Forums » Maxime si cugetari crestine

Relati para sociale (Am nevoie de ajutor)

 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
 • Iubirea e ce poti sa dai,
  Ce- astepti in schimb,e lacomie,
  Cand ...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Veghează peste tot ce faci
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2022. ora:...  more
 • Și anul acesta revin cu un alt gând despre sărbătoarea aceasta n...  more
 • https://youtu.be/54ZnzF3AYeA
 • ”Care a fost cea mai frumoasă poveste de iubire a tuturor timpur...  more
 • Despre chemarea în slujire.

  E foarte clar faptul că Dumnezeu nu...  more
 • Nu știu dacă va citi ochi de băiat (sau de fată) dar tot scriu.....  more
 • December 15, 2021 4:00 AM EET
  (Inainte sa cititi, va rog sa considerati ca am reinvatat limba Romana si sunt scriu slab in Romana. As aprecia daca este cineva cu bunavointa sa ma ajute sa correctez ce este scris aici jos, daca va e pe inima)

  Relatii para-sociale

  Vorbeam cu unchiul meu Biblia si am ajuns la subiectul de partide. Incercam sa ii explic ca partied nu sunt bune pentru ca 1 Corinteni 11:19 zice: “caci trebuie sa fie si partide intre voi, ca sa iasa la lumina cei gasiti buni”. Cum am inteles este ca, cei buni sunt cei ce nu s-au alipit the oameni si partied, iar unchiul a zis ca parted isi au folosinta ca sa se vada cei care sunt buni in partide mai pocaiti/crestini.

  Acest subiect m-a lasat cam socat, pentru ca la inceput in 1 Corinteni 1:11-12 zice despre acest lucru, clarifica: Vreau sa spun ca fiecare din voi zice: "Eu sunt al lui Pavel!" - "Si eu, al lui Apolo!" - "Si eu, al lui Chifa!" - "Si eu, al lui Hristos!" - Hristos a fost impartit? Pavel a fost rastignit pentru voi? Sau in numele lui Pavel ati fost voi botezati?”.
  Oare fratii si oameni a Lui Dumnezeu care fac parte din partidul sau grupul vostru sunt mai buni decat apostolii? Mai buni decat Pavel care a put sa indemne “Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos.” 1Cor.11:1, cati frati si oameni a Lui Dumnezeu poate sa zica asta? Daca Pavel s-a smerit si a zis ca Harul si mantuirea este doar in Domnul Isus Hristos, numai EL a murit pentru pacatele noastre si a inviate sa ne facem fapturi noi.

  In societatea de astazi, este o discutie mare unde copii si oameni traiesc prin relati para sociale. Ei traiesc prin viata altora, traiesc prin cresterea, prin veselia lor care o vede pe internet sau la televizor, successful altora e succesul lor. Asa se vede la football, la twitch, streaming, youtube, facebook, Instagram si multele altele exemple virtuale. Ei nu mai isi traiesc viata, nu mai caut relati cu alti oameni sau sa se dezvolte ca personae, pentru ca la ei, se satura sa traiesca prin alti oameni care deseori nu sunt constienti de existenta lor.
  Poate cei mai in varsta, sau chiar cei in biserica se uita la ei si vad o viata trista dar adevarul ca oameni traiesc acest mod de cand e omul sau de cand omul a fost aruncat din Eden. Omul e facut dupa Chipul Lui Dumnezeu si prin om poate sa traiesca toata plinatatea Lui Dumnezeu (Efeseni 3:19) si omul poate sa traiasca prin Dumnezeu (Romani 11:36). Oameni de la inceputul lumi au incercat sa traiasca prin pacate, bauture, alti zei, idoli sau alte lucruri desarte. Dumnezeu Si-a ales un popur sfant care sa traiasca prin Sfintenia Lui dar nu au trait in Lumina si Cuvant a venit in carne si sange ca oricine crede sa nu piere ci sa aiba viata vesnica prin EL, Isus Hristos.

  Ne este usor sa ne credem sfinti sau crestini. In biserici protestante, o sa vezi alte partide, alte biserici, alte culture si tot feluri de dezbinari. Acesti oameni traiesc prin partidele si grupul lor, fie biserica(cladirea), fie cultul, fie chiar si prietenul sau fratele Lui care e un om mai a Lui Dumnezeu decat el insusi, sau uni isi fac partidul lor fie prin imbracamintea mai cuviincioasa si atat e destul sa ii faca sfinti sau oameni a Lui Dumnezeu in mintea lor. La fel cum la inceputul crestinitati strigau, “eu sunt a lui Pavel” si s-au crezut mai sfinti sau mai buni dar nu erau ca Pavel, care zice: “Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile” (Galateni 2:20). Pavel are o relatie personal cu Isus Hristor, una de dragoste simbiotica, in care Hristos traieste prin el si Pavel traieste prin Hristos. Relatia cu Hristos este relatia de consimtamant din partea ta personala si din partea Lui Isus Hristos, aceasta e dragostea Lui Dumnezeu care nu forteaza ci te cheama si raspunde la dragostea care o ai spre El.
  Realitatea e ca orice veche religie, crestinitatea rugineste pentru ca facem bariere unde nu trebuie sa traim prin Hristos si El prin noi. Ne saturam sa urmarim un om a Lui Dumnezeu care e uns cand vorbeste din Cuvant, care canta cu har, un om a Lui Dumnezeu care traieste prin Hristor dar e smerit si e usor sa il reprezinti cum ai fi si tu la fel ca el. E mai usor sa ai parte de un om a Lui Dumnezeu decat sa traiesti prin Isus Hristor, te poti minti cu o facada. Cum orthodoxi si catholici, ei se multumesc cu tot feluri de sfinti si zic ca sfinti ii reprezinta dar n-au cum sfinti sa stie de ei ca sunt morti pana la Ceasul Invieri. Cum se uita la un football meci sau cum se uita generatia noua la un streamer, asa se uita crestini moderni la un program intro biserica. Oameni se pot connecta intr-o relatie unilaterala cu orice si cu oricine, uni se multumesc sa traiasca doar o parte din Cuvant sau sa exaggereze o parte din Cuvant. Cineva drag a murit si era orthodox, preotul rostea tot feluri de sfinti si ritualuri, oameni stateau ca niste statui, programul a durat 15 minute si nimeni n-a reaction nici intr-un fel.
  Multi o sa rada de catholici sau ortodoxi dar sa fim sinceri, oare noi nu ne numim Biserica Lui Dumnezeu cu doar cativa oameni care cu adevarat umbla cu Hristos? Nu ne saturam doar cu putini care sunt stalpi ai biserici sin oi sa fim spectator? Oare nu ne numim buni pentru ca facem parte de un om a Lui Dumnezeu, cand doar Dumnezeu e bun?

  Doar Trupul si Sangele Lui Hristos a fost dat Jertfa Fara Cusur pentru noi, doar cand traim prin Domnul Isus Hristos si El sa traiasca prin noi putem sa zicem ca suntem copii Lui Dumnezeu.
  Dar este si o capcana unde putem sa facem partide doar cu cei care au parte de Isus Hristos si nimic altceva. M-am intrebat de ce Pavel a numit partidul care a zis “Si eu, al lui Hristos!” si Domnul explica prin Pavel, “Domnul a fost impartit” in versetul 13 si continua in versetele urmatoare sa zica “sa propovaduiesc Evanghelia”, “propovaduirea crucii”. Este usor sa facem partide din oameni care striga ca “eu sunt a Lui Hristos”, adica ei sunt din partidul Lui dar are nevoie de Isus Hristos de un partid? A fost Hristos impartit sau nu a propavaduit oricui si oriunde? Nu a fost Crucea data la oricine care crede? Cine are in adevarat parte de Hristos, n-are nevoie de partide ca orice lucrul Bun si Adevarat este partea lui. Daca vezi ca, cineva primeste Cuvantul, ca face o fapta buna, crede in Dumnezeu… de ce nu te poti uni in Domnul Isus Hristos cu el? Cat de mica parte sau Lumina are cineva, nu pot isa faci legatura? Nu poti sa tai intunericul ca sa gasesti Lumina in alti cum Isus a facut prin Evanghelia Lui? Cum aspostoli si ucenici au facut? Dumnezeu si Harul care este Isus Hristos poate sa fie in oricine si oriunde, astea e partea adevarata care avem cu Isus Hristos. Imparatia si Bogatia Lui Dumnezeu este aproape.