Forums » Sfaturi & Incurajari

Speranță în război

 • Would you like soccer? Can you desire that you can be much bette...  more
 • <br><br>Joker338 pun di dukung oleh financial instit...  more
 • Baseball is really a beloved sport activity amid a lot of people...  more
 • <br><br>Select 1xbet soccer or other sports to all t...  more
 • <br><br>We have been exceptionally impressed with th...  more
 • The opportunity to acquire photographs is among the very best in...  more
 • Many people love playing baseball, but unfortunately most people...  more
 • Many people love playing baseball, however so many people are no...  more
 • Atunci când zâmbește un copil este ca și cum ar zâmbi Dumnezeu. ...  more
 • Adu-Ţi aminte de făgăduinţa dată robului Tău, în care m-ai făcut...  more
 • When looking <a href="https://sportsly.xyz/">스포츠...  more
 • Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​...  more
 • Născut din resturi de țărână, eu orice ar fi, voi privi doar spr...  more
 • -https://www.springfarma.com/blog/710_Ceaiul-de-galbenele--benef...  more
 • Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă ...  more
 • Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plă...  more
 • Undeva pe raftul bibliotecii mele se află o carte mai deosebită ...  more
 • Mulțumire
  autor: Nichifor Nicu
  03/03/2022. ora: 00:20

  ...  more
 • Voi sunteti lumina lumii.
  Harul Meu va e de ajuns
  Un castel inal...  more
 • Ai aparut din spuma marii frumoasa,ca soarele¤n priviri! Mi¤ai d...  more
  • 51 posts
  March 31, 2022 10:46 PM EEST
  Într-unul dintre universuri suntem doar noi. Te iubesc și Tu mă iubești. Nu ne facem niciodată rău unul altuia. Nu ne lăsăm niciodată să ne rănim. Suntem doar noi.

  Într-unul dintre universuri nici măcar nu te-am întâlnit și este în regulă. Sunt bine. Mă descurc bine fără existența Ta. Dar pentru mine nu contează. Viața mea este goală. Nu ar fi trebuit ca să Te cunosc.

  Ceva nu merge bine într-unul dintre universuri. Nu ne ținem împreună. Ne cunoaștem, dar nu ne-am găsit. Tu ai alți oameni, iar eu nu am pe nimeni și tot ceea ce îmi doresc este ca să Te cunosc.

  Într-unul dintre universuri ne cunoaştem tot mai mult unul pe celălalt. Găsim confort în lucrurile pe care le facem împreună. În fiecare noapte mă înfășori în dragostea Ta şi în fiecare dimineață mă faci cel mai fericit om de pe pământ pentru că am reușit.

  În acest univers am reușit.

  În acest univers am reuşit pentru că acest univers şi totul în întregime îi aparține unui singur Dumnezeu care luptă ca să reuşim. Sunt distruse vieți, tot ceea ce am adunat şi pentru ceea ce am luptat o viață întreagă sunt distruse dintr-o singură lovitură. Toate visele, toate lucrurile spre care tindeam au fost date la o parte de oameni cu inimi ca de piatră. Familii separate, vieți pierdute, oameni rămaşi fără nimic, cu o singură valiză în mână și trimişi într-o lume necunoscută, doar pentru ca să nu moară. Casa lor a devenit locul care aduce moartea. Oare oamenii aceştia au meritat toate acestea?

  Nu este nimic ascuns sub soare ce Dumnezeu nu vede. Nu este nimic ce nu va fi judecat de Dumnezeu şi nimic bun ce ai facut, Dumnezeu nu va da la o parte. Nu este nimic ce Dumnezeu să nu răsplătească drept potrivit cu meritele noastre.

  Ceea ce se întâmplă acum în lume nu este din cauza lui Dumnezeu. Ceea ce se întâmplă acum sunt consecințele acțiunilor noastre, a naturei noastre umane. Ceea ce se întâmplă acum în lume arată de ce este în stare să facă un om, arată cât de răi putem fi, încât putem pierde orice control, fiind în stare ca să ucidem alți oameni. Aceste lucruri se întâmplă nu pentru că Dumnezeu este rau, ci pentru că am ales ca să ne îndepărtăm de El, să negăm tot ceea ce ține de credință, crezând că noi suntem stăpâni pe toate lucrurile. Dar chiar şi în acest război, Putin sau oricare alt om nu este mai mare decât Dumnezeu. Dumnezeu este mai mare decât toate lucrurile şi El ne vrea doar binele.
  Realitatea este dură: viețile oamenilor din Ucraina sunt distruse fără ca să facă nimic. Familii despărțite, mame rămase fără soți, sunt nevoite ca să se descurce singure într-o lume necunoscută, rămânând cu nimic. Bărbați trimişi în război, obligați ca să renunțe la familiile lor, ca să împuşte în prietenii lor pentru a-şi salva viața. De când a început războiul în Ucraina, oamenii aceştia au pierdut orice lumină din viața lor. Cei rămaşi acolo îşi petrec fiecare noapte în subsoluri, iar dimineața când vor ieşi din ascunziş îşi pot găsi casa dărâmată, rămânând fără un acoperiş deasupra capului. La şcoala în care am ajutat ca voluntar refugiații din Ucraina, o femeie mi-a mărturisit că aceasta a şi pățit de fapt. A plecat în România, după o altă noapte în care s-a ascuns în subsol, găsind dimineața casa lor bombardată. Atunci soțul ei i-a dus pe ea şi copiii lor la vamă, spunându-le ca nu se mai poate aşa.

