Forums » Sfaturi & Incurajari

VREMEA DE PRIGOANĂ

 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
 • Iubirea e ce poti sa dai,
  Ce- astepti in schimb,e lacomie,
  Cand ...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Te-am strigat cu-nfrigurare Cu-nfrigurare si plangand Am auzit o...  more
 • Veghează peste tot ce faci
  autor: Nichifor Nicu
  16/02/2022. ora:...  more
 • Și anul acesta revin cu un alt gând despre sărbătoarea aceasta n...  more
 • https://youtu.be/54ZnzF3AYeA
 • ”Care a fost cea mai frumoasă poveste de iubire a tuturor timpur...  more
 • Despre chemarea în slujire.

  E foarte clar faptul că Dumnezeu nu...  more
 • Nu știu dacă va citi ochi de băiat (sau de fată) dar tot scriu.....  more
  • 50 posts
  December 17, 2021 11:32 PM EET
  2 Samuel 1:6-9

  Trăim o vreme în care libertatea religioasă este tot mai îngrădită. Chiar dacă nu mai sunt aceleași forme de prigoană religioasă ca pe vremea bunicilor și părinților noștri totuși, diavolul râvnește după copiii lui Dumnezeu ca ei să nu aibă o inimă întreagă pentru El.

  Să-l luăm ca exemplu pe David. Un om după inima lui Dumnezeu, după cum afirmă prorocul Samuel: ”Domnul Și-a ales un om după inima Lui, și Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său, pentru că nu ai păzit ce-ți poruncise Domnul.”

  Saul a ajuns atât de înverșunat pe David, încât i-a dorit moartea cu orice preț și s-a folosit și de forțele oculte pentru a-i face rău acestuia. Ceea ce noi înțelegem într-o vreme ca aceasta, este faptul că vrăjmașul sufletului nostru, diavolul, luptă cu toate forțele ca să depărteze copiii lui Dumnezeu de fața Sa.

  Într-o astfel de vreme, Dumnezeu folosește oameni ai Săi pe care îi pune lângă noi să ne protejeze, la fel ca în dreptul lui David: Dumnezeu o folosește pe soția sa Mical pentru a-l scăpa.

  Un sfat drag pe care îl las pentru fiecare dintre voi este să vă iubiți aproapele, să nu îi doriți răul nimănui niciodată. Poate spui că nu meriți încercările sau prigoanele prin care treci și îți dau dreptate... nici David nu le-a meritat.

  De aceea iubiți-vă familia, fiindcă sunt oamenii pe care Dumnezeu i-a pus într-o astfel de vreme să vă fie sprijin... iubiți-vă aproapele... iubiți-vă prietenii.

  Faptul că David a rămas în voia Domnului a determinat prelungirea prigoanei pentru el. Totuși el putea să aleagă să fugă într-o altă țară. La fel ca David poate că sunt și eu, și tu. Și noi putem evita prigoana fugind, dar îndemnul ce vi-l las este acesta: este bine să cânți cu harfa și să nu dai înapoi.

  Mai bună este dragostea decât ura. Mai bine un prânz de verdețuri decât cărnuri amare. Fii credincios Domnului în încercare, ca într-o zi să ieși aur curat. Acceptă prelucrarea sufletului tău, ca într-o zi Domnul să Se laude cu tine ca și cu David. Nu cârti când ești în încercare, ci iubește.

  1 Samuel 26:1 ” Și David a zis: " Viu este Domnul că numai Domnul îl poate lovi; fie că-i va veni ziua să moară, fie că se va pogorî într-un câmp de bătaie și va pieri.”
  Înțeleg din versetele acestea că David a lăsat totul în mâna lui Dumnezeu. De aceea încredințează și tu totul în mâna lui Dumnezeu ca să te bucuri de o răsplată deplină.

  În David era o prezență a Duhului. Este și în viața ta prezent Duhul Domnului? David a avut posibilitatea să îl omoare pe Saul în peșteră, dar oamenii lui Dumnezeu nu se răzbună. Poate că ai avut și tu momente în viața ta când aveai posibilitatea să te răzbuni... și de ai știut să lași totul în seama Domnului mare îți va fi răsplata.

  Romani 12:17-21: Nu întoarceți nimănui rău pentru rău. Urmăriți ce este bine înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toți oamenii. Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. Dimpotrivă dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui.”
  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.

  Satana se lupta împotriva lui David să nu împărățească, deoarece din sămânța lui David trebuia să Se nască Hristos.

  Poți să îl învingi și tu pe diavol doar dacă Îl ai pe Dumnezeu alături de tine. Rugăciunea stinge săgețile arzătoare ale vrăjmașului, de aceea te îndemn să prosperi tot mai mult în viața de rugăciune personală sau împreună cu familia ta.

  În vreme de prigoană, Dumnezeu va ridica lângă tine prieteni, oameni prin care să îți vorbească. La fel ca în dreptul lui David, Domnul i l-a dat pe Ionatan, un prieten de nădejde.

  Dumnezeu a controlat situația, l-a respins pe Saul și l-a ales pe David. Dumnezeu are controlul și în viața ta... tu doar încrede-te în El.

  Oamenii trecuți prin încercări vor fi oameni folosiți de Dumnezeu. Nu te îndoi dacă în vremea aceasta ești în încercare. Dumnezeu te prelucrează să poți fi aur curat și să Se poată lăuda într-o zi cu tine înaintea Tatălui.

  Romani 9:21 "Nu este olarul stăpân pe lutul lui ca, din aceeași frământătură de lut, să facă un vas pentru o întrebuințare de cinste și un alt vas pentru o întrebuințare de ocară?

  Romani 9:22-23 ”Și ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Și arate mânia și să-Și descopere puterea, a suferit cu multă răbdare niște vase ale mâniei, făcute pentru pieire; și să-Și arate bogăția slavei Lui față de niște vase ale îndurării, pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)?”

  Erau două feluri de oameni atunci și acum: Saul
  ... un vas al mâniei și David un vas al slavei. Din care categorie dorești să faci și tu parte?

  Și nu uita: că încercarea te pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu. AMIN