Forums » Intrebari si raspunsuri

Poti sa-ti pierzi mantuirea? … De ce intrebi?

 • Marturi,vindecari,minuni....?
 • Sufletul tău este precum o cetate.
  Ziduri înalte, poartă lată, ...  more
 • Dumnezeu este bun. Acum câteva mii de ani erau niște băieți care...  more
 • Dacă te-ai descrie vreodată într-un singur cuvânt , care ar fi ?...  more
 • Istoria ne învață că bunica Bisericii Ortodoxe (Biserica Bizanti...  more
 • De la Pasti pan'la Rusalii
  Am stat doar in rugaciune,
  Asteptand ...  more
 • O umbră-i omul pe pământ
  autor: Nichifor Nicu
  18/05/2020/ ora: 1...  more
 • An article about the differences between love and lust hardly se...  more
 • Salutare oameni, doresc sa recomand tuturor oamenilor interesati...  more
 • Pe zi ce trece se simte o nerăbdare în societate și am o stranie...  more
 • Hear what Jesus says about divorce and remarriage. The clause &a...  more
 • Anii 30 d.Hr, primăvara. O zi ce părea obișnuită pentru mulți s-...  more
 • Există ceva neatins de virus, neatins de arme, de foc, de tsunam...  more
 • Cugetând într-o seară, m-am mâhnit în sinea mea înțelegând o rea...  more
 • Cine sunt ei?
 • Un profesor se plimba prin fața tablei în timp ce preda clasei d...  more
 • Azi m-am gândit să vă scriu voua, oameni care ați simțit cât de ...  more
 • Lipește-ți viața de Scriptură
  autor: Nichifor Nicu
  25/03/2020. o...  more
 • 3 Adevăruri încurajatoare de amintit când lucrurile se precipită...  more
 • -
  • 1 posts
  August 19, 2009 12:00 AM EEST

  Aceasta intrebare e foarte dificila. Poate nu intrebarea in sine, ci, mai degraba, de ce este atat de des ridicata de crestini. Rar gasesti vreun necredincios care sa-si puna aceasta intrebare. Insa credinciosii par sa fie preocupati de posibilitatea pierderii mantuirii lor.

   

  A existat, este prezenta si va continua sa fie dezbatuta, disputata, problema securitatii mantuirii credinciosului. Aceasta problema e importanta si, in timp, fiecare crestin ar trebui sa o studieze. Dar, pentru inceput, puneti aceasta intrebare :

   

  Doresti cumva sa-ti pierzi mantuirea in viitorul apropiat ? Esti interesat in a gasi o fisura, o crapatura, o posibilitate de a iesi din legamantul cu Dumnezeu ? Cei credinciosi n-ar trebui sa se centreze pe posibilitatea pierderii mantuirii ci, mai degraba, asupra faptului ca exista un mijloc invincibil de securitate, care este puterea lui Isus Cristos, ca Domn si Mantuitor.

   

  …. Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?

  După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

  Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,

  nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru. …..

   

  Romani 8 : 35-39

   

  Aici isi pot pune crestinii increderea !

  • 48 posts
  August 20, 2009 1:38 AM EEST
  AMIN!.. ;)..
 • February 10, 2010 7:25 PM EET
  DOMNU SA VA BINECUVINTEZE AMIN
 • April 23, 2010 7:01 PM EEST
  Atunci, cei care s-au lasat de biserica, niciodata n-au fost crestini?
 • April 23, 2010 9:32 PM EEST
  Mantuirea Lui Dumnezeu este prin Har, un dar de la Dumnezeu.
  Totusi acest dar nu este cum ne imaginam noi, Dumnezeu ne-a dat darul, adica viata vesnica, totusi.... ca sa putem deschide darul acesta trebuie sa ne pregatim sau mai bine zis, ca sa ajungem unde ne asteapta El. De exemplu sau de pilda... Domnul ne-a dat un dar si nu poti sa-l deschizi pana nu ajungi la un anumit loc.

  Cred ca sunt suficiente dovezi ca... mantuirea se poate pierde. La fel cum Dumnezeu nu ne forteaza sa ne pocaim, sa primim mantuirea, la fel nu ne forteaza sa o pastram, trebuie sa alegem sa ramanem in El, sa alegem sa pastram mantuirea prin a trai in Domnul Isus Hristos si El, Isus sa traiasca prin noi.