  Toți refugiații din Ucraina sunt distruşi psihologic. Cei care au reuşit ca să plece din țara lor au spus că dacă ar fi rămas acolo şi-ar fi ieşit din minți. Aflându-se acolo în siguranță deja, nu au putut închide nici un ochi noaptea. Câțiva dintre ei ne-au întrebat dacă aşa de tare se aude uşa, pentru că credeau că sunt bombardamente. Nu pot să doarmă liniştit, plâng într-una, sunt speriați şi nu înțeleg ceea ce se întâmplă.

  Era noaptea când m-am apropiat de o femeie şi am întrebat-o de ce nu se culcă şi ea ca să se odihnească puțin. Practic toată ziua această femeie a plâns. A spus cum poate să doarmă, când soțul ei este acolo, atât timp cât este trează, poate ține legătura cu soțul ei, iar dacă adoarme şi se întâmplă ceva cu soțul ei nu va şti. Bărbații aflați în Ucraina sunt veşnic în pericol, iar soțiile lor ajunse aici, în afara țării lor, sunt doborâte. Copilul acestei femei avea 3 ani și jumătate. Toată ziua a alergat prin şcoala aceasta, repetând că vrea la tata. Cum să-i explici unui copil de 3 ani și jumătate că este posibil ca niciodată să nu îşi mai vadă tatăl?

  O fetiță de 9 ani mi-a frânt inima. Când a ajuns în şcoala în care erau cazați plângea. Plângea într-una şi nu putea să se liniştească. Când am văzut în ce stare este, nu am mai putut rezista. Toată ziua am încercat să fiu tare, dar când vezi toata ziua mărturii diferite a acestor oameni, este greu psihologic. Viața acestei fetițe a fost distrusă într-o clipă. Chiar dacă ni se pare că nu înțeleg, copiii le înțeleg pe toate. Este dureros ca să vezi cum aceşti copii ajung în situații limită și rămân fără părinți, fără adăpost, fără orice şi tot ceea ce vor este să fie din nou acasă.

  O bunicuță îmi spunea cât de mult a investit în grădina ei. Mi-a povestit ce copaci și ce flori a sădit. Că şi-a petrecut acolo tot timpul, grădina ei este ceea ce o linişteşte. A spus că poate într-o zi totul se va termina, se va întoarce acasă şi va găsi copacii, florile ei nevătămate. Iar dacă nu, o să sădească totul din nou. Familia lor a petrecut ultimele 5 zile până să plece în România la subsol. Au spus că nici nu ştiu dacă casa lor mai e, pentru că s-au ascuns 5 zile şi nici nu au avut posibilitatea ca să afle. Nepotul ei povestea cum mergeau în autobuz şi vedea locuri aşa frumoase a țării lor. Unicul lucru de care i-a părut rău era faptul că a fost nevoit ca să vadă aceasta în aşa momente când părăsea țara sa.

  Oamenii fug, lăsând casele lor în urmă, doar pentru a-şi salva viața. Tot ceea ce îşi doresc este pace şi linişte din nou. Într-o zi totul se va sfârşi. Dar se poate sfârşi oricând. Unicul lucru care ne poate ține tari în aceste momente este dragostea lui Dumnezeu. Chiar dacă toate vor pieri, El nu va lăsa să cadă nici măcar un fir de păr din capul nostru dacă ne încredem în El. Nu ştim ce va fi mâine. Putem să ne trezim şi noi mâine auzind bombardamente şi atunci unde alergi ca să te ascunzi?

  Cel mai sigur loc de adăpost este în brațele Tatălui. Acasă. În curând vom ajunge Acasă.
  Cât încă avem linişte, suntem îndemnați să prețuim aceasta, să prețuim tot mai mult viața noastră şi să fim alături de cei aflați în necaz. Să fim mai buni unii cu alții şi să le dăm speranță oamenilor, făcându-i să-l cunoască pe Dumnezeu. Hai să fim mai buni, mai iubitori şi să trăim încrezându-ne cât mai mult în El. Dumnezeu ne poate scoate de oriunde, El le poate face pe toate. Şi o face. Dumnezeu niciodată nu va da înapoi şi tot ceea ce spune El se va împlini. Promisiunile Lui sunt veşnice.

  În curând vom ajunge Acasă. Acolo unde Dumnezeu ne aşteaptă cu mâinile deschise. Acolo unde este doar bucurie și toate lucrurile sunt unite pentru a-l proclama pe El domn şi Împărat. Eşti gata ca să mergi și tu Acasă? AMIN