, slujindu-L pe El... să-i ajut pe alții, răsplătindu-mă El... să-i ascult și înțeleg pe alții, El făcând aceasta cu mine.

  Așa, Tata, m-a învățăt să trăiesc pentru alții, în primul rând trăind pentru El. Mi-a oferit tot ceea ce eu căutam înainte, tot din ceea ce eu făceam o căutare a vieții mele. Mi-a pus în palme, în inimă, fericirea, pacea, puterea, împlinirea dorințelor care sunt spre binele meu... eu, în schimb, trebuind doar să trăiesc. Să trăiesc din plin, la maxim, să trăiesc cu adevărat, dar numai pentru El, și cu El pentru alții. Mi-a dat un rost, iar acum trăiesc pentru ce am fost creat, să-I împlinesc scopul.

  Trăiesc cu adevărat de când L-am întâlnit pe El. Și de atunci El mă învață să trăiesc cum a făcut-o Isus.

  Să iubesc necondiționat, și atunci când primesc în schimb ură, bârfă, lovituri... să mă rog pentru cei care mă blestemă, judecă, batjocoresc... să întorc și celălalt obraz... să iert și să uit... să sufăr până la capăt, având stropul fericirii eterne în inimă. Să trăiesc pentru alții... dedicându-mă pe deplin, cu tot ceea ce sunt și tot ceea ce am în slujba Lui. Să trăiesc murind în fiecare zi față de mine, de dorințele care nu sunt după voia Lui, răstignindu-mi neîncetat eul. Să trăiesc bucurându-mă în suferință, sperând, crezând, așteptând, mereu zâmbind cu lacrimile pe obraji. Să trăiesc făcând din voia Lui voia mea, trăind doar cum vrea El.

  Să trăiesc curat și frumos pentru Cer, pentru Tatăl meu. Să trăiesc fiecare clipă, gândindu-mă la eternitate.  Am fost mort și când credeam că trăiesc. Iar de când Dumnezeul meu mi-a dat viață, nu mai trăiesc eu, ci trăiește El în mine. Acum eu trăiesc oglindindu-L pe El, arătându-L pe El. Eu trăiesc pentru a-L iubi, sluji, preamări, proslăvi, atât cu mintea, inima, trupul meu, cât și cu întreaga-mi viață.  Trăiesc pentru a fi slab, dar El tare. Și prin tăria Lui din mine, să încurajez și întăresc pe cei din familia mea și din jurul meu și pe prietenii adevărați. Trăiesc ca să pot arăta cât de viu și adevărat este El. Trăiesc ca să trăiască El în mine. Trăiesc acum ca să-L iubesc, iar aceasta va continua o veșnicie.  Iar tu, dragul meu, cel care crezi că trăiești și trăiești fără El, de fapt, ești mort. Sufletul tău nu respiră viață adevărată. Inima ta este alimentată cu aerul poluat al deșertăciunilor, al lucrurilor trecătoare din această lume. Te minți singur crezând că trăiești clipa, când, de fapt, fiecare clipă te duce mai aproape de pierzarea sigură. Minciună, stres, frică, înșelătorie, mândrie, falsitate, ură, bârfă, suferință, lacrimi, durere... aceasta este viață adevărată?! "Trăiește-ți viața că doar una ai!" ...ar spune unii.
  Dar cum, trăind clipa și pe urmă regretând-o zile, luni, săptămâni, ani... apoi o veșnicie?! Exact, ai o singură viață, trăiește-o gândindu-te că ai și o singură veșnicie... Unde? Tu decizi...