  2 Petru 2:21 Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, care le fusese dată.
  2 Petru 2:15 După ce au părăsit calea cea dreaptă, au rătăcit, şi au urmat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata fărădelegii.
  Evrei 3:12 Luaţi seama dar, fraţilor, ca nici unul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu.
  Evrei 3:13 Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: "Astăzi", pentru ca nici unul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.
  Evrei 3:14 Căci ne-am făcut părtaşi ai lui Hristos, dacă păstrăm până la sfârşit încrederea nezguduită de la început,
  Evrei 6:4 Căci cei ce au fost luminaţi odată, şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt,
  Evrei 6:5 şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor
  Evrei 6:6 şi care totuşi au căzut, este cu neputinţă să fie înnoiţi iarăşi, şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, şi-L dau să fie batjocorit.
  2 Timotei 4:7 M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.
  2 Timotei 2:18 care s-au abătut de la adevăr. Ei zic că a şi venit învierea, şi răstoarnă credinţa unora.
  1 Timotei 5:15 căci unele s-au şi întors să urmeze pe Satana.
  1 Timotei 4:15 Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toţi.
  1 Timotei 4:16 Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii, pe care o dai altora: stăruie în aceste lucruri, căci dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă
  1 Timotei 1:19 şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă.
  Filipeni 3:12 Nu că am şi câştigat premiul, sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.
  Filipeni 3:13 Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte,
  Filipeni 3:14 alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
  1 Corinteni 9:27 Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.
  Ioan 15:6 Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădiţa neroditoare, şi se usucă; apoi mlădiţele uscate sunt strânse, aruncate în foc, şi ard.


  As fii putut sa aduc mult mai multe versete. Fratilor, sa nu ne inselam singur, nu putem sa fim nepasatori... mantuirea se poate pierde daca esti nepasator si nu traiesti prin Domnul Isus Hristos si cand El nu traieste prin tine.
  De aceea frati si surori, trebuie sa ne trezim, sa ne pocaim, sa ramanem in El si sa aducem rod adevarat unde Tatal este proslavit!
  Daca mai avem inca viata, e timpul de schimbare, de o pocainta mai adancit, sa ne rastignim din nou si in total eu-l nostru: ca Isus Hristos sa traiasca prin noi, viata Lui sa Se vada in viata noastra. Sa traim ca EL, prin Duhul!

  Sunt foarte multe de zis, dar n-am studiat sau sa aduc toate versetele despre acest subiect, dar Biblie ne invata ca se poate pierde... din Romani se refera la faptul ca nimic, absolut nimic nu ne poate desparte de EL daca noi vrem sa fim cu El, daca noi alegem dar Dumnezeu nu ne forteaza.

  Va las cu cateva versete, si sa avem credinta adevarata, potrivita cu Cuvantul Sau, credinta in care ramanem in Domnul Isus Hristos.

  1 Ioan 1:6 Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întuneric, minţim, şi nu trăim adevărul
  1 Ioan 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat
  Ioan 2:3 Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.
  1 Ioan 2:4 Cine zice: "Îl cunosc", şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.
  1 Ioan 2:5 Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
  1 Ioan 2:28 Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală, şi, la venirea Lui, să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El.
  1 Ioan 2:29 Dacă ştiţi că El este neprihănit, să ştiţi şi că oricine trăieşte în neprihănire este născut din El
  • 5 posts
  October 30, 2010 5:01 PM EEST
  pilda leului pierdut in casa sunt multii crestini care merg la biserica si n-au habar de Dumnezeu (importanta e relatia ta cu Dumnezeu nasterea din nou).si da cei ce au gustat din darul ceresc si au calcat in picioare legamantul e cu neputinta sa fie reinnoiti iarasi.
 • October 30, 2010 5:05 PM EEST
  nu as zice ca e cu neputinta sa fie reinoiti....cunosc cazuri de persoane botezata cu Duhul Sfant,care au cazut pentru o vreme ,dar Dumnezeu le-a dat harul sa se ridice din nou.e greu,as spune foarte greu,dar exista iertare pentru oricine care vrea sa se intoarca la Domnul!
  aceasta este parerea mea.
  numai noi sa nu ne impietrim inima.
 • November 5, 2010 6:00 PM EET
  Inteleg din mesajele voastre ca va considerati mantuiti, daca va puneti problema ca ati putea pierde mantuirea...
  Nu cred ca cineva poate fi sigur ca el va fi mantuit ... asta numai Dumnezeu stie pe cine mantuieste si pe cine nu (depinde de viata fiecaruia)
  Viata este o lupta continua pentru mantuire iar mantuirea este un dar care se castiga printr-o viata curata
  si smerita
  Si nu uitati ca in orice clipa a vietii noaste gresim inaintea Domnului
  Sa nu ne mandrim cu mantuirea si sa nu ne incredem in ea
  "Cred, Doamne, şi mărturisesc că Tu eşti cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."
  • 10 posts
  June 3, 2019 5:59 AM EEST
  Mantuirea o poti pierde....poti sa ajungi într-un loc unde sa nu mai ai parte de pocainta.